rFactor

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Ingy
szia Galambos Peti <#idiota>

Driving fast is an act of liberation, being sharp and arrive on time is slavery. /Franco Ferrarotti, Professor of sociology/

lac coo
<#idiota>

Az ég kék, a fű zöld" a Fideszes főgecik gyermekeket erőszakolnak meg!

gordon 24
Autok festése!:

A festések játékba való beillesztése:

A festés menete:

Alap feltételek:
Kell egy Photo shop. Én az Adobe Photo shopokat javaslom, azzal mûködik jól az a plugin ami kell ahhoz hogy dds fileként tudj menteni.
Ezt a plugint innen kell letölteni:
itt

Ha ez a része megvan, akkor jön az effektív munka😄

1 lépes.
Kiválasztod a módot és az autó típust. A bibi az, hogy az adott módhoz tartozó autónak egy festhetõ psd filét kell találnod.. Ha pl a raceX módhoz akarsz autót festeni, akkor a Race06-07 hivatalos oldaláról le tudod szedni az autók psd-jét. A többi módhoz nem tudom, hol található próbáljátok a konvertált program oldalán hátha fent van..

2. lépés:
A psd filét megnyitod Photo shoppal, megfested az autót, majd a "layer/Flatten Image" funkcióval egyesíted a rétegeket. Ekkor feltesz egy kérdést, hogy a nem látható layereket törölje-e ,a válasz igen. (fontos!! A PSD filérõl mindig legyen egy másolatod! Ha egyesíted a layert és akár véletlenül elmented többé nem tudod a layereket külön festeni)

3. lépés:
Menteni kell a filét dds-be.. Ez úgy mûködik, hogy a save_as-ra kattintva a dds formátumot kell választani. Ez után elõ ugrik egy ablak mely a dds file mentésének beállításiról szól

Itt ennek kell lennie: DXT1 RGB 4 bpp | no alpha
6 mip

Majd mentés

4 lépés:
Üvegek festése:
Megnyitod az üvegek psd filéjét, megfested majd "Layer/flatten image" funkcióval egyesíted a layereket. Majd save as-ra kattintva, dds-t kiválasztva újra elõjön az ablak.
De ebben az esetben ennek kell szerepelnie, mert különben nem lesz átlátszó:
DXT5 ARGB 8 bpp | interpolated alpha
mip6

5.lépés:
megvannak a dds filék amik alkotják az autót. Most ezeknek kell írni egy filét hogy a program tudja, mi van.. Kiterjesztése: (.veh)

Ennek így kell kinéznie: (race módról beszélek most mert ahhoz csináltam festést csak😄)
GenString=1
DefaultLivery="82"
Extra0="_Jaccs Accord"

Extra1="_Honda Accord Windows"
Extra2="_Honda Accord Windows Interior"
Extra3="_Honda Nameplate"

Extra4="_Honda Accord Windows"
Extra5="_Honda Accord Windows"
Extra6="_Jaccs Accord"

Extra8="_Ext Driving suitJaccs"
Extra9="_HelmetJaccs"

HDVehicle=Honda_Accord.hdv
Graphics=HONDA_ACCORD.gen
Spinner=HONDA_ACCORD_spinner.gen
Cameras=HONDA_ACCORD.cam
Sounds=HONDA_ACCORD.sfx
HeadPhysics=HeadPhysics.ini
Cockpit=HONDA_ACCORD_Cockpitinfo.ini
Upgrades=HONDA_ACCORD_UPGRADES.ini

Number=82
Team="Jaccs Motorsports"
PitGroup="Group15"
Driver="Peter Galambos"
Description="1 -Peter Galambos"
Engine="Honda"
Manufacturer="Honda"
classes="FULL, WTCC_2006"

FullTeamName="Jaccs Motorsports"
TeamFounded="1996"
TeamHeadquarters="UK"
TeamStarts=0
TeamPoles=0
TeamWins=0
TeamWorldChampionships=0

Category="WTCC 2006, Honda Accord"

Természetesen a File neveknek meg kell egyeznie a dds- nevekkel.

6.lépés:

A filét, és a DDS filékat beteszed a Rfactor/Gamedata/Vechiles/Mód neve (race06 pl)/Autó márka (Race 06 nál pl: Honda Accord Teams) /csapat(létrehozol egy mappát Pl: Honda Jaccs JTCC)/a driver neve (itt is berakod egy mappába pl: Galambos Motorsports) mappába.
Magyarul egy ugyan olyan elérisi utat csinálsz neki, mint az adot módban szereplõ autoknak van. Ha ez megvan kész is vagy.
(értelem szerûen, ha nem találsz üveg psd, vagy sisak psd, vagy ruha psd stb.. A .vech kiterjesztésû filéba azokat nem irod be)

Remélem érthetõ😄

Jó festegetést!

Downhill!!

gordon 24
😄 hülye😄

Downhill!!

pointer4
Ezt a kérdést azért sok helyzetben el tudom képzelni,.... kb itt utoljára 😄
rakd apjuk, rakd 😄
lac coo
Persze ..

gordon 24
Ez kurva hosszú😄 Berakjam azért??

Downhill!!

lac coo
Több ilyen progi is van ami valamelyik 3D alkalmazással együttmûködve közvetlenül fest a felületre ...

Nem mondol hülyeséget, a cs3 extendedbe betudol hozni .3ds fájlokat, és azoknak tudod változtatni a texturáját és egybõl megjelenik, ez nem nagy dolog, de nekem picit gyorsabb volt mint ha ps-el mentem a képet és belodingoltataom a zmel vagy maxal.( Bár lehet ez utobbin lehetne gyorsitani)

Na de én a cs4re leszek kiváncsi ott elforgatod a kocsit egy bizonyos szögbe feléraksz egy réteget egy logoval, egyebe illeszted és elvileg magátol rárakja a texturára a megfelelõ hely(ek)re. Legalábbis én igy gondolom a lenti vidi alapján. Nem hinném hogy a logot külön ugy nyujtaná döntené forgatgatná és árnyékolná mint ahogy a kocsit forgatom.

Mégsem tudom a vidit linkelni :S Eddig fent volt a cs4info.hu lapon most meg azt irja hogy vegyem meg az oktato dvd-t 😞

gordon 24
Rendben . Öszeszedem akkor aztán majd beirom..

Downhill!!

bardocz
Köszi!
Ezt megtaláltam a menüben,csak nem tudtam,hogy ez az😊
lac coo
Controller.ini :

Speed Sensitive Steering="0.00000"

bardocz
😮

Folyton ha keresek valamit menüben,akkor kb 3. nap találom meg...El is kezdem keresni😄
lac coo
Azt a menüben is ki lehet kapcsolni .

bardocz
Mit is kell átírnom plr fájlban,hogy ne legyen sebességfüggõ a kormányzás?
avcom
igazából a megerõsítés reményében dobtam be a kérdésnek szánt kijelentést 😊

Köszi majd szétnézek!!<#worship>

pointer4
...más a mapotok a szerverrrel-kliensel......a map a kliensnél-szervernél 2x is megvan és összekeveri a gép......más a mod ami el van indítva..... más a mod verziószáma... hálózati probléma....windows probléma....warez probléma.....
Szevasztok! Tudja valaki, hogy mért van az hogy ha multizni akarok belép majd kiírja: Connectoin lost

F1 RFT Challenge 2008 Liga Nézzétek meg és jelentkezetek.<#eljen><#eljen><#eljen>

Hexenking
Szia Gordon msn?

TeamSpeak : ts145.nitrado.net:10050

Alexease
Itt is leirhatod reszletesebben, programok, hasznalat stb., csak akkor ird az egesz elejere, hogy AUTOFESTES. Igy kesobb ha valaki erdeklodik, akkor a keresovel megtalalja (kis segitseggel, mert keresni nem fogja😄DD). THX!
gordon 24
Szivesen leirom neked.. De nem itt minek fárasszuk a topik lakókat..

Vagy elküldöm mail-ba vagy msn-re vegyél fel aztán elmondom.. Igazából egyszerü dolog, csak kell hozzá egy két dolog.

Downhill!!

Hexenking
Sziasztok!! Olyan embert keresek aki ért az AIW file szerkesztéshez. email: [email protected] elõre is köszi.
Egyébként akit érdekel van egy teljesen használható SPA pálya 2007. Konvert de szerintem jól sikerült, én speciel az MMG 2007 modhoz alakítottam. Akit érdekel szol és elküldöm neki.

TeamSpeak : ts145.nitrado.net:10050

Alexease
Lehetni lehet, de nincs ertelme😉
Az hogy lehet bele importalni, az mar OK, az hasznos. Pl. hirdeteseknel, ha kompozitalni kell, egyszerubb kulsoprogrammmal modellezni, es PS-sel elhelyzeni, beallitani stb. 1-3 lepest meg lehet sporolni.

De az ember azt irta, hogy az rFactor-hoz szeretne autot modellezni, es mar PS-e van😄 Valszeg skin keszitesre gondolt...
avcom
nem akarok nagy hülyeséget mondani, de a cs3 gigapro photoshoppal elvileg lehet valami ilyesmit is csinálni 😊 más kérdés, hogy nem arra való, én is tudom 😊

bardocz
Na azt várom,lehet jó lenne indulni valahol😊
pointer4
Végül is MS Paint-hoz képest PS már legalább 3D-s, ha nem 4-5 😊
Amúgy érdemesebb lenne a kérdésed a játék topicjában feltennni.
emericovsr
a 79-es modhoz annyi, hogy a SiMCO ingyenes bajnokságot indít majd vele, hamarosan. infokkal nemsokára.

///////////////////////////////// http://www.simcompany.net http://www.vsr.hu

SrAta
nah és hogyan tok akk festéseket csinálni?😄

Octane One Void 3.0|Truvativ Hussefelt hajtás,kormány|Truvativ XR középcsapágy|Truvativ Holzfeller stucni|Novatec agyak|Sun felnik|Hayes GX-2 fék|MAXXIS|SCHWALBE|Octane One Warp k.csapi.|BTS pedál

gordon 24
Amit te mondasz a skin készités.. Magyarul festegetés. Tudsz uj festéseket csinálni autokra marha egyszerüen.. És azt be tudod tennia játékba. De ennek semmi köze a 3d-s modellekhez..

Downhill!!

Alexease
Photoshop-ban 3D modelleket?!😊 Nah az erdekes lehet😉))
Modellezesre 3D Studio MAX, Rhino, Maya vagy ZModeller.
SrAta
õõ hát általában abban csinálnak 3d modelleket ill lehet abban is...

Octane One Void 3.0|Truvativ Hussefelt hajtás,kormány|Truvativ XR középcsapágy|Truvativ Holzfeller stucni|Novatec agyak|Sun felnik|Hayes GX-2 fék|MAXXIS|SCHWALBE|Octane One Warp k.csapi.|BTS pedál

Alexease
Mi koze a Photoshopnak a modellezeshez?!?!
SrAta
srácok én rfactorhoz szeretnék autót modellezni de nemtom h hogy álljak hozzá:d
naszóval
Photoshopom van
Ami elvileg tud 3D-s cuccot
De hogy tok pld egy alap autót átfesteni vagy valami?
kössz
SrAta

JuanG
hmmmm...korrekt vagy <#alien>

sociaty, have mercy on me, I hope you are not angry, if I disagree...Eddie Vedder: Sociaty

Alexease
2 dolog van ott:
- Grand Prix 1979 2.0 Install
- Grand Prix 1979 2.01 Patch

A palyakat alul valszeg megismered😊
SrAta
igen itt jártam énis és van 20 cucc amelyikbõl nemtom melyiket kell letölteni
szóval megmondaná valaki?

bardocz
Hát én 10 körön úgy elmelegítettem a hátsó gumikat...😄 Forogtam párat😄
JuanG
naja, elsõ 2-3 kört kell kibírni, aztán már bemelegszik a gumi 😛

sociaty, have mercy on me, I hope you are not angry, if I disagree...Eddie Vedder: Sociaty

bardocz
Ma gondoltam újra megyek vele,és kb negyedszerre sikerült rendesen kijönni a boxból 😄
Alexease
Az az egyik legjobb MOD, itt talalod (amugy banner alatt a linkek😄): http://www.rfactorcentral.com
JuanG
banner alatt linkek!!!

F1 1979

SrAta
Sziasztok
Nekem egy olyan mod kellene amely az 1979es gp-t vaghy tudjátok a turbós korszakú f1es autókat tartalmazza és azokkal lehet tolni
ha veleki tud ninkelni egy ien modot
akk tegye meg
köszi
Srata

avcom
asszem, te se leszel a fõnököm <#vigyor>

emericovsr
hát igen. én sem füzök nagy reményt hogy találok bárkit is. van egy emberem aki 3DMaxban bármit megcsinál, nem szivesen, de megcsinálja mert az alkalmazottam, és kirugom ha nem.. 😊
DE ennyi, hogy ez hogy kerül az rF alá, az már cikis.

avcom
akkor ha lehet, csatlakozom én is 😛

Mi kb 4 éve keresünk olyan modellezõt, aki rfactor standard modelleket tud és hajlandó csinálni 😞

emericovsr
A SiMCO keres 3D modellezõt, aki jártas az rFactor modolásában.
Van pár project ami félig készen áll, megvan minden technikai speckó, napi kapcsolatban vagyok csapatokkal, mérnökökkel, igazán jót lehetne csinálni, csak hát nincs ember aki a kocsit heggesztené.
Ezek a projectek vannak:
- Derby Challenge (Fantasy mod, kb. Drift+WRC kocsi keresztezése)
- A1GP 2008-2009
- Speedcar Series (Nascar jellegû, de normál pályákon)
- Saker Sportscar Challenge (Prototype jelleg)

Alexease
Alexease
Valszeg😉 Nekem tavaly Karacsonykor (!) masnapra kuldtek az uj kodokat.