rFactor

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

CodeRed
Viszont pont ebben a három dologban mint graf/hang/efekt pont, hogy nem marad le a GTL-tõl.Összetettségben talán igen...de ez is csak az alapjátékra igaz, ha valaki elkészíti az elsõ olyan mod-ot amit igazán mod-nak lehet majd nevezni az valszeg ütni fog.Talán ezért nem is látunk majd igazi nagy változást a GTR2 elõtt mert az sok vevõt csábíthat inkább az rFactor felé mintsemhogy megvegye a GTR2-t.Arra kiváncsi leszek, hogy a GTR2 után mennyi idõvel jönnek majd az átkonvertált kocsik/pályák mert licensz ide-vagy oda tuti +csinálják.

https://www.youtube.com/channel/UCNMRCx_bkrHBdc51cuob9wg/featured

lac coo
Ja. 😊

Ez kb olyan mint egy jó és egy rossz akciófilm. az egyiknél végig nézed mi történik a másiknál kiugrasz a bõrödbõl hogy folytassák már 😊))

Az ég kék, a fű zöld" a Fideszes főgecik gyermekeket erőszakolnak meg!

lac coo
GTR -t nem szeretem ,nem is ismerem 😊))
GTL: nagyságrendekkel jobb AI, hangulatos , VÉRFORRALÓ játékélmény ugymint hangok :
Ford GT40 vs ZR (trombita) 😊)

efektek: korrekt füst, törés, napfény stb

cockpit garfika és animáció stb...stb...

Alexease
Lac szerintem inkabb a hangulati elemekre (feeling😄) gondol, mint a versenyelmenyre😉 Olyanokra mint pl.: hangok; animalt emberkek; animalt pilota; atgondolt, jol szervezett, hangulatos "design-os" menuk, kezelofelulet; egy "tema", hangulat, latvany kore epitett, igenyesen, reszletesen kivitelezett, nagy szamu es valtozatos autok, palyak stb.😊
Alexease
A fo buktato abban van, hogy az rF-et nem lehet teljeserteku jateknak nevezni, igy ossze sem lehet hasonlitani egy GTL szintu "profitorientalt termekkel". Teljesen eltero iranyvonal.
CodeRed
Ezt nem értem.A döntés szabadon választható.Szerintem a kifizetett összegért mindenki azt kapta amit ígértek...sõt azért a kiadott javítások nem csupán peccsek hanem azért van hozzá bõven cucc,legalábbis nem szimpla peccset kapsz mellé, ráadásul mindezt vég nélkül, mivel a plusz dolgok és a kifejlesztett dolgokért már nem kell fizetned míg egy megvásárolt bolti játéknál amikor már újjá akarják varázsolni a grafikát, fizikát stb. akkor bizony mehetsz a boltba a 2.ik részért.Viszont még mindíg nem tudom, hogy versenyélményben mi az amit nem tud az rF a GTR/GTL-el szemben.

lac coo
Valakit kilöktél 😊))))
És direkt kiemeltem, hogy NEM fikázok ! 😄DDD

lac coo
Világos...sajnos azóta is lassan jönnek a pénzek úgy tûnik 😊))

Ingy
ezt a dupla postot hogy raktam össze <#idiota>

Driving fast is an act of liberation, being sharp and arrive on time is slavery. /Franco Ferrarotti, Professor of sociology/

Ingy
azert ne fikazzuk az rF et mert nelkule nem lenne gtr gtl scc stb cuccok

Driving fast is an act of liberation, being sharp and arrive on time is slavery. /Franco Ferrarotti, Professor of sociology/

Ingy
rF azért tünik félkésznek mert ISInek pont elfogyott a lóvéja es kikellett adni a gamet hogy legyen valamilyen beveteli forras is

lac coo
Nekem jobban gejön GTL: a füst, a koszolódás, a törés, az animációk,a korrekt alfa-shine , stb...

Nyálkás rF autók sose tetszettek igazán 😊))
De ez meddõ vita megint, hovátovább már flémelés 😊)))

lac coo
Minden ugyanúgy mûködik, csak mi ISI szponzorok vagyunk nem játékosok 😊))

Nekünk ennyi jutott 😊))

CodeRed
Grafban nem érzem szebbnek a GTL-t...tök ua mint rF.Fõleg ugye a Lienz modban szereplõ autók és a pálya is sokkal-sokkal szebb mint GTL-ben bármelyik pálya, és az Lienz-es autók is nagyon pöpecül meg lettek csinálva.

CodeRed
Na ez csak hangminta kérdése mivel ugyanaz szerint mûködik a motorkarakterisztika hang.Csak hát ugye nem biztos, hogy belerakhatnak ferrari hangot mert ugye arra is van licensz stb.

lac coo
Hang, grafika , az év meglepetése : GTL 😊)))

lac coo
Hát ezt mondom 😄DD
A GTL toppon van graf, efekt, hang, játékélmény terén 😊))
rF nincs ....
Persze nem bosszantani akorok valakit is, vagy fikázni , csak én így érzem, kipróbálva mindkettõt😊))
Kb. fél év rF után a GTL-nél tátva maradt a szám ,hogy mit tud 😊)))

Istencsászár
hang : GTR 😊

Gyűjteményem, eladó játékaim : www.jatekaim.hu / Totti / Microsoft Xbox 360 + MS Wireless Racing Wheel & Sony PSP 3004 & NES

CodeRed
Hát mondj egy szebbet grafikában...hangban...efektekben nem tudom mire gondolsz, de szerintem füst,szikrák, tükrözõdésben semmi szégyelnivalója nincsen..ráadásul ez a motor kapta a bhms-en a legszebb graf+hang címet (GTL) ami azért jelent valamit.

lac coo
..Simbin.... 😊))

lac coo
...Nesze semmi , fogd meg jól!... 😊))))

Abban azért nem vagyok biztos hogy Simbim is a publikus toolokkal dolgozik 😊)))))

lac coo
Közeben szerkeztettem 😊))

Graf, hang, efektek...ezek elég soványak...És a PCC-n kívül még mindig nincs normális mod....

Alexease
Ja es a legfotosabb!😊
Az egeszben az a lenyeg, hogy a SimBin ezt az engine-t valszeg komoly penzekert kapta meg, mig az rF, ami az alap engine-en felul azert tartalmaz egy "minimalis" jatekot is, nehany ezer forintert beszerezheto😊))) Vagyis, mindenkinek ott van a gepen a teljesen nyilt es "fejleszto eszkozokkel", dokumentaciokkal megaldott engine, ami ala/fole azt keszit, amit csak akar😊)))

Magyarul, ha lenne egy akkora, olyan profi es elszant modder csapat mint a SimBin, lehetoseg lenne GTL vagy GTR2 szintu "MOD", vagy inkabb mar "jatek" elkeszitesere😊))))))))) Vagyis, a lehetoseg adott😊)))))))))

Termeszetesen, ez azert kivitelezhetetlen, mert lehetetlen felulmulni a SimBin tobb tucat fos csapatat, napi 8-10 orai munkajat es a liszenszeket😊)))))))))

CodeRed
Mire gondolsz játékélmény alatt?Mármint mik azok a dolgok melyek a játékélménybõl hiányoznak számodra?

lac coo
Elsõsorban a játékélményt tartom félkésznek 😄DDDD
Persze nem rossz, sõt nagyon jó de többet vártam el tõle 😊))
Persze online biztos hogy nem számítanak a cicomák, de én két gyerek mellett örülök ha tudok menni mostanában 10 kört folyamatosan , az más elég ritkán sikerül 😊)))
Talán következõ életemben hamarább rákapok a szimekre, de most gyakorlás hiányában sajnos én már lemaradtam az online bulikról 😞((
Annak idején Amigán is tökeletes versenyeket mentem, most mégsem lenne elég 😊))

CodeRed
Próbáltam persze...bár most nem világos mi a félkész számodra.Amit a kiadás pillanatában tudott az is már alkalmassá tette önmagában egy jó versenysorozat lefutásához on és offline is (bár offline az AI nem volt a helyzet magaslatán) melyik félkész cucc mondhatja el ezt magáról?Boxról pedig csak annyit hogyha jól tudom az ISI engines F1 sorozatban nem volt egyszerû megoldani a pit csapat kerékhez való pozicionálását mod-okhoz.Talán lehet, hogy egy más megoldáson dolgoznak, hogy minden mod-nál "tudja" a szerelõ hol is van a kerék.A legfontosabb hiányosságának csupán az esõ és esõs idõ hiányát érzem, illetve az idõjárási viszonyok dinamikus változását, de ezt már kitárgyalták nálam sokkal okosabb és hozzáértõ emberek itt a fórumon.

Alexease
Az ISI elsosorban egy autoszimukator engine-t fejleszt, foleg liszenszeltetni, mondjuk SimBin-nek (GTL, GTR2, GTL2 stb.)😊 Ha valaki jobban belegondol, az rF eladasokbol lehetetlen lenne finanszirozni ennyi ember tobb eves munkajat😉 A cel egy stabil, jol mukodo, profi szim engine elkeszitese, aminek a hatarideje valszeg most nyar😉 Vagyis az rF inkabb egy komolyabb betateszt, egy teljesen nyilt modolasi lehetoseggel (valamit valamiert;D). Az ISI valszeg csak annyi energiat fordit az rF-be - mint jatekba - hogy azert meg se "csak egy tech-demo-mod-source" legyen😊)))
lac coo
Hát amit tud azt stabilan tudja.😊)
Az a baj , hogy keveset tud .😊))
Próbáltad GTL-t ? És még az is félkész az rf motor teljesítményéhez-lehetõségeihez képest, régi fizikával....

CodeRed
Hát vannak hiányosságai, de azért félkésznek nem nevezném...ahhoz elég stabilan fut és teljesít.

Istencsászár
ott az alap az f1 challengében csak át kéne pakolni nekik és kicsit kicsinosítani, nem nagy munka lenne... sztem ( én nemértek hozzá, de igy gondolom )

Gyűjteményem, eladó játékaim : www.jatekaim.hu / Totti / Microsoft Xbox 360 + MS Wireless Racing Wheel & Sony PSP 3004 & NES

lac coo
Igen...tudom hogy sokaknak nem számít, de nem hiszem , hogy még mindíg a madárijesztõt kéne bámulnom a boxból kihajtáskor 😊)))))
Akkora meló lenne egy árva animáció egy játékfejlesztõ cégnek, kb. fél év alatt ?!

Istencsászár
sok apró, fontos és jelentéktelen dolog hiányzik még ami fokozná az élményt és ezek majd csak a gtr2õben lesznek, ha ilyen gyorsan "fejlõdik" az rf...

lac coo
az a gond , hogy az egész rF finoman fogalmazva is félkész állapotban van, így nem valószínû hogy egy komolyabb állaptig lesz komoly, egész mod is...

Márpedig ISI azért nem szaggatja magát 😊)))

Panther
Én a komplett modkról nem sokat tudok mondani, de köszönöm, akinek tetszik Watkins Glen. <#wave><#smile>

A legnagyobb probléma valóban az és azt hiszem ebben mindenki egyetért, hogy eza platform vonzza a kísérletezõket. Lehet kísérletezni, modok szintjén (nem a pályákról beszélek most), de sokan ezeket a kísérleteket meg is jelentetik, amikben van jó és rossz, de látszik, hogy sajnos nagyon félkész.

A másik nagy probléma és ezt egy modder vetette fel, hogy pár évvel ezelõtt még nagyon segítõkészek voltak egymással szemben azok, akik ilyenre adták a fejüket, most pár info morzsáért valósággal környörögni kell, ha valaki elakad valahol és szeretne továbblépni. Persze nyilván ez nem mindenkire érvényes.....

E8400 4.2GHZ, Asus Striker II Extreme DDR3, GeForce 9800GX2, 2x1GB DDR3-1600/1900MHZ, 650Watt Corsair PSU. GTR2 - rFactor - LFS - WTCC Race - Race07 - GTR EVO - STCC

nekem spec nem a modok mennyiségével van bajom, mert legyen, a szemet ugyis kihullik, es a java megmarad. hanem azzal, hogy miota kijott rf mondhatni 2 jonak mondhato cucc jott ki: pcc es lienz. es ha megnezitek, akkor keszul eleg sok minosegi cucc is, amire pont azert mert minosegi varni kell 😊 szerintem a rf tarsadalom most ott tart, hogy probalgatja a karmait, hogy mit merre meddig es hogyan. x idovel itt is be fog indulni a termeszetes kivalasztodas: a 2 het alatt osszeutott modok kihullanak, mert 1-2 kor utan semmit nem nyujtanak, mig a jobbak lasd pcc, megmaradnak hosszutavon, mert elvezetes, es minden egyes kanyarban nyujt vmi ujat.
en spec ugy vagyok vele, hogy ha vmi komolyan erdekel, akkor addig csinalom mig azt nem mondom, hogy igen, ez mar ki merem adni a kezem kozul - ha komolyan erdekel, es nem csak a fun kedveert csinalom (p126 nekem fun, mielott meg vki belekot) de pl van egy masik "prodzsekt" <#buck> amin dolgozom, mar kicsit tul van a funon, mert azt egy fokkal komolyabban veszem.

-- http://www.x-plane.hu

CodeRed
Én meg azt nem értem, hogy miért kell annyi mod???Ha valaki zárt kasztnis versenyre éhezik nem tök mind1, hogy porschével vagy mittomén ferrarival futja azt??Én inkább olyan modot készítenék el ha lenne hozzá tehetségem, amiben nem csak egy kocsi van több festésben (ami persze nagy dolog és minden tiszteletem, minden a készÍtõké, bárki bármit is csinál, hiszen munka fekszik benne akár kevés akár sok) hanem egynéhány pálya és egy megszerkesztett versenysorozat pontozással, stb, hogy kerek és egész legyen a móka és valóban mod-nak lehessen nevezni, nem pedig egy auto add-on -nak.És valóban igaz az, hogy azoknak kellene összeülniük akár itthon akár külföldön akik értik a dolgukat és együtt alkotnának valami nagyot.De sokszor az ego elõrébb való és sokan nem akarnak osztozni mással egy-egy munkában csakhogy az õ nevét regélje a nép.Csak sajnos azok a cuccok eléggé vérszegényre sikerülnek.Persze tisztelet a kivételnek mert azért az is akad.

lac coo
a pálya-konverteket még megértem, mert más nincs , új pálya nagyon nagy munka, és ha jól tudom még mindig nincs normális cucc hozzá...

De a sok verseny-mod az kb olyan mint a Sandokános poló....

Istencsászár
Tökéletesen 1etértek veled! Inkább jönne ki valami komoly PCC szintû mod mint 10 másik félkész összebarkácsolt valami... Ctdp-ben bízok az biztos igényes mod lesz!

CodeRed
Az tuti!!!!Nincs olyan alkalom amikor rFactorral játszom, hogy ne tölteném be azt a WatkinsGlen-t!!!!!

lac coo
Khmm...
számomra nagyon jól jellemzi ezt azrF körüli konvert-mod mániát, hogy itt SG topikban is megy az eszmecsere, mit-mikor-hogyan, és hogy ki tud valamit hogy kell megcsinálni , de pl. senki megsem említi , hogy egy csapatban dolgozzanak eggyütt, pedig van aki profi texturás 3D modeller stb....<#nemtudom>

Szvsz ez a sok kuka-mod , konvert, ami kijön abszolut csak valami kényszer dolog , amolyan divat , mert ha lehet, már csak modolunk mi is valamit 😊))

A minõség meg tán PCC-t leszámítva egyhelyben toporgás, F1C szintû cuccok továbbcipelése ! 😞((

Sorry de ezt így gondolom.

Hetek óta még csak le sem töltök semmit , meg sem nézem mert tudom hogy szemét 😊)))

A Watkins Glen konverted mellett elbújhat a komplett VirtuaLM Mod <#worship>

Ingy
sztem ma mindenkinek szar napja volt <#idiota>

Panther
Szerintem meg maradjunk annyiban, hogy fogalmam sincs, mi a bajod, de kérlek, ha rossz napod volt, ne rajtam vezesd le. Ha helyteleníted a mondandómat, akkor ne célozgass, hanem mondd ki, amit akarsz.

Igen, elég sok emberrel levelezem, errõl nem tehetek és hogy következtetéseket vonok le bizonyos dolgokból, megtehetem, mert gondolkodó lény vagyok. Én sosem mondtam, hogy tetû a Virtua_LM, pusztán megjegyeztem valamit. Nem tudom neked ez miért így jön le.

Nem tévesztelek össze senkivel, nyugodj meg, különösen nem a GTR hazai prominenseivel, továbbá üldözési hajlamom sincs és ha megbántottam volna Virtua_LM képviselõit, bocsánatot kérek itt tõlük, meg tõled is, amiért írni merészeltem róluk. Remélem a jövõben nem fog zavarni, hogy esetleg Descartes szellemében következtetéseket vonok le bizonyos premisszákból. Béke.

E8400 4.2GHZ, Asus Striker II Extreme DDR3, GeForce 9800GX2, 2x1GB DDR3-1600/1900MHZ, 650Watt Corsair PSU. GTR2 - rFactor - LFS - WTCC Race - Race07 - GTR EVO - STCC

avcom
maradjunk annyiban, hogy szvsz hajlamos vagy túlságosan elakadni azon, hogy éppen kivel mit leveleztél

anno könyveket írhattam volna arról, hogy a Speedwerx a PSC MOD-hoz mellékelt template-ek ellenére sem tette lehetõvé, hogy megcsináljuk az elsõ Porsche-t, pedig gyakorlatilag csak átfestésrõl van szó, inkább kerestem más lehetõséget és nem keseregtem azon, hogy ki milyen tetû (az élet egyébként megoldotta, mert a srác, akinek már a nevére sem emlékszem azóta kiszivárogtatta valamelyik rF RC-t és szerencsére elhúzott a netrõl)

egyébként egy szóval sem minõsítettem azt, amit valaha kiadtál eddig semmilyen formában, soha és azt sem, hogy milyen színvonalon dolgozol, az általam felállított "fiktív" (?) "rátermettségi szinthez" te magad álltál oda, pedig nem rád gondoltam, de mindegy

viszont a lényeg az, hogy ne tévessz össze a nemtommelyik GTR liga prominenseivel és nem minden ellenvélemény összeesküvés meg hátbadöfés által indukált

b-type
pont most raktak ki hozzá egy grafcuccot:
- link

jónak néz ki a Super7/Caterham mod is:
- link

&#8221;~Alonso, Lewis is behind you. ~I don&#8217;t want to hear that!&#8221;. videók: http://www.dailymotion.com/b-type

Panther
Én sosem mondtam, hogy profi vagyok, álljunk meg. Dilettáns vagyok, így igaz, egy olyan dilettáns, aki szereti, ha a munkájával néha örömet szerez egy-két lelkes embernek, mint Mantorp esetében szerintem tettem az RFactor, vagy a GTl fanatikusoknak, ami, ha megnézed sokkal, de sokkal jobb lett grafikailag és mindenhogy mint az eredeti TRD pálya, vagy a GTR-es konverziója valaha volt.

Szerintem egy "dilettáns" konvertáló ennek örülhet igazán. Ha használják a munkáját. Ami pedig a kinövést illeti, tényleg nem értelek most...eddig nem volt baj, hogy ezzel foglalkoztam, most probléma lett számodra hogy így állok a dolgokhoz?

A lényeg, hogy én akkor örökké dilettáns maradok, mert nem ebbõl élek és nincs kedvem/erõm/idõm egyedül nekifogni egy önálló mod/pálya elkészítésének. Sokan portolnak és nem nevezném õket dilettánsnak, ha a szó alatt olyan embert értünk, aki nem érti azt, amit csinál.

Sokan jutottak be dilettánsok így egy-egy jónevû modder csapatba. Anno engem is felkért a Standalone Mod Group, hogy dolgozzak velük, de egyszerûen nem volt idõm erre.

Abban igazad van, hogy sokan csinálnak konverteket, jobbakat-rosszabbakat, de ennek csak örülhetünk. Legfeljebb válogathatunk a cuccok között. Az, hogy rengeteg modder ez ellen van, érthetõ olyan szempontból, hogy senki sem szereti, ha elkótyavetyélik a munkáját, magyarul, ha átportolják és az nem felel meg az adott platform adta minõségi követelményeknek.

Van olyan eset is azonban, amikor megfelel, mégsem adnak engedélyt a publikálásra. Ezzel mindenki veszít, szerintem.

Végül is nem értem egészen, mirõl vitatkoztunk, pusztán azt jegyeztem meg, hogy a Virtua_LM kissé túlzott, amikor az f1 Ch-s pályáit a GMotor 2.0-ás enginere készültekhez hasonlította és azt állította, hogy Dave Noonan editorával nem készülhet jó pálya/konvert. Mert ez egyszerûen nem igaz.

A többi, amit elmondtál megállja a helyét.....

b-type
Get Real: V8Buggy Lienz24h:3min25!! 😄DDDD
Nippon-nal mentem itt 3:20at <#idiota>
nagyon desznya. <#eljen>

&#8221;~Alonso, Lewis is behind you. ~I don&#8217;t want to hear that!&#8221;. videók: http://www.dailymotion.com/b-type

Istencsászár
kb keverjünk össze 4 modot, abból kijön valami élvezhetõ...

lac coo
Nekem ez az rFactor lassan már amolyan búcsús bazárosnak tûnik 😊)))

Van minden a pipásmajomtól a patronospisztolyig😊))
Csak hát ez kell nekünk .....?

avcom
nemtom én nem akarok belemagyarázni semmit, de nagy probléma, hogy a jelenlegi sim társadalom 70%-ban "abból él", hogy portokat gyárt és rengeteg modder ez ellen van, szerintem helyesen

egyébként ha állandóan ennyi emberrel beszélsz, akkor tudod, hogy az egyes team-ek mennyire szeretik magukat elhatárolni a GTR-tõl meg a SimBin dolgoktól, nem csak a személyeskedés fontos faktor itt

egy szó, mint száz szerintem ki kéne nõni ebbõl a korszakból, a portolás átmenet a dilettantizmus és a profizmus között, csak van, aki kontrasztosan közelebb áll az egyik vagy a másik véglethez ezt pedig nem hiszem, hogy minden eredeti készítõnek van igénye válogatni sok egyéb faktor figyelembe vétele mellett