61525
| ISI | rFactor | RSC News | HSW | VirtualR | BSimRacing | SimRacing |
LETOLTESEK: | NoGrip | rFactor Central | F1-Gaming | Rally Factor |
BAJNOKSAGOK: | HF1L | HrFL | MaSzim | VSR | SiMCo | Fool Racing Crew |
F1 LETOLTESEK: | CTDP F1 2005 | CTDP F1 2006 | MMG F1 2007 |
SETUP LEIRASOK: 1. resz | 2. resz | 3. resz | iRacing | PeteSilver | R.Alex | netKarPro | iR-SetupTable |
-
#519 majd lesz :) -
Norbu #518 senki? -
Norbu #517 vkinek vagy kiknek nincs kedve multizni? -
#516 Végre elkészült !!! Halifun , Kvázi-mondó és ToMy az Index F1 Ligából elkészült a Racer Alex féle setup guide fordításával !Az egész magyar szimes társadalom hálás lehet nekik !Letölthetőinnen.
Köszönjük fiúk ! -
#515 grat, nagyon jo a video, a zene is aaaaaaa vegre nem rock :D kár, hogy nincs fű alatt egy rendes 1 körről videod .... vagy van? ;))) -
#514 mehehe :)))... -
#513 júúújjj valkinek nagy az arca ott -
#512 LOOOOOOOOOL
védjetek meg
http://forum.rscnet.org/showthread.php?p=2391937#post2391937 -
#511 király:) -
#510 ja prögö :)
normalisan reagálnak mondjuk ez magassag es futomű beállitastol is függ :)
-
#509 amúgy lenne 1 kérdésem:
az f1 es gép illetve a laposabbak hogyan reagálnak a vetőkövekre???
nincs benne olyen bénaság mint a gtr be hogy egyszerűen tök váratlanul megpördül rajta? -
#508 pörög -
#507 különben prögö mint a disznó mi?:) -
#506 -
SE #505 Jó kis video, kösz! -
#504 értem a tréfát :P -
#503 nem kis idő megtanulni azt vezetni -
#502 csak az f1nél low tc-t -
#501 ja nitro helyett egy kis -
#500 segítséget haszálsz???? -
#499 A hetvegi WTCC Magny Cours futam nagyon rovid, es nagyon tomor osszefoglaloja:))
wtcc_2005_magnycours.avi (2 perc, AVI, DivX, 7Mbyte) -
#498 ez is egy vita, amelyben egyik fél sem fogja meggyőzni a másikat. Engem nem zavar ha van, mert az első, hogy kikapcsolom (jó a rally kivétel, de ott a valóságban is van navigátor)
szerintem annyi az egész, hogy az ember leül és próbálkozik. Egyszer X ponton fékez és ha korán tette ezt, akkor a következő körben később próbálja és rájön a dolgok közti összefüggésre. Minden játéktípusnak megvan a maga sajátossága, FPS-ben sem látod, hogy hol jönnek a szörnyek.
amúgy sztem a szim undor a divatjátékok kedvelőinek sajátossága, ők nekiülnek egy játéknak, aztán az első ponton, ahol elakadnak vagy kidobják a játékot vagy pánikszerűen végigjátszást keresnek. Ilyenre is láttam sok példát. -
#497 thx :)
rengeteg segitseget lehet bekapcsolni a jatekban ami sztem több mint elég:)
-
#496 Ha mar az ikonokat elvetetted, akkor nezzuk mire jo a palyarajz:) Csakis arra, hogy tudja hogy milyen iranyu kanyar jon es ugy-ahogy milyen ivu. Arrol meg a pontos fektavot, iveket nem tudja beloni. De ha valaki mar komolyabban gondolja, akkor azert nehany gyakorlo kor alatt azert meg lehet tanulni a palyat (legalabbis a kanyarokat hogy "merre" lesznek):) Es azert a "szabvanyos" kanyarjelzo tablak, eleg egyertelmuen mutatjak a kanyart es a tavolsagot is. Es jol lathatok, mert a pilotaknak vannak.
Vagyis nagyon sok ertelme nem lenne a "kis terkepnek", megha nem is kerulne olyan nagy programozasi munkaba... -
#495 jajj de király kis videó:))
lehet nekem is el kellett volna néznem hozzád multkor a Hummerrel meg a Norbival:) -
#494 A fék távon színesedő rajz az meg nagy ötlet !!! -
#493 Ne mááá...!
Te egyszer úgy ébredtél , hogy mátol szimes leszel , és akármilyen nehéz is megtanulod?Mikor még azt se tudtad mi az ?
Nem akarom a magamét szajkózni , de tény hogy sok barátom ,aki nálam járt meglátva a kormányt rögtön ki akarta próbálni...10 perc F1C után azt mondták , hogy ez lehetetlenül nehéz és valszeg nem is vesz magának kormányt sok 10 ezerért , mert nem akar éveket gyakorolni mire vamennyire jó lesz ..
Én tudom ,hogy nem kellenek évek hozzá de az ő tapasztalata az volt , hogy számára ez lehetetlen !
Az ikonok tényleg nem jók ...De a pálya rajz kellene bele...(GP4) -
#492 Nem gondolom, hogy ettől,..sztem akit nem fog meg a játék, azon ez sem segít.
Be lehet tenni egy ki-be kapcsolható ideális ív rajzot, féktávon szinesedve, lehet lesz is benne, de a nyilak nem adnak sztem sem elég infót, hogy arra lehessen támaszkodni.
Aki betanulja a pályát, az nagy valószinűséggel szimhívő lesz, mert az akar lenni.
Aki nem, az csak kocázik szvsz. :) -
#491 Az első tíz perc a lényeg !!!
Ha akkor beleszeret már van egy új kollégánk örök életre !!! -
#490 Ezt mondod te , meg én meg mindenki ,akinek van már pár száz (ezer) kör a háta mögött!:-)
Ha valaki az első találkozásnál úgy dönt , hogy ez neki nagyon nehéz , nem fog valszeg soha többé szimulátorral próbálkozni !
Mondjuk így végig gondolva az ikonok nem is olyan jók , inkább olyasmi kéne mint a Grand Prix 4 ben van , hogy felülről látod a pályát éppen hol mész és mi van elötted ... -
SE #489 Ezekhez csak annyit tennék hozzá, hogy természetesen rengeteg idő (is) kell hozzá... -
#488 Persze ezt értem ; senki nem használná sokáig .A lényeg amit mondani akartam :
SOK KEZDŐ ENNEK A HIÁNYA MIATT HAGYJA ABBA !!!Csak emlékezzen vissza mindenki , hogy mi volt a reakciója mikor leges-legelőször ült le szimulátor elé ! Egy kezdő már a szimulátor szót hallva azt hiszi , hogy ez egy meganehéz valami , amit csak néhány fanatikus barom képes begyakorolni !Ezt a kis segítséget igazán meg kéne adni nekik , hogy ne dobja félre a szimulátorokat mindjárt egy életre !Kérdezz csak meg néhány nem szimes barátodat , hogy miért nem játszanak ilyennel ?
Persze ez csak egy személyes válemény.... -
#487 Es akkor hogy erdemes elkezdeni? Ez jo kerdes (lenne):)))) Autotol, palyatol, embertol fugg:P De pl. erdemes igy is:
- kesziteni egy sablon rajzot a palyarol (felulnezet csak vonalvezetes)
- "harmad sebesseggel" - lassan, lepesben, nyugodtan:)) - vegig menni a palyan 2-4x, "benezni" a kanyarokat, iveket, betanulni, megjegyezni, feljegyezni a kerekvetoket.
- a nehany kor tapasztalat es a feljegyzett kanyarok-kerekvetok alapjan kitalalni, berajzolni a kiegyenesitheto, lecsaphato, kerekvetozheto, egyiven veheto kanyarokat:)
- ezeket a tapasztalatokat, egyre gyorsulo sebesseggel, betanulni a palyan, megprobalva 2-4 kanyarra elore gondolkodni (az egyiven veheto vagy az egymasutan kovetkezo kanyarok miatt).
- es ha ez megvolt, kezdodhet az autobeallitasa... ami hasonloan hosszadalmas, de mindenfelekeppen elvezetes procedura:)))))))))))))))) -
#486 Az "arkados" kanyarjelzessel nem sokat lehet segiteni, a gondolkodas mod ami igazan befolyasol. Hiaba a kanyar jelzes, ha fektav fugg a gumivalasztastol, a gumi kopottsagatol, az idojarastol, az elotted haladotol (ha szamol a progi draft-ot), az autobeallitastol, a pillanatnyi sebessegtol stb. S ezeket mar nehezen kalkulalna bele a progi, a mindig valtozo kanyarjelzesbe. S meg van meg, amit talan be lehet: kanyar ive, aszfalt tipusa, palya lejtese-dolese stb.
A palyakon kihelyezett tablak es az aszfalton a csikok, guminyomok tokeletes tampontok a fektavolsag belovesehez (ami folyamatosan valtozik).
Egy kezdo szimulatorosnak, nem ugy erdemes elkezdeni vezetni, hogy "beul" az autoba, es megprobal azonnal padlogazon vegig menni a teljesen ismeretlen palyan, a teljesen ismeretlen autoval:)) Ilyen korulmenyek kozott, meg Sumi is elverezne valamelyik kanyarban:))))) -
#485 Nem ....Autó verseny részükröl kilőve mert szerintük megtanulhatatlanul nehéz...Hozzáteszem : én is így gondoltam elsőre , és csak fél év után álltam újból neki .. -
#484 és az említett ismerőseid pl az NFS-t ettől még nyomják? -
#483 Nem értek veled egyet !
10-ből 8 ismerősöm éppen ezért hagyta abba a szimulátorozást egy életre , mert az elején csak a palánkal ismerkedett.Tudom hogy lehet anilkül is jól menni , de ha 10-ből 5 embert ezzel megmentünk , mert már az elejétől lesz játék élménye ( és nem úgy hogy a gép kanyarodik helyette ) , akkor már megérte ! -
#482 tehetni tehetünk és nem is rosszak a felvetések
a fű probléma nekünk is eszünkbe jutott, bár leginkább a kopás kapcsán. A fizikai modell természetesen reagál a sérülésekre és állapotváltozásokra. A segítő ikonok nem merültek fel, szerintem nem jó ötlet...
egy szimulátorban azért szerintem elvárható, hogy valaki ismerje a pályákat, a kanyarok mutatása amúgy is csak félmegoldás, féktávot, kanyarsebességet, ívpozíciót stb ettől még nem fog tudni. Aki akarja meg tudja tanulni ha mással nem különböző segítségek használatával majd részleges kikapcsolással. -
#481 Javaslatokat tehettek az ISI-nek játékkal kapcsolatban ? Ha igen akkor ezt vessétek már fel nekik:
Első F1-es játékom az Ubisoft-os Racing Sim 2 volt. Abban volt olyan hogyha kimentél a fűre akkor látszott , hogy a kerék összeszed minden koszt és utána egy darabig , amíg le nem kopott a gumiról tök csúszkált az autó.Ezt jó lenne ismét látni , sajnos azóta sem használta senki .
A másik ami kezdőknek nagy segítség lenne az RB Rally féle 3d-s kanyar figyelmeztető ikonok .Hidjétek el sokan azért adják fel a szimulátorozást mert mindíg kicsúsznak a pályáról amiatt , hogy későm látják meg a kanyart , főleg hogy F1-ben alacsony a nézőpont is .Aztán ha betanulta kikapcsolja. -
#480 az valószínű hogy lesz