6909
  • The Protector
    Hát igen.Sokan szívtak ezzel a Hero és World save-el.
  • Csibusz
    Megvan, nincs semmi baj csak régen játszottam már vele, és elfelejtettem, hogy hogyan is ment:) Köszi azért
  • Csibusz
    Sziasztok.. Nem tudom miért, de nem ment a játék..Elmenti de mégis folyton onnan kezd hogy a tévelygő elvitt a falvamból... Miért van?
  • mikromanus
    Valamiért ez a kard nekem eddig mindig kimaradt. Előtte ott van a harciszorzós Demon Door mögötti "megkékült vadásztőr", kicsit odébb meg ha lenyomod az arénát, akkor megveheted a legdurvább duplakezes fogpiszkálót a játékban. Csak beugrasz az Észak-Lugaskői boltba (Bowerstone north) és megveszed a szép csicsás Soul kardot. Annál durvább sebzés nincs és jól néz ki, mikor fél kézre kapja a karim és azzal gyepálja az ellent miközben vörös köd lebeg a szeme előtt a berserk varázslattól. Ott aztán védekezésnek helye nincs :)
  • ratgab
    Kard a kőben: Nem kell oda max erő, növelni kell jócskán az igaz (már nem emlékszem mennyire...).

Én annak idején amikor végigjátszottam megszereztem azt a kardot!
  • mikromanus
    Ha arra vetemednél, hogy becserkészd Lady Grayt (Gyászos Úrnőt), akkor ha a nyakláncot keresed, akkor cseveghetsz Bowerstone lakóival. Ha a pletykák nem riasztanak el, akkor Oakville-ben kell a temetőkertben hallgatóznod picit. Ott kotyogják el a helyiek, hogy hol van a nyaklánc. Valahol a parton. Nem emlékszek pontosan hol, de DarkSl4er már leírta :)
    A másik megoldás, hogy felgöngyölíted az úrnő setét múltját és elfogadod a lebukásakor tett ajánlatát (vagy nem. Mindenképp jól jársz) :)
    Gyászos ház/grey house a Sírhalom mező (Barrow field?) térkepujától ha lefele kocogsz, akkor a bal oldali leágazónál van. Sok jó élőholtat lehet ölni és ezzel szaporítható az XP. Ha Gyászos Úrnő múltjában akarsz kutakodni, akkor beszélj a lökött alakkal észak-bowerstone-ban a ketrecnél, beszélj a hugának a szerelmével és kövesd a tanácsát a Gyászos Háznál.

Kard a kőben: minden fizikai erő maxra, vagy az első próbálkozás után +3 (vagy 4?) szint minden erő képességre. Állítólag így is összejöhet, bár nekem nem volt hozzá türelmem, hogy teszteljem.

Öregedés: azt hiszem minden képesség amit megtanulsz az öregít. Talán 2 szintlépésenként egy évet. Emellett a sok szex és alkoholizmus is öregít, de ezt még nem sikerült reprodukálnom éles helyzetben :)

A kinézeted mindenképp kiszőkül azt hiszem, ha jó vagy és mindenképp enyhén sötétes árnyalatú lesz ha gonosz (bár a vöröslő tekintet és a szarvak, vagy a jó oldalona csillogó fények és lepkék a fej felett feltűnőbbek).

Fiatalítás nem jellemfüggő. Skorm és Avo is elfogad ajándékot a másik oldal képviselőitől, sőt előnyben is részesíti az ellenfelek megrontását/jó útra terelését. Rosszként kisebb összeg áldozása is elég Avo-nak, míg jóként azt hiszem több évet ad Skorm vissza (+sok-sok gonosz pontot is). Többszörösen fiatalodni főküldetés közben lehet. Vagy a kereskedő kíséret közben Skormhoz kitérve, vagy az Archeologist küldetésnél Avonak áldozva a fiatalítás után nyomj egy hero save-et és töltsed vissza az állást. A hős állapota (fiatalítva) megmarad és a felszerelése nagyja is (ami egyedi fegyver, vagy cím és a templomban szerezted az nem marad meg). Így bármilyen korról visszafiatalodhatsz statisztikailag 18 évig. Bár nekem így is ősz hajú a karim. Vagy csak szöszi a kis angyalka?:)
  • DarkSl4yer
    Asszem Oakville-ben(Tölgyvölgyben), a tengerparton a felfordított csónaknál van,csak ki kell ásni.
  • Bafynger
    Sziasztok! Meg tudná valaki mondani hogy hol találom a GYászos Úrnő nyakláncát. Elvileg Tölgyvölgyben van, de én beszéltem mindenkivel akivel lehetett és senki nem az volt aki tudná.
    Még egy kérdésem lenne, hol találom a Gyászos házat?
  • DarkSl4yer
    Minden erőt fullra kell kigyúrni és akkor ki tudod húzni a kardot.
  • katy18
    Köszönöm a gyors választ. Most már megértettem. Pedig gondolkoztam rajta egy ideig. Amúgy Avo templománál lévő kőbe zárt kardot hányas erőszintnél lehet kihúzni?Köszi.
  • The Protector
    A játék végére amúgy is megöregszel.Viszont vannak fiatalaító megoldások.Ha jó vagy akkor a jók szentélyében(nem tudom a nevét) adományozz nagyon sok aranyat.Ha rossz akkor meg asszem a hely neve the chapel of skorm ott tudsz áldozatokat feláldozni.Úgy hogy követteted magad(follow) és az oltárhoz viszed őket.

És még 1 dolog.Ha varázslóval vagy akkor méghamarabb öregszel mint amúgy,mert a varázslók hamarabb öregszenek.
  • katy18
    Sziasztok!

Nekem csak annyi bajom van a játékkal, hogy iszonyú hamar megöregszik a karakterem, és nem értem miért. Mit rontok el? Ha valaki tudná rá a választ azt megköszönném.
  • The Protector
    HA végig csak 1-eseket írsz akkor azt el kell fogadnia.Amúgy 990ft az eredeti game.Érdemes rá beruházni.
  • kisvukk
    Valaki nem tudn a nekem leírni cd key-eket vagy egy linket egy cdkey generatorol
    előre is köszi
  • kisAKOSH
    Keresem németül a Fable: The lost chapters-t eredetiben, aki eladná kérem írjon nekem mailt ide: [email protected]
  • Vlala #6854
    Nem, az alapjáték bővített változata. Nem ér véget ott, ahol a másik igen, de én sem spoilerezek tovább. :)
  • ktomi22
    thx..csak azt hittem ez amolyan kiegeszito lemez.. de akkor jo :) mer nem .. :)
  • Cat 02 #6852
    Később jött PC-re, ezért pakoltak még bele contentet, ez egy új sziget, storyval, nem spoilerezek inkább
  • ktomi22
    a fable es a fable the lost chapters miben kulonbozik?
  • DarkS
    Üdvözletem
    Lehet ,hogy volt már nem tudom de nekem van 1 bibi vele
    felrakom elindítom és mikor elindul a játék akk kilép oan mint ha a monitorom kapcsolt vna ki mert hang van csak kép nincs.
    Vissza tudom hozni csak roppant idegesítő tud lenni.
    Azt megfigyeltem h ez csak Tölgyvölgybe. (Oakvale-be) fordul elő.
    Előre is köszönöm ,írjatok vissza

DarkS voltam.
  • cikasz
    Köszönöm szépen.
  • Vlala #6848
    Lehet bizony, maga az eksön nem látható, de a históriád jelzi, hogy megvolt az asszony.
    Ugyanez a helyzet a bordélyban lévő kéjhölgyekkel is.
  • wedge31
    Ajándék és bokok vegyesen természetesen a háloszobádban, majd rákérdez hogy akarsz e vele aludni.
  • cikasz
    Úgy tudtam ha nem kérdezem meg, hogy mi módon akkor kapok egy egy szavas választ :(
  • wedge31
    Igen.
  • cikasz
    Sziasztok. Ha van feleségem már, lehet vele szexelni is? :)
  • Vlala #6843
    Én alapból nem öltem meg, annyit az egész nem ér.
  • zeteni
    Sziasztok! Ha az arénában életbe hadjátok Suttogót akkor is a megmarad a pénzetek! (Nekem megmaradt)
  • buklee
    Kb az összes BioWare játék.
  • sylvanor
    Hello.
    Én végig játszottam a Fable-t jó oldalon. Nagyon-nagyon tetszett a játék, de már azelőtt megunjuk mielőtt el kezdenénk másodszor a játékot, mert túlságosan egyszerű, pont amennyire rövid is, a harmadik gond pedig az, hogy túlságosan egyvonalú a játék és kevés a saját döntés. Csak ez a három gondom van a játékkal, de ezek elég nagy gondok.

Nag most. Azért jöttem ide, hogy meg kérdezzem:
    Tud valaki Fable-hez hasonló játékot mondani?
    Fable 2 és 3 nem nagyon számítanak.

Ty előre is nagyon.
  • mikromanus
    Könyves kérdéshez:
    Kizárólag attól függ milyen sipkát kapsz, hogy milyen könyvet adsz az iskolában első 9 alkalommal. Ha jó varázsló sisak kell, akkor nincs gond. Kifosztod a Guildet, aztán lepasszolod amit találsz. Ha sötétebb árnyalatban kívánod nyomni, akkor a Guildet az elején kerüld mint a pestist. Egyszerűen foszd ki szépen sorjában Bowerstone házait. Ha az kevés akkro majd Oakwille-ban folytathatod. épp az árusoknál is lehet szerezni könyvet. Ha sok "jó" könyved van, akkor úgy rémlik, hogy bebukhatod. A tanár rákérdez egyre (persze ami szerinte a gyerekek épülésére szolgál). Ha azt nem adod, akkor felajánlhatsz egy újabbat, de azt is ő választja ki ha több van nálad. Ha azt se adnád, akkor visszatér az előzőre. Ezért jobb nem a könyvtárból "kölcsönözni" könyveket neki az elején. Kevés a sötétlelkűeknek való témakör ott :)
  • koschwarz
    eredeti Fable ingyen!
  • wedge31
    Mi a cél? ha a dark wizard hat-ra hajtasz ezek a könyvek kellenek :

A Love Story
    The Pale Balverine
    The Tale of Maxley
    The Tale of Twinblade
    Eyes of a Killer
    The Guild of Zeroes
    The Repentant Alchemist
    The Sock Method
    You Are Not a Bad Person

Itt a lényeg hogy evil tartalmu könyveket adj csak oda és te is ilyen beállitotságu legyél.

Ha a 21 könyvet leadtál akkor már a többségét megtaláltad 30 körül van összesen.

Nézz körül minden városban, Oakvale, Bowerstone, stb...
  • storm2000
    Kösz, így meg is van mindegyik nyom, de lenne egy másik kérésem: leírná valaki, hogy merre találok könyveket a céhen kívül már 21 könyvet adtam a tanárnak de egyszerűen nem találok többet.
  • wedge31
    Assassin Attacks quest befejezése után kapod meg.
  • storm2000
    Helló! El tudná valaki mondani, hogy hol találom a 3. kincs nyomot?
  • robyee
    Hali!Újraraktam a gépem majd egyből a játékot telepítettem fel, el is indult!Viszont felraktam a hangkártyám driverét is(soundblaster audigy) és utána a játék kilépp mielőtt betöltene!Nem hiszem hogy a hangkártya driverrel lenne a baja.Inkább, amikor telepítettem a drivert kiírta hogy refresh windiws driver vagy vmi ilyesmi.Arra gondoltam hogy lehet hogy vmi windows-os driver zavar be neki.Esetleg valakinek vmi ötlet?
  • plu604
    Jajaja tudom, meg is csináltam, nem volt kedvem megvárni a választ :D
    Kaptam pár "jó" pontot, de hogy ezt kiegyensúlyozzam lemészároltam egy falut. ^^
  • The Protector
    Rontsd el valahogy(megölöd a banditákat vagy akit védeni kell) és akkor egy zene keretében felajánlja h kiléphetsz belőle.Mellesleg semmilyen hatással nem lesz a a folytatásra ha egy küldit másképp veszel fel!!!Max annyiban h ördög pontot kapsz érte.Ennyi.Szal nem számít.
    A fontos döntéseket helyben kell majd meghoznod.
  • plu604
    Hali, hogyan lehet megszakítani egy questet? Véletlenül rosszat vettem fel. Gonosz vagyok és most a banditákat kéne gyilkolnom, nem nekik segíteni, és ez baj. Ha ugye kimegyek a területről nem szakítja meg csak újra kell kezdenem.