3757
  • sotetpapa
    #3757
    Üdv!

    A céhünk: LEGIO 2008-ban alakult 6 magyar játékossal a Khyber szerveren, azóta folyamatosan jelen vagyunk a játékban. Az eltelt évek során 30+ játékostársunkkal kalandoztunk együtt. Jelenleg 3-4 aktív magyar tagunk van (a kemény mag :) kb. Havonta indulnak új turnusok első szintről, a céh szintje 100+ a tagoknak minden támogatást megadunk. Van saját VOIP szerverünk, Mumble-t használunk erre a célra. Ha kedvet kaptál, szívesen látunk sorainkban. Ha jelentkeznél, keresd a játékban cippola -t vagy Plusszketto -t.
  • Alanw
    #3756
    Igen
  • fluency
    #3755
    Ezt én se néztem, de szerintem nem ad.
  • tutyimutyi2
    #3754
    A hardcore szerveren is jár a szerverenként begyűjthető First Time Bonus DDO pont amit 5, 25, 50 stb. összegyűjtött favor után ad a játék?
    Avagy az nem ad mert az csak ideiglenes szerver?
  • tutyimutyi2
    #3753
    Ha jól rémlik akkor az IQ-ja és a vonzereje a béka segge alatt van a karakteremnek :D
    Eggyik questben meg is jegyezte rám egy NPC hogy Rotten Elf :D
  • fluency
    #3752
    "Magyarán akkor 20 a maximum annak a skillnek?" Nem. Ez az érték lvl5-ön elérhető érték, ha lvl1-en tolvajjal kezdesz. Alap skill (az elején 4 pontot tudsz a class skillre rakni max) + tulajdonság módosító (Int) + itemből (x), enchantment fán skill növelő (x), buff (heroism +2, fox's cunning +1-2), action boost (+4, 20 másodpercig).
    A 0,5 azért van, mert nem class skill és 1 pont sajnos csak 0,5-öt emel. Ha nagy az IQ-d, akkor több skill pontot kapsz szintenként.
  • tutyimutyi2
    #3751
    Magyarán akkor 20 a maximum annak a skillnek?
    Bár az a baj hogy mivel olyasmit ír hogy közös skillek ezért 1 skill pontért 0.5 pontot megy csak feljebb :(
  • fluency
    #3750
    Mindenképpen 10 feletti. De ha lehet, akkor inkább 20 vagy közel a 20-hoz. Ezért mondtam azt, hogy érdemes a rogue-t kezdéskor megalkotni, mert ott nagyon sok skill pontot kap és mindenre jut, ami kell.
    Minél nagyobb és nehezebb a küldetés szintje, annál nagyobb értékek szükségesek.
  • tutyimutyi2
    #3749
    Azt esetleg tudod hogy 5-ös szinten mekkora lock pick illetve csapda hatástalanítás skill kellene hogy hasznát is tudjam venni ha már egyszer elcsesztem egy szintet a rogue kasztra?
  • fluency
    #3748
    Igazából csak a Cannith Crafting az, ami megérheti neked. Az viszonylag könnyen fejleszthető. De nem szükséges rá koncentrálnod. Van bennt pár hasznos dolog ugyan, de a nevesített cuccok jobbak (sőt, néha a random lootok is).
  • tutyimutyi2
    #3747
    belebotlottam az egyik crafting bemutató küldibe(ha jól értelmeztem a wikit akkor ebben a játékban 8-9 egymástól különálló külömböző crafting rendszer van? :P ) de olyan jó volt hogy elmagyarázta egy részét az adott rendszernek aztán közölte hogy küldetés teljesítve...
    Érdemes nekem foglalkoznom ezzel(vagy bármeik másik craf rendszerrel)? Mert nekem ez(cannith crafting) egyenlőre csak egy túlbonyolított katyvasznak tűnik.
  • fluency
    #3746
    Nekem ugyan nincs mount, de tuti csak ott tudod gyűjteni. Ez terület függő dolog.
  • fluency
    #3745
    Megéri, de gyengébb leszel (sokkal), mint az akinek az ED megvan. Amire eléred a 20-at, addigra már biztos lesz annyi pontod és egy akció, hogy be tudd húzni.

    "Ez akar lenni az a rész ahol valami olyanról ír a wiki hogy 28-32-36 pontos build?" Az a rész igen. Pontosabban a 2. TR 34 pontos, a 3. TR 36 pontos lesz. A 32 pontos dolgot ki tudod úgy is nyitni, hogy eléred a szerveren az 1750 total favort.
  • tutyimutyi2
    #3744
    Ha a The Borderlands-on elkezdtem gyűjteni tollakat mounthoz akkor azt csak ott tudom gyűjteni és más területeken más bigyót kell gyűjteni a mounthoz vagy mindenütt ugyan azt?
  • tutyimutyi2
    #3743
    Ha nincsen az embernek epic destiny-je akkor meg sem éri 20-as szinten túlra fejlődni?
    "több pontot oszthatsz szét a tulajdonságaid között" Ez akar lenni az a rész ahol valami olyanról ír a wiki hogy 28-32-36 pontos build?
  • fluency
    #3742
    TR= True Reincarnation vagyis, ha eléred a 20-as szintet lehetőséged van újra 1-es szinttől tolni a játékot, de már több pontot oszthatsz szét a tuljadonságaid között és amilyen kaszttal érted el a 20-as szintet, olyan passzív featet kapsz. A linken látod bővebben ez mit takar. Illetve, annyit még hozzátennék, hogy jóval több xp-t kell összeszedned a 20-as szinthez.

    Az AC az az armor class, milyen nehezen találnak el (minél nagyobb annál nehezebben). A DC az a képességek/spellek célszáma. Ez minél nagyobb annál nehezebben állnak ellen a képességednek vagy éppen te az ővéknek. :)

    A +1 [W] damage azt jelenti, hogy kapsz egy weapon damage-t. Tehát ha 1d6-ot sebez a fegyvered, akkor így 2d6-ot fog.
    Utoljára szerkesztette: fluency, 2020.07.30. 18:05:43
  • tutyimutyi2
    #3741
    "hacsak nem vagy többszörös TR-es rutinos játékos." Mi ez az általad említett TR? Illetve olyan rövidítésekkel sem vagyok tisztában amik felszerelési tárgyaknál bukkan fel mint az AC vagy a DC vagy éppen fegyverek/skilleknél látok olyat hogy +1 [W] damage, ezek miket rövidítenek?
  • fluency
    #3740
    A reaper nagyon nehéz. Nem éri meg szólóban azzal kínlódni, hacsak nem vagy többszörös TR-es rutinos játékos. A mobok rohadt nagyokat sebeznek, te kb. a felét sebzed és a felét gyógyulod az alapnak.

    A gold limit szintenként duplázódik elvileg a "végére" mindenkinek 4.3 milla platinum a max limit. Az elején tényleg érzékeny a dolog, én is meglepődtem, hogy a free accountomon lévő karinál kiírta, hogy limit. Nem szoktam ehhez hozzá na, a prémium accontommal ilyen nem fordult elő. :)

    A hirelinget úgy tudod éleszteni, hogy a hotbar, amit kap megmarad. Felveszed a kövét odamész a resurrection shrine-hoz, kijelölöd (jobb klikk) és a fogaskerekes ikonra kattintva használja azt és feltámad. Amit lehet használni azt elvileg a hireling is tudja. Van olyan quest pl., ahol két kart kell egyszerre meghúzni és azt csak segítővel lehet megoldani vagy másik játékossal. Ha olyan hirelinged van, ami tud buffolni, azt érdemes úgy ellőni, hogy te pihenés után magadra rakatod vele a buffokat és utánna ülteted le őt pihenni.
  • tutyimutyi2
    #3739
    Jah és még az hogy hogyan tudom használni a resurrection shrine-t? Vittem magammal egy cleric Hireling-et aki meghalt az egyik dungeonban, ezt követően felvettem a lélek kövét és elsétáltam egy resurrection shrine-hoz de akárhogyan is próbálkoztam az istenért sem bírtam szegény újraéleszteni.
  • tutyimutyi2
    #3738
    Thelanis-on, arra írta kia játék hogy recommended server(hogy ezt csak azért mert az a legutóbb megnyilt szerver vagy azért mert azon vannak a legtöbben azt nemtom)
    Elite nehézségen még így is adtak a dungik 1000-1200 xp-t.
    Mellesleg kb 1 perccel az "adomány" átvétele után mikor az inventorymat ürítettem volna ki láttam meg hogy ebbe a játékba is raktak a F2P játékosoknak pénz határt :(
    Illetve még egy olyan kérdés hogy bár gondolom egy darab mob egyes egyedül megbasz de mekkora a nehézség beli külömbség az Elite és a Reaper 1skull fokozat között? :D
  • fluency
    #3737
    Melyik szerver ez? Oda én is átmegyek. :)

    Arra figyelj, hogy minél nagyobb vagy a küldetés szintjénél, annál nagyobb mínuszt kapsz az xp-re.
    Utoljára szerkesztette: fluency, 2020.07.30. 14:49:35
  • tutyimutyi2
    #3736
    Hm érdekes amint beléptem a játékba kapásból ott állt elöttem egy játékos megnyitott trade-es ablakkal és adott 5k platinumot. :D
    Utoljára szerkesztette: tutyimutyi2, 2020.07.30. 11:58:41
  • tutyimutyi2
    #3735
    köszi, habár miután 2 dungeon elite verziója kivételével végeztem a Grotto-val átmentem a The Bordelands-ra és ottan tevékenykedek jelenleg.
  • fluency
    #3734
    Na, ha már lvl 4 vagy, akkor letolhatod a The Sharn Syndicate küldisorozatot. Annak a végén van esélyed egy Nicked Longbow-ra :)
  • tutyimutyi2
    #3733
    Oké akkor ezek szerint az valami régi cucc lehetett.
  • fluency
    #3732
    "ahhoz hogy én level4-ről level5-re léphessek ahhoz kell külön egy tárgy ami "engedélyezi" ezt nekem" mi?? Én ilyenről nem tudok. Én simán lépkedtem szintet korlátozás nélkül free accounttal lvl12-ig ( azért csak addig, mert ott egyelőre felfüggesztettem a dolgot).
  • tutyimutyi2
    #3731
    A Star Wars the Old Republic volt még nekem olyan hogy olyszinten korlátozták a free to play játékosokat hogy az már szinte gusztustalan volt :P
    Tegnap futottam bele olyan DDO-s fórumos beszélgetésbe ahol valami olyasmiről beszéltek hogy ahhoz hogy én level4-ről level5-re léphessek ahhoz kell külön egy tárgy ami "engedélyezi" ezt nekem, ez még mindég benne van a játékban és ha igen akkor hol tudok olyat szerezni?
  • fluency
    #3730
    Ha van rá pontod érdemes megvenni mindkettőt. A Shadowfell-t előbb eléred, mert ott a Wheloon Prison már lvl 15-től teljesíthető, meg van pár item, ami miatt érdemes lehet. A Menace of the Underdark inkább 20+-os területeket tartalmaz.

    Ez a játék az elsők között volt, akik elkezdték az f2p modellt és ez meg is látszik rajta. Bőven elhaladt felette az idő. :)
  • tutyimutyi2
    #3729
    Igazándiból függetlenül attól hogy ez a játék magába húz avagy egy idő után abba/félbehagyom mindenképpen érdemes gondolom megvenni ezt a kettőt, nemhiszem hogy ilyen akció volt/lesz még a játékban. Meg ahogy néztem eredetileg ez is olyan játék ami azért elég jól próbálja lekorlátozni a free-to-play játékosokat(Habár találkoztam már ennél sokkal de sokkal undorítóbbal is...).
  • fluency
    #3728
    Ja igen. Ha hosszabb távra tervezel, akkor érdemes 99 pontért behúzni a 2 kieget. Mindkettő elég sok tartalmat ad.
  • fluency
    #3727
    Rogue nem rossz választás, de azt érdemes első szinten felvenni, mert úgy lesz elég pontod mindenre, ami kell. A fő dolog a search és a disable device, hogy megkeresd és levedd a csapdákat, ugyanis ezek után plussz xp-t kapsz. Ha mindent leveszel (neutralisation bonus) az +30% xp. Másodlagos skillek a use magic device, az open lock és a spot.

    Elf AA-ként egy dolog lényeges még, az pedig a wisdom. Van pár képessége, ami ellen mentődobást kell dobni az ellenfélnek és ezek wisdom alapúak (a tulajdonság 10 feletti része számít bele 2 pontonként) és ez minél nagyobb annál hatékonyabb vagy. :)
  • tutyimutyi2
    #3726
    Igen használtam a freequests kódot és megakarom venni mind a 2 kiegészítőhöz tartozó küldetéseket is(gondolom jó vétel 99 pontért beszerezni a maradék küldetéseket is).
    Elf Arcane archer illetve már annyora idegesített hogy minden második dungeonban van 1-2 zárt ajtó/chest hogymellé kitanultam egy rogue-t is(1-es szintnél tovább nem akarom vinni csak a lock pick és a csapda hatástalanítás miatt kell).
  • fluency
    #3725
    Minden quest és kiegészítő account szintű. Tehát, ha megveszed, akkor minden szerverre érvényes lesz. A DDOfreequests kódot használtad? Mert akkor az összes quest packot birtokolod, kivéve a kiegészítőket.

    Ha megkaptad a featet, akkor predefined build-et használsz. Nem te választod ki, hogy milyen featet kapsz, hanem a rendszer által van meghatározva. Milyen kaszt vagy?
  • tutyimutyi2
    #3724
    Csak az a baj hogy nem adta meg a választás lehetőségét akkor amikor elértem a 3-as szintet hanem maga a játék adta a Feat-et.
    Melleleg ha az in-game DDO store-ból megveszem az egyik vagy ma másik kiegészítőhöz tartozó küldetéseket és területeket 99 pontért akkor az csak az adott szerverre veszem meg vagy az account szintű?
  • fluency
    #3723
    A Least Dragonmark of Shadow egy feat. Azt a karakter megalkotásakor vagy 3 szintenként tudod választani (1-3-6-9-12-15-18). Ez a feat szükséges ahhoz, hogy tudd a racial fán fejleszteni a hozzá kapcsolódó képességeket.
  • tutyimutyi2
    #3722
    Azt esetleg megtudnád mondani hogy az Elf fa tier 1-es egyik enchatmentje (Phiarlan Dragonmark Focus) azt mondja hogy ahhoz hogy azt kitanulhassam szükségem van Least Dragonmark of Shadow-ra de az mégis micsoda és hogyan tanulhatom meg/hol vehetem meg? DDOWIKI-n nézelődök de az nem ad semmiféle hasznos segítséget róla.
  • fluency
    #3721
    Szerintem nincs. A Thelanis az, amin vannak kis szintű játékosok is (gyorsba beloggoltam), de hogy magyarok vannak-e köztük azt passzolom.
    Sajnos eljárt az idő a játék felett.
  • tutyimutyi2
    #3720
    Van itt olyan szerver amire konkrétan rá lehet mondani azt hogy még nem teljesen kihaltak a low level területek és találni rajta magyar játékosokat is?
  • fluency
    #3719
    Akit érdekel ez a játék, annak most lehetősége van az összes küldetés pack-ot megszerezni. Az SSG jófejkedik és egy kupon kód beírása után az összes küldi (a kiegészítők kivételével) permanensen megmarad az accounton. Ez a lehetőség csak aug. 31-ig él!
    Beváltás a játékbeli store-ban lehetséges a Redeem Code alatt. The Coupon Code is: DDOfreequests
    SSG link
  • fluency
    #3718
    Nincs. Kevesen játszanak a játékkal már. Én is félévente egyszer-egyszer előveszem, de ennyi.
    Ha valami kérdésed van tedd fel nyugodtan.
    Azért dobok egy linket a wikihez, ahol sok mindent megtalálsz:
    DDOWIKI
    Utoljára szerkesztette: fluency, 2018.01.07. 09:03:34