Online-HUN-Strategia:Republik

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Pár ország felszabadult......és lassan gyarapodunk.... 😊

www.republiknet.hu

Elkezdõdött az új szabályok szerint az új játék!

Ezentúl a játékosoknak kell a büdzsét mindig megcsinálni, de van az "új szabályok" topikban összefoglalva (szerzõ: Cormac 😊) hogy mit is kell leadni.

Várunk mindenkit.

www.republiknet.hu

Hmm ezt az elõzõ hozzászólásomat félre lehet érteni. 😊
Szóval ha valaki tudja hogy van térképünk amit használni fogunk az Glorius, hiszen õ vezeti a játékot. :-))

www.republiknet.hu

Azért nem csak a fantáziára kell majd hagyatkozni, lévén hogy van jó kis képünk a tengerek felosztásáról amit használni fogunk (igaz ezt még nem láthatták a játékosok).
Ezen kívül fontos ismerni a választott országot pl a hadak elhelyezéséhez. Ehhez keresel a neten egy térképet (segítünk ha kell) és megmondod hogy hol milyen egységek legyenek.

www.republiknet.hu

A játék csak a fórumon zajlik, teljesen ingyenes, és képzelõerõ kell hozzá. Olvasd el a szabályokat, ha valami nem világos nyugodtan tedd fel a kérdéseidet a játék oldalán, megválaszoljuk.
Random_
Én nem vagyok, csak nem értem ha már láttad magát a játékot akkor milyen kép kellene? Mirõl? Ez a játék fórumon folyik.

Olyan napom volt, amit?l Assziszi szent Ferenc gyerekeket rugdosna. M?kutyától, m?krokodiloktól nem kell megijedni, mindegyikben ember van.

Pluskast
Nos a linket megnéztem mielött feltettem a kérdésemet de képet nem találtam. Nem kell egybõl agresszívnak lenni.

“Ha meg akarod nevettetni Istent, mesélj neki a terveidr?l.”

Random_
Gondolom a linkelt oldalt meg se nézted a 37-es hozzászólásban. Majd nézd meg és azután kérdezz.

Olyan napom volt, amit?l Assziszi szent Ferenc gyerekeket rugdosna. M?kutyától, m?krokodiloktól nem kell megijedni, mindegyikben ember van.

Pluskast
Ok de nincsenek a játékról képek vagy egyáltalán honnan lehet letölteni? Fizetni kell érte?

“Ha meg akarod nevettetni Istent, mesélj neki a terveidr?l.”

Új játékot kezdtünk új szabályokkal!

A következõ országok foglaltak:

Brazilia

Észak-Korea Irak Izland Japán Kanada Kína Líbia Marokkó Nagy-Britannia Olasz Oroszország Panama Svájc Szlovákia USA

www.republiknet.hu

Jelenleg a következõ országok foglaltak:
Ausztria
Brazilia
Észak-Korea
Franciaország
Irak
Írország
Jamaika
Japán
Kanada
Kína
Kuvait
Lengyelország
Líbia
Magyarország
Marokkó
Nagy-Britannia
Olaszország
Oroszország
Panama
Svájc
Szlovákia
Ukrajna
USA

www.republiknet.hu

Jól beindult ajáték. 😊

www.republiknet.hu

A világ összes országa létezik a játékban is. 😊

www.republiknet.hu

Timbuktu is van??? 😊))

Ezek az országok foglaltak jelen pillanatban:
Ausztria
Észak-Korea
Franciaország
Irak
Írország
Japán
Kanada
Kína
Kuvait
Lengyelország
Líbia
Magyarország
Marokkó
Nagy-Britannia
Olaszország
Oroszország
Panama
Svédország
Szlovákia
Ukrajna
USA

www.republiknet.hu

Elkezdõdött! :-)

www.republiknet.hu

Me0w
Ja kozben megertettem hogy 'szoveges kalandjatek' azaz a forumon irunk 😊 bocs, csak mar keso van 😊

Together we'll fly someday...

Me0w
Nem tudom milyen alapu a jatek... de ha kell egy kis segitseg akkor php/sql/perl/vb szinten barmikor.

Together we'll fly someday...

a
nah mikor indul?

CarajoEsp
Semmivel se rosszabb ,mint Eeuu😄

D.B.U.T.T...Don\'t Break Up The Team.

CarajoEsp
😄 Nem baj az😄D

Random_
Meg fogod kapni 😊)
Csak veszélyes környék fõleg mert 2000-ben kezdünk. 😊

CarajoEsp
Nah én már írtam az oldalon ,de nem kaptam bválaszt. Szóval én Kuwaitot kérném.

Random_
Én azonnal megkaptam.
Jól adtad meg az emilcímet? Nem akadt fenn spam szûrõn?

Mr.Macho
ezt vártam volna én is, de 2 napja nem jött semmi
Random_
Elvileg regisztráláskor kaptál egy levelet melyben van egy link. Arra rá kell kattintani és ott aktiválja a nevedet és jelszabadat

Mr.Macho
hali, regisztráltam magamat a fórumon, de nem kapok választ, hogy aktív lenne a loginom és nem tudok bejelentkezni. Kértem password emlékeztetõt, hátha elírtam, de jól írtam, az volt a levélben hogy a státuszom: "pending". Ez mit jelent, mikor fog meváltozni?
Random_

Bannerünk nincsen, linkünk van:
http://www.activeboard.com/forum.spark?forumID=33335

www.republiknet.hu

Lehet hogy sokak nem tudják hogy mirõl van szó mert lehet hogy lustik visszaolvasni. Ebbõl következhet hogy nem tudják mirõl van szó!
Nem tudom hogy ki mennyire kapacitálható (én lenni láma júzer), de szerintem egy jó kis banner egy linkkel jót tenne a játéknak!

SZERDÁN KEZDÜNK!!!
legalábbis 99%

www.republiknet.hu

MrMacho: visszajelzett Oroszország eddigi tulaja, jön folytatni, tehát foglalt oroszhon.

www.republiknet.hu

A játékról készítettem kis szösszenetet, íme:
A játék úgy fog menni, hogy megkapod az országod adatait, aztán játszol. 😊
Oké ezt kicsit jobban kifejtem.
Egyszóval heti egy kör lesz (egyenlõre), addig kell leadnod az országodra vonatkozó büdzsédet. (1 kör = fél évvel a játékban)
A büdzsédbe bele kell írnod minden olyan dolgot amire költeni szeretnél. Pl kereskedelmi szerzõdések, fejlesztések, programok, stb.
Az új kör elején megkapod az országodra vonatkozó frissített adatokat és megint léphetsz.
Eközben szerkeszthetsz újságot az országodnak ahol a többi játékost informálhatod, élhetsz a szövetségekben (témákat vethetsz fel, szavazhatsz, stb), elnézhetsz más országok nagykövetségeire ahol megegyezhetsz a vezetõkkel valamiben (pl kereskedelem, szövetségek, stb), publikálhasz az újságodban reformokat, összehozhatsz nemzetközi tárgyalásokat...stb.
BÁRMIT megtehetsz, amit akarsz (nem is lehetne leírni mi mindent.
Nincsen több szabály, csak érezzük jól magunkat (ez a cél is)!
Ami reális és elképzelhetõ az adott helyzetben, megtehetõ!

Ha úgy hozza a sors, háborúzhatsz/háborúznod is kell.
Persze mindezt mai idõszakban kell játszani, azaz 2000-ben kezdõdik a játék.

Érdemes megismerned a választott országod, hogy pontosan képben legyél mindenben."

Ennyi...mindenkit várunk.

www.republiknet.hu

Random: Az új játék-forumban válaszoltam...
Macho: úgy változtathatsz az országodban BÁRMIT, hogy a büdzsédben leadod hogy mire költesz pontosan és mennyi ideig. Azaz programokat hírdetsz meg dolgokra, de pénzbe kerül. Mellesleg jó ötlet az országodnak egy újságot készíteni és ott informálni minden érdeklõdõt.

www.republiknet.hu

Random_
Én is azért érdeklõdök mert utánnaolvastam Marokkónak és azt írták gazdasága nagy része növénytermesztés ami nagyban függ a csapadéktól és ugye jó lenne akkor pl. fejlesztenem az öntözést a termés növelése érdekében ami elvileg plusz bevételt és munkát adna. De nem tudom hogy van ez elintézve a játékban vagy mi módon fejleszthetem akkor a gazdaságot mert nekem az lenne a fõ feladatom itt direkt nem erõs országot választottam, hogy legyen mit csinálni.

Oroszhon csak akkor lesz szabad, ha nem akarja folytatni a jelenlegi tulajdonosa...válassz másikat.

www.republiknet.hu

a
abból ezexerint kimaradt

Mr.Macho
hmmm, én csak a listát néztem a 10. üzenetben...
a
sztem az elozo oldalon lefoglalt országok lefoglaltak maradnak és Oroszo. az... (én nem vok játékvezeto, csak sztem "gonoszság" lenne egy országot odaadni vkinek amikor azt az elozo bedoglott fórumon már lefoglalta vki)

Mr.Macho
Szia!
Érdekesnek tûnik ez a világszimuláció. Igényt tartanék Oroszországra. Hol tudom regisztrálni magam illetve az országot? Random_-hoz hasonlóan engem is érdekelne, hogy az országok valódi gazdasági és nyersanyag adottságai hogyan tükrözõdnek a játékban, illetve ezek hogyan változnak? Hogyan lehet fejleszteni egy gazdaságot? Ugyebár egy igazi gazdaság teljesítménye a nettó export + beruházás + kormányzati kiadások és a fogyasztási tényezõkbõl alakul ki. Vagy ilyen részletességre ne számítsak? Nomeg persze a valutaárfolyamokkal mi a helyzet? Változnak? Ha igen, milyen szabályok szerint...
Random_
Én a kezdetektõl nem éretem milyen adatokból jön össze egy adott ország bödzséje valami valós alapja van neki?
Ha én meghozok egy rendeletet ami gyökeresen felforgatja az országot vagy hatalmas beruházást végzek. Ennek az árát ki méri fel mi alapján?

Üdv!

Nos...nagyon bedöglött a hétvégén a szerver, úgyhogy újat kell keresnünk.

Én már találtam is egyet, ennek a "teszteléséhez" kérek minden eddig regisztrált játékost, hogy itt is tegye meg. (Külön írjátok oda légyszi, hogy a korábbi site-on melyik országot regisztráltátok, vagy még csak ez az elsõ vagytok.)

Mihamarabb elkezdjük, nem állunk le....
A cím:

Mindenkit várunk.

Cormac

www.republiknet.hu

Van egy lehetõség, próbáljátok ki ezt:

www.republiknet.hu

A szervergondra folyamatosan keresem a megoldást.

www.republiknet.hu

Sziasztok!

Glorius visszatért közénk (tudjátok, õ vezeti a játékot) és a következõket válaszolja nektek:

"Na sziasztok! Most értem vissza Pestre, pár dolgot akkor
megválaszolnék:

"Láttam hogy a beállítható opciók egy részét fegyverkezés teszi ki. Mi
ennek a jelentõsége? Lesz háború az országok között?"

Nos igen, háború lenne, hiszen a valóságban is igen fontos szerepet
kap a dolog, akár tetszik akár nem, de egy nagyon fontos dolgot azért
kiemelnék: ez nem hadi, nem is Rizikó szerû területfoglalós móka,
hanem annál azért összetettebb játék, melyben nem elég egy dologra
koncentrálni (pl hadsereg vagy csak jó gazdaság).
Attól, hogy mondjuk valaki egyszercsak megelõzõ csapást tol Kubára,
bizony nem kell nagyon félni, mivel az atomnagyhatalmak (most nem
terrorista országokról beszélek) államformája nem diktatúra, vagyis
nem elég 1 ember ahhoz, hogy elpusztíts valakit atommal. De ennek
persze horribilis következménye is lenne, mert például egy
demokratikus ország igencsak megsínylené, ha csapást mérne egy
másik ország ellen, minden különösebb ok nélkül. Nézzük Irak esetét a
valóságban: az USA propaganda célokra milliókat költ, továbbá nem
szerdáról csütörtökre találta ki hogy támad, hanem bizony igen jó
kommunikációs szakembereket fizettek, akik hónapokig nyomatták azt
hogy igenis van biológiai fegyverük és nekik az milyen jó is lesz ha
támadnak. Visszacsatolást kap majd a támadó ország a népétõl, és itt
lép életbe a kormányzat milyensége, jellege, típusa...stb.

A háború elvérõl pár szót:
Egyelõre nem szeretném ha be lenne vezetve a területfelbontási- támadóérték-védõérték-stb elv, mivel ha támadóértéket adunk,
rendelünk egységekhez, akkor az egész játékot NB (Number Based,
vagyis számalapú) rendszerré kéne tenni. Jelenleg nincsen megmondva
például, hogy az USA hadseregének tankjai mennyire jók, de nem is
teszünk különbséget gyártási költségben sem, fenntartásban sem. Ha
NB típusra áttérne az egész játék, akkor egy jóval bonyolultabb, ám
realisztikusabb játékot kapnánk, de mivel nagy részetek nem játszott
még ilyen játékkal, szerintem maradjunk az egyszerûsített
szabályoknál, vagyis ahol az Avatárok csinálnak minden számítást,
csatát. Nem zárkózom el attól sem, hogy valaki progit írjon a csatákra,
erre is van kidolgozott szabály az NB rendszerben.
Léteznek persze hibrid rendszerek is, de szerintem az sok nem
szándékos igazságtalakodásra adhat okot, hiszen a játék egyik fele fix
szabályokkal van lefektetve, a másik felét pedig az avatárok
számolgatják...

Na most ennyi asszem, bocs ha kicsit összevissza lett, de kicsit koki
vagyok...

Várom a véleményeket!"

www.republiknet.hu

PLackó
az oldal nem mûködik!

a
amúgy japánt kértem volna (ide azért beírom 😊 )

Háát igen...nem megy a szerver még mindig. 😞
Amúgy Dark köszi a tippeket, dolgozunk rajta...az biztos hogy lesz játék. 😊

www.republiknet.hu

Random_
Nekem se jön be a fórum péntek óta mikor igényeltem egy országot.
Így nehéz lesz bármit is lépnem, ha nem jön be az oldal maga.

a
hát le kell tölteni egy fórum-motort (yabb, phpbb, vbulletin stb.) és felpakolni egy ingyenes tárhelyre (Ultraweb) de ha ez bonyulult (én se tomm hogyan kell) akkor egy másik ingyenes fórumot kérni (activeboard, de ezt nemtomm mennyire spam-mentes)