rFactor
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Driving fast is an act of liberation, being sharp and arrive on time is slavery. /Franco Ferrarotti, Professor of sociology/
A festések játékba való beillesztése:
A festés menete:
Alap feltételek:
Kell egy Photo shop. Én az Adobe Photo shopokat javaslom, azzal mûködik jól az a plugin ami kell ahhoz hogy dds fileként tudj menteni.
Ezt a plugint innen kell letölteni:
itt
Ha ez a része megvan, akkor jön az effektív munka😄
1 lépes.
Kiválasztod a módot és az autó típust. A bibi az, hogy az adott módhoz tartozó autónak egy festhetõ psd filét kell találnod.. Ha pl a raceX módhoz akarsz autót festeni, akkor a Race06-07 hivatalos oldaláról le tudod szedni az autók psd-jét. A többi módhoz nem tudom, hol található próbáljátok a konvertált program oldalán hátha fent van..
2. lépés:
A psd filét megnyitod Photo shoppal, megfested az autót, majd a "layer/Flatten Image" funkcióval egyesíted a rétegeket. Ekkor feltesz egy kérdést, hogy a nem látható layereket törölje-e ,a válasz igen. (fontos!! A PSD filérõl mindig legyen egy másolatod! Ha egyesíted a layert és akár véletlenül elmented többé nem tudod a layereket külön festeni)
3. lépés:
Menteni kell a filét dds-be.. Ez úgy mûködik, hogy a save_as-ra kattintva a dds formátumot kell választani. Ez után elõ ugrik egy ablak mely a dds file mentésének beállításiról szól
Itt ennek kell lennie: DXT1 RGB 4 bpp | no alpha
6 mip
Majd mentés
4 lépés:
Üvegek festése:
Megnyitod az üvegek psd filéjét, megfested majd "Layer/flatten image" funkcióval egyesíted a layereket. Majd save as-ra kattintva, dds-t kiválasztva újra elõjön az ablak.
De ebben az esetben ennek kell szerepelnie, mert különben nem lesz átlátszó:
DXT5 ARGB 8 bpp | interpolated alpha
mip6
5.lépés:
megvannak a dds filék amik alkotják az autót. Most ezeknek kell írni egy filét hogy a program tudja, mi van.. Kiterjesztése: (.veh)
Ennek így kell kinéznie: (race módról beszélek most mert ahhoz csináltam festést csak😄)
GenString=1
DefaultLivery="82"
Extra0="_Jaccs Accord"
Extra1="_Honda Accord Windows"
Extra2="_Honda Accord Windows Interior"
Extra3="_Honda Nameplate"
Extra4="_Honda Accord Windows"
Extra5="_Honda Accord Windows"
Extra6="_Jaccs Accord"
Extra8="_Ext Driving suitJaccs"
Extra9="_HelmetJaccs"
HDVehicle=Honda_Accord.hdv
Graphics=HONDA_ACCORD.gen
Spinner=HONDA_ACCORD_spinner.gen
Cameras=HONDA_ACCORD.cam
Sounds=HONDA_ACCORD.sfx
HeadPhysics=HeadPhysics.ini
Cockpit=HONDA_ACCORD_Cockpitinfo.ini
Upgrades=HONDA_ACCORD_UPGRADES.ini
Number=82
Team="Jaccs Motorsports"
PitGroup="Group15"
Driver="Peter Galambos"
Description="1 -Peter Galambos"
Engine="Honda"
Manufacturer="Honda"
classes="FULL, WTCC_2006"
FullTeamName="Jaccs Motorsports"
TeamFounded="1996"
TeamHeadquarters="UK"
TeamStarts=0
TeamPoles=0
TeamWins=0
TeamWorldChampionships=0
Category="WTCC 2006, Honda Accord"
Természetesen a File neveknek meg kell egyeznie a dds- nevekkel.
6.lépés:
A filét, és a DDS filékat beteszed a Rfactor/Gamedata/Vechiles/Mód neve (race06 pl)/Autó márka (Race 06 nál pl: Honda Accord Teams) /csapat(létrehozol egy mappát Pl: Honda Jaccs JTCC)/a driver neve (itt is berakod egy mappába pl: Galambos Motorsports) mappába.
Magyarul egy ugyan olyan elérisi utat csinálsz neki, mint az adot módban szereplõ autoknak van. Ha ez megvan kész is vagy.
(értelem szerûen, ha nem találsz üveg psd, vagy sisak psd, vagy ruha psd stb.. A .vech kiterjesztésû filéba azokat nem irod be)
Remélem érthetõ😄
Jó festegetést!
Downhill!!
rakd apjuk, rakd 😄
Az ég kék, a fű zöld" a Fideszes főgecik gyermekeket erőszakolnak meg!
Na de én a cs4re leszek kiváncsi ott elforgatod a kocsit egy bizonyos szögbe feléraksz egy réteget egy logoval, egyebe illeszted és elvileg magátol rárakja a texturára a megfelelõ hely(ek)re. Legalábbis én igy gondolom a lenti vidi alapján. Nem hinném hogy a logot külön ugy nyujtaná döntené forgatgatná és árnyékolná mint ahogy a kocsit forgatom.
Mégsem tudom a vidit linkelni :S Eddig fent volt a cs4info.hu lapon most meg azt irja hogy vegyem meg az oktato dvd-t 😞
Speed Sensitive Steering="0.00000"
Vagy elküldöm mail-ba vagy msn-re vegyél fel aztán elmondom.. Igazából egyszerü dolog, csak kell hozzá egy két dolog.
Downhill!!
Egyébként akit érdekel van egy teljesen használható SPA pálya 2007. Konvert de szerintem jól sikerült, én speciel az MMG 2007 modhoz alakítottam. Akit érdekel szol és elküldöm neki.
TeamSpeak : ts145.nitrado.net:10050
Az hogy lehet bele importalni, az mar OK, az hasznos. Pl. hirdeteseknel, ha kompozitalni kell, egyszerubb kulsoprogrammmal modellezni, es PS-sel elhelyzeni, beallitani stb. 1-3 lepest meg lehet sporolni.
De az ember azt irta, hogy az rFactor-hoz szeretne autot modellezni, es mar PS-e van😄 Valszeg skin keszitesre gondolt...
Amúgy érdemesebb lenne a kérdésed a játék topicjában feltennni.
///////////////////////////////// http://www.simcompany.net http://www.vsr.hu
Octane One Void 3.0|Truvativ Hussefelt hajtás,kormány|Truvativ XR középcsapágy|Truvativ Holzfeller stucni|Novatec agyak|Sun felnik|Hayes GX-2 fék|MAXXIS|SCHWALBE|Octane One Warp k.csapi.|BTS pedál
Downhill!!
Modellezesre 3D Studio MAX, Rhino, Maya vagy ZModeller.
Octane One Void 3.0|Truvativ Hussefelt hajtás,kormány|Truvativ XR középcsapágy|Truvativ Holzfeller stucni|Novatec agyak|Sun felnik|Hayes GX-2 fék|MAXXIS|SCHWALBE|Octane One Warp k.csapi.|BTS pedál
naszóval
Photoshopom van
Ami elvileg tud 3D-s cuccot
De hogy tok pld egy alap autót átfesteni vagy valami?
kössz
SrAta
sociaty, have mercy on me, I hope you are not angry, if I disagree...Eddie Vedder: Sociaty
- Grand Prix 1979 2.0 Install
- Grand Prix 1979 2.01 Patch
A palyakat alul valszeg megismered😊
szóval megmondaná valaki?
sociaty, have mercy on me, I hope you are not angry, if I disagree...Eddie Vedder: Sociaty
Nekem egy olyan mod kellene amely az 1979es gp-t vaghy tudjátok a turbós korszakú f1es autókat tartalmazza és azokkal lehet tolni
ha veleki tud ninkelni egy ien modot
akk tegye meg
köszi
Srata
DE ennyi, hogy ez hogy kerül az rF alá, az már cikis.
Mi kb 4 éve keresünk olyan modellezõt, aki rfactor standard modelleket tud és hajlandó csinálni 😞
Van pár project ami félig készen áll, megvan minden technikai speckó, napi kapcsolatban vagyok csapatokkal, mérnökökkel, igazán jót lehetne csinálni, csak hát nincs ember aki a kocsit heggesztené.
Ezek a projectek vannak:
- Derby Challenge (Fantasy mod, kb. Drift+WRC kocsi keresztezése)
- A1GP 2008-2009
- Speedcar Series (Nascar jellegû, de normál pályákon)
- Saker Sportscar Challenge (Prototype jelleg)