rFactor

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Smicy2
Csõ Srácok! Nekem pl. a GTR-ben sem mûködik a KÉK zászló csak,ha engem leköröznek igaz az csak idõmérõn van.<#vigyor> Ha én körözök le valakit akkor egyszerûen megelõzöm mert nem húzódik le.

Cooler Master Centurion, Gigabyte EP35 DS3, Gigabyte NVIDIA GeForce 9600 GT 512 MB, Intel Core2 Duo E7300 2.66 GHz, CSX 2048 MB DDR2 1066Mhz, Corsair VX450, WD 500 GB, Logitch Driving Force Pro

lac coo
<#zavart1><#eljen>

Az ég kék, a fű zöld" a Fideszes főgecik gyermekeket erőszakolnak meg!

JuanG
Zonda 😄

sociaty, have mercy on me, I hope you are not angry, if I disagree...Eddie Vedder: Sociaty

copass
kicsit sok lett a drift mod <#idiota>

copass
a drift mod-on kívül szerinted melyik mod-nak van korrekt fizikája?
drift mod-on kívül!😄 😊

Alexease
<#idiota><#vigyor3>
avcom
ezzel most örökre király lettél Ingynél <#wave><#zavart1>

JuanG
<#eljen>

sociaty, have mercy on me, I hope you are not angry, if I disagree...Eddie Vedder: Sociaty

Alexease
Nem is lesz olyan mint az LFS, sot olyan sem mint az NR, mert teljesen mashogy szamolja a dolgokat. Nem rosszul, mashogy😉

Az LFS-ben nincsenek "latvany" efektek, csak a felfuggesztes jon at. A RealFFB probal hasonlot az rF-ben. Jo reszletes palyan elvezetes. De valoban MOD fuggo, sot eleg erosen az😊 Ahoz hogy jol mukodjon, ahoz a MOD-ban korrektul be kell allitani a felfuggesztes (PM) reszeket. Sok MOD-ban, amit "csak" osszemasolgattak, csinaltak egy szep kasztnit, stb., felfuggesztes editorral megnezve, ossze-vissza allnak a dolgok😊 Foleg, ha az autotipusra teljesen eltero felfuggesztes-rendszer van alatta😊

A Drift MOD nagyon jo, bar nem tudok pontos adatokat, de szerintem a fejlesztes sok sok honapjabol, a legnagyobb resz a gumikra es a felfuggesztsre ment el. Vagyis amit ki lehet belole hozni az kint van😄
copass
alex, ingy: mindent úgy használok ahogy ti javasoljátok.<#worship>
mégse jön át úgy a fizika mint lfs-ben,de azért már közelít hozzá.
a realfeelffb baszott nagy, oldring a kedvenc pályám és ott rendesen átjön az útegyenetlensége,dõlés,stbstb, de ahogy néztem ez mod függõ is,vmelyikben egyszerûen nem lehet belõni ideálisra az erõket,ha megszakadok se.

Alexease
A kozepre huzas mindig vicces volt, amikor lattam hogy valaki hasznalja, foleg amikor meg meg is magyarazta hogy az ugy jo😄 <#idiota>

Ahogy Ingy is irta, kerdezte, probald ki, hasznald a RealFeel FFB plugint (rFCentral). "Sokkal" jobb lesz az rF, persze erosen MOD foggu, es allitgatni is kell egy kicsit.

A masik amit erdemes kikapcsolni vagy minimumra huzni, az a kormany drive-ereben a Spring/Damper effektek. Ezek adjak a jatekban a kamu efekteket (kerekveto, kormany rangatas, egyeb mutatvany). Ha ezek erosek, megtevesztik a normalis efekteket.
Ingy
hasznalod a realfeel plugint?

Driving fast is an act of liberation, being sharp and arrive on time is slavery. /Franco Ferrarotti, Professor of sociology/

copass
hah, remek, én nem tudok még ennyire nagy íven csúszni.
de eddig lfs-ben érzem legjobban a határokat,fõleg mióta kikapcsoltam a középre húzást!<#falbav> jobban érzem a gépest,élvezhetõbb mint rf-ben.
lfs mókám

sikura
THX!

A biztonsági öv lehet, hogy korlátoz a mozgásban, de még mindig nem annyira mint a tolószék!!!

irlindy
thx az info-t 😊 ...sry h csak most olvastam el csak nem voltam fent azóta.

\"...I am Indy...\" Indy Racing League - http://www.indycar.com

Alexease
Ha belepiszkalsz a file-okba, akkor sem fognak felengedni a (normalisabb) szerverek😊
Istencsászár
Legegyszerûbb ha összes autó és összes pálya "mod"-ot nyitod meg, ott kiválaszotd a drift autót és mehetsz ahol akarsz.

Gyűjteményem, eladó játékaim : www.jatekaim.hu / Totti / Microsoft Xbox 360 + MS Wireless Racing Wheel & Sony PSP 3004 & NES

sikura
Akkor most csak az EuroRingen lehet menni? Vagy hol találok még drift szervert?

A biztonsági öv lehet, hogy korlátoz a mozgásban, de még mindig nem annyira mint a tolószék!!!

sikura
Köszi! nem kellett volna feltenni a peccset. 8)
Pedig elõtte sem engedett be. akkor biztos az volt a baj h átírtam rfm file-t

lac coo
Mondjuk pl a szerver más patch-el fut ?

sikura
mi lehet a gond??

lac coo
Verziószám egyezik a szerverével ?

sikura
HY!
Bemásoltam a 1.255-ös peccset a gamébe, de így nem engd fel a szerverre, azt mondja :
- nem kompatibilis játékverzió

<#confused>
Drift szerverre mennék az Euroringre...

lac coo
Igen, rF-ben jobban keresztben áll az autó .

JuanG
valahogy nem annyira látványos mint az rf-es drift...

lac coo
Ügyes vagy !!!<#eljen>

JuanG

AI tanitás nem tudom hogy ez segít-e az elõzéseknél, de ilyet is lehet 😊 SORRY KICSIT HOSSZÚ...

Forrás : RSC

AI LEARNING....step by step guide!!!!

A) Make sure you do NOT have rFactor running in the background when doing the following or

else the modified file will revert back to the none modified state.

1) go into your player file at C:\Program Files\rFactor\UserData\<yourname>\<yourname>.plr

2) goto the line Autocalibrate AI Mode=0 and modify to read Autocalibrate AI Mode=1

3) now click exit and SAVE the player file.

😎 Start rfactor and choose Any mod, then SETTINGS and change the following SETTINGS

in the RULES section.

1)Flagrules,Fuel useage and Tire Wear to either NONE or OFF
2)Private Testing ON

Now on the right side of the Rules screen change to the following settings:
a)AIDrivers=1
b)RACE GRID Position=1
c)RACE START TIME=8:00 am
d)RACE TIME SCALE=NONE
e)Mech. Failures=off
f)TYPE OF START=STANDING

C) Choose the car u want under VEHICLE to teach AI to run this car type properly on any track.

Go to TESTING and

Choose the Track to be learned and LOAD CIRCUIT (bottom right) and DO NOT click on RACE.
a) Make sure u are in the MONITOR mode screen, and click on ADD AI.

b) Ai will now start its training and tells you to STAY OUT OF MY WAY HUMAN, donot go

on the track to drive your own car, just watch AI.

c) press the VIEWING button to view the AI on the track.

d) Now press the R button on the keyboard to be shure the driving window will show

'LIVE' in the upper edge of the viewing screen.

E) HighLight the AI on the track, by LEFT clicking on the AI's name in the MONITOR

field, you will now see his best times change, as he progresses.

After Watchin him at least two laps LIVE, then press (Ctrl) (T), this will speedup the time it

takes to run a lap, but will NOT effect the accuracy of the Learning Mode. It will just make

the AI finish his learning mode faster in human time.

Now we assume that the AI finished his learning mode and told you he has xxx.xx meters left

over, if at this point the meters left over does not show 0.0x, do the folowing.

1) Make sure the AI's name is highlighted in Orange color, then click on BOOT.
(You are deleteing this AI from the Learning mode)

2) Click on ADD AI.

And now u will see a new AI name (if you have more then one ai's) and he will now continue the

learning mode where the last AI left off. This second AI willget the amount of meters leftover

to 0.0X, and when he finishes the INI file created will be updated/overwritten.

Speaking of the INI file, The following is the manipulation needed for all the cars to use it

not just the team that did the AI LEARNING.

Look in C:\Program Files\rFactor\GameData\Vehicles\<car>\<team> now in the TEAM that did the

learning there will be a <trackname>.INI file, THIS is the file that neeeds to be moved so

that all cars in the chosen mod can use the updated learning file. What you do is CUT the file

and paste it in the CAR directory of the effected car. So SAVE it to C:\Program

Files\rFactor\GameData\Vehicles\<CAR>. The dir that has the .HDV and .TBC and other car related files in it.

NEXT STEP I THINK IS VERY IMPORTANT!!!

Go into your C:\Program Files\rFactor\UserData\<yourname>\<yourname>.plr file and reset
the line 'Autocalibrate AI Mode=1 and modify to read Autocalibrate AI Mode=0 again.

!!!!!Also go back into SETTINGS and reset all RULES as you previously had them!!!!!

This might help to keep the game from getting confused when u go to drive the cars.

HAVE FUN!!!

NOTE:
What is meant by Meters left over after the AI finished the learning mode??

Well the IDEAL line on any given track has an IDEAL total length, over the whole trajectory of the track.

So what is meant by 'Meters left over' is by how many meters the trajectory of the testing car is LONGER then the IDEAL LINE trajectory length.

In other words the car traveled xxx amount of meters FURTHER then the IDEAL LINE (trajectory).
That is why we want the meters LEFTOVER to be as close to 0.00 as possible.

rob
Istencsászár
Lehet akkor az a gond.

Gyűjteményem, eladó játékaim : www.jatekaim.hu / Totti / Microsoft Xbox 360 + MS Wireless Racing Wheel & Sony PSP 3004 & NES

Ingy

Driving fast is an act of liberation, being sharp and arrive on time is slavery. /Franco Ferrarotti, Professor of sociology/

Alexease
Ezert irtam, hogy "lehet"😊 Eleg komoly az Ai beallitas, sokmindent tud. De az hogy ez most nincs, nem mukodik, bug, stb. azt igazabol nem tudom😊 Valoban az RSC-n kellene turni, biztos volt mar rola szo.
Köszi. A gyári, ISI-s Nürburgringen és Essingtonban is néztem. Ott sem mûködik.
"Nem vagyok benne biztos, hogy az AI "el tud engedni... Igazabol ez elsosorban online jatek, lehet hogy az AI-val annyira nem foglalkoztak."
Én ezt értem. Viszont ha ez a szemlélet, akkor kizárólag multiplayerre kéne írni, nem pedig belerakni valami félig mûködõ, alibi AI-t. Úgy legalább tudnám, hogy nincs AI, és keressek olyan szimulátort, ahol normális AI van. F1 Challenge is ki volt hegyezve multiplayerre, mégis ment a lekörözés normálisan.
Nekem úgy tûnik, nézegetve a PLR, hdv és egyéb file-okat, hogy az AI-vel azért megpróbálnak komolyan foglalkozni. Épp ezért csodálkozom ilyen alapvetõ hibán. Furcsa, hogy ezt nem vették észre, amikor teszteltek.
De lehet, hogy csak elhamarkodottan írom ezeket, talán van valami rejtett beállítás, amivel mûködik, és azt csak a fejlesztõk tudják.
Alexease
Megneztem, mar nincsenek kodolva. Legalabbis nalam. En egy teljesen friss, full 1.255 installt csinaltam. Lehet hogy a patchelesnel valami "keveredik"?!
Istencsászár
Nem nem warez természtesen!! 😊

Alexease
A patch-ben hangokat is cserelhgettek, ami kodolva van (vagy nem😄). Warez...?!
Istencsászár
Van olyan problemám hogy a legutolsó peccs után egyes modok alatt nincs hang, legyen az hivatalos ISI mod ( pl BMW 07 ) vagy homemade mod... lehet azért mert nem raktam ujra az egész rfet és ugy peccseltem?

Alexease
Nem vagyok benne biztos, hogy az AI "el tud engedni"😊 Bar a zaszloszabaly benne van, de lehet hogy csak az humanokra vonatkozik😉 Igazabol ez elsosorban online jatek, lehet hogy az AI-val annyira nem foglalkoztak. De igazabol nem tudom. Lehet, hogy AIW-tol fugg, sok beallitas van benne ami nincs kihasznalva (vagy meg nem mukodik). Gyari palyakon is nezted (Mills, Toban, stb.)? Ha AIW-tol fugg, ha mukodik, es ha az ISI megcsinalta ott mennie kell.
lac coo
Fenetudja... Én jobb szeretem megelõzni 😊Eleve mindig leghátulról indulok, és ha már valamelyiket egyszer megelõztem, másodszor is menni fog 😄 Jó esetben 😊)

Igen, a lekörözendõ AI sem engem, sem a körözni készülõ AI-t nem engedi el.
Szerintem ez probléma. Alapvetõ szabály bármilyen versenyszériában, legyen az autó vagy motor, hogy a körhátrányban haladó elengedi a körelõnybn lévõt, és nem úgy kell megelõzni, mintha pozicióharcban lenne.
lac coo
Nem értem egészen, az a baj, hogy nem enged el az AI ha lekõrözöd?

Egyre inkább úgy néz ki, hogy egy egy rFactor bug.
Tegnap felraktam ismerõsnél az 1.255-öt (nem warez, eredeti), és ott sem vette figylembe az AI a körözni készülõ autót.
Este felraktam az 1.150-et, ott is ugyanez a helyzet.
Ha ez általános hiba, akkor elég durva, mivel ha AI ellen játszok, gyakorlatilag tönkreteszi a versenyt.
Van olyan fórum, amit fejlesztõk is olvasnak? Azt tudom, hogy az RSC valami komolyabb szakmai fórum. Nem tudom, érdemes lenne-e oda írni ezzel kapcsolatban. Remélem, hogy ez megér náluk is egy misét.
Osi20
valik segitsen honna tudnám letölteni Seat leon kupa magyar változatott?elöre köszi.csá

Danecay
Érdekes jelenség ez. Nekem 1.250-es verzióju az rF de én sem vettem még észre, hogy lekörözésnél lehúzódna az AI, sokkal inkább úgy kell lekörözni mintha versenyben lennénk, és a zászlószabályok nálam is FULL-on vannak, viszont érdekes módon, ha hozzám kerül közel valaki, akkor nekem kirakja a kék zászlót, hogy engedjem el a mögöttem lévõt.

cselt
Sziasztok!
Egy kis száguldós küzdelemre invitálnálak benneteket:

2008. január 10.-én startol az OWClub DTM Bajnoksága. Pontos részletekért keressétek fel az OWC honlapját.

Elõljáróban:

Csatlakozás a szerverhez:
* Szükséges szoftverek: rFactor v1255
* - DTM2007 v1.1
* - DTM OWC Update v1.2
* Szervernév: OWClub(DTM)
* IP: 193.9.31.235:34298
* Jelszó a futamok elõtt - arra jogosultaknak - jól látható helyen található az OWClub kezdõ oldalán!
* A bajnokságban való részvétel tagdíjköteles. 4000Ft az éves díj a klubba, amiért cserébe minden, OWC által szervezett bajnokságban, versenyen résztvehetsz.

Versenylebonyolítás:
A bajnokság futamaira Január - Február - Március hónapokban minden csütörtökön kerül sor. 20 órai kezdéssel.

Versenykörülmények:

* Versenyidõ: Pálya hosszától függ (Átlagban 40 perc)
* Üzemanyag fogyasztás: Normal
* Gumikopás: Normal
* Meghibásodás: Normal
* Törés: 50%
* Idõjárás: Száraz
* Zászlószabály: FULL - Teljes
* Engedélyezett segítségek: Automata kuplung

A MOD-ot és a pályákat megtaláljátok az OWChonlapján a letöltések alatt. (Regisztráció szükséges)

Mindenkit szeretettel várunk.
Tudom, végigpróbáltam a beállításokat.
A 7-es az rfm file-ban definiált értéket veszi figyelembe, ott BlueFlag = 3 van írva, de azzal sem mûködött.

Alexease
Ez a sor szabalyozza a PLR-ben a kek zaslot: QUICK BlueFlags="7"
A leirasa a sor melett van a file-ban.
Igen, mindegyik pályán, mindegyik modban.
Küldj légyszi egy PLR file-t privátban. Köszi.
Alexease
Mindegyik palyan, mindegyik MOD-dal hianyzik a kek zaszlo?