6909
 • Tom6
  #6909
  Sziasztok valaki nem tudja hogy miért lép ki a játékból folyton amikor belépnék az arénába? Valakinek volt már ilyen problémája?
 • akyyy
  #6908
  MElyik a legjobb kard illetve ij, és holt alálható, hogyan szerezhető meg stb? :) illetve a kiegészítők közül miket érdemes beletenni hogy fasza legyen, egy csapásra ki tudjak mindenkit nyirni :D
 • akyyy
  #6907
  kurva nyaklánc hol van? (pontosabban tudom hol van mert már utánna olvastam DE)
  az emlékezés kertjében kéne lennie 2 fickonak de nincs ott senki. csupán a szellemkaloz ajándékát találtam ott.

  és igy a 2 hajo közt se nagyon tudok ásni, de melyik 2 hajo özt is mert én itt találtam vagy 5 hajót.
 • akyyy
  #6906
  igen, de néha pont kitakarja azt amit nézni akarok hogy hol van :D

  kajak azt hittem amugy hogy ez ilyen gyerekjáték, 12 éveseknek, erre ahogy látom szex van benne házasság megcsalás, fingás, looooooooool
 • kastil
  #6905
  Controllert meg lehet hozzá oldani xpadder vagy ezzel bár egyik sem lesz az igazi.

  PC-n, gyorsabb.
 • grebber
  #6904
  Tudtommal a magyarítás a térképet is magyarítja!
 • akyyy
  #6903
  magyar térkép nincs véletlenül a játékhoz?
 • akyyy
  #6902
  nem jó a faq. házigazda mondjon le

  szóval hiába állitom be menübe a 16:9es képarányt, semmi se változik.

  kontrollerel nem lehet játszani?


  hol jobb a játék, xboxon vagy pc-n?
 • IchigoSachi94
  #6901
  Sziasztok! Valaki segítsen léci! Nemrég raktam fel a játékot és látom alig lehet benne rendesen menteni. Ez nem is lenne olyan nagy gond, ha nem csinálná azt a játék, hogy 20-30 percnyi játék után pár gomb (ESC, H stb.) kivételével egyiket sem érzékeli (még az egeremen se). Ez mitől lehet? Nem lehet vmivel orvosolni a problémát?
 • bdyd08
  #6900
  a kardhoz a kőben minden erővel kapcsolatos tulajdonságodnak maxon kell lennie, még az életerődnek is ;)
 • Sonda14
  #6899
  Sziasztok, nem rég elkezdtem egy fable végigjátszás videót csinálni, ha van kedvezek megnézni, itt az első 2 rész

 • szivuka2
  #6898
  sziasztok! tudnátok segiteni h miis kel pontosan h kihuzzam Huw kardját a köböl?? mert nem vágom pedig 5ös a physikem :(
 • Ironman2
  #6897
  Köszi,azóta már megtaláltam.D
 • mikromanus
  #6896
  A parton kell ásni. A kikötő bal oldali részén a parton a cölöpöknél. Azt hiszem a második és harmadik közt. Itt egy kis angol leírás +térkép. A 19. pontnál áss! :)
  http://www.gamebanshee.com/fable/walkthrough/mapoakvale.php
 • Ironman2
  #6895
  Én most viszem végig az első részt,idáig még nem vittem végig,csak félig.Hol kell ásni annak a hülye szellemnek Tölgyvölgyben?
 • Dzsopi1
  #6894
  Ami nekem van abba nem lehet kiegészítőt tenni... Itt 1 kép róla:
  http://img535.imageshack.us/img535/7149/serpenyo.jpg
  A céhmester az még ott áll a helyén, nem is mond semmit mikor nyomok rá 1 Tab-ot, csak néz...
 • mikromanus
  #6893
  Avo könnye max akkor sebez 550-et ha benyomod a berserket, de szerintem akkor se. Az max elírás. A 4 bővítőhelyes serpenyő valóban a nagy Kincs amihez a nyomok vezetnek :)

  A végigjátszás után is kedvedre barangolhatsz. Talán a még visszalevő küldetéseket is teljesítheted ha nem tetted meg, bár ez nem biztos. A Céhmester azt hiszem már nem lesz a helyén mert van rá esély, hogy elhasználódik a harcokban (a gonosz út velejárójaként) :)
 • Dzsopi1
  #6892
  No mind1 úgyis csak 230-at sebez mint Avo Könnye... Viszont van ahol 550 sebzést írnak neki... Az lehet az xbox-oson van.
  Van esetleg valami értelme végigjátszás után?
  Meg van valami serpenyő, az lenne a kincs amihez van 6 nyom?
 • mikromanus
  #6891
  Nem lehet megtartani a hugunkat és a csilivili kardot is. max addig míg bent maradsz abban a teremben ahol lenyomtad Jacket. Ez mondjuk elég következetlen volt. A tesó hinti a port mintha két lehetőség lenne. Egyszerűbb lett volna simán kisétálni aztán hisztizzen csak ha akar. De levágni vagy lemondani a kardról? Milyen dolog ez? :)
  Ez a választásod határozza meg a végét a játéknak (legalábbis az eredeti főszálét mert a TLC-ben még picit továbbvitték). Ez alapján megy az átvezető, hogy nagy dühöngésedben végigpusztítod Albiont és mindenki retteg tőled vagy hogy te vagy a jó hős kit szeretnek. Vagy valami ilyesmi...

  Ha valaki megtartja a tesót is meg a kardot is, vagy mindkét legendás kard nála van, akkor csalt és nem is csak kicsit. Amúgy totál feleslegesek ezek a kardok. Az Észak-Lugaskő boltjában kapható hullámos böszme nagy penge jobban sebez és a mágikus pajzs miatt életszívás nem kell. Az xp bonus kihagyása se nagy érvágás mert mire megvan az Aeonok kardja addigra már sokmindent nem nagyon kell fejleszteni xp-ért. Ha meg mágus jellegű fejlesztésed van, akkro ilyenkorra a fegyver már többnyire másodlagos...
 • Dzsopi1
  #6890
  Valaki segítene abban, hogy tarthatnám meg az Eónok Kardját anélkül, hogy meg ölném Theresát?
  Valahol olvastam, hogy valakinek meg volt az Avo Könnye, és az Eónok Kardja egyszerre.
  Ezt valami hős mentéssel el lehetne intézni nem? Nem értek ehhez valaki segítsen pls.
  Ott mikor dönthettem, hogy el dobom a kardot vagy megölöm Theresát nyomtam egy hős mentést de ha azt be töltöm akkor az a hely jön be nem a hősöm amint el volt mentve...
 • Dzsopi1
  #6889
  Nah meg oldottam, cuccaimat vissza szerváltam, és pluszba szereztem még őr ruhát.
  Már Jack-et is legyőztem, és Maze-t is (magyar verzával tolom csak az angol neve maradt meg a fejemben xD mert xbox-on is tolom) most ott tartok, hogy az idézőket ölöm meg valami elveszett öbölben.
 • Dzsopi1
  #6888
  Most a börtönben vagyok, és nincs semmi cuccom... volt egy futó verseny amit meg nyertem fel mentem valami szobába ahol van 3 könyv valamelyikben egy kulccsal, az őr mögött meg a könyvben benne volt a kód a 3 könyvhöz... vagy 3-4x újra kezdtem egy előző mentésből ezt a részt de bármelyiket is nyitottam ki egyikbe sem volt kulcs a 3 közül :S
  Itt kicsit el akadtam... most akkor hagyjam, hogy el teljen az az 1 év, és akkor is lenne 1 verseny... akkor benne lenne az egyikben a kulcs?
 • mikromanus
  #6887
  A tanítós küldetést először be kell vállalni. Igazából ha már van egy könyved és beszélsz a tanítóval akkor már ez a rész le is tudva. Utána hordhatod neki a könyveket. Viszont csak tanítási időben veszi be őket. Ilyenkor zöld az "aurája". Mindig felajánl egy könyvet a nálad levőkből, hogy de jó is lenne ha azt nekik adnád. Ebbe beleegyezhetsz vagy elutasíthatod. Másodjára egy másik könyvet kér (ha van nálad), majd ha azt se adod visszatér az elsőre. Ha van nálad "jó" könyv akkor neccesebb összeszedni a sötét varázsló sipkát. Jobb az első körben inkább a házakat és nem a céhet fosztogatni. Dél Lugaskőn (Bowerstone south) sok-sok gonosz kis könyv lapul :D
  Ha sok ellent aprítasz és azok sötétlelkűek, akkor jó pontokat szerzel. Ha ártatlanokat ölsz (vagy jókat) akkor gonosz pontokat kapsz. Sajna a szörnyek nagyja a jópontgyűjtős kategória, így ha sok XP-t gyűjtögetsz akkor könnyen jó útra térhetsz. És még azt mondják, hogy a gonosz út a könnyebb... :)
  Gonosznak maradáshoz hasznos a városi mészárlás, vagy a kereskedőverés. Egy sebzés talán 1 vagy 2 rosszpont, egy ölés 10. Ököllel püfölés sokáig kitarthat a kereskedőállomány elhullása előtt, csak lassú rosszpont gyűjtés. Jó lehet az alacsony szintű erőlökés varázslat is. Főként ha van a terepen kereskedő és haramia is. Ha benyomod mindenkit sebez körülötted és így picit ellensúlyozza azt, hogy a haramiákért jópontot kapsz. A rablók/gonoszak kiiktatása után meg folytathatod a kereskedőkön a mókát :)
 • Dzsopi1
  #6886
  Üdv.
  Az lenne a kérdésem, hogy hogyan tudnám a könyveket oda adni a tanítónak?
  Sok könyv van nálam, és ha oda megyek hozzá csak annyit csinál hogy oda köszön...
  Meg fél tőlem (Gondolom azért mert rossz a karim), már szarva is van meg minden...
  De még csak nemrég kezdtem el...
  És lenne egy olyan kérdésem hogyha gonosz vagyok, és ütöm a kis bogarakat, meg amik adnak jó pontot akkor vissza változhatok jóvá?
  Ott próbálom be adni a könyveket ahol vettem egy házat (a mellett), Bowerstone South-ban.
 • mikromanus
  #6885
  Bordélyból azután kapsz aranyat miután megtalálod a tulajdonlapját (kis bordély mellékküldetés keretében megszerezhetp). Utána ugyanúgy ad aranyat mint a bérbeadott házaid. Kivéve ha bezárod a bordélyt és árvaházat vagy vénprostipihenőházat nyitsz :)

  A városlakómészárlás mellékattintás részénél annyi a megoldás, hogy ne legyen nálad annyi pénz amennyiből kijön a bírság. Be kell fektetni luxuscikkekbe.
  Jóként egyszerűbb véghezvinni. A legtöbb könnyű célpontért sajna jó pont jár így ha sok xp-t hajkurászol akkor megfertőz a jó oldal. A városőrök irtása stresszesebb, mert azok lőnek rád. A nyilak meg sajna könnyen célbatalálnak. Sokkal könnyebb manókat és cammogó hullákat (vagy rablókat) hentelni :)
 • Dave8814
  #6884
  Ja megvan. De halljátok, az milyen idegesítő mikor mészárolod az őröket, kattog a bal gomb rendesen, és erre jön a b*zi, hogy fizesd ki a bírságot, és véletlen bal klik..-.-" Hanyadszorra lépek már ki e miatt
 • Dave8814
  #6883
  XD Én jóként szenvedtem végig vele, gonoszként 2x is kijátszottam :D Nagyon faszantosan nézel ki a végére :D

  Am azt szeretném kérdezni, h a bordélyból valahogy kereshetek aranyat?
 • JaSoN HuNTeR #6882
  ja engem se.
 • Vlala #6881
  imádtam.
  Kb. ötször próbáltam gonoszként végigvinni, de nem vitt rá a lélek.
 • Andrews2007
  #6880
  Fable 2007-es bemutató
  Üdv nektek. Fable bemutatóvideóm még 2007-ből. Elég jó játék volt, de voltak hiányosságai.
 • mikromanus
  #6879
  Pedig minden mezei árus és bolttal rendelkező üzletember aki kajával seftel az tart feltámasztás ampullát is. Emellett elég gyakori az út melletti ládákból szerezhető ital is. Vagy physical shield és mana szint, vagy sok élet és életital/feltámasztás ampulla kell. Vagy mindegyik csak hogy legyen sok tartalék :)
  Az se hasznontalan, ha sok a kék/piros löttyöd, vagy ha életalapú a build és nem manabázisú, akkro jó lehet a sok-sok kaja is.
 • balzslaci
  #6878
  köszönöm a választ.sajsnos újra kellett kezdenem a játékot mert a végén a harcnál jack bácsival nem volt elég életerő kapszulám nem tudtam hogy kell és folyton meghaltam venni meg nem tudtam sehol legalábbis nem találtam sehol,ja de egyet igen egy elixírt de az is kevés volt 2életem volt és vagy 2db almám:(
 • mikromanus
  #6877
  A sebhelyek állítólag idővel eltűnnek, de ezt nem figyeltem meg eléggé. Ha sebhelyed van és hero savet nyomsz, akkro az mindenképp megmarad és állítólag randább lesz mint alapból (persze scak ha visszatöltöd a Hero Savet). Jobb kerülni a karcot (pl physical shielddel), vagy akár gyűjtheted is a sebhelyeket, mert az olyan férfias :)
 • mikromanus
  #6876
  Azt hiszem a haj, szakáll, bajusz kártyákat úgy lehet használni, hogy ha találkozol egy fodrásszal/borbéllyal utad során, akkor az meg tudja neked csinálni. Akkor is ha alaphelyzetből nem lehetne a kívánt "pudingteknő" stílus elérhető nála :)
  Ugyanez vonatkozik a tetoválásokra és tetoválás kártyákra is. Tetoválómesterek és borbélyok az utakon vándorkereskedőknek álcázva közlekednek. Egy fix tetováló műhely van Knotthole Gladeben (Göblyuk tisztás) és egy fodrász/borbélykisasszony Bowerstone southban (Dél-Lugaskő). A vándorkereskedők közül azt hiszem véletlenül kerülnek elő, a smaragd, sör, tofu árusok és fodrászok, tetoválóművészek (már az a véletlen, hogy mivel üzletel a kiválasztott "zöld" aurás kereskedő).
 • balzslaci
  #6875
  vagy nem is vágni hanem a kártyákat hol lehet beváltani?amin ilyenek vannak?
 • balzslaci
  #6874
  helló.hol lehet hajat vágni meg a sebeket az arcómról eltüntetni?
 • mooo
  #6873
  Hali!
  Nem tudjátok ez mitől lehet?
 • mikromanus
  #6872
  Nem leszel 65, max ha a börtönben nem bírsz kiszabadulni két környi futás után, mert vagy beelőznek, vagy hangos vagy a kulcskereséskor. De ehhez elég sok jó sört kell egurítanod játék előtt/alatt.:)
  Ha sebed van és hero save-t nyomsz akkor az megmarad és nagyon csúnya is lesz. Ez van. A sárkány megölése után meg hogy akarnál visszafiatalodni 18-ra öregapó? 65-ről max 48-49-re tudsz visszamenni. Nincs olyan quest aminél skorm vagy Avo temploma útba esne.
  Jobb akkor már Archeologist küldi előtt bespájzolni hasznos képességekből, visszafiatalodni és hero save-t nyomni/visszatölteni. Megmarad a (max) 2*8 évnyi fiatalítás lehetőséged és a legtöbb képességed nem fog 32 össz szintnél többet már nőni. Ha kevés az XP-d akkor menj a grey house-hoz és utána a "szorzós" deamon doorhoz, vagy a manó barlangba és eközött a két hely közt teleportálgass ha meghal minden ellen. 15-20-as szorzóig fixen felmehetsz már elég korán is. Fél-egy napnyi hentelés és megvan a tartalék. 20-as multiplernél benyomod a könnyen beszerezhető mágikus löttyöket, teleportálsz a legközelebbi árushoz és üzletelsz vele egy pár kört ha kell a "sárga" xp is. Ha jó haszonnal ügyeskedsz arra is kapsz pontot és a szorzó is hat rá :)
 • elixxon
  #6871
  Elkezdtem fiatalodni a hero save-s módszerrel és minden sebhelyem az elő után nyílt seb lett. O.o
  Egyébként, leginkább csak a sárkány megölése után éri meg visszafiatalodni 18-ra, mivel a sztori is öregít rendesen.
  A játék végén, ha a fejed tetejére állsz, akkoris 65 leszel.
 • elixxon
  #6870
  Hogyan gyakhatod le thundert, úgy hogy dutyiba juttatot grey-t és megszerzed az elnöki posztot?
  Szerezd meg grey nyakláncát és vedd fel a thunder elleni küldit, de még ne küzdj meg vele.
  Beszélj a ketrecbe zárt taggal, aztán menj és üsd le thundert.
  Ne menj grey-hez, hanem menj barrow fields-re és beszélj a hugica szeretőjével, majd menj a picébe, ne foggadd el grey ajánlatát, és a rendőrfőnöknél vagy minél fogadd el a polgármesteri posztot.
  Tied lesz a végén a thunderes kulcs, és grey szobájából a kulcs és a katana. És még a befejezés is jó XD.