rFactor

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

cselt
Az rFactor alapja, ami minden modhoz kell kb 40 mega. Abban igazad van, hogy ha külön rF-et csinálsz minden modnak, akkor ez a 40-50 mega sokszorozódik meg még a pályák is, viszont elkerülöd azt, hogy összeakadjanak modok, vagy pályák.
Az hogy te még nem tapasztaltál összeakadást nagyon jó és szerencsés dolog, viszont ezt nem tudod csak a manuális telepítéssel elkerülni.
simcompany
Az rFactor másolható. Egy gyors tutorial, hogy legyen tiszta rF-ed.
1. Csinálj egy másolatot abból, amid most van.
2. Töröld az rFm mappában lévõ file-okat
3. Töröld a Sounds mappában lévõ könyvtárakat, kivéve az alap ISI hangokat:
18L16VEngine, 38LV8Engine, 46V8FPEngine, 50V8FPEngine, 57HillV8Engine, 58V8FPEngine, 60V8FPEngine, Ambient, Default, FBMWEngine, FormulaIS, Howston, Panoz, RCEngine, rF1Engine, rF3, rF3Engine, rFTrainer, Rhez, rTecEngine, Secondary, TMTires (akár ezek is törölhetõek, de lehet hogy hiányozni fog néhány hang egyes módoknál)
4. Töröld a Locations mappában lévõ könyvtárakat
5. Töröld a Vehicles könyvtárban lévõ könyvtárakat
6. Ezt így tartsd meg, ez legyen egy alap rF

Új mod telepítés
1. Az alap rF-edet rakd egy mappába
2. Telepítsd bele az új modot
3. Kész

Head of SIMCO http://www.simcompany.hu

???
Hát akkor meg mi értelme van hogy lehet a modokat váltogatni játékon belül? Nekem is sok mod van bent 15 gigát foglal. De mégis indul normálisan. Most is jött egy hegyi pálya, behajitottam oszt vagy 20 féle kocsival/moddal felfutottam. HA most minden mod külön lenne akkor 20 szor kellet volna inditani, meg husz helyre bemásolni. A modokat meg mindig manuálisan telepitem, ugyhogy nem ir felül semmit a tudtom nélkül.Nem is akad össze.
Nem beszélve hogy a 20 rfactor is biztos foglal valamennyit, bár nemtom ez az rfactor light vagy mi mennyi.

Nightt
csidalkozol = csodalkozol

\"Nem a gyozelem, a reszvetel, hanem a fontos!\" avagy \"Nem a gyozelem, hanem az oszinte reszvetem.\"

Nightt
Es csidalkozol, h lassan indul?<#zavart1><#hehe>

Az az egeszseges, ha minden mod kulon rf-en van. De legalabbis a fontosabbak, pl amivel bajnoksagban messz.

\"Nem a gyozelem, a reszvetel, hanem a fontos!\" avagy \"Nem a gyozelem, hanem az oszinte reszvetem.\"

Jamirofan89
29 GB 😄

Dietrich
Véleményem szerint továbbra is a koncepció az, ami miatt steril az F1. Az autók kihegyezett volta és a versenyzõi mentalitás, illetve felsõvezetõi elvárások (minimális kockázatvállalás és többnyire a könnyeb út) választásának elve az ami miatt nem tud elõre lépni a cirkusz. Ezeket viszont nem lehet csak az autók konstrukciós elveinek módosításával elérni.

Véleményem szerint addig, amíg az emberek többsége ilyen produkció miatt is leül a tv elé, sõt úgy gondoloja, hogy ez így normális, addig ez nem fog változni. Azt súlykolják az emberek fejébe, hogy ha verseny van, akkor az roncsderbi, ami színvonaltalan, botrányos stb.

Riberio:"Aztán létezik a V8 Supercars Ausztráliában, ahol ugyan vannak gyártók, de privát csapatok versenyeznek, és szerintem a földkerekség legjobb túraautó sorozata."

Ulvar
Van az 40-50 GB is szerintem, és még a pályákat nem is számoltuk 😄.

War Thunder AF & GF Thrash metal topic, V8 Supercars, HRC

Nightt
Es mekkora az az rFactor konyvtar? 30 GB?

Nightt
<#banplz>

Ulvar
Hát Eau Rouge-be egy V10 V12es motorral hajtott verda nem fog neked padlón átmenni 😊. Sok mindenen kell módosítani. Ez az igazság.

Ulvar
Normális vagy ember??? 😄😄😄😄 MINDEN MODOT KÜLÖN RFre kell rakni. CSodálom hogy nem akadtak össze...jesszus 😄😄

Dietrich
végül is csak a teljes rfcentral van nálad miért is töltene be gyorsan <#hehe>
csoda, hogy egyáltalán elindul..

Riberio:"Aztán létezik a V8 Supercars Ausztráliában, ahol ugyan vannak gyártók, de privát csapatok versenyeznek, és szerintem a földkerekség legjobb túraautó sorozata."

simcompany
Elõzések (szerintem) csak a következõ dolgokkal eszközölhetõek:

1. Legfontosabb, a pilótáknak muszáj legyen kockáztatni, minden helyezés pontot jelent. Akár a legtöbb elõzésért plusz pont.
2. Technikai megoldásokban nem hiszek, mert azokat úgyis kivédik a tervezõk, a pályákon kell módosítani, hogy a nagy egyenesekre a kigyorsítások nagyon nehezek legyenek, így a jobb kigyorsítás, ügyesebb kanyar vétel elõzés eredményez. Lásd Eau Rouge, aki bátrabban átmegy, tud elõzni a hosszú egyenes végén.
3. A fentivel egy probléma van, pl az Eau Rouge sima padlógáz már. Csökkenteni kell a gyors kanyarokban a tapadást.
- aero leszorító erõ csökkentése (szárnyak, diffuzór, padlólemez) > mérnökök megoldják elõbb utóbb
- mechanikai tapadás csökkentés (gumi) > mérnökök megoldják elõbb utóbb
Csak az egyen felfüggesztés a megoldás, ami FIA homológ, nem nyúlhatnak hozzá, és jóval kisebb technikai szinten legyen mint most.

Jamirofan89
Elsõ indításkor több mint 3 perc amíg betölt az rFactort.Nem túl sok ez egy kicsit??? összvissz 43 mod van fennt.
Nálatok meddig tölt?

Dietrich
mert ehhez ismerned kellene ahogy leléptek onnan és nem kivánatosak lettek..

amúgy akikrõl szó volt a meetingen:
FIAT (alfa,lambot mondták a ferko szóba sem került)
VW (audit mondták de lehet porsche lesz belõle)
cosworth
honda

Ulvar
Miért nem?

Dietrich
Toyota nem fog visszatérni oda...

Ulvar
Azzal még nem lesz elõzés, hogy behoznak pár kötelezõ tesztnapot...de miért lenne GP2 ha átterveznék az autókat, amiket felsoroltam abszolút nem vonatkozik a GP2re mert az egyen széria.

Mondok egy jobb példát, az amcsik egyen szériás versenyzést alkalmaznak, és jó futamokat produkálnak, ugyanez vonatkozik a GP2-re. DE ez nem elég, és visszatérnek a gyökerekhez. Különbözõ, kasztni, motor...és ezzel még költséget is csökkentenek...hát világ széria lesz belõle, ha az F1 erre nem tud mit lépni. Átmegy oda a Toyota példaképp...ezek a szabályok 2012-tõl lépnek valószínûleg életben.

CIKK

simcompany
Nem kell áttervezni, nincs értelme, mert akkor lényegében GP2 lesz belõle. Ugyanezt szintet el lehet érni 50 millából is bõven.

Kötelezõ tesztnapok kellenének a verseny másnapján, hétfõnként. Úgyis a pályán van minden.

Ulvar
Marhára minimalizálni kéne a költségeket ez tény. Viszont a gépeket is át kéne tervezni, mert azt a pénzt nem éri meg hogy a kis csapatok benyúlnak a zsebükbe év elején, év közben nem tudnak fejleszteni, szabály is tiltja...ráadásul ha rosszul is építettek akkor kidobhatják az egész projectet ... Kellenének a különbözõ kasznik, a polcról szedhetõ V8, V10, V12es motorok, ki kéne venni a difit, a padló lemezt módosítani...stb stb stb, szárnyakról nem is beszélve. Erõsíteni a kasznit, a felfüggesztés, több gumi szállító, és betehetnék igazán már a láncot, mert ahogy látom szépen leszakadnak mai napig a kerekek. Pedig elvileg felpakolták. A jegy bevételeket csökkenteni, ezzel népszerûsíteni a sportot, és ott ahol nagy az autósport õrület, nem ott ahol milliárdos csecsemõk születnek...És ahogy hallottam Vatanen nyilatkozatát miután el bukta a választást, jobb is hogy nem õ került a hatalom élére, mert õ a gyári csapatokat akarta támogatni...az meg minden csak nem fejlõdés. Jean nem tudom mit fog csinálni, de legalább egy részét megvalósíthatnák azokból amiket mondtam. Bocs az OFFért. Ez a modokhoz kapcsolódik, mert a 91es bajnokságunkon jól érezhetõ az amit nem érzek egy CTDPben vagy bármilyen másik modern F1es modban. Még ha a 91es mod sem tökéletes.

simcompany
Igen, a gyári csapatokat ki kell várni, hogy elmenjenek, és szépen lenyomni a költségvetést kb 50 millió eurora. Még az is valami eszement nagy pénz, hisz egy GP2 csapat 5-8 millióból gazdálkodik.

Gyanítom a Renault is bedobja a törölközõt a télen, hisz így nincs kivel versenyezni, nem érdekük. Jövõre szerintem szintén 10 csapat lesz
1.McLaren
2.Ferrari
3.Brawn
4.ForceIndia
5.Williams
6.Campos (Renault alapokon)
7.RedBull
8.USGP (Toyota alapokon)
9.Quadbak (BMW alapokon)
10. ToroRosso

A Manor szerintem nem jut el az F1-ig, hisz az a McLaren "B" csapat lett volna, de a Mercedes Brawn felé tendálása miatt ez okafogyott lett.

Alexease
Es ott van meg a Lexus is😊
bardocz
Elvileg a Toyotának nem sok beleszólása van. Most lesz egy közös modell, de amúgy más nagyon nem. Vagyis én így tudom. Utcán mindkét gyár fantasztikus kocsikat csinál.
Jacek
a subaru maga a leanyvallalat😊) megpedig vicces de a Toyotae😄

Dietrich
miért a Toyota is átadja a dolgokat...pénzért <#ravasz1>

A Toyota árulja a TF110-es autó tervrajzait?

bardocz
Subaruhoz nem kell jobb szakember:-D
Dietrich
a maradt gyárak is kitakarodhatnak a F1-bõl és visszatérnek a versenyek is 😊

Ulvar
Ebbõl megvehetnéd a Subaru gyárat és az összes leányvállalatát sõt felvehetnél millió egy szakembert akik olyan Subarut építenek neked hogy a bokádat lefosod.

Ulvar
Ezért szar hogy bejöttek a gyárak, bele öltek mindenbe több milliárd forintot, hatalmat szereztek és õk akartak dirigálni...Mindörökké a kis csapatok...

bardocz
Szerintem Bp költségvetése nincs ennyi😄 Ez kibebaszottul soksok pénz. Ebbõl annyi Subarut veszek, hogy annyi nincs is.
mcmoha
Meg nem talalkoztam vele, de majd figyelem a fejlemenyeket.😄

"Cognovi naturam rerum. Lord's countdown made the world. Truly your's Donda"

simcompany
Ez amit 8 év alatt elköltöttek. Mivel a bevétel (szponzor, jogdíj, merchandise) az mindig be van forgatva, az tutter ebben benne van, tehát a valós összeg ennél akár még egy nagyságrenddel nagyobb is lehet.

ArsenalForever
Ez a tiszta veszteség, vagy csak a forma 1-be ölt pénz?

Hehe, tudom hogy abba van, a Formula Masters is abba van. Én Rfactoros konverzióra gondoltam.<#ravasz1>

simcompany
962 milliárd 500 millió forint. Kb Budapest éves költségvetése. Mondjuk.. Egészen elképesztõ. Ez után én is kivonultam volna a vezetõség helyében, ez a motorsport történelmének a legnagyobb égése eddig. A Honda legalább gerinccel távozott, adott lóvét Brawn-nak hogy ne legyenek az emberek kirúgva, stbstb.

Firerock
ez ugye nem közel szászmilliárd!?

\"Yesterday is history. Today is a gift. Tomorrow is mystery\"

batihu
Race On! <#eljen>

\"Adding power makes you faster on the straights. Subtracting weight makes you faster everywhere.\" - Colin Bruce Chapman

cselt
Ez már ilyen normál emberi léptékkel elképzelhetetlen összeg. De érdekes, hogy ennyit belefeccöltek és mégsem éri meg nekik. Elég nagy pofára esés...
Köszi!
Wtcc-s ladát esetleg nem tudsz?<#vigyor>

simcompany
csak érdekesség képpen leírom forintban amit a Toyota elkurt az F1-ben
962 500 000 000 Ft

o baszki...

Ulvar
VAN BENNE KERS! 😊))

cselt
Akármekkorára be tudod állítani a játékban lévõ kormány szögét.

Ehhez nem kell mást tenned, mint megkeresni a controller.ini fájlt(\UserData\nickneved\)
Megnyitod valamilyen szerkesztõvel (total commanderben pl F4) és kikeresed a következõ sort: Steering Wheel Range=
Ezután a macskakörmök közé beírod, hogy hány fokot forduljon, elmented, aztán már csak vigyorogsz, hogy mûködik <#idiota><#vigyor2>
Danecay
Köszönöm, most már mûködik. Amit lentebb írtam, hogy hiába módosítottam a szerver beállításain, nem változott semmi, kiderült, hogy azért volt, mert nem lépett ki rendesen a Dedicated szerve progiból amikor egyszer leállítottam, látszólag igen, de minden bizonnyal futott a háttérben, mert most is így jártam, és feladatkezelõbõl lõttem ki. Az adminos vezérlés pedig azért nem jött össze eddig mert félre értelmeztem a parancsot, azt hittem hogy a / után az admin jelszó kell, nem pedig azt, hogy az admin is a parancs része 😊
Még egyszer köszönöm a türelmet!

Fitti83
Ha egyedül vagy és nem jelentkezel be admin-ként, akkor nem is enged szavazni, mivel 1 ember kevés hozzá. De már leírtam, hogy megy. Csináld úgy és menni fog.

WOT Nick: Fitti83 Intel Core i5 2400, 2x4GB Geil ram 1600MHz, Ati Sapphire 4890 1GB, Asus 22\" LCD, Logitech G27

SZIAZTOK!!!

F1 LMT 2009 modról valaki esetleg nem tud egy meg jelenési dátumot!!
Demot azt találtam ...nincs még teljes mód...
Mik a vélemények a modról???
Danecay
<#vigyor3> Nem akarom én túlbonyolítani, csak szerintem Te még mindig azt hiszed, hogy szavazósdit akarok játszani, pedig nem, csak arra írtam, kérdeztem hogy ott lehetne vezérelni a szervert ahol egyébként szavazást is lehet indítani, csak mivel én vagyok az admin, nekem szavazás nélkül megcsinálja? Pont az a problémám, hogy az általad is felsorolt "next session, change track, meg restart weekend/restart race, add meg kick AI" dolgokat nem tudom vezérelni, mert vagy inaktívak, vagy hiába bökök rá, nem csinál semmit.

Smici1985
Valaki nem tudna adni egy linket a Formula Ford modhoz? Amit a netkar pro-ból konvertáltak.

\"A seb beforr a fájdalom elmúlik, a dicsőség örökre megmarad.\" http://endurancehirek.blog.hu/

Fitti83
Csak akkor tudod vezérelni, ha admin vagy. De nem csak te vezérelheted, hanem más is. Aki tudja a jelszót és beírja. Beírni így kell a chat-be: /admin jelszó

WOT Nick: Fitti83 Intel Core i5 2400, 2x4GB Geil ram 1600MHz, Ati Sapphire 4890 1GB, Asus 22\" LCD, Logitech G27

pointer4
Én még mindig nem értem, ha az a gép a szerver ahol te csücsülsz, és te is játszol, és tudod mikor kell pályát váltani, versenyt restartolni, "edzést ugratni", akkor miért nem jó ha te nyomod? Fõleg ha ketten vagytok? Beszéljétek meg teamspeak-on, hogy a többiek is egyetértenek-e, ráadásul azt mondtad ketten vagytok. Nem is lenne bonyolult.
Nyomsz a játékból egy esc-et, és ott van a gomb, hogy next session, change track, meg restart weekend/restart race, add meg kick AI.
Ennél egyszerûbb a földön nincs, minek akarod túlbonyolítani ?