rFactor

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Tomievo
Hát f1C-ben brazil pályán is elemelkedik az f1-es kocsi...

The Lancer sustained its reign of dominance by setting a new, all-time slalom speed record of a blistering 72.5mph.

lac coo
Senki nem tudja ??? <#idiota><#idiota><#idiota><#idiota>

#11695 ???<#banplz>

Az ég kék, a fű zöld" a Fideszes főgecik gyermekeket erőszakolnak meg!

Akkor talált-süllyedt.<#wink>
lac coo
<#vigyor1>

aesirbaba
Szándékosan nem nevesítek, de mindig kitalálható😊

...::: aesirracing.hq.hu :::... ...::: aesir.home.hu :::...

Baromi jó. Nem semmi lehetett az idõ, míg begyakorolhatták.
Az a fickó, akivel beszélgettél, véletlenül nem Palik László volt?
lac coo

lac coo
Hogy kell kikapcsolni az autómata startert ? 😛PP

Alexease
Segitett valamit, hasznalom is😉 De azert meg van amikor kemenyen megszivat😊
CodeRed
HATALMAS!!!HATALMAS!!!! <#vigyor3>

https://www.youtube.com/channel/UCNMRCx_bkrHBdc51cuob9wg/featured

aesirbaba
Egyébként csütörtökön éjjel volt az RTL-Klub buli, ahol is beszélgettem azzal a fickóval aki nem autóversenyzõ, de vezetett már GT3-Porschet teszten egy német pályán, aztán Mo-n egy verseny erejéig. A véleménye egyértelmûen az volt, hogy az autó sokkal stabilabb annál, mint várta. És kanyarban csak akkor rakja ki a farát, ha gyorsan megy. Véletlenül sem akkor mikor lassan.
Mivel a fickó egyáltalán nem pályaversenyzõ, talán el bírom fogadni a véleményét, hiszen azon az egy futamon is végigment, még ha nem is akkora tempóban mint a kategória menõi, persze ez nem is várható el egy egynapos teszt után.

...::: aesirracing.hq.hu :::... ...::: aesir.home.hu :::...

lac coo
Alex !

Ez a sor PRL-ben nem segíthet a te dupla váltási problémádban ?

Repeat Shifts="0" // 0 = no repeat shift detection, 1 = detect and eliminate accidental repeat shifts within 100ms, 2 = 150ms, 3 = 200ms, 4 = 250ms, 5 = prevent shifting again before previous shift is completed

b-type
akkor inkább ne csináld 😊)

&#8221;~Alonso, Lewis is behind you. ~I don&#8217;t want to hear that!&#8221;. videók: http://www.dailymotion.com/b-type

lac coo
Hát ha én valamit elkezdek így átírogatni akkor annak csak reinstall lehet a vége 😊)))

b-type
úgy van megcsinálva hogy: alap-1v-qual-PCC
Ha a PCC-t választod akkor teljesen az alap PCC-vel mész..összehasonlításképpen.
Az alap az az amitõl én el szoktam indulni jobbra-balra (elég stabil), az 1v- szoktam probálkozni 😊 a Qual pedig amibe beleírom ha vmit jónak találok.

Az hozzátartozik, hogy az én Porsche-mra van igazítva ahol máshol van a nyomaték, és sokkal pattogósabb-keményebb.
Tegnap átraktam a PCC-re próbaképpen, az eleje az nem feltétlen tetszik.
DE osszál ne sajnálj, mindent (bármit) szivesen veszek, hogy lássam szted pl. merre kell mozdulni.

- gumi
miután kicsomagoltad a PCC mappába, hogy használd legegyszerübb ha ezt írod bele a hdv-be, tehát

TireBrand=PCC_Tires.tbc
helyett
TireBrand=Michelin_Porsche.tbc

Ezt vissza kell írnod ha sima PCC-hez akarsz csatlakozni.

&#8221;~Alonso, Lewis is behind you. ~I don&#8217;t want to hear that!&#8221;. videók: http://www.dailymotion.com/b-type

Kicsit talán korán van,de nem nagyon értem az öszefügéseket,meg hogy mit, mire irtatok 11678-11682-ig,de amit 11677-ben írtam az akkor is igaz😊))

Nevetni fogtok,de sztem még mindig F1C 2002-es alapfizikája volt a legjobb F1 fizika.A kasztnisokhoz nem tudok hozzászólni,mert nem szeretem õket...nemhoznak lázba.
Az rF-ben sztem azért nem jó az f1 érzet teljesen,mert olyan bumpokat csinálnak...(fõleg a konvert pályákon),hogy szabályosan libeg rajta az f1-es kocsi,nem beszélve arról,hogy a brazil pályán kifolyik a szemem 15 kör után.
Ami érdekes,hogy agyári rF pályáknak ugyanakkora érték van beállitva "bump"-nak,mint a konverteknek,de a gyáriakon mégis jó a viselkedés.
Levettem a konvert pályáknál ezt a bizonyos értéket,és voila...máris lehet rajtuk f1-ezni.(tudom,hogy a brazil pálya különösen huplis a valóságban is,de sztem óriási hiba átültetni a sim-be)
Hol lehet olyat látni a valóságban,hogy egy F1-es autó egy huplin elemelkedik az aszfalttól?Meg amikor tolod neki egyenesben,akkor 250 fölött elkezdi csapkodni a seggét a földhöz,de annyira ritmusosan,mintha fekvõ rendõrök lennének az úton,és még a motorhang is követi ezt a ritmust.....Áhhhh..gyalázat😄D
Ha meg a hasmagasságot extrém módon megemelem ,akkor meg semmi leszoritó erõ nem marad,akkor meg azért lesz gagyi.
Amikor viszont a "bumpokat" átirtam kisebbekre,akkor helyre állt a rend😊))

Na szal bocsánat a litániáért😊)))gondolom ez keveseket érdekel,de ezt tapasztaltam.
lac coo
Azt hol lehet beállítani, hogy ne induljon el magától a motor , hanem nekem kelljen áram alá raknom majd beindítanom ? 😛

lac coo
Meg tudod úgy csinálni a gumit, hogy választható legyen ?
Én szívesen kipróbálnám 😄DD

Tomievo
Én Operával használom...

The Lancer sustained its reign of dominance by setting a new, all-time slalom speed record of a blistering 72.5mph.

b-type
Tegnap összeraktam egy kis videót, semmi különös AR-RF1 pálya, saját gumival, PCC-vel, default beáll.
Illetve annyi változás volt hogy szélesre toltam a kereket, slussz.
Az alap PCC (tehát széttolt kerekek nélkül 😊 ) ezzel a gumival 3tizeddel ment rosszabbat, nem érzõdik a változás.
- videó (16mb)

próbára felrakhatom ezt a gumit, de ha senki nem mond hideget-meleget, akkor nincs értelme.
Azóta átgyúrtam már, de az csak a melegedésre-kopásra vonatkozik.

Ja és tényleg, ha vki IE-t használ és odafigyel rá, akkor elmondhatná, hogy miért kell ennek az oldalnak IE, mert minden más szempontból jó uploader oldal, 1giga mehet rá.
- Up-File talán még ott lesz a Last added táblán a PCCglow.wmv videóm,..nálam 2mp-nél megáll sajnos (mozilla).

b-type
Most akkor mihez viszonyítsunk Alex? Ez elvileg szimulátor kategória, szimulátor azaz törekszik arra hogy minnél pontosabban visszaadja azt amit egyébként nem áll módunkban megtapasztalni.
Két dolognak nem dõlök be, egyik az hogy ha egy versenyautó vezetése nehéz akkor az természetes, minnél jobb egy versenyautó annál könnyebb vezetni, ezt nagyon sok versneyzõ mondja aki egy rosszabb adottságokkal rendelkezõ autóról/motorról ül rá egy élvonalbeli autóra/motorra...mindegyik kiemeli hogy milyen jól vezethetõ.
A másik hogy mivel nem tapasztaltunk meg élõ versenyautó vezetését, így nincs fogalmunk arról hogy valójában hogyan is viselkedik egy versenyautó.
Sokan készítenek szimulációt úgy hogy nem tekertek le egy kört sem egy F1-es verdával, de még amikor a GPL-t összerakták, akkor sem hiszem hogy megteszteltek volna egy korabeli Lotus-t.
Egy versenyautón komoly mérnökök dolgoznak mind egy célért, hogy az autó minnél kiszámíthatóbban és gyorsabban fusson, kiszámíthatóan azért hogy célbaérjen, és gyorsan azért hogy ezt minnél elõrébb tegye a többi hasonló törekvéssel tervezett-beállított autó között.
Hát akkor én a nehézséget nem abban várom hogy nem tudom melyik kerékvetõn mekkora hanyattat esik a verda, vagy hogy 10 megpörgés esetén 8 alkalommal bámuljak magam elé, hogy ez most miért volt.
Tudom hogy gyík ezeken az eszközökön visszaadni egy autó vezetésének minden hatását...ez a fõ oka hogy ez az egész így van, és hogy a nehézséget tudomásul véve, pusztán az eredményt hajszolják a szimesek.

Egyébként jó lenne felosztva csinálni egy jó moddot, akár a HPCC-re készülve, egy alap Porsche-t..lennének akik gumit raknának össze, lennének akik felfüggesztést, lennének akik FFB-t..stb. 😊

Alexease
Igazabol ugy is az szamit egy jo mod-ban, hogy jo legyen a kaszni, a cockpit, jok legyenek a hangok, a lehetosegekhez kepest (engine, HDV) minnel pontosabbak legyenek a bevitt erteket, es le legyen annyira tesztelve, hogy "normalis/ atlagos/korrekt/autos/stb/" hasznalat mellett, megprobaljon a legkozelebb allni az igazihoz menetteljesitmenyben, sebessegben, gyorsulasban stb. Es hogy utana az egyni hasznalat soran ki hogyan probal vele "haladni", es akkor milyen "problemai" vannak vele, az leggyen egyeni szocproblem😊)))

Persze ez sarkitott, de nagyeszt igaz😉 Ne probaljon mindenki modolgatni, allitgatni sajat szajiz szerint, hogy ugy sokkal jobb, nagyreszt el kell fogadni, hogy egy-egy elismert modder csapat a tobb honapos munka soran, mindent megtett, hogy a legjobb legyen az auto kezelese is (tobbel kozott).

lac coo
Azt meghogy milyen egy Porsche GT3 valszeg soha nem tudom meg, szal egyrészt nem érdekel , másrészt sz@rok rá 😄DDDD
Bár van egy régi barátom, aki külföldön él és van egy GT3-asa, de valszeg soha nem fogja elhozni , hogy kipróbáljam 😄DDD

Ez egy játék , és játékként nagyon jó a PCC 😄DD
Abban lehetne jobb valóban, hogy a megcsúszásokat ellenkormányzással jobban meg lehessen fogni, az lenne csak az igazi élvezet , de most ez van egyelõre 😄DD

lac coo
Nem is azt mondom. hogy nem lehetne jobb a PCC, de messze ez a mod tud a legkissebb mozdulatra, hibára stb. reagálni .
A többinél valahogy olyan érzésem van , hogy egy kicsit mintha teljesen mindegy lenne mit csinálok akkor is ugyanúgy beveszi a kanyart .....Ha sok gázzal ugyanúgy , ha gáz-fékkel akkor is ugyanúgy...
PCC-nél minden kis hiba vagy nem hiba rögtön érezhetõ is , többek között ezt szeretem benne 😄DDD

Más szóval: itt van leginkább olyan érzésem hogy vezetek, minden apró mozdulatomnak lesznek következményei 😛PP

Alexease
Ez a "fizika" vita/beszelgetes/eszmecsere meg mindig meddo😉))

- Egyreszt, az ISI fizika meg mindig kicsit beteg (gumifizika es felfuggesztes).
- Masreszt, hiaba a jo-rossz fizika, szerintem-szerinted, igy-ugy az igazi, ilyen-olyan a masik MOD, ha egyszeruen a szamitogepen, a szamitogepeken mas es mas a visszajelzes (FF😎, erosen csaloka a sebessegerzet, es teljesen mashogy kezelik - vagy probaljak kezelni - az autot mint egy igazit lehetne.

Nehogy azt mondja valaki, hogy ugy probalna az igazival is valtogatni es bevenni a kanyarokat mint a gepen?!😊 Az embeek 5-10 masodperceket nyomnak az igazi versenyzokre a gepen, az elvileg hasonlo autoval, ami nem baj mert ez (csak) szim. De akkor mar ne probaljuk raeroltetni a jatekra hogy "nem jo", mert nem ugy viselkedik ilyen terhelesnel, kezelesnel az az auto, mit az igazi tenne "normalis" hasznalatnal.

Ezzel nem azt mondom hogy jok a beallitasok, vagy jo a szim, csak azt, hogy sokszor mar erosen tul mutat az autokezeles az "autovezetesen", ahol mar nem kellene egy "igazival" hasonlitgatni...
Az autó megfoghatóságában nagy szerepet játszik a gumi,de nagyon fontos a futómû fizikája is,sõt még a beállitás is.
Én igaz f1-ezek,de az is hátsó hajtású,így talán van némi rokonság.Egy hátsó kerekes autó nagyon alattomosan tud kitörni,de ugye nagyon fontos,hogy kigyorsitáson,vagy féktávon,vagy gyors kanyar közepén indul -e el a fara.Esteleg valami huplin.ezek közül van olyan,amit meg lehet fogni,de van olyan is,amit nem nagyon,viszont jól beállitott futómûvel elõ sem jön.
Én mindig arra törekszem setup készítéskor,hogy kizárjam ezeket az esetleges tényezõket.
Nincs nehéz fizika,csak nehezebb,vagy más stílust,beállitást igénylõ kocsi.
Mindnek egy a lényege:meg találni a határokat,és jól belõni a kocsit.

Szerintem....😊
JuanG
hányszor mondjam még el, hogy nem padlózásról van szó, azt én is szoktam a megfelelõ idõben, és nem pörög ki...én a kis gázadás, lassú kanyarban, megpörgésveszély -rõl beszélek...

sociaty, have mercy on me, I hope you are not angry, if I disagree...Eddie Vedder: Sociaty

JuanG
videót is kérünk 😄DD

sociaty, have mercy on me, I hope you are not angry, if I disagree...Eddie Vedder: Sociaty

lac coo
Ennek ez a határa ! 😄DDDDD

Én nem tom, de én szinte végig padlózom.
Máshonnan kell kigyorsítani mint a legtöbb modnál , de lehet padlózni rendesen 😄DD

JuanG
ez egyáltalán nem igaz! ... megfelelõ gumifizikával elérhetõ hogy ne legyen sokkal stabilabb, de ne is forduljon meg kanyarban tetû gázadásra, hanem ahogy b-type is mondta, a határon autózva...

lac coo

lac coo
Igen olyanokat én is szoktam csinálni , fõleg magas plusszos hátsó kerékösszetartásnál 😄DDD

Tomievo
Na azt linkeld be légyszi, mert kipróbálnám. Egyébként, ha valaki összehoz egy kicsit jobb fizikát a porschéhoz, akkor lehet beszélni sztem a használatáról a bajnokságban.

setup kérdése. pont ma este hoztam össze egy olyan setupot, hogy kanyarban kicsit megmutatod neki féket, és gyönyörûen kirakja a seggét, de ellenkormányzással nemcsakhogy vissza tudod hozni, hanem pár csúszásgyakorlat után csúszva is tudod tartani...😛

-- http://www.x-plane.hu

lac coo
Akkor ebben egyetértünk 😄DDd
Ha egy picit jobban meglehetne fogni anélkül , hogy nem lenne stabilabb , micsoda élvezet lenne 😄DDD

De ilyen nem lesz 😞((( Mert a megfoghatósággal eggyütt hatalmasat nõ majd a stabilitás is... Túl nagyot...

b-type
sztem sincs vele nagy baj egyébként, bõven vezethetõ.
de jobb is lehetne, ennyi. 😊
Nálam teljesen alap PCC van fent, nem raktam rá semilyen módosítást.
Csinálok egy Porsche-t de azt is inkább azért hogy tudok-e nekem jobban tetszõt csinálni.
nincs ezzel sok baj, ez a dolog inkább annak szólt mert hogy a Porsche az farnehéz, és hirtelen bokrosodik..
Az autó egyébként jó (jobbat nem tudtam), csak az nagyon hiányzik hogy jobban kiszámítható legyen.

lac coo
Ja...és a macskakõ nagyon állat , fõleg így , hogy ráálítottam FFB-ben a kerékvetõ-erõsséget 😛

Hogy fogom ezt élvezni Lienzben 😄 <#finom>

lac coo
Ebben Dragon pályában elég érdekes az AI , ahogy fel akarnak mászni a hegyre 😄DDDDD

lac coo
Olyan ez pedig mint a kezes-bárány , csak tudni kell bánni vele 😄DDD
Na jó néha én is értetlenül állok a füvön , hogy "ez most mitõl,...." , de összeségében nagyon is jól vezethetõ 😄DDD

Dúrva fékezéskor nem kanyarodsz, kanyarközépen nem rúgod padlóra!
Ennyi a titka 😄DDDD
Nézd csak meg azt a Nord-os videot Googlén.....Mintha csak a játékból szedték volna ! 😄DDD Csak akkor padlózza mikor már majdnem elhagyta a kanyart , akkor viszont bátran lehet 😄DD

Úgy tudom Te kikapcsolt kuplungal mész , az is az egyik oka , hogy megpörgeted néha: a hirtelen rántást nem bírja 😄DDD

De való igaz , néha csak úgy kicsúszik, hogy tudd ki az úr a háznál 😄DD

Én még nem ültem P-ben , fõleg nem GT3-asban, szal nem tom milyen 😄DD
De ez csak játék és tökéletesen jó arra hogy vezessem, felõlem rárakhatjuk a Dacia GTi Turbo Race matricát is 😄DD

b-type
mert egyébként ha ezt elsajátítod, akkor nagy félelemmel fogsz beülni egy Porsche 911-be, már eleve azon izzadva hogy váá mindjárt kitör a hátulja..😊)))
Soha nem fogod merni úgy elküldeni ahogy pedig elküldik egy belsõ kamerás felvételen.
Autó ez is, olyan mint a többi, régebben nehezen kezelhetõ volt, de azóta már eltelt pár évtized, a farmotor maradt, mert 911 jellegzetesség, de egy autó ez is.
nem egy rém.
Annyira elõttem van:
- jaj, be kell ülnöm a méregdrága Porsche-ba, jaj menni kell a munkába, de jaj tuti kicsúszok...és ráadásúl olyan arcot kell vágnom mint aki élvezi..jaj.
és
jaj, még esik ez a qva esõ is...ma tuti meghalok...
<#idiota>
..és ezzel mások még versenyeznek...ááá azok ufók mind. 😊

b-type
Mert egy olyan Porsche viselkedést állítanak be vele ami már régen nem sajátja a Porsche-nak.
Egyszerûen nem ilyen.
Egy versenyautó nagyon is stabil, akkor nem lesz az ha a határon autózzák, de igazából még akkor is stabil (mert ez a cél), ált. érthetõ okai vannak ha elpagel egy versenyautó...hideg gumik, elfékezés..stb.
De egy versenyautót nem építenek bizonytalanra, az a cél hogy jól autózható és gyors legyen...és hidd el olyanok is.
Melyik mérnök törekedne nehezen, problémásan vezethetõ autóra, amit nem lehet fogni, és aminek esetleges a viselkedése?
A nehézsége máshol van, egy versenyautó nem egyenlõ a nehezen kezelhetõ autóval.

lac coo
Én a foghatóságot a gumikra kenném 😄DD
Ha meg foghatóbb lenne más gumival, akkor sokkal stabilabb is lenne egyben , mint ezt már leírtam...Az meg már nem lenne jó .
Ebben teljesen biztos vagyok , hogy emiatt hagyták így.Szal ez szerintem rF-motor hiányosság 😄DDDD

Ha meg nem a súly számít minek rágodni azon annyit ? 😄DDDD

b-type
off:
ránézésre elég komoly mezõny
- kép
- Ez meg egyenesen ijesztõ ott a háttérben.. 😊))
on:

b-type
ja ez, és volt az elsõ középmotoros Porsche...mármint a 914/8

b-type
😊)))
inkább az érzet az amivel gond van.
Nem olyan egyszerû hogy elõrébb rakod a súlyt, az egész autó összeségében van úgy megcsinálva, mint a régi 911-esek, amik valóban arról híresültek el hogy nem volt fogható a hátulja, hirtelen kitört és akkor már nem igen lehetett megfogni.

elvileg ha nem lehet a két tengely közé betenni a motort, akkor max a hátsó tengelyre kell tenni, de semmiképpen sem a hátsó tengely mögé a motorblokk tömegközéppontját.

Halga meg ITT a '82-es 956C-nak a hangját..
az alapjárat mint egy Warnyúé <#idiota> 😊)) amikor felpörög akkor már nagyon nem,...fõleg a felette lévõ 904-esnek van ász hangja.
Egy ilyent szeretnék kipróbálni...nekem tetszik, pedig elég egyedül vagyok vele 😊))

lac coo
Na ja, valami ilyesmi .... 😄DDDDD

hány éves a norvég király?

-- http://www.x-plane.hu

lac coo
Na most már nem értem:

elõl vagy hátul van a súlypont és ehez mérten hogyan "balanszol" a benzintank ami ugye igazából elöl van, itt viszont a sokak szerint elöl lévõ súlyt ellensúlyozza a hátul(?) lévõ tank...
Vagy most akkor mégiscsak jó a súlyelosztás ? <#fejvakaras><#nemtudom>
Vagy a tank van rossz helyen?
( Vagy amira eddig azthittem , hogy az autó eleje az valójában a hátulja ...)<#help>

lac coo
Na ja ezt már a legelején is írtam, de a Porschenak tudtommmal elöl van a tankjuk .
PCC-ben hátra rakták azt is ???
Mert ha jól tudom azt is korrekten be lehet állítani hdv. -ben.....
Valaki nézzen utána , aki vágja a témát ! 😄DDD