69
  • Laci
    "itt nem egy másik tipusú, sebességű, etc hardvert emulálsz..." - Hol?
  • Pheel
    Konkrétan mit is? Azt, hogy te - személy szerint - visszasírsz egy régebbi hardvert (Amiga), mert - szerinted - jobb, mint a mostani PC architechtúra, és nem veszed észre, hogy a mai PC-k teljesíményben a porba gyalázzák az egészet.
  • Pheel
    Az egész eszmefuttatásodban csak egy apró hiba van: itt nem egy másik tipusú, sebességű, etc hardvert emulálsz, hanem ugyanazon a gépen futtatsz valamit egy layerrel magasabban vagy sem.

Cipész a kaptafánál...
  • Laci
    Jó ezt nem hagyhattam ki. Egyébként a felhasználók, akiktől töltik tényleg egy kicsit le vannak terhelve tőle és ettől lassul az egész rendszer (najó ez persze nem egy számottevő lassulás, csak elméleti). Csak szellemeskedni akartam és sikerült
  • Laci
    "...míg szemét, dzsunka cuccokon, rossz driverekkel igen. Ehhez nem kell sok ész..."

Ugyan Pheel, ezt már annyiszor "megbeszéltük"
  • Laci
    Most nem azért, tényleg csak PÉLDAKÉNT HOZOM FEL, de HALLOTTAM (egyébként nem valószínű hogy nem ért hozzá az illető) olyat is hogy Amigán egy régi Mac-et emulálva gyorsabb mint ugyanaz a típusú eredeti Mac. De hagyjuk a témát, csak párhuzamként hoztam fel (még mielőtt belém kötne valaki tudom, hogy a topik nem erről szól), nem vitaindításként.
  • Pheel
    Végülis csak alapvető törvényeknek mond ellent az, hogy valami gyorsabb legyen akkor, ha minden réteget használ és még egyet, mint az, ami azt az egy további réteget nem használja...

Nagyon szépen tudsz beszólogatni másoknak, de ettől még nem lesz igazad. Ha mutatsz nekem megbízható forrásból származó mérési eredményeket a témában, akkor majd lesz miről beszélnünk...
  • comet
    Egyébként simán elképzelhető pheel csak nem látsz tovább az agyadnál ;)
  • comet
    "igen. lehet az akamai kérte erre, nehogy beszarjanak az akami-s linuxok a terheléstől :))"

Ize erre valaszoltam, lehet ms helyett akamai-t kellett volna irnom. De akkor is ms, lehet hogy kozvetve, de linuxon hostol...
  • Pheel
    Le vannak terhelve a fájlcserélők? Honnan szeded ezt az irgalmatlan nagy ...-t?
  • Pheel
    Gondolom mélyebbre nyúlik az alapja a földbe, attól stabilabb.

Tény, hogy fix, emulált hardveren nem csoda, ha nem dobja fel a pacskert, míg szemét, dzsunka cuccokon, rossz driverekkel igen. Ehhez nem kell sok ész...
  • Laci
    "de a fájlcserélő hálózatokon való engedély nélküli terjesztés már sérti a Microsoft érdekeit" - Hogy oda ne rohadjak.

"A fájlcserélő hálózatokkal kapcsolatban egyetlen probléma merült fel: sosem lehetünk teljesen biztosak abban, hogy a fájl valóban az, aminek látszik." - nem mondod...
  • Laci
    Ezt má' én is hallottam egy-két helyről, csak nem azt mondták hogy gyorsabban, hanem stabilabban fut.
  • Laci
    Emiatt vannak leterhelve a fájlcserélők? Szomorú
  • formatuq
    http://download.microsoft.com/download/1/6/5/165b076b-aaa9-443d-84f0-73cf11fdcdf8/WindowsXP-KB835935-SP2-ENU.exe

• Yfel
    Na végre megvan... elegem volt a várakozásból... :o)

Y
  • Yfel
    Comet,

Ha az emlékezetem nem csal akkor kb két-három éve még igazad lett volna és az sem az egész MS csak a Hotmail volt, de ahogy a hír elterjedt szinte azonnal átállították az egészet W2K szerverekre (akkor rohadt le a hotmail egy pár napra, de aztán sikerült nekik stabilizálni)

Y
  • Lola.
    hogy mi mindent megtud az ember, ha hallgat a "szakértőkre" :))
  • Pheel
    Ja! A múltkor Comet úgyis kifejtette, hogy Linux alatt VMWare-ben még gyorsabban is fut a Windows, mint natívan a gépen.
  • Frenzy
    Linuxon? A multkor neztem, MS master serverek 90%-a IIS6-on futott, W2K3-al. De biztos igazabol vmware-ben futottak, es az anyaoprendszer linux ... ugye comet ;-P
  • Lola.
    igen, csak elméletben dosolhatók, gyakorlatban nem...
  • comet
    Látszik te még nem láttál mission critical linuxot ;)
    Azért gáz nekik hogy az ms is linuxon hostolja a tartalmát :]]]
  • tajfun
    SP2.
  • [HUN]PAStheLoD
    ms szerverek attól még dos-olhatók , de csak IP alapján , viszont akkor is hatalmas sáv kéne hozzá , mert gondolom akamai-s ip-ken kívül mindent kapásból megtagad , és így nem egy hamar fogy el a kakaó a szerverből ...
  • [HUN]PAStheLoD
    akamai jól bírja ... simán lehet lehúzni windózápdét cuccokat gyorsabb neteken is max szpíddel ... (pár mega)
  • Lola.
    igen. lehet az akamai kérte erre, nehogy beszarjanak az akami-s linuxok a terheléstől :))
    ms-nek nulla félnivalója van, hiszen ő csak fix számú akamai szervert szolgál ki, közvetlenül a userek nem találkoznak a ms szervereivel. az akamai meg cache-eli a tartalmat, ha rászabadulnak a userek az sp2 filejaira, akkor legfeljebb azt ellenörzi, hogy változott-e a ms-nál a file, egyébként a cache-ből kiszolgálja a kéréseket, tehát a ms szervereit ez nem veszélyezteti...
  • Cat #3
    ms már régóta nem saját, hanem az akamai elosztott hálózatát használja
  • Herkulles
    Nehogy a kicsi MS szerverei leterhelődjenek, azt nem élnénk túl.
  • Dzsini
    nagyon sokat segít ez a terjedés az MSnek... hatalmas sávszélességet spórol meg nekik, bár kétségtelen a legtöbb usernek nem lenne szüksége a 260megára...
    torrent meg rulz, villámgyors tud lenni :)