62
-
#62 hi
[HOZZÁÉRT] -
#61 Bocs de te nem arra reagálsz amit írtam...saját magadat tagadod ezzel.
"Ebből a szempontból nemhogy hiba, hanem kifejezetten huszárvágás." Ennek te magad állítottad az ellenkezőjét a saját magad által idézett cikkben, de te mindig sikeresen átugrod a kényes dolgokat és fújod a saját begyepesedett véleményedet...Erre válaszolj:
Szted ha NEM érdekelné a microsoftot a linux által keltett "biliháború" akkor miért költene dollármilliókat pl a SCO, a Torqueville intézet, és "Get the Facts" finanszírozására?. Te mondtad hogy vállalkozás és nem szórja a pénzt csak úgy...
"Ezt te képzelted bele a mondanivalómba. Szerintem egyáltalán nem dinamikusan fejlődik, hanem a káoszelmélet alapján..."
Ez szíved joga, csak mindenki más aki egy picit belegondol máshogy fogja értékelni...Mellesleg, a linux fejlődése sokkal inkább megfelel az evolúciós modellnek mint az ms-é. Az ms-é inkább parazitikus, vírus terjedésére emlékeztet... -
#60 "technikailag a .net is ilyen hiba"
Azért ez így elég erős volt. A .NET (mint már említetted, hogy fogalmad sincs róla, hát segítek) egyaránt alkalmas natív alkalmazás és webes alkalmazás fejlesztésére. Ebből a szempontból nemhogy hiba, hanem kifejezetten huszárvágás.
Az pedig, hogy lesz-e széles körben támogatott WinAPI 2.0, érdekes kérdés. Idővel kiderül a válasz, de ha valami legalább akkora dolgot csinálnak, mint a .NET FW, akkor én nem féltem a WinAPI-t.
"amikor arra gondolok hogy veszik akkor a mondjuk 20% reális piaci részesedés helyetti 90%-os piacára gondolok"
Gondolom a különbséget szerinted a Linuxnak kellene kitöltenie. Kicsit sem arc...
"Igazából számítottam rá hogy ezt fogod írni, ez esetben felhívnám a figyelmedet arra hogy a cikkel értek egyet, nem a szerző összes munkásságával..."
Őszintén? Kit érdekel, hogy egyetértesz-e a teljes munkásságával? Azt kérdezted, hogy kik írnak ilyet. Mondtam, hogy az általad idézett szerzők. BTW a Pink Floydnak voltak jó számai. :-P
"Ilyen alapon hogy következtetsz arra hogy a linux azért fejlődik dinamikusan mert a guit fejleszti"
Ezt te képzelted bele a mondanivalómba. Szerintem egyáltalán nem dinamikusan fejlődik, hanem a káoszelmélet alapján... -
#59 "Miért a linux áll a "profitot veszélyeztető tényezők" listáján az MS-nál?"
Talán azért, mert a többi még ennél is jelentéktelenebb? :-P
"a MS igenis komolyan veszi ezt a számára fenyegetést"
Igen. Legalább annyira, mint a kőolajkartelek az elektromos autót... :-P -
#58 Nézd. Szted ha NEM érdekelné akkor miért költene dollármilliókat pl a SCO, a Torqueville intézet, és "Get the Facts" finanszírozására? Miért a linux áll a "profitot veszélyeztető tényezők" listáján az MS-nál?
Sztem csak magadat akarod meggyőzni arról hogy a linux meg minden úgy az MSon kívül jelentéktelen...a MS igenis komolyan veszi ezt a számára fenyegetést, mert -mint minden üzleti vállalkozás- nem a múltban,jelenben gondolkodik hanem a jövőben... -
#57 Ajjaj pheel ez magas labda volt...Emlékszel a nem túl régi IE hibára, amikor iszonyatos késéssel és a 2-3. próbálozásra sikerült patchet írni?
"Azért arra kíváncsi lennék, hogy milyen előnyhöz jut a konkurencia egy fejlettebb IE segítségével. :-D Mondd el! :-P"
Még te is mutogattad azt a kedvenc cikkedet ami szerint az ms szarban van a webes fejlesztés irányvonala miatt, a .net helyett...Ne kelljen még nekem emlékeztetnem téged arra a cikkre amit eredetileg te hoztál fel és értettél egyet vele...
"Igen, az MS egy cég. Mint cég, gazdálkodik az erőforrásaival, méghozzá úgy, ahogy neki a legjobban megéri. De ő is a felhasználókból él, szóval leginkább az vezérli, hogy megvegyék a termékeit."
Egyrészt az MS is hibázik "trendeken" és módszereken amivel a legtöbb pénzt lehet kihozni, technikailag a .net is ilyen hiba(szintén a te általad felhozott cikkből, lehet azt gondoltad hogy nem olvasom el? ;)) Nem véletlenül él vissza a monopolhelyzetével az MS, _EZÉRT_ veszik a termékeit, marketing, stb...(amikor arra gondolok hogy veszik akkor a mondjuk 20% reális piaci részesedés helyetti 90%-os piacára gondolok)
"Te idézgetsz tőlük cikkeket és még a nevükre sem emlékszel? Szomorú."
Igazából számítottam rá hogy ezt fogod írni, ez esetben felhívnám a figyelmedet arra hogy a cikkel értek egyet, nem a szerző összes munkásságával...
(további példa: Szeretem Pink FLoyd - High Hopes c. számát, te arra következtetsz ebből hogy az összes számát szeretem, ismerem)
"Nem, én még nem láttam. Láttam egy prepreprebeta valamit, amit egyesek Longhornnak hívnak és még évek vannak hátra a fejlesztéséből a végleges verzióig."
Ilyen alapon hogy következtetsz arra hogy a linux azért fejlődik dinamikusan mert a guit fejleszti? Ezzel önmagadat vágtad tökön ;) Mellesleg ezzel cáfolod a ms átgondolt nem ad hoc fejlesztésére vonatkozó saját elképzeléseidet is, mivel ezzel azt mondod hogy majd közben rájönnek hogy mit akarnak implementálni...ha viszont úgy gondolod hogy igenis átgondoltan próbálnak fejleszteni akkor megint ugyanott vagy hiszen akkor nem a guit mutogatnák ha meglenne a koncepció...ez az egész okfejtés engem arra enged következtetni hogy a microsoft az aki koncepció nélkül fejleszt, nem a linux OS fejlesztőtábora... -
#56 Hogyne érdekelné! Van egy csomó alkalmazottja, akiket csak azért fizetnek, hogy ezekre a dolgokra figyeljenek. Légy őszinte! Ha 2 év múlva már HOVATOVÁBB 6% részesedése lesz a Linuxnak (aminek egy részét nem is az MS-től szerzi, hanem más alternatívoktól), akkor mi lesz? SEMMI. -
#55 "A debian 3.0(woody) disztriben alapból a régi 2.6(?) kde van...most 3.x felett járnak...Mellesleg debiannak nem a grafika a legerősebb oldala, létezik 1000 szebb linux disztrib nála."
Örülök, hogy leírtad, nekem fogalmam sem volt erről a nyílt titokról...
"lehet hogy jogosan hívták a linux évének mivel hihetetlenül dinamikusan fejlődik"
Biztosan így történt, csak azt nem tudom, hogy akkor 2001-ben miért úgy fogalmaztak, hogy 2000 mégsem volt az, de majd idén! Aztán 2002-ben is...
"Nevezd meg már az én szakértőimet"
Te idézgetsz tőlük cikkeket és még a nevükre sem emlékszel? Szomorú.
"Ugyan már ez nem a te szinted, mind2en tudjuk hogy a linux változásainak legkissebb része az új gui...ami pedig pont a windowsra jellemző, ugye te is láttad az "újdonságokat" a longhornban?"
Nem, én még nem láttam. Láttam egy prepreprebeta valamit, amit egyesek Longhornnak hívnak és még évek vannak hátra a fejlesztéséből a végleges verzióig. -
#54 "Tudod amikor előjött pl. a libpng hiba nekem már másnap védett volt a rendszerem, Kb 3-4-5 nappal a hír sg-n megjelenése előtt!!!!"
Régi nóta. Mondj egy komoly hibát, amit már akkor ki lehetett használni, mielőtt lett volna rá javítás!
"pl leállít jó fejlesztési irányvonalakat (DHTML,IE) azért hogy a "konkurencia" ne jusson előnyhöz"
Azért arra kíváncsi lennék, hogy milyen előnyhöz jut a konkurencia egy fejlettebb IE segítségével. :-D Mondd el! :-P
Igen, az MS egy cég. Mint cég, gazdálkodik az erőforrásaival, méghozzá úgy, ahogy neki a legjobban megéri. De ő is a felhasználókból él, szóval leginkább az vezérli, hogy megvegyék a termékeit. -
#53 "És ez jelent valamit? Ez olyan, mint amikor a Mozilla megelőzi az Operát a böngészőpiacon. Vihar a biliben..."
Erre elfelejtettem reagálni az elözö hozzászólásomban, valahol alább írtam hogy az ms-t igenis érdekli, te pedig vhogy átugrottad és szajkózod a demagógiát tovább... -
#52 Jah mplayer egész jól elviszi a kisebb méretű videókat... -
#51 "Gondold, de nem. Debian volt, méghozzá 3-as. :-P"
A debian 3.0(woody) disztriben alapból a régi 2.6(?) kde van...most 3.x felett járnak...Mellesleg debiannak nem a grafika a legerősebb oldala, létezik 1000 szebb linux disztrib nála. Én viszont debian használó vagyok, azért mert rááldoztam annyi időt,1-2 hetet amíg olyan rendszert kaptam amit én akartam, egészen az alapoktól...
"Szerintem te még azt sem tudtad akkor, hogy van Linux a világon. :-P Senki nem állította, hogy te hívtad így. Éppen arra utaltam, hogy az olyan lelkesen idézgetett szakértőid voltak."
Egyrészt: lehet hogy jogosan hívták a linux évének mivel hihetetlenül dinamikusan fejlődik. Másrészt: Nevezd meg már az én "szakértőimet", mert úgy néz ki hogy te úgy akarsz valakinek a véleményéhez kötni, akiről én még nem is tudok...
"Egyébként a Windows is fejlődik. Nem látványosan, mert nem újabb GUI-t fejlesztenek hozzá, mint a Linuxnál szokás, hanem a szolgáltatásait bővítik, csiszolják."
Ugyan már ez nem a te szinted, mind2en tudjuk hogy a linux változásainak legkissebb része az új gui...ami pedig pont a windowsra jellemző, ugye te is láttad az "újdonságokat" a longhornban? -
#50 Pont ez az ami fordítva van...a linuxnak megvan a fix fejlesztési irányvonala, különböző disztribúciók különböző vonalat folytatnak...ha pl. összehasonlítod a windows és a linux patchelési filozófiáját láthatod hogy a windows hónapokat vár egy nagy javítás kiadásával ami utána komplexitási problémákat vet fel, a linux ehelyett azt a filozófiát követi hogy egy patchnek csak a hibát kell javítania, azt kijavítja és a többi funkciót érintetlenül hagyja, és egy programot javítanak egy patchel. Nem több száz hibát próbálnak kijavítani hónapok múlva. Tudod amikor előjött pl. a libpng hiba nekem már másnap védett volt a rendszerem, Kb 3-4-5 nappal a hír sg-n megjelenése előtt!!!!
A másik ami szemlélteti a microsoft fejlesztési irányvonalát hogy a microsoft az egy cég. Vagyis pl leállít jó fejlesztési irányvonalakat (DHTML,IE) azért hogy a "konkurencia" ne jusson előnyhöz, ilyet az OS közösség nem tesz. Ugye te is hallottál már rahedli antitröszt perről, visszaélés monopol helyzettel, stb. ügyről a MS ellen? Ez a z átgondolt fejlesztési irány? -
#49 Senki nem kételkedik benne, hogy nagyon jól működik. Nézzél rajta DivX5-ös videót! :-P -
#48 "Gondolom egy 1994-es slackware cd-rol :>>>"
Gondold, de nem. Debian volt, méghozzá 3-as. :-P
"Másrészt te is olvastad gondolom hogy a linux már így is meghaladta az apple piaci részesedését."
És ez jelent valamit? Ez olyan, mint amikor a Mozilla megelőzi az Operát a böngészőpiacon. Vihar a biliben...
"Hát én nem hívtam se 2000-et se 2004-et linux évének..."
Szerintem te még azt sem tudtad akkor, hogy van Linux a világon. :-P Senki nem állította, hogy te hívtad így. Éppen arra utaltam, hogy az olyan lelkesen idézgetett szakértőid voltak.
"DE azzal ugye tisztában kell hogy legyél hogy a linux sokkal dinamikusabban fejlődik..."
Hmm. Van is honnan... :-P
Egyébként a Windows is fejlődik. Nem látványosan, mert nem újabb GUI-t fejlesztenek hozzá, mint a Linuxnál szokás, hanem a szolgáltatásait bővítik, csiszolják. -
#47 Használat alatt azt értettem hogy most az adott pillanatban!!!
Nehogy megvádolj azzal hogy hátugye ilyen "lehetetlen" sysload nem létezik...
Egyébként nagyon jól működik! -
#46 Egyébként bennem az is felmerült, hogy ha már eléggé elterjed a Linux, akkor is mindenki ingyen fog bele fejleszteni? Lehet én vagyok rosszindulatú, de az emberek nagy része számító és mindenki pénzből él. A MS legalább előre tervez és fejleszt, nem adhoc jelleggel kalapálnak össze valamit. -
#45 "Olyan 2 hónapja telepítettem fel egy KDE-t. Akkor."
Gondolom egy 1994-es slackware cd-rol :>>>
"- tegyük fel, hogy 2 év múlva 6% lesz. 6% még mindig SEMMI a teljes tortából."
Hát pl. a microsoft nem így látja...Küzdenek minden egyes tizedszázalékért egy hihetetlenül aljas get the facts kampánnyal, amiben minden van csak tények nincsenek...Másrészt te is olvastad gondolom hogy a linux már így is meghaladta az apple piaci részesedését...megcáfolod saját mesteredet a nagy MS-t????? :>
- én még emlékszem, amikor 2000 a Linux éve volt. Aztán 2001 is, aztán 2002 is. Akkor is mindenki ilyen cikkeket írkált, mindenki Linuxba fektette a pénzecskéjét, aztán valahogy mindig elmaradt a nagy bumm. 2006 megint a Linux éve lesz?
Hát én nem hívtam se 2000-et se 2004-et linux évének...DE azzal ugye tisztában kell hogy legyél hogy a linux sokkal dinamikusabban fejlődik... -
#44 Béke, béke, de kire gondolsz? -
#43 Ha nem akarod használni, akkor P100-ra is telepíthetsz Longhorn-t... -
#42 Mikor láttam utoljára? Olyan 2 hónapja telepítettem fel egy KDE-t. Akkor.
A cikket még tegnap átfutottam. Néhány kérdés, ami felmerült bennem:
- a cikkíró erősen visszafogott optimizmusa honnan fakad? Az eddigi eredményekből? Mert azok alapján lehetne még visszafogottabb.
- tegyük fel, hogy 2 év múlva 6% lesz. 6% még mindig SEMMI a teljes tortából.
- én még emlékszem, amikor 2000 a Linux éve volt. Aztán 2001 is, aztán 2002 is. Akkor is mindenki ilyen cikkeket írkált, mindenki Linuxba fektette a pénzecskéjét, aztán valahogy mindig elmaradt a nagy bumm. 2006 megint a Linux éve lesz?
"Jó de te fanatikus vagy ;)"
Én? Használom mindkét rendszert. Te mi vagy, ha én fanatikus? Tudod mit? Inkább erre ne válaszolj, mert röhögni fogok :-P -
#41 Én is erről értesültem, ennek a hírnek az angol változatában... -
#40 Érdekes barátnőm régi gépén amire felraktam 233mhzes processzorra linuxot, futtat X-et, 4-5 mozilla ablakkal, xmms-el, 4 xtermmel, és a sysload(most csak nyitva van es nem hasznalja senki):
load average: 0.00, 0.00, 0.00
Nu? -
#39 Ja, te mindig annál a 6-8 éves mítosznál keringesz hogy a linux nem jó desktopra...Én sem beszélek a .NET cuccokról mert nem értek (annyira) hozzá. De azt sem tudom mikor láttál utoljára linuxos desktopot Pheel....
http://www.technologyreview.com/articles/04/09/roush0904.asp
Ajánlom figyelmedbe még, ezt az erősen visszafogott optimizmusú cikket is, ami 6% jósol 2006-ra linuxból. -
Luminas #38 A Windowsnak ésa Liuxnak is van előnye. Én pl. a laptopomra száz, hogy nem teszek még egyszer linuxt, mert az Xnek nem votl elég a 233Mhz. Bezzeg az XP fut rajta rendesen...
Szerintem linux nem való munkaállomásr,a windows meg szervernek. -
Deus Ex #37 Üdv.
Nem olvastam végig a hozzászólásokat, de a frissítések vállalati hálózaton történő szétosztására találták ki az ingyenesen használható System Update Servert.. ez egyszer letölti az MStől a kijelölt csomagokat, bevizsgálhatom, és amelyiket előirok, az szépen települ, a lokális hálózaton keresztül, nem pedig a netről száz példányban..
További kellemest. -
#36 Jó de te fanatikus vagy ;) -
#35 Megiratják linuxra egy kicsit is normális programozóval és évente dollárszázezreket takarítanak meg. Ha olvasol komolyabb szakvéleményeket akkor tudod hogy az IT fejlesztés sok kissebb-nagyobb cég esetében nem az adminon múlik hanem az informatikához teljesen hülye felsőbb vezetésen. -
Laci #34 Mint már írtad Linuxra is programozol, úgyhogy elhiszem, ha ez számít valamit. -
Laci #33 Egyébként nem azokra a cégekre gondoltam, hanem olyan ÚJ cégekre, amelyek EZZEL (progi linuxra való átírása) foglakoznak. Volt már egy nem annyira sikeres próbálkozás, ha jól emlékszem. Béke -
#32 Úgysem hiszed el, de még nekem is van Linuxom. Teljesen jó webserver. :-P
Mellesleg a környezetemben van minden, még Linux developer is. -
Yv@n #31 Irgalmatlan lelki terhet nyom a user arcába, hogy rá kell nyomnia az "igen engedem ennek a proginak hogy használja a netet" gombra :P -
Laci #30 Saját környezeted leginkább winpc-t használ ha jól gondolom. Az meg nekem nem reprezentatív. -
Laci #29 Oké. Én már elmondtam itt elég sok érvet, de biztos igazad vanBár most nem is cáfolt itt meg senki semmit. Ezt egyébként amit leírsz és meg a winfanoknál figyeltem meg. -
#28 Ez a fórum nekem nem reprezentatív. A saját környezetemről beszéltem. -
#27 Úgy szeretem, mikor felhozol valamit, aztán kiderül, hogy mégsem olyan jó érv, mert megcáfolják és akkor elbagatelizálod a saját érvedet és elkezdesz a levegőbe beszélni... -
Laci #26 Nananaanananaaaa. Olvass el néhány topikot itt -
Laci #25 Manapség nem ez a legnagyobb, de a sok közül csak egy probléma, dehát ezt te is meg én is tudjuk már... Ne fárasszuk egymást. -
#24 Biztosan velem van a baj, de errefelé nem panaszkodnak az emberek. Persze a legtöbb embernek van köze az informatikához errefelé... -
#23 Nálam most 2 Giga az XP könyvtára. Ebből 500 mega driver és dll cache, valamint 500 mega restore point és downloaded patch cuccok.
Nem érzem olyan vészesnek azt a kemény 1 gigát, figyelembe véve, hogy egy 120 gigás vinyó bruttó 25kHUF. Ezen az áron 208 HUFba kerül az a giga...