282
  • HUmanEmber41st
    #282
    Valami jó szaftos hozzászólás kellene, hátha elérjük itt is az 500-t
  • dez
    #281
    google...
  • flashX
    #280
    télleg....
    honnan lehet ilyet szerezni?
  • HUmanEmber41st
    #279
    Ne fogd vissza magad!!! Tényleg jó
  • xoxo009
    #278
    jo az agykontroll tényleg mert már sokat hallottam rola de még nem mertem belefogni!!
  • HUmanEmber41st
    #277
    végezz el inkább 1 Silva féle agykontroll tanfolyamot! Lelazulsz ott mint a biciklilánc! De most komolyan!
  • dez
    #276
    Néhány weblapon láttam, talán még kapható. Szerintem keress rá az "binaural beat"-re! Létezik erre PC-s program is, ami a beállított paraméterekkel egy sztereó wav file-t csinál.
  • xoxo009
    #275
    tudsz nekem ilyen kütyüt szerzni?,mennyibe fáj??
  • dez
    #274
    Most jut eszembe, pár éve lehetett kapni (persze nem itthon) olyan kis kütyüket, amiket be lehetett tenni egy erősítő és pl. egy CD-játszó közé, és ilyen binaural-beat hangokat kevert a zenéhez, főleg bulikon kedélyjavítás célzallal. Egy darabig divat volt bizonyos körökben, de aztán megfeledkeztek róla, mert szinte semmi hatása nem volt.. Ez inkább csak arra jó, hogy ha valaki nyugodt körülmények között nekiáll tudatosan relaxálni, akkor ez egy picit rá tud segíteni.
  • dez
    #273
    "Ezeknek a számítógéppel gyorsított EEGk használatával a tudósok meg tudják határozni és el tudják különíteni az agy alacsony hullámhosszú "érzelem jelző halmazait", szintetizálni és tárolni tudják őket egy másik számítógépen."

    Ezt sem kell túlmisztifikálni: az alacsony hullámsávokat ki lehet szűrni egy egyszerű sávszűrőkkel, így megkaphatók az alfa, théta, stb. sávok. De ezek nem érzelmeket jelentenek, hanem bizonyos alapműködéseket. Ezt rég óta alkalmazzák a biofeedback kezelési módszerekben.

    Egyébként már kb. 20 évvel ezelőtt volt egyszerű biofeedback kapcsolás publikálva egy magyar elektronikai újságban, ami egy elektródából, egy kis panelből, és egy csipogóból állt: az elektródát a fejre kellett tenni, az áramkör kiszűrte a 10Hz-es alfa hullámot, és ha jelen volt, halkan csipogott, így jelezve vissza, hogy kezd ellazulni az illető, ezzel segítve az ellazulás elsajátítását.
  • dez
    #272
    (De utóbbit is elég korlátozottan.)
  • dez
    #271
    "A szabadkereskedelmi felhasználásban ez a technológia mint relaxációs, meditációs kazetta jelenhetne meg."

    Ilyen már réges-rég van. Nézz utána: "binaural beat" - ezt még hangosan hallgatva is csak kisebb hatással van az agyműködésre, és önmagában nem hordoz olyan üzenetet, hogy "ne lopj!", csak segít ellazulni, jobban odafigyelni egy tananyagra, stb.
  • HUmanEmber41st
    #270
    Mobiltelefont?
  • HUmanEmber41st
    #269
    Azt viszont főiskolai pszichológiai tankönyvben olvastam, hogy már a 60-as években végeztek ilyen kísérletet:
    a mozifilmre rávetítettek nagyon gyorsan felvillanó üzeneteket pl vegyél popcornt, vagy nagyon szomjas vagy, igyál..stb a kontroll csoporthoz képest mindig a duplájára nőtt az így reklámozott termék fogyasztása a büfében..
    ki tudja ,manapság mit reklámoznak így a TVben...
  • HUmanEmber41st
    #268
    Többek között...
  • xoxo009
    #267
    TOP SECRET

    Az agy irányítása halk hangokkal és szuperszámítógépekkel


    Az agyátalakító eljárás egy tudatalatti vezető technológián alapul: a Halk Hang Terjesztő Spektrum (SSSS), amit néha "S-quad"-nak vagy "Squad"-nak hívnak. Dr Oliver Lowery (Norcross, Georgia) fejlesztette ki és az Amerikai Szabadalmi Hivatalnál 5,159,703-as számon jegyezték be "Halk Tudatalatti Bemutató Rendszer" néven 1992 október 27-én. Részlet a szabadalomból:

    "Egy halk kommunikációs rendszer, amelyben kiáramlás nélküli vezetők a nagyon alacsony, vagy nagyon magas hangtartományban esetleg az ultrahang frekvenciatartományban felerősítik, vagy módosítják frekvenciájukat a kívánt értelemmel és akusztikusan vagy vibrációval terjesztik az agyba általában hangosbeszélőkkel, fülhallgatókkal vagy piezoelektromos átalakítóval. A módosított vezetőt azonnal valós időben lehet sugározni, vagy akár rögzíteni és tárolni mechanikus, mágneses vagy optikai médiumon a későbbi vagy ismételt lejátszáshoz."

    A Silent Sounds Inc. írása szerint mostmár az is lehetséges, hogy szuperszámítógépek segítségével emberi érzések EEG jeleit analizáljuk és lemásoljuk majd tároljuk ezeket az "érzelem jelző halmazokat" egy másik számítógépen és kívánság szerint "halkan előidézzük és megváltoztassuk az emberek érzelmi állapotát".

    A Silent Sounds Inc. állítása szerint csak a pozitív érzelmek irányában érdekeltek, de a katonaság nem korlátozott. Nyilvánvaló, hogy ez az Amerikai Nemzetvédelmi Minisztérium egyik projektje.

    A Silent Sounds Inc. elnöke Edward Tilton ezt írja az S-quad-ról egy 1996. december 13-án írt levelében:

    "Minden vázlat titkosítva lett az amerikai kormány által és nem hozhatjuk nyilvánosságra a pontos részleteket... ...kazettákat és CDket készítünk a német kormánynak, de még a volt Szovjetunió államainak is! Tesszük mindezt az amerikai kormány engedélyével. A rendszert a Sivatagi Vihar hadműveletben (Irak) sikeresen alkalmazták."

    Az "Indukált alfától thetáig terjedő biológiai visszacsatolási halmazmozgás" címet viselő grafikus illusztráció ami az íráshoz tartozik, "#AB 116-394-95 nyílt" jelzést kapott és ez a "világ leghatékonyabb és legérzékenyebb elektroencefalográf (EEG) gépének" kimeneti eredménye. Az erősítése 200 000-szeres, amíg a használatban lévő EEG gépek kb. 50 000-szeres erősítésre képesek. Egy program irányítja a "számítógépek leggyorsabbja" által, ami hangnullázó technológiát használ, mint a nukleáris tengeralattjárók érzékelő rendszere, melynek segítségével hatalmas távolságokból érzékelhetőek kis objektumok.

    Azért kell ilyen magas technológiát használni, hogy fel tudjuk térképezni és ki tudjuk mutatni az agyhullámok mozgó halmazait. Az illusztráció egy átlagember EEG jeleit mutatja, amit a bal és jobb agyféltekéből egyszerre vettek fel. A két agyféltekéből vett minták eltérőnek tűnnek, de valójában ugyanazok (ha leszámítjuk a jobb és bal agyfélteke normális eltérését)

    AZ ÉRZELMEK KLÓNOZÁSA

    Ezeknek a számítógéppel gyorsított EEGk használatával a tudósok meg tudják határozni és el tudják különíteni az agy alacsony hullámhosszú "érzelem jelző halmazait", szintetizálni és tárolni tudják őket egy másik számítógépen. Más szóval az agyhullám minták finom eltéréseit tanulmányozva, miközben a célszemély egy speciális érzelmet él át, a tudósok képesek felismerni az agyhullám minta kísérő jelenségeit és mostmár reprodukálni is tudják ezeket. "Ezeket a halmazokat ezután a Silent Sound® vezető frequenciájára helyezik és halkan előidézik ugyanazt az alap érzelmet egy másik emberben!"

    A RENDSZER MŰKÖDÉSE

    Többről van itt szó mint egy egyszerű tudatalatti hangrendszerről. Rengeteg szabadalmaztatott technológia létezik, amelyeket a megfelelő frequenciára hangolva különböző hatásokat érhetünk el.

    Kétféle módszer létezik. Egyik az agyba irányított mikrohullám, de ez csak rövid távú működést tesz lehetővé. A másik módszer, amint már feljebb leírtam, az egyszerű rádió és televízió frequenciákat használja.

    Az eljárásnak határtalan pozitív felhasználási területe létezik, a negatívról nem is beszélve. Habár az tény, hogy a hangokat műszerek nélkül észlelni lehetetlen, ezért a technika felelőtlen használata komoly veszélyforrást jelenthet.

    Sokkal általánosabb használatban a SSSS rendszert a hanggal való irányításban is segíthet, így például biztonsági rendszerekben. Nem beszélve arról, hogy a boltokban, bevásárló központokban szóló zene hordozhatna magában egy rejtett jelet, ami a bolti lopásról "beszélné" le az embereket.

    A szabadkereskedelmi felhasználásban ez a technológia mint relaxációs, meditációs kazetta jelenhetne meg. Akár még a tanulásban is segíthetne. Gondoljuk csak el milyen jó lenne, ha nincs kedvünk a tanuláshoz, csak berakjuk a CDt a lejátszóba és máris ellenállhatatlan vágyat érzünk hozzá.

    Az orvosi felhasználásban segíthetne a pszichiátriai és pszichoszomatikus problémákkal küzdő betegeken. A technológia azonban csak a teljesen jó hallású embereken segíthet.


    folyt. köv.

  • xoxo009
    #266
    te végeztél már agykontrollt??
  • HUmanEmber41st
    #265
    Ööööö miért hűtenék a légkörben a hajtómúveket, amikor kint az Űrben sokkal hidegebb van ????
  • HUmanEmber41st
    #264
    No no végezz csak el 1 Agykontroll tanfolyamot, aztán majd meglátod...
  • FtranX
    #263
    Ha elképzelem, attól még nem fog megvalósulni...
  • FtranX
    #262
    Szerintem meg azért repkednek, mert a légkörben hűtik le a hiperhajtóműveiket a nagy intergalaktikus űrversenyben. Ha lehűlt a hajtómű, újra teretváltanak és folytatják az utat.
  • HUmanEmber41st
    #261
    Szerintem az UFO-k azért repkednek csak és nem szállnak le, hogy a tudósokat inspirálják ( a légierőt meg idegesítsék :)
    Az olyanokat, aki (csillagász) veri a mellét, hogy én vagyok a legalkalmasabb felvenni a kapcsolatot, soha sem fogják "meglátogatni..."
  • HUmanEmber41st
    #260
    Ha nem képzeled el, soha sem fog megvalósulni...
  • FtranX
    #259
    "Sok ember látott UFO-t. Akkor egy (sok) tudósnak így kellene okoskodnia: tegyük fel, hogy van gyorsabb utazási mód a fénynél..."

    Talán akkor kéne így okoskodniuk, ha bebizonyosodna, hogy az UFO-jelenség idegen eredetű. Az, hogy sokan látnak olyan repülő objektumokat, amiről nem tudják, hogy micsoda, az még nem bizonyítja, hogy azok idegen eredetűek.

    Mivel nem homogén jelenség inkább valószínűsíthető, hogy (a kitalált történeteket és a hamistott fotókat/videókat nem számítva) több magyarázata van: ismert természeti jelenségek (pl. csillagok, hullócsillagok, madarak stb.), emberi eredetű objektumok (pl. repülőgépek, meteorológiai ballonok, műholdak, kísérleti katonai eszközök, stb.) és esetleg eddig ismeretlen természeti jelenségek (pl. gömbvillámok és vulkáni eredetű jelenségek) (nem rég volt a hír, hogy összefüggést találtak a vulkáni aktivitás és az UFO-észlelések száma között) állnka a háttérben.

    Ja igen gömbvillámok:
    Van egy pár elmélet az eredetükkel kapocslatban és már laboratóriumban is próbálták előállítani (sikertelenül), de amíg egyetlen egy gömbvillámot sem tudnak megvizsgálni, addig nem tudják megmondani, hogy micsoda.

    Fénysebesség:
    Lehetséges, hogy létezik valamilyen mód arra, hogy gyorsabban tegyünk meg a egy távot, mint a fény, de eddig ilyen "kiskaput" sem elméletben, sem gyakorlatban nem találtak (jó, ez nem teljesen igaz, mert elméletileg van ilyen, de az teljességgel kivitelezhetetlen). Ugyan ez a helyzet az "antigravitációval" is.

    De tegyük fel, hogy meg van a lehtőség a csillagközi utazásra, csak mi még jöttünk rá a módjára. Hogy fog ez megvalósulni? Szvsz úgy, hogy fizika fejlődésével az a bizonyos "kiskapu" szépen ki fog bukni, majd a mérnökök elgondolkodnak, hogy a gyakorlatban hogy lehetne ezt megvalósítani.
    Addig viszont nincs értelme antigravitációs hajtóművel ellátott UFO-król, fénysebességnél gyorsabb utazásról, meg mittomén mikről vízionálni.

    "De melyik kormány vagy egyetem ad erre a kutatásra pénzt? "

    Hidd el, ha csak egy ezrelék esély lenne rá, hogy megvalósítható, bármelyik kormány korlátlan anyagi fedezetet biztosítana a kutatásokhoz.
  • HUmanEmber41st
    #258
    És a világegyetemet alkotó anyag mindig is létezett?
    Kitágul, majd szingularitásba zsugorodik...és? mire jó ez?
    Ha erre választ ad valaki... De igazi választ nem poent!!
  • HUmanEmber41st
    #257
    "A mi Világegyetemünk tágul. Tehát akármekkora is, de valahol vége van. Akkor léteznie kell olyan térrésznek, ami végtelen (és soha nem tágul, nem is tömörödik szingularitásba)"

    És mi van, ha a nagy semmiben tágul?
    Kukacos! szeretném tudni, mi erről a véleményed!
  • HUmanEmber41st
    #256
    Alan Hale-nek teljesen igaza van
    Hiszem, ha látom.
    Ennyi erővel a gömbvillám is igen hihetetlen jelenség. Fizikailag nem is létezhet. Én nem is hinném el, ha ilyen tény-ember lennék.
    DE ! Sok ember látott UFO-t. Akkor egy (sok) tudósnak így kellene okoskodnia: tegyük fel, hogy van gyorsabb utazási mód a fénynél. Mondjuk a gondolat sebessége. Hogyan lehetne elérni ? A mi Univerzumunkban a fény a leggyorsabb. Lépjünk ki akkor ebből az Univerzumból! ( mintha a víz alól a levegőbe emelkednénk.. kisebb közegellenálás= nagyobb sebesség ugyanannyi erővel) Nos ez hogyan lehetséges?
    Aki erre azt mondja, hogy ilyen nem létezik, akkor ennyi erővel mondhatjuk azt is, hogy a levegőnél nehezebb tárgyak nem repülhetnek, vagy az első gőzmozdonyok idejében bizonygatták: 60 km/h sebesség felett meghalnak az emberek (a sebességtől..).
    Biztosan van valami módja a fénysebességnél gyorsabb utazásnak. Ezt kell kitalálni, nem azon "sírni", hogy még nem láttam UFO-t, így nem is hiszem el, hogy létezhet c-nél
    nagyobb utazási sebesség.
    És ez az egész összefügg az antigravitációval, hiszen az UFO-k 0 idő alatt gyorsulnak és állnak meg, lebegnek mindenféle látható hajtómű nélkül.
    De melyik kormány vagy egyetem ad erre a kutatásra pénzt? Valami részeredményt ugye fel kellene mutatni.. és akkor hátha...
  • FtranX
    #255
    Alan Hale

    Egy csillagász személyes nyilatkozata az UFO-król
  • FtranX
    #254
    A Világot nem valószínű hogy érdekelte a dialketikus materializmus vagy bármilyen más ember által kitalált elv, amikor keletkezett. És ezt a tudósok is jól tudják. :)

    Szerintem azt nem érted, hogy a tudomány nem tagadja semminek a létét, hiszen valaminek a nem létézését lehetetlen bizonyítani. Azt sem tagadja, hogy az UFO-k idegen lények által vezetett űrjárművek lennének. Azt sem, hogy Isten létezik. Azt sem, hogy létezik nem anyagi világ.

    Pusztán a korábban már említett Occam borotvája elvet alkalmazza: Ha egy jelenségre létezik több lehetséges magyarázat is, mindig a legegyszerűbbet kell választani, amely az összes megfigyelt tényt megmagyarázza.

    "A mi Világegyetemünk tágul. Tehát akármekkora is, de valahol vége van. Akkor léteznie kell olyan térrésznek, ami végtelen (és soha nem tágul, nem is tömörödik szingularitásba)"

    És mi van, ha a nagy semmiben tágul?

    "Mi az ami megkülönbözteti az élő szervezetet a halottól?"

    molekuláris szinten semmi, makroszinten a bonyolultsága, szervezettsége.
  • FtranX
    #253
    egyáltalán elolvastad a cikket??
    Egyrészt nem egy tudós úr vizsgálódott, hanem több tucat. Másrészt világosan leírják, hogy a teszteket neves asztrológusokkal teljes egyetértésben választották ki.

    "Ha csak általános hülyeségeket mondanának, már rég kihaltak volna mint a liba"

    Ebben ne légy olyan biztos. Az emberi hülyeség határtalan.

    Szerinted mondjuk 10 emeberből hány érezne magára illőnek ezt a jellemrajzot?:
    Szükséged van arra, hogy mások kedveljenek, netán csodáljanak, ugyanakkor hajlamos vagy kritikus lenni önmagaddal szemben. Bár személyiségednek van néhány gyengesége, általában sikeresen kompenzálod ezeket. Képességeid jelentős részét nem használod ki. Kívülről nézve fegyelmezett, önuralommal bíró egyéniségként viselkedsz, bensődben azonban hajlamos vagy az aggódásra, bizonytalanságra. Némelykor komoly kételyeid vannak azt illetően, hogy jó döntést hoztál-e, helyesen cselekedtél-e. Szükséged van bizonyos mértékű változatosságra, s az elégedtlenség érzése tölt el, ha korlátok, gátak közé szorítanak. Független gondolkodónak tartod magad, aki nem fogadja el mások állításait megfelelő bizonyíték nélkül. Ugyanakkor felismerted, hogy nem okos dolog túlságosan kitárulkozni mások előtt. Bizonyos szituációkban kifelé forduló, nyitott, társaságkedvelő emberként viselkedsz, máskor viszont befelé forduló, óvatos, visszahúzódó vagy. Némely vágyad, törekvésed meglehetősen irreális.
  • HUmanEmber41st
    #252
    több darabban írok, mert néha rosszalkodik a Mozillám
    Szóval.
    A legtöbb fizikus (javítsatok ki ha tévedek )mind materialista. Mindent megmérni, kiszámolni, rendszerzni, kutatni új dolgokat, kísérletezni. igen ám de honnan jönnek az ötletek?
    Mit is tanít a dialektikus materializmus ?
    Minden dolognak megvan az ellentéte.
    Igen. Tehát, ha van anyagi világ, akkor lennie kell egy nem anyagi világnak is.
    A mi Világegyetemünk tágul. Tehát akármekkora is, de valahol vége van. Akkor léteznie kell olyan térrésznek, ami végtelen (és soha nem tágul, nem is tömörödik szingularitásba)
    Mi az ami megkülönbözteti az élő szervezetet a halottól ?
    Még sok ilyesmit tudnék kérdezni...amire a fizika a jelenlegi (általam ismert) módszereivel nem tud választ adni.
    Szerencsére mindig akadnak "rejtélyek".
    Ha valaki tudós létére mondjuk gömbvillám kutatásba kezd, háát... Mert a gömbvillámot még mindig nem sikerült laborban előállítani ( vagy igen? de nem valami hasonló jelenséget !!! ) mert annyi elektromos töltés akkora gömbben nem létezhet. Bár mégis létezik.
    Az UFO-k nem lehetnek idegen lények által vezetett járművek mert .... fénysebességet nem lehet átlépni stb stb...
    Ennek ellenére sok szemtanú számolt be olyan repülő objektumokról, amik a tudomány mai állása szerint nem létezhetnek. A tudományos világ tagadja is.
    Ám mégis létezniük kell. A dialektika szerint. : Ha van földi élet akkor van Földönkívüli élet is. Ha itt a fény a leggyorsabb, akkor kell lennie egy olyan "helynek" ahol a fény a leglassabb... Ezt kellene kutatni, hogy lehetne oda átjutni..

  • HUmanEmber41st
    #251
    Na szóval
    A tudós úr aki az asztrológiát akarta lejáratni, vehette volna a fáradságot, és utánanézhetett volna egy két dolognak vizsgálódása kezdetén.
    Egy asztrológiai elemzés MINDIG SZEMÉLYRE SZABOTT. Tehát ismerni kell a pontos születési időt. Ebből fel kell állítani az induló horoszkópot ( csak nagyon elfelejtettem a nevét).
    Azután ennek alapján lehet kiszámolni, hogy milyen dolgok várhatók a közel és távoli jövőben az illető életében. Ezek csak Tendenciák, az illető azért befolyásolni tudja a horoszkóp ismeretében dolgait. Mondjuk megfelelő időben veti el a kertbe a magokat, megfelelő időben kezd fogyókúrázni..stb. De ez minden esetben személyre szabottan ki kell számolni. Az újságokban olvasható "asztrológiai" rovatnak semmi köze az "igazi" asztrológiához. És ez, ha megfelelő szakember készíti, igenis használható. Ha csak általános hülyeségeket mondanának, már rég kihaltak volna mint a liba
  • morgo
    #250
    nemtudok pontos adatokat, mert sehol nem talaltam ilyet, csak egy kb 10 eves cikket, amiben 10000 feletti hivatasos asztrologusrol tesz emlitest az USAban. szerintem a vilagon a millios nagysagrend stimmelhet...
  • dez
    #249
    esősebben -> erősebben :p
  • dez
    #248
    A nagy többség úgy kezeli. Azok meg, akik túlzottan is hisznek benne, keresnének más hasonlót, ha ez nem lenne. De még náluk is lehet értelme a dolognak: hosszabb távon talán rájönnek, maguknak is felelősséget kell vállalni a tetteikért, nem lehet mindent a csillagokra fogni. Az ember általában a hibákból tanul.
  • dez
    #247
    Akkor már a "mese-ipar" (rajzfilmek, stb.) nagyobb volumenű... Egyébként hol van ez a rengeteg "hivatásos" asztológus?
  • dez
    #246
    Meg lehetne nézni, miért. Én úgy vettem észre, egyeseknél esősebben jelentkezik ilyen behatás, másnál kevésbé, stb. Okokat is felfedezni véltem erre. (Persze, ha az alábbi vizsgálatok negatív eredményeit elfogadjuk, olyan alapon, hogy biztos semmi sem kerülte el a kutatók figyelmét, akkor mindez csak látszólagos.)
  • FtranX
    #245
    Ez biztosan igaz, de akkor az asztrológiát is olyan szinten kell kezelni, mint egy mesét.
  • FtranX
    #244
    "Itt azt vetném fel, hogy ha az egyik kutató talál valamit, miért nem lalál a másik? Ez a vizsgálati módszer tökéletlenségére utal."

    Nem feltételnül. Ez a kis eltérés lehet akár puszta véletlen is, ami a reprezentatív személyek kis számára vezethető vissza.

    "Ha az "égi dolgoknak" is van befolyása, az elég gyenge a többi befolyásoló tényező között."

    Azért az asztrológia szerint ez a hatás nem olyan gyenge.
  • morgo
    #243
    en meg ugy hiszem, hogy igen...