rFactor

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

hondash3
Óóóóvaze! Mindig tanulok valamit. Eszembe sem jutott hogy 3D Simed tudhat ilyen dolgokat, hogy kivág az objektbõl.
Hát én egy picit jobban megkavartam a dolgokat. XD

Köszi!

The Power of Dreams

Toby0501
3DSimEd-ben megnyitod a cockpit modelljét, F6 kiválasztod a szélvédõhöz tartozó materialt/materialokat, OK aztán Ctrl+jobb egérgombbal kijelölöd, Faces->Cut, mented a modellt és teszed is mas-ba egyúttal, aztán File->New Ctrl+V, mented a modellt és szintén beteszed a mas-ba, aztán gen fájlt szerkesztésre megnyitod és a cockpit részhez odaböksz még egy sort a szélvédõnek.

hondash3
5 perc? Akkor íd már le légyszi hogyan kell. Komolyan érdekel, mert lehet én csinálok valamit rosszul.

The Power of Dreams

Toby0501
Nem nagy meló kijavítani, autónként 5 perc is elég hozzá, de jelenleg más élvez elsõbbséget.

hondash3
Csak egy példa, hogy miért rohadtul zavaró az árnyékbug:
Menj egy kört Nordschleifén, ahol belóg a pályára rengeteg fa árnyéka.
Negyed kör után kimenekülsz a cockpitbõl, mert kibírhatatlan a villódzás.
De mivel tudom mekkora meló kijavítani, ezért nem is csodálkozom, hogy a tizenhúszharminchatvan autónál nem javítjátok ki. Én sem tenném.

The Power of Dreams

mackosajt
Na ezzel pont így vagyunk mi is <#eplus2>
😉

Életem értelme és 3 fiam van. Megrögzött opeles vagyok, aki szeret játszani. HKV Team és Opelclub forever!

zolee145
Ez is igaz, viszont abban a szerencsés helyzetben vagyunk, hogy mi állítjuk fel a fontossági sorrendet.😊 Abban pedig azt hiszem megegyezhetünk, hogy ennyi autónál szükség van rá, mármint a fontossági sorrendre.😊

Ne adj igazat. Neked sokba kerül, nekem meg éppen van.

mackosajt
ez a kit és mi zavar relatív, mert rfc-n mi is kaptunk már olyan visszajelzést, amire abszolút nem gondoltunk, hogy valakit zavar, meg itt is jött már olyan, hogy mi nem is gondoltunk rá, hogy kéne, vagy hiányzik valakinek. 😉
Neked nem fontos, de van akinek igen. 😊

Életem értelme és 3 fiam van. Megrögzött opeles vagyok, aki szeret játszani. HKV Team és Opelclub forever!

zolee145
Az a tizenhúsz jelenleg 36 (most csak a modellekrõl beszélünk), és a 0.4-es verziószám kb sejteti, hogy mi a terv.😊

Tehát a fel nem tett kérdésre a válasz: nem, nem fogunk ezzel bénáskodni minden autónál.😊) Ráadásul a többesszám is túlzás, mert Toby egyedül csinálja a konvertálást.
Hozzá teszem, hogy engem spec nem zavart/zavar ez. Ha összeadom, hogy hány km-t megyek árnyékban és mennyit napon kb lényegtelen.😉

Nem igérek ilyen futómû geometriás dolgot, meg elõneézetet, de majd lehetséges idõvel. Eleinte csak motorra koncentrálok, aztán elvállik a folytatás.
Ezt a Kangaloosh Carfactory-t nem ismertem. Ez elég komolynak tûnik, de a futómûbe még nem néztem bele, ugye jól látom hogy ebben csak azt lehet buherálni?
Csak fél éve tanulok programozást, úgyhogy lehet hogy hamar kudarcba fullad a próbálkozás, de gyakorlásnak jó lesz 😄
Majd ha alkotok valamit, akkor feltöltöm.
Júj dászép! <#finom>
mackosajt
az lenne a jó, ha a futómû alkatrészeit lehetne polcról levenni, majd a helyére odarakni, méretét és természetesen helyzetét belõni mondjuk egeres húzással sacc/kb. Megadni, hogy mi-mihez csatlakozik, aztán ezekt finomítani is lehetne természetsen értékek beírásával is. Ja, és magyarul is tudjon. 😊

Aztán Megadnám neki hogy mekkora mocit akarok, és milyen elrendezésben vannak a hengerek, alapjárati fordulatot, max fordulat, hol adja a maxot és mennyit, mennyit fogyaszt, az meg kidobja a motort.

Váltó áttételeket megadom, difi tipusát, kidobja a hajtást.

Keréknek megadom a méretét, milyen gumit (utcai, verseny stb.) kidobja a tbc-t.

Ezt így szerintem nehéz megírni. 😉

hondash3
Hát ha a komplett fizikát és futómûgeometriát lehetne egy progiból írni elõnézeti képekkel az elég jó lenne. Kb. mint a Kangaloosh Carfactory, csak használhatóbban. Bár tuti nem kis meló.

Közeben megcsináltam a cockpit besötétedõs hiba javítását + javítottam a tükröket is. Jól el lehet cseszekedni vele. <#wink>
Végre kilátni az üvegen át árnyékban is.
Az fix, hogy mind a tizenhúsz kocsinál én sem javítgatnám ki, kivéve ha a 3D max hibátlanul olvasná be és exportálná ki a GMT file-okat.

Mostmár ilyen fényben:

és árnyékban:

The Power of Dreams

Sziasztok.
Elsõ kérdésem az lenne, hogy meg lehet-e venni valahol a játékot lemezen, és ha igen akkor hol?
A második pedig az, hogy a hazai modderek milyen funkciókat szeretnének látni egy "univerzális" rFactor modder programban? Csak mert elkezdtem egy ilyen programot írni, és szeretném felmérni az igényeket.
Eddig csak az adott fordulathoz tartozó nyomaték adatokat tudja változtatni a program, a cél az, hogy egy komplett modot ellehessen készíteni vele szövegszerkesztõ nélkül.
Hamarosan feltöltöm egy ingyenes tárhelyre a progit és lehet majd tesztelgetni.
Várom az ötleteket.
hondash3
Nahh. Fél év után újra rákerestem és a nogrip legméllyén megtaláltam. <#gonosz1>

The Power of Dreams

hondash3
Ja igen GMT importer, el is felejtettem már.
Méghozzá azért mert sehonnan sem tudtam beszerezni.

Valaki megosztaná velem? <#miaz>

The Power of Dreams

A 3ds mire kell? Maxba akarod behozni? Akkor inkább használj gmt importer plugint és akkor nem kell szivni a 3ds-el.

hondash3
Arra van vmi megoldás, hogy ha egy GMT-t kiexportálok 3D Simeditor-ral 3DS-be, akkor a méretét megtartsa az object-nek, illetve a vertex-eket ne válassza szét és megmaradjanak a beállított Smooth grouppok is?

Vagy eleve a 3DS formátum ennyire fapados, hogy ilyen infókat nem tárol el csak a nyers polygonokat a helyükön?

The Power of Dreams

hondash3
Az nem rece, szándékos! <#love11>
Nédda milyen az eredeti kocsi! <#bee1>
Ilyen mintha spray-s fújás lenne, direkt ragyás az átmenet.

The Power of Dreams

zolee145
Az oldalán az egy amolyan ködölt izé akarna lenni, bár a képen élesen indul és a hátulja felé van elmosódva a határ. A mocitetõ lehet éles.
Viszont olyan soha nem lesz egy textúra mint ként 3d-s dolog találkozása, és ez felbontástól meg grafikai beállítástól független.

Egy biztos: boldog leszek amikor a sok veh fájl lesz az egyetlen megoldásra váró probléma a modban.😊

Toby0501
A linkelt videódon igencsak recés a a fekete/fehér átmenet az autó oldalán.

hondash3
Én is meg tudtam oldani a textúrázást az S2000-en, nem lett recés pl. a fekete géptetõ és fehér környéke találkozása.
Annyi a lényeg, hogy minden skinezhetõ kasztielem egy UV térben legyen a skinnek megfelelõen.

The Power of Dreams

Toby0501
Egyik sem megoldható.. Egy objecten van több material is, wccarbody (egyik szín) wcextra1 (másik szín). Ha utóbbit is átnevezem wccarbody-ra, egy textúráról fogja venni a színeket, viszont a skinezhetõség érdekében meg kell hagyni a jelenlegi UV mapolást, ami azt eredményezi, hogy a gyári színeket is skinként kéne megcsinálni és a két szín találkozásánál recés lenne az autón a textúra.

zolee145
Az biztos nem jó. ét verzió van: vagy mindnek van külön veh, és akkor egy autóhoz hozzárendeled az alapszínt, plusz extra1 néven hozzá rakja a másikat.
Vagy mindent bedobálsz a skins mappába és akkor valamit valamivel biztosan összerak, de választhatod az extra1 skint is, meg az alapot is, és katyvasz lesz az egész.

http://www.bugatti-configurator.com/

bosco05
esetleg upgradesbe lehetne tenni, vagy az sem megoldható?
zolee145
Mondjuk a mocitetõ, meg az elsõ sárvédõ más színû. Két külön 3d modell. Nem tudsz egy textúrát úgy rárakni, hogy megadod, hogy a textúra bel felsõ csücske legyen a mocitetõ, jobb alsó meg a sárvédõ. Így értettem.😊
Viszont közben mondja Toby, hogy meg tudja oldani (talán), szóval majd a következõ verzióban megszakérti.

bosco05
Akkor én sem értem 😄
hondash3
Hogyne lehetne.
Egy adott DDS file-t annyi object-re húzol rá ahányra akarsz.
Vagy én értek félre valamit?

The Power of Dreams

zolee145
Nem a macera sok, hanem nem lehet, mert két külön modellre nem tudsz ráhúzni egy textúrát.

bosco05
értem, akkor valóban megoldhatatlan, vagy sok macerával meg kell festeni az összes kombinációt 😄
zolee145
Az a baj, hogy a Bugattinál gyárilag meghatározott színkombinációk vannak, és az mind meg is van csinálva. Ez úgy mûködik, hogy van egy skin.dds, meg egy skinextra1.dds. Ezt nem tudod bedobálni a skinek közé, mert akkor nem azok a kombinációk lesznek ami gyárilag van. Így viszont a veh fájlban meg lehet adni ezt a dolgot, csak éppen mindhez külön veh kell.
Ráadásul ezek csak amolyan színminták, tehát ha jól emlékszem 16*16-os négyzetek. Ha egyben lenne a skin megfestve akkor semmi gond nem lenne, de a két szín két külön gmt is. Az egyik elem ilyen színû a másik olyan.

bosco05
Nem lehetne betenni a sok színt skinként? Akkor nem kellene ennyi veh fájl.
V43 1105
Sziasztok!

Bocsánat hogy megzavarom a társalgást, két dologban kérnék segitséget, amikor Forma 1-es módot használok, akkor általában a tévében is látható sisak fölötti kamerát használom, ha bekapcsolom a visszapillantót, akkor sajnos felül is megjelenik, én pedig csak a két pici tükörben szeretném hogy látható legyen, tehát a kérdés kilehet valahogy kapcsolni a felsõ tükröket hogy ne legyen láthatóak, csak az elõbb emlitett nézetben a két pici karósszérián lévõ tükör^^,? A másik pedig az hogy ha szûk kanyarba érek és kitekerem a kormányt (G25) akkor elégbugyután a pilóta arcában van a karja, ezt lehet-e valamilyen módon állitani ? 😊 Elõre is köszi a válaszokat!😊

ASUS P8Z68-V PRO || Intel i7 2600k @ 4.8Ghz || Corsair Vengeance LP 8GB 1600mhz || XFX HD7970 Black Edition || Cooler Master HAF 932 || Noctua NH-D14 || DELL U2311h

hondash3
Néékem teccik!
<#vigyor>

The Power of Dreams

macleody
Akkor búék! 😊
zolee145
HBD, és igyál.😊

Épp nemrég számolgattam, hogy utoljára úgy 14 éve néztem komolyan a pohár fenekére szülinapomon, igaz akkor autistára sikerült inni magamat. Itt lenne az ideje az ismétlésnek idén.

Boldog Szülinapot!

&#8222;Ne vitatkozz idiótákkal, mert lehúznak a saját szintjükre, aztán legyőznek a rutinjukkal.&#8221; Woody Allen

Norbi1990
HBD! 😄
tékitízi, meg j win<#idiota><#idiota>

Ég veled, jó volt a végbeled! Antichrist-Premium Quality \"Szemem a pályán oda teszem a vasat nem szarozok tudok lőni, célpontot kikeresem aztán megszórom. Itt jön képbe a tehetség!\" by Matyashun

Ingy
az hogy besírjak a röhögéstõl <#nyes>, komolyra fordítva a szót, nem értem miért kell mindig mindenkinek 1 pöcsnyi hajszálon belekötni a másik dolgába?
sztem ezerszer elhangzott hogy kicsiny kis szim táborunk így is törékeny és nem hiszem hogy ez hiányzik neki, szal tékitizí <#idiota>
u.i.: ha valaki beleköt a hejesírásomba azt kisajtolom mint paradicsomból a nátrium-glutamátot <#idiota>
80 percig még szülinapom van, jogom van ittasnak lenni <#idiota>

Driving fast is an act of liberation, being sharp and arrive on time is slavery. /Franco Ferrarotti, Professor of sociology/

SimaSuna
fõleg amikor 6.bõl lassan vissza 2-be sikán és kézi...hát az nagyon nagy 😊
Rojales
a cosworth nagyonnagy élmény 😄

Szent Péter megüzente: A transzszexuálisok előtt zárva a mennyország! -- http://www.flickr.com/photos/rolandwinkler/

zolee145
Sajna ez van. A többinek értelmetlen lett volna sok veh, viszont ezeknek meg muszáj volt a "kétszínûség" miatt. Én úgy csináltam, hogy egyenként raktam be ai-t, és a Bugattit meg R8-at mindig kitettem a versenybõl. Kicsit kell vele szórakozni, de elõbb-utóbb összejön egy jó mezõny.😄

SimaSuna
ezt akartam írni neked.
de megelõztél..

Mentem versenyt az Omnitel1000km-s pályán (autópálya lassítóval)
és csak Audi meg Bugatti volt a Cosworth-om ellen.
zolee145
Találtam a modról egy videót a youtube-on, és errõl jutott eszembe: szóval offline van egy olyan dolog, hogyha berakunk ai-t akkor annak nagy része Bugatti és Audi R8, ugyanis itt minden színkombónak külön veh fájl kellett, míg a többihez csak egy-egy van.

cselt
Meg neked is te lókötõ <#beka2><#vigyor3><#idiota>
Ingy
HeppiBõszdéj Smicy <#idiota>

Driving fast is an act of liberation, being sharp and arrive on time is slavery. /Franco Ferrarotti, Professor of sociology/

zolee145
Gondolom azért nem kaptál választ, mert nem sokan csináltak ilyet, hiszen alapvetõen nem sok értelme van.😊
Egyrészt van olyan, hogy minden mod egy kupacban legyen, alapból tud ilyet az rF. Ha a kedvenceid vannak fent akkor már rendben is vagyunk.

Ha meg a kedvenceidbõl is csak egy-egy autót akarsz az is megoldható, de offline ne várj majd nagy versenyzést. Az ai erõsségtõl függõen hoz ki valamennyi %-ot az adott autóból (szerintem), vagyis szerintem mindegy mit állítgatsz, a Daewoo Tico soha nem lesz pariban a Mclarennel, még akkor sem ha elõbbit vezeti Hamilton, a Mclarent meg nagyanyám.
De ez csak egy vélemény. Amúgy meg az rFm-nél a szûrõt kell beállítani.
Vehicle Filter = és ide beírod az autók neveit. Ezt a modon belül a veh fájlban találod, Classes= és ami ide van beírva azt kell felsorolgatni.
Itt mondjuk általában ugyanaz van minden autónál, vagyis át kell írkálni.
Mondjuk amit ki akarsz szedni azt átírod mondjuk szeki26-ra, és az rfm-ben a vehicle filterhez beírod, hogy szeki26 és kész.
Elvileg. Ha nem akkor tévedtem.😊

No látom nem sok választ kaptam a kérdésemre 😊 Na mind1.
Megy innen a fórumról valaki a Formula Renault versenyre ?
Én megyek ,életembe elõször járok a Hungaroringen ! Szerintetek melyik kanyarban érdemes lepakolni ? Én az elsõ kanyarban gondoltam,de nemtom onnan mennyire lehet látni a többi rész ?
Jacek
Havereban 2x doglott meg a vinyo😊))