rFactor

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

b-type
hááát, annyira nem jött be, viszont legalább van kasztni a ZRCivic modnak 😊

”~Alonso, Lewis is behind you. ~I don’t want to hear that!”. videók: http://www.dailymotion.com/b-type

b-type
hüha, jónak néz ki.
(így SBK után felpörögve midjárt meg is nézem)

”~Alonso, Lewis is behind you. ~I don’t want to hear that!”. videók: http://www.dailymotion.com/b-type

lac coo

Az ég kék, a fű zöld" a Fideszes főgecik gyermekeket erőszakolnak meg!

lac coo

Mod name: FWD Open
Released date: March 5th 2006
Type of cars: Front wheel drive
Brand: Civic 1990 (not stock, modified for racing)
Number of cars: 26
Number of teams: 13
Car body: scratch built
Liveries: scratch built and fictional
Cockpit: ISI's Rhez (level 3)
Wheels: ISI's ZR

DOWNLOAD FWD Open

avcom
ez nem a játékban lefotózott kocsi, ez egy render, még én is kezdõ vagyok, de megpróbálom

1. "szerzel" egy 3d studio max 8-at
2. beszerzed a Brazil r/s plugin bármely mûködõ verzióját, én az ingyenesen használható rio verziót tettem fel, egyetlen hátránya, hogy limitált a maximális felbontás 512x384 pixelre, ezért
3. beszerzed a bigrender nevû ingyenes plugint, ennek az a lényege, hogy a kész képet kisebb darabokra bontja és utána neked kell összeillesztened, ezzel kijátszható a méretlimit (pl egy 1022x766 pixeles kép úgy jön ki, hogy 4x 511x383), ehhez mellékeltek egy readme-t, melyet ha elolvasol benne van, hogy mit, hogy kell beállítani, ha nem megy, akkor szólsz és elmondom
4. leszeded innen a neked megfelelõ 3d sémát, megnyitod a max fájlt, utána bemész a render ->effects menübe, ott megadod a felbontást, a darabok számát (minimum 2) és a mentés helyét, aztán vársz és a végén összerakod a fájlokat :-)

Tomievo
Elmagyaráznád, hogyan tudom ien szép képpé varázsolni a játékban lefotózott kocsit? Csak nagyvonalakban.

The Lancer sustained its reign of dominance by setting a new, all-time slalom speed record of a blistering 72.5mph.

lac coo
THX !!!

#f16b0a - sárga
#176d9c - kék

HSW.hu - Minden, ami a számítógépes autóversenyzéssel kapcsolatos. Hungarian Painters\' Team - http://hpt.racegear.net Reklám Mánia - http://reklammania.extra.hu

lac coo
Logo nem kell , van, de a színt kipróbálnám ! 😛PP

lac coo
<#eljen><#eljen><#eljen>

Compuworx logot és a sárga szín kódját megkaphatom? 😄DDD

avcom
Hungarian Porsche Carrera Cup (codename reloaded) Proex Motorsport work in progress render

Panther
Hát igen. Tudtam, hogy tudok olyat produkálni, ami senkineka gépén nem megy. na akkor még ráteszek egy lapáttal és ha már nálam is diavetítés, akkor megjelentetem...<#alien><#idiota><#vigyor2>

E8400 4.2GHZ, Asus Striker II Extreme DDR3, GeForce 9800GX2, 2x1GB DDR3-1600/1900MHZ, 650Watt Corsair PSU. GTR2 - rFactor - LFS - WTCC Race - Race07 - GTR EVO - STCC

lac coo
Amikor csak megyek, akkor folyamatosan ütközök az úttal ? <#idiota><#banplz>

Mert akkor értem mitõl lassú ...😊))

lac coo
Aha értem 😊))
Majd próbálgatom , igazából a kettõ között lenne jó ...

De motorháztetõn sokkal jobban elmozdul az út mint cockpitban , annak van állítása mint a fejmozgásoknak ? 😊))

Alexease
<#idiota>
Valoszinulag sokat le vesz a fizika. Egy normalisabb szamitashoz, masodpercenkent 1-300-szor kellene vegig szamolni a dolgokat. A kontroller vezerlese is (USB, IRQ, kulsoegyseg stb.) is eleg eroforas igenyes, foleg a szinkronizacio miatt.
De ami meg nagyon sokat levesz, az az utkozes vizsgalat.
Alexease
Azert all egyhelyben a kasztni a monitoron, mert a kamera ahoz van rogzitve😊 Vaggyis az auto nem fog elmozdulni, csak az ut😊)

Cockpit nezetben az ember fejeben van a kamera, ami elmozdul az autohoz kepest, az auto meg az uthoz kepest. Ha kikapcsolsz aminden pilota fej mozgast, akkor azt kapod amit motorhazteto nezetben.
lac coo
De árnyékot leszámolva is elég lassú.. Mennyit szed le a fizika?

Nem fikázok mielõtt flém lesz belõle, csak érdeklõdöm 😊)))

Alexease
Az FPS-eknel altalaban 1-2 tucat ember csak a grafikai engine-en dolgozik, altalaban komoly MS DirectX es GPU (nVidia/ATI) supporttal. Azoknal a grafika az elsodleges. Raadasul, azokban nagyreszt shadowmappokat hasznalnak, amit csak a palya betoltesenel kell egyszer kiszamolni.
lac coo
És azt nem lehet valahol állítani , hogy az úthoz viszonyítva mekkorát "ugorjon" az autó bukkanókon, valamint hogy pl ha lejt az út vagy valami akkor mennyire ferdítse el a pályát ?

Ez most kurva értelmetlenül hangzik 😊)))))
De menj egy kicsit motorháztetõ nézetben és rájössz mire gondolok 😊))) Ott viszonylag egyhelyben áll a kasztni a monitoron és az út mozog , dõl ....

lac coo
De én még mindig nem értem mitõl ilyen kevés itt az fps 😊))

komolyan : menyi teljesítményt vesz le a fizika számítása?
Mert megnézek egy régebbi fps-t ( akár Far Cry akár HL2 ) sokkal több fps-t produkál a gépem mint itt , pedig hát sokkal szebb 😛

Alexease
Csak most latom, hogy meg az iranyjelzo tablaknak is dinamikus arnyeka van😊 Akkor nem csoda hogy eroforas igenyes😊)

En egyszer bekapcsoltam szinte mindennek a dinamikus, vetett arnyekat az egyik palyan. Brutalisan nezett ki, azert rengeteget szamit hogy korrektul mindennek van arnyeka (minden fa, korlat, kerites, utjelzo, boja, tabla, reklam stb.) Csak kb. 1-2 fps-sel mentem rajta😊))))
b-type
nagyon jó! <#eljen>

&#8221;~Alonso, Lewis is behind you. ~I don&#8217;t want to hear that!&#8221;. videók: http://www.dailymotion.com/b-type

Panther
Õszintén? Én még nem jöttem rá, hogyan lehet. <#alien><#idiota> Eredetileg ez egy Toca Race Driver pálya (benne volt az egyben és a kettõben is). Ott látszik az editorban a guminyom és egy külön fájlban van meg és egy külön képfájl tartozik hozzá, amit egyszerûen "ráteszel" a betonra. De Juannal nézegettük, hogy az editorban nálunk semmiféle guminyom nem látszik F1 Ch és GTR pályák esetében. A gyári pályáknál látszik ugyan némi guminyom a betonon, de ha azt kiszedem, akkor külön a pályám vonalvezetéséhez kéne igazítani, még nem próbáltam mûködik-e.

De mire a GTl verzióval elékészülök, remélem kitalálom....<#ravasz1>

E8400 4.2GHZ, Asus Striker II Extreme DDR3, GeForce 9800GX2, 2x1GB DDR3-1600/1900MHZ, 650Watt Corsair PSU. GTR2 - rFactor - LFS - WTCC Race - Race07 - GTR EVO - STCC

Alexease
Ezek a fejmozgasok csak szimulaltak, vagyis egyszeruen csak a sebesseg fuggvenyeben erosodnek.

Cockpit Vibration Mult1="1.50000" // "Fej-MOZGAS" erossege,
Cockpit Vibration Freq1="60.00000" // frekvenciaja, sebessege, milyen gyorsan razzon.
Cockpit Vibration Mult2="1.50000" // "Fej-FORGATAS" erossege,
Cockpit Vibration Freq2="60.00000" // frekvenciaja, sebessege, milyen gyorsan razzon.

Az elmozdulasok-forgasok mennyiseget, tavolsagat autonkent lehet valtoztatni a HeadPhysics file-okban.

Van meg a kanyarba doles allitasa is.
Leanahead Angle="0.02000"
Ez a kormany elofrulasaval egyenes aranyban donti a fejet jobbra-balra.
lac coo
Tuti 😊))<#eljen><#eljen><#eljen>

Csak úgy kiváncsiságból: ezeken a konvert pályákon nem lehet a betonra olyan több rétegü gumi-, koszolódás nyomot rakni mint a gyáriakra ?

Alexease
<#eljen><#worship>
Panther
Már szinte befejeztem Mantorpot:

-teljes multitextúrázás
-felvezetõ kör mûködik
-új objektumok, tereptárgyak
-új skyboxi, stb.
-dinamikus fények,árnyak
-éjszakai fények

Már csak néhány bétatesztelõtõl várok eredményeket, mert elég tetemes gépigénye lett a pályának. Ez volt a legnagyobb projekt, amin dolgoztam, remélem megérte. Néhány kép:

lac coo
#12039-re tud valaki válaszolni ? 😊

lac coo
Már láttam a topikot 😊))
Majd ha kész lesz berakom 😛

Tomievo
Hát, mindenesetre nem biztos, hogy gyorsab tõle a csákó.
Valaki belinkelne nekem egy ZrCivic-es setupot mondjuk Essingtonra? Szeretném kipróbálni normálisan a kocsit, de ami alapbeállítás van az kicsit elriaszt és a gumihõmérsékletek is teljesen zavarodottak. Thx

The Lancer sustained its reign of dominance by setting a new, all-time slalom speed record of a blistering 72.5mph.

avcom
azt elfelejtettem mondani, hogy ha gondolod, akkor mutasd meg itt is :-)

b-type
erre én is gondoltam, mivel ahogy az RBR-ben:
"Centre L. Foot (Középsõ differenciál - ballábas fékezés)
Az autó ECU-ja figyelmen kívül hagyja a középsõ differenciál térképét, ha egyszerre nyomod le a féket és a gázpedált. Ezt a technikát „ballábas" fékezésnek is nevezik."
De igazából az is van amit Mik mond, hogy lehet ám hogy néha elféli kicsit, néha pedig direkt alkalmazza.
Ezzel együtt én sem tudom, az is lehet hogy ilyenkor old vmi elektronikát..nem tom, sõt gõzöm sincs...de szép lábmunka az tutter 😊

&#8221;~Alonso, Lewis is behind you. ~I don&#8217;t want to hear that!&#8221;. videók: http://www.dailymotion.com/b-type

Alexease
Ez a fek rugdosas szerintem rejtely, csak talalgatni lehet, max csak Tole tudhatnank meg😊))) En is vegig neztem, de nem talaltam pontos, ertelmes osszefuggest ra😊 Meg teligazas nagyivu kanyarban is rarug egyet.

Ha tippelhetek - ha mar mindenki tippel😄 - akkor en a diffire tippelnek, hogy amiatt rugdossa a kanyarokban a kigyorsitasok miatt😊 <#idiota><#zavart1>
Az esetek 90%ában felváltás után amikor felengedi ballal a kuplungot akkor valami hihetetlen gyorsan 2millimétert ballal még belerúg a fékbe is. Na de hogy miért? 😊 A fennmaradó 10% pedig szerintem azért van szvsz, mivel látszik ugyan hogy ismeri a pályát, de evo-val még nincs kigyakorolva így nem érzi a féktávot vagy hogy elfér e abban a kanyarban parkettán. Most ezt mind hozzánemértõ noob mondom. 😊 IRL szoktam nyomni így is én - gondolkoztam anno rajta hogy én is berakok alulra egy kamerát😊 - csak sajna a saab nem szereti a gyors váltásokat. Ismeretlen útszakaszon én is szoktam így "simogatni" a féket, de ez már egy másik történet. 😊
Kössz!
Tomievo
http://phcivic.tvn.hu/

Tomievo
Ááá, sokszor odalép neki akkor is amikor a kocsi már tök egyenesen áll és hosszabb egynes jön. A gáz-fék pedig kanyarbementenél szokás, ott is több fékkel általában.

Bocs gyerekek, még egyszer, honnan tudnám letölteni a civic-modot? Használtam már a googlet 1-2x, de most valahogy nem megy..😊
megnéztem énis ezt a mitsu evo videot...hát nem gyenge labmunka, majdhogynem flatley is megirigyelhetne 😊) amugy sztem ezek a kis racsapasok a fekre vagy azert van amit a rallysok is csinalnak: gaz+fek, vagy pedig erzi, hogy lehet kell majd a fek is, csak aztan megsem 😊 ahogy ha mesz kozuton, latod, hogy jon egy jokis bukkano, vagy egy barom egy alsobbredu utrol, de ugy mintha nem akarna megallni, teis elveszed a gazt. csak o mivel sok idot vesztene a gazelvetellel, igy inkabb csak megmutatja neki a feket 😊 aztan lehet jo nagy hujeseget beszelek 😄

-- http://www.x-plane.hu

b-type
Megnéztem ezt a videót, ezzel az Mitsu-val 8:11-et megy, szal nem hiszem hogy sok gond lenne a csapatással. 😊
más: Nekem annyira nam jön be az Enzo külsõleg, de
a versenyen jól fog kinézni, kiváncsi leszek rá, akárcsak a Venturi-ra.

Tomo15
lehet, hogy ezzel probálja stabilizálni<#nemtudom>
lac coo
Már volt, csak emlékeztetõül : Renault Megane Trophy video

lac coo
Ja..Elég jól keni a gumit ! 😄DDD

Ingy
4wdnél nem hiszem
én csak akko láttam ilyet amikor ballal belelépet hogy ne menjen bele az elötte lévõbe <#idiota>

Driving fast is an act of liberation, being sharp and arrive on time is slavery. /Franco Ferrarotti, Professor of sociology/

Ingy
büntet

Driving fast is an act of liberation, being sharp and arrive on time is slavery. /Franco Ferrarotti, Professor of sociology/

Egy kis összefoglaló a hétfõi Civic versenyrõl:videó
Ha nem akarod letölteni, itt megnézheted.

CodeRed
Lehet nincs kipörgésgátló a jármûben...talán egyfajta "manuális" kipörgésgátlás?

https://www.youtube.com/channel/UCNMRCx_bkrHBdc51cuob9wg/featured

Ninja
Szevasztok!
Akinek van kedve egy Gyakra s ha, sokan leszünk, futamra Civic Mod-al, OPC)Team szerverén szivesen láttjuk😊 Pálya: Interlagos v2.01 Pass: hun
Kezdési idõ 16 óra.
De mostantól már megy a szerver😊

ibronk
Biztos hogy megnézze még ott van-e a pedál 😄 Amúgy én se értem, de a Rácz Pisti is csinálta a Porschéjában a Material Center Kupán tavaly, majd megkérdezem 😊

\"Racing is living. Everything else is just wating.\"

lac coo
<#nemtudom><#whatever>

Meg hogy némely kanyar elõtt miért vitorlázik minden pedál nélkül ?