52862

Lehetőleg a beszúrt képek ne legyenek nagyobbak 800x600 képpont felbontásúnál, illetve figyelj a fájlméretre is!!!
Nagy(fájl)méretű képeket URL-lel szúrj be!!!

| MIELŐTT KÉRDEZNÉL KATTINTS IDE |
  • Gerob
    Csá!

A kamionokat+trailereket nem az install mappába kell bemásolni!! Hanem a Dokumentumok\Pedal to the metal\\makes\truck v. trailers mappába. Így működni fog (elvileg)
  • Crazyn
    Hali! Biztos nagyon unjátok már a kérdést, de hova kell bemásolni a kamionokat meg a trailereket?
    [install dir]\makes\trucks
    [install dir]\makes\trailers
    Bemásoltam, de nem müxik.
    pls help
  • ALIENwoods
    mit kell kiszedni és mivel hogy át tudjam szerkeszteni a modelleket és a texturákat?
  • truck driver
    [trebuchet]Jó lesz ez a kamaz, csak a kerekei szerintem ne legyenek ilyen szép modernek és fényesek, hanem régitípusúak jobban álnának neki. És a festése is lehetne "rusty".
  • akyyy
    ezt a buszt honét tudom letölteni? mert ami felette van link, 404 hiba
  • DJ Bee18
    Olvastatok a 3dartpol-os hülye állatról? :) Még jó hogy a srác nem hagyta abba a további kamionkészítést, mert ha én a helyébe lettem volna, hagytam volna a francba. Csak akkor soha nem mehettem volna a Volvo FH16-ossal. :) De akkor biztos meglincseltük volna azt a barom fórumokon randalírozó gyereket :) Már jöhetne a Volvo...
  • gumikacsa
    a DXTBmp-ben lehet megadni, hogy valami menyire fényes. Van egy olyan, hogy alfa chanel. Ez az eredeti DAF-nál full fehér, ezért fénylik, mint állat.
    Következőt kell tenni: DXTbmp-ben felső menü: alpha/export alpha chanel. valamilyen néven kiexportálod, valamilyen képszerkesztővel sötétítesz rajta, majd megnyitod a festést, a DXTbmp-vel, alpha/import alpha channel. És menteni.
  • akyyy
    hú bammeg pár hónap kihagyás után most KORMÁNNYAL végigmentem amerikán, nagyon jól esett, ajánlom mindekinek :)
  • eightmiles
    hogy csináltad meg a daf paint1.dds mattítását?
  • eightmiles
    és a textúra?
  • gumikacsa
    Ja, meg nem volt belső tere, csak az ülések.
  • gumikacsa
    Magát a modellt nem, de mikor beraktam a játékba, minden egy szinő volt. Kicsit szétszedtem, meg itt-ott alakítgattam rajta. De még vannak egyébb terveim is vele:)
  • eightmiles
    te csináltad?
  • gumikacsa
    Őőőőőőőő (ez sem éppen kidolgozott, de legalább kamaz):

• Scania LB 140
    Hagyd ott a tengelyt és ja jól emlékszem akkor gumi kacsa csinált már egy tandemet, te meg csinálj egy tridemet, hidd el jól fog mutatni.
  • soprano
    és az miért van,hogy ha a standard kamionokhoz épphogy hozzányúlok a Zmod-ban,a játék loadnál lefagy és az a köcsög Prism3D bejön...!!???
  • soprano
    tudom én...
    De úgy jobban nézne ki!És akkor hogy csináljam meg ezt a gubancot????

• Scania LB 140
    Minek törlöd ki? Létezik 3 tengelyes tridem pót is annyi a különbség a tandemtől hogy egy tengelyel több van.
  • soprano
    Van egy kis gond!
    A képen látható problémát,hogyan tudom orvosolni????
    A másolást a többi tengelyről nem engedi!
    Ha kiveszem,hogy csak 2 tengely legyen (ahogy szeretném),akkor a játékban össze-vissza állnak a kerekek,pedig csak azt az egy tengelyt tötöltem ki!!!!!
    Ezt hogyan lehet megoldani????
  • soprano
    csinálok egy tandem pótot,de a kerekek mozgatásánál problémák vannak!
    a játékban ide-oda inog a trailer,pedig maximális pontossággal próbáltam behúzni a kerekek illesztését a helyükre!!!
    Nincs valami opció ami berántja a pontokat a helyükre?????
  • eightmiles
    na, rájöttem!(gondoltam, hogy lehet, hiszen már a zmod 1esben is lehetett, csak ott más volt a neve)
    szóval: nem kell külön rajzolgatni, mivel össze lehet vonni az object-eket. rákattintasz a modify.../submesh/attach-ra, és összehúzod (pl.) a kockát a trailerrel. utána már csak át kell festeni a trailer dds file-ját(asszem legalábbis. azt még nem próbáltam).
  • soprano
    értem!
    megpróbálom,de már a tököm kivan vele vazzee
  • eightmiles
    átváltasz 'Vertex' nézetbe, utána 'create...'/poly, és utána vmelyiket kiválasztod (én a single-t hásználom), és rákattintasz az objectre, amelyiket át akarod hegeszteni.
  • soprano
    miért fagy le mikor be akarok load-olni???
    Csak akkor mikor azt a trailert loadolom amit átszerkesztettem!!!

• soprano
    hozzárajzoltál?????
    azt meg hogyan???
    könnyebb mint a textúrázás?
  • eightmiles
    ezt a kockát a zmodban textúráztam
  • eightmiles
    úgy csináltam, hogy nem kreáltam új objectet, hanem hozzárajzoltam a trailerhez(de már kapisgálom a külön tárgy textúrázását is)
  • soprano
    Hogyan textúráztál?
    Nekem miért nem sikerül?
    még egy kockát sem tudtam betextúrázni!!!!!

• Gerob
    Valaki aki ismer olyan oldalt, ahonnan kész kamionokat lehet letölteni, az légyszi írjon ide párat! Köszke
  • eightmiles
    gumikacsa!
    te hogy mattítottad ki a dafot? átszíneztem a gloss-t, de nemtom' hova kell berakni
  • eightmiles
    ilyen is van:
  • 12346
    jah. azóta találtam párat.
  • truck driver
    igen létezik 1 pár
  • 12346
    létezik vmi kúltúrált oldal, ahonnan lehet is szedni vmit, és ha lehet, akkor véletlenül kép is van hozzá?
    thx
  • truck driver
    de le lehet tölteni a Dafot az oldaladról, csak nem a mattítottt változatát
  • eightmiles
    siker:
  • eightmiles
    ez a zmodeler1-hez van. ott én is tudok textúrázni
  • eightmiles
    sztem 3dsmax-szel
  • eightmiles
    mert már készül egy másik is, ezek mellett az enyém kidolgozatlan
  • kesenyi
    Ezeket a modelleket tuti nem Zanozával csinálják!