rFactor

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

bosco05
3:21-et tudok már N11-el, ha jobban elkapom a ritmust 😄
bardocz
Én jóval többet gyakoroltam, és mégse vagyok sehol én sem😊
bosco05
most látom 1988-ban volt elõször ROC, akkor már õk se maradjanak ki a listából, bár már szerepeltek rajta amúgy is:

Stig Blomqvist 89, Juha Kankkunen 88.

Szóval a ROC történelmében 1x nyert F1 pilóta, ha Ekströmöt csak pályaversenyzõnek vesszük és a rallys tapasztalatát nem vesszük figyelembe, akkor összesen 4x nyert pályaversenyzõ és 17x rallypilóta.

bocs a sok offért, csak egy kis történelemóra volt <#vigyor2>
pointer4
A rally a drift meg az f1 szar <#beka3>
bosco05
Nah a végét kicsit elkúrtam fogalmazás ügyileg, bezavar a ts duma 😄 , szóval mégegyszer érthetõbben 😊

Ezek közül egyetlen egy pilóta van, aki nem aktív (vagy nem volt aktív) rallyversenyzõ. Aki saszemû, az kiszúrhatja, hogy az egyetlen nem rallys RoC gyõztes Heikki Kovalainen aki 2004-es év bajnoka, de õ meg Finn 😄

Mattias Ekström a DTM-bõl lehet ismerõs, de mellette aktív rallypilóta, ráadásul nem is akármilyen 😊
bosco05
ROC gyõztesek 1990-2009-ig csökkenõ sorrendben.

Mattias Ekström 09, Sébastien Loeb 08, Mattias Ekström 07, Mattias Ekström 06, Sébastien Loeb 05, Heikki Kovalainen 04, Sébastien Loeb 03, Marcus Grönholm 02, Harri Rovanperä 01, Tommi Mäkinen 00, Didier Auriol 99, Colin McRae 98, Carlos Sainz 97, Didier Auriol 96, François Delecour 95, Didier Auriol 94, Didier Auriol 93, Andrea Aghini 92, Juha Kankkunen 91, Stig Blomqvist 90.

Ezek közül egyetlen egy pilóta, aki nem aktív (vagy nem volt aktív) rallyversenyzõ. Mattias Ekström a DTM-bõl lehet ismerõs, de mellette aktív rallypilóta, ráadásul nem is akármilyen 😊

Aki saszemû, az kiszúrhatja, hogy az egyetlen nem rallys RoC gyõztes Heikki Kovalainen 2004-es év gyõztese, de õ meg Finn 😄
bosco05
hát driftelni is baromi nehéz, de nekem az abszolút nem szimpi 😊 persze ezt embere válogatja 😊
Norbi1990
Amúgy a Rally-t a pályaversenyzésben a Drift-et lehetne hasonlítani.
Az autókkal naggyából ugyanazokat a trükköket kell használni, és legalább olyan látványos mint egy rally 😊
bosco05
Had ne szedjem össze hány rocot és hasonló versenyt nyert rallypilóta és amúgy is említettek itt egy francia csávót az elõttem szólók 😊 . Amúgy csak arra próbálunk rávilágítani, hogy próbálj meg megtanulni rallyzni meg pályaautózni. Észre fogod venni melyik a nehezebb 😊 . Nem kell a tetejével kezdeni, gurulj egy kicsit N4-el meg egy kicsit WTCC-vel és máris látod mi tudás kell elõbbihez és utóbbihoz. Nem arról volt szó, hogy melyik a jobb, melyiket lehet TV-ben nézni, melyikrõl lehet szebb posztert nyomtatni stb stb.. 😊 Arról van szó, hogy rally autót vezetni az egyik legnehezebb az autósportban (nyílván F1 sem leányálom, ez sem vita tárgya), egyben a legtöbb tudást igénylõ szakág. Pályaautónál betanulhatod a határokat, a féktávokat és a legfontosabb, magát a pályát. Rallynál egyiket sem tudod megtenni, hiszen köszönõviszonyban nincs az autó viselkedése egy Brit meg egy Japán rallyn pl. Jelzem részemrõl ez nem vita, csak beszélgetés, mielõtt bárki flame-nek venné 😊
Dietrich
speciel engem sem érdekel..ha ez nem jött le 😊

Riberio:"Aztán létezik a V8 Supercars Ausztráliában, ahol ugyan vannak gyártók, de privát csapatok versenyeznek, és szerintem a földkerekség legjobb túraautó sorozata."

simcompany
Jó, akkor döntetlen 😊

Mindegy, számomra a rally maga a dögunalom. Voltam élõben, néztem tv-n, nem köt le. De szerintem én a kisebbség vagyok ebben.

Head of SIMCO http://www.simcompany.hu

Norbi1990
IRC-t adják élõbe, és sztem jó ötlet.
Dietrich
szerintem meg..
rally versenyzõ átül F1 autóba és kap 5mp-t (Loeb miért is nem megy F1-be amúgy)
F1 pilóta vagy akár idevehetjük Rossit is..becsõdõl a rally pályán..

szerintem tök hülyeség azon vitatkozni melyik a nehezebb..kinek mi tetszik.
TV szempontjából a rally halott dolog volt rá példa juron mikor élõben adták pár éve brit földrõl..pálya versenyzés meg simán mehet TV-re.

Riberio:"Aztán létezik a V8 Supercars Ausztráliában, ahol ugyan vannak gyártók, de privát csapatok versenyeznek, és szerintem a földkerekség legjobb túraautó sorozata."

simcompany
Nem mindegyik crack ilyen, de van amelyikkel nem tud úgy szinkronizálni a szerver, és a tapadás valamiért nagyobb. Ne kérdezd hogy mi a magyarázat. De ezt csak online teszteld, offline semmi különbség.

morfeusss
Pl Loeb se nyert túl sokszor xD Csak egy párszor 😄

Dietrich
csak kenguruk,õzek,nyulak,kutyák..
hirtelen amik eszembe jutottak korábbi évekrõl.

morfeusss
Akkor most ez azt jelenti ha mondjuk egy eredeti játékkal játszó ember megver 4tizeddel, és rárakja a törtet akkor 1mpvel ver?

És mi a cheat benne? Máshogy méri az idõt, máshogy olvassa be a hdv fájlt?

Próbáltam mindkettõvel és az eredetivel vertem magam 1 tizeddel...akkor most béna vagyok, vagy ez csak egy tévhit?

Dietrich
meg sziklák meg farönkök ...mint a hazai versenyeken tették azt a vad barmok az útra...

Dietrich
nekem 4 partición van 4 különbözõ rf..

De, attól is nehéz! 😊 Mégpedig azért, mert a benned kialakuló veszélyérzetet ( is ) le kell gyõzni. A raliban úgy kell a maximumot nyújtani, hogy tudatában vagy annak, hogy egyetlen egy rossz döntés, vagy egy döntés hibás végrehajtása akár az életedbe kerülhet!

A pályaautózás veszélyessége messze elmarad a ralitól, pontosan ezért könnyebb! ( nem könnyû, csak könnyebb! ) Itt nyugodtan "próbálkozhat" a delikvens, hogy hol talál még tizedeket, mert, ha hibázik, közel sincs olyan következménye, mint a raliban.

Véleményem szerint a rali kívánja a versenyzõtõl a legnagyobb összetett tudást, és tehetséget. Összességében ez a legnehezebb, a legszebb és a legélvezetesebb autósport! ( szerintem )

Csak nézzétek meg, hogy örültök annak, ha egy V8-s dobálja a popsiját fékezésnél, vagy gázadásnál...

Végül nézzétek meg EZT a videót. Nem tudsz nekem olyan pályaversenyzõt mutatni aki 10%-s eltéréssel teljesítené ezt a szakaszt... viszont szerintem bármelyik top pilóta ( rali ) 10%-on belüli eredménnyel menne a nagyokhoz képest pályaversenyen... ( szerintem )

www.smart-bus.hu

simcompany
Jó, oké, a Rally nehezebb ergó jobbak a pilóták. Akkor miért nem nyernek rally-sok a Race of Champions-on? Vagy akár picibe, miért vannak mindig pálya versenyzõk az MNASZ gokartozásokon elõl? Mondjuk ez a második semmit sem jelent.

Norbi1990
Jah az, csak így hirtelen fejbõl nem tudom melyik, pedig a versenyeken egybõl azt nyomom <#idiota>
Jacek
En is tortel megyek pedig eredetim van😊 lekerem az activalo kodot elkuldik beirom es nem activalja😊

bardocz
De közel volt, a 3-as már segített, köszi!
bardocz
Kiírja, hogy a ping 37ms<#idiota>
mcmoha
Valahol lehet kapcsolgatni: csak a kozepso, csak a szelsok vagy mind.

"Cognovi naturam rerum. Lord's countdown made the world. Truly your's Donda"

Norbi1990
Nyomogasd a 2-es gombot és elõjön 😄
bardocz
Mitõl van az, hogy a virtuális tükörnél eltûnt a középsõ? Sehol nem esett le emlékeim szerint, és már megnéztem az ülés alatt is<#idiota>
mcmoha
Nem esett ki csak eppen a 47. helyre csuszott vissza.😊

"Cognovi naturam rerum. Lord's countdown made the world. Truly your's Donda"

bosco05
Nem arról volt szó, hogy a pályaautózás könnyû, de a rallyt nehezebb megtanulni, mivel sokkal több vezetéstechnikai fortélyt kell ismerned ahhoz, hogy tempóval tudj közlekedni. Rallyban is gyorsulnod kell évrõl évre ugyanúgy, különben alulmaradsz. Pályaautózásban annyi ami nehezíti, hogy vannak mások is, ahogy írtátok is, viszont van többméteres bukótér stb stb. Az meg hogy a rally veszélyesebb, hát egy dolog, de éppen ezért is kell 200x jobban odafigyelned, ami azért lényegesen nehezebbé teszi a dolgot, nem beszélve a rossz minõségû utakról és a változó helyszínekrõl, körülményekrõl. Pályán meg aszfalt-aszfalt. Néhol kicsit huplisabb, de ennyi. Rallyban viszont nem mindegy, hogy Japán murván közlekedsz, Amcsin, vagy esetleg Angol földet szántasz. Aszfalt és aszfalt között is van különbség, de közel sem ennyi, nem beszélve arról, hogy rallyban úgyanúgy vannak aszfaltos versenyek 😛 . Ahogy már írták, ahhoz, hogy rallyban középszintû versenyzõ légy, ahhoz már nagyon kell vágnod a dolgokat 😊
Norbi1990
Épp a veszélyessége miatt nehéz.
Az autót vagy 4-szer annyira nehéz az úton tartani mint egy normális pályán az pályaautókat.
simcompany
Épp emiatt nehéz. Mindig ugyanolyan mégis gyorsulnod kell, mert a többiek gyorsulnak. Kiss Norbi mesélte hogy 2009-ben a 2008-as idõknél jobbakat ment rosszabb gumival, ennyit számít ha rájössz a dolgokra, mit hogy kell venni, hol találsz még tizedeket, századokat. Ez a nehézsége, és az hogy már annyira a határon mész amennyire egy rallyban képtelenség.

A nehézség nem egyenlõ a veszélyességgel. Attól nem nehéz egy verseny mert fák vannak az út mellett, attól veszélyes.

Toby0501
Viszont nem egyedül vagy rajta és figyelned kell a körülötted lévõkre, akik néha rosszabbak, mint a rénszarvasok.<#idiota>

batihu
Pályaversenyen nincsenek fák, rénszarvasok, úton átkelõ tehenek stb.És a pálya mindig ugyanolyan! <#wink>

\"Adding power makes you faster on the straights. Subtracting weight makes you faster everywhere.\" - Colin Bruce Chapman

pointer4
A Ralli buzi egy antiszoc verseny 😄 Egyedül menni, semmi fém a fémnek feszülõs dolog. Betegeknek való 😛
bardocz
Ha nem gázzal fordulsz, akkor letolja a kocsi az orrát a susnyásba. Az meg sose jó😄
bosco05
Meg ha rallyban lassú vagy akkor sokkal nehezebb végigmenni 😊
bardocz
Gyorsnak lenni mindenhol nehéz, de középszarul végigmenni azért rallyban jóval nehezebb szerintem.
bosco05
pályaverseny sokkal könnyebb 😊
simcompany
Nem errõl van szó, Õ is elmondta, hogy az a gond, hogy még a szemére hagyatkozik, és inkább a mellette ülõre kéne.

Semmivel sem könnyebb a pályaversenyzés a rally-nál egyébként. Lassan menni mindkettõben könnyû, gyorsan nem.

bardocz
Pályaverseny kicsit egyszerûbb, meg ott megengedhet az ember magának 20 méteres tévedést is, rallyban sokszor jó, ha egy méternyit hibázhatsz, utána vége.
Norbi1990
Ez nem meglepõ.
Még nagyon sokat kell mennie ahhoz, hogy egyáltalán sikerüljön végigmennie egy komplett rallit.
Ez nem olyan, mint a pályaverseny, mert beláthatatlan kanyarok vannak, és az útviszony változik egyfojtában, sõt még állatok is elõfordulhatnak a pályán.
simcompany
Raikönnen kiesett elsõ WRC futamán. Nekiment valaminek már megint. Egyébként lassú is volt addig.

JA még annyit,offline raceben szeretném ha AI is csinálna kötelezö kiállást!Lentebb irták vegyem vissza az üzemanyag tank méretét,hol lehet,hogyan kell.......nincs másik megoldás??

köszi
Másik meghajtóra is!
simcompany
Na tessék.

Egyébként az rFactor szabadon másolható meghajtón belül, simán lehet külön rF minden modhoz, azt kitörlöd ha nem kell. Nekem is így van.

pointer4
Én nem is 😛, beírtam újrakértem a kódot, mert Szatócs ilyesztgetett, hogy bellagolhat a szerver, és akkor jösz és szexuálisan ártasz nekem 😄

Ezt már hallottam, hogy gyorsabb lesz tõle valaki, bár még mindig kételkedve fogadom, de persze alaptalanul, mert nem vizsgáltam meg a témát.
Én csak lustaságból tettem ezt, mert win reinstall után, semmit se kell csinálni, csak klikk az exe-n 😄
milk4
Én is megvettem az rFactor-t de inkább a tört verziót használom,mert nincs kedvem 20GB modot átpakolni.

Majdnem 8éve tagja vagyok ennek a sz@r fórumnak... Kéne valami más hobby.

gviski
majd ha annyit keresek akkor majd iRacing is lesz, de pl azt is kipróbáltam 2 hónapig, kifizettem.

Virtual SimRacing