rFactor

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

A pálya GTR-hez való és a setup is, a lister stormhoz, ha nem lenne egyértelmû.

My words are weapons.In which I murder You with?

én foglmam sincs menyit megyek ott, de Duhan-tõl 8 tizedre lenni egy ilyen állat nehéz pályán az nagyon jó!!

Hatalmas a videó!Bár nagyon ki van hegyezve sebesség-feelingre a kamera, de akkor is hatalmas.A szimulátor-valóság témához annyit tennék hozza, hogy valóban nem lehet összehasonlítani.Egy igazi versenypályán valódi autóval egy csomó más érzék is részt vesz a vezetésünk alakításában, míg egy szimulátornál csak a szemünk(jobb esetben egy korrektül megírt ffb esetén egy kicsit a kezünk).És tény, hogy egy szimulátorautót kegyetlenebbül zúz mindenki, mint egy igazit, mert azt félti, meg egy szimautó nem használódik el, csak elromlik, ha egy bizonyos értéket elérsz akár ütõdésben, visszaváltásban, stb.Egy igazi autó is befordul elsõre olyan motorfékkel mint egy szimben,csak 2-ra, 3ra lehet, hogy megáll.Ezt még senki nem modellezte le.Viszont a szimeseknek, és azoknak akik ebbõl ülnek át igazi autóba, hatalmas elõnyük van.Ugyanis G-hatások nélkül csak ránézésre is meg tudják állapítani, hogy mit bír el a kanyar és mit nem.Ezért van az, hogy egy szimbõl átülve egy igazi kocsiba nagyjából ugyanazt tudja nyújtani az ember, fordítva viszont köze nincs hozzá, amíg nem gyakorol valaki.Aki szimulátoron vezetett elõször, annak a g-hatások csak plusz információt szolgáltatnak, akár a force-feedback.Mert szimben is lehet érezni az autót, senki ne mondja, hogy nem.Én még azt a nézetet sem osztom, hogy túl lenne nehezítve.Valóban van olyan, ahol nem könnyû megfogni a kocsit, de az életben is látjuk, hogy elég sûrûn eldobálják, csak a legtöbben a profi, már több 10 éve vezetõ pilótákat veszik alapul.Nézzetek meg egy OB-t, mondjuk astra kupát a 10. helytõl felfelé😊))

És ezek tényleg kezes kocsik.A vadabbakat meg nyilván azért adják olyannak, akit elõzetesen, sok kritérium alapján választanak ki.A videón a keresztbecsúsztatás nagyon jól néz ki, valaki írta, hogy ilyet nem lehet szimben.Dehogynem lehet, csak arra kell belõni a kocsit!Ez a pálya hepehupás, szûk és lassú.(már egy gp trackhez képest, mert amúgy én is lehet lefosnám a bokám szárát😊)

Megnézném, hogy csinálja ezt meg egy keményebb setuppal!Mert itt le van lágyítva felfüggesztés, rugók, gátlók, merevítõ se túl sok lehet benne.Ha így lõsz be egy gt kocsit, avval is lehet menni kilincsel elõre!

Most lehet kicsit hazabeszélek, de próbáljátok ki a Charade-i pályátCharadeezzel
a setuppal és csodálkozni fogtok!Ez egy hegyi pálya, bár nem olyan szûk mint a videóban, de egy menetet megér.Ha meg nem úgy van ahogy mondom, lehet szidni...😊

My words are weapons.In which I murder You with?

b-type
Szvsz jónak, én is ott vhol megyek, és D. Duhan ideje '24.9, tehát 8tizeddel vagy lassabb nála, az igen jó.

”~Alonso, Lewis is behind you. ~I don’t want to hear that!”. videók: http://www.dailymotion.com/b-type

Alexease
Automata kuplung. Szerintem ebbol mar kitalalod hogy mit csinal es segit😊
Ami meg "segitseg", es ehez a reszhez tartozik, azt csak a PLR-ben tudod allitani:

Auto Lift="0" // Whether to automatically lift with manual shifting but auto-clutch (non-semiautomatic trans only)
Auto Blip="0" // Whether to automatically blip with manual shifting but auto-clutch (non-semiautomatic trans only)

Ezek meg valtsoknal segitenek, elveszik vagy hozza adjak a gazt amikor kell.
Gyakorlás után F3 1.2 Mid Ohio 1:25.721. Ez milyennek számít?
Egyvalamit szeretnék kérdezni: mi az az Auto Clutch segítség, és miben, hogyan segít? Én mindenesetre nem használom.
b-type
Knockhill verseny, jó pillanatok:kis videó

”~Alonso, Lewis is behind you. ~I don’t want to hear that!”. videók: http://www.dailymotion.com/b-type

Istencsászár
nagyon szép a kocsi!!! van igazi kormány + helmet

Gyűjteményem, eladó játékaim : www.jatekaim.hu / Totti / Microsoft Xbox 360 + MS Wireless Racing Wheel & Sony PSP 3004 & NES

Istencsászár
igyvan persze.. örüljünk annak hogy egy kis mértékben miis részesei és élvezõi lehetünk ezeknek a sorozatoknak és kocsiknak a vezetésében igy a számítógép elõl..

Gyűjteményem, eladó játékaim : www.jatekaim.hu / Totti / Microsoft Xbox 360 + MS Wireless Racing Wheel & Sony PSP 3004 & NES

b-type

b-type
ja, nem müxik a srác linkje sem 😞
Nem baj felrakom és linkelem,..majd törlöm is, mert kell a hely egy kisvideónak 😊

lac coo
Így van...
Mi teljesen másként vezetünk mint az igaziak ..
Mi próbálunk megjegyezni táblákat , köveket stb hogy hol a féktáv , a pedálhasználatot abszolut csak a lenyomás mértékét , sebességét használva jegyezzük meg stb...
Itt ugye nem érzünk semiféle és semilyen irányú gyorsulást lassulást ....
Anélkül pedig lehetetlen elvezetni egy autót.Talán az a milliós cucc szimulátor ami be volt linkelve egyszer , az segítene ebben...
Addig ezen inputok hiányában soha nem vezetünk el egy 100%-ig realisztikus fizikát....

Igazából egy tök idegen helyen , egy tök idegen tárgy elõtt lefékezek 120-ról nullára , néhány centivel a tárgy elõtt , ahol még soha nem jártam...
Ez egy szimulátorban lehetetlen ...

Éppen emiatt egy 100%-ig valósághû szimulátor valójában nem lenne jó semmire, hiába eggyeznének meg az adatok teljesen az eredetivel...

Az ég kék, a fű zöld" a Fideszes főgecik gyermekeket erőszakolnak meg!

Alexease
Egy szamitogepes szimet es az "igazit" ossehasonlitani nagyon nehez, szinte lehetetlen. Legalabbis mint vezetes, utontartas, koridok, kanyarok stb.

Hiaba is lenne ultra-korrekt a jatek minden beallitasaval, a jatekosok ugyis "talalnak" lehetoseget a "gyorsitasra". Egy jatekban neha masodperceket lehet verni az igazira. Olyan szinten lehet "kiegyenesiteni" a kanyarokat - NEM levagas" - ugy atdobni a kerekvetokon, vissza pakolni a sebesseget, folyamatosan elfekezni az autot stb. hogy szornyu. Itt akinek van erzeke hozza, szinte mar reflex szinten, rengeteg az ideje, ha kell akkor eloszor koronkent porrazuzva magat tudja milimeterrol-millimeterre betanulni a palyat, a mozdulatokat es irtozatos idoket elerni. Es ha egy verseny "csak" 5-10 koros, azon belul lazan meg lehet ismetelni ezeket a "mozdulatokat"😊

Nekem ez mar tul mutat az "autovezetesen", legyen az barmilyen auto😊 Sokszor nezek belsokamaras felveteleket turaautokrol, markakupakrol es teljesen mas vilag mint a jatekban, legalabbis mint "vezetes technika"😊 Ott folyamatosan korigalni kell, "lenyulni a valtozhoz", valtogatni, mindig sodrodik, csuszik, allandoan gepeszkedni kell, meg a nagy kategorias GT-ben is😉
JuanG
nem jó a link nekem 😞(...

sociaty, have mercy on me, I hope you are not angry, if I disagree...Eddie Vedder: Sociaty

JuanG
jó-jó, de érted hogy értettem? ...az uccsó mondat volt a lényeg 😊)...

sociaty, have mercy on me, I hope you are not angry, if I disagree...Eddie Vedder: Sociaty

lac coo
Igen ezen a videón olyan nagylátószügû kamerával rögzítettek hogy csak na 😄DD
Minél nagyobb a látószög annál távolibbnak érzékeljük a tárgyakat ...Ezért sokkal gyorsabban "futnak " feléd a tárgyak ...Ezért látszik sokkal gyorsabbnak ...

lac coo
Igaz...
Pont H6 modnál néztem én is , hogy olyan sebességel amit a rossz Daewoo-mal lazán beveszek ennél már bûvészkedni kell...
Én ugyan ilyen gyengének érzem az F3 modot is..
ettõl még lehet jó játék , fõleg multiban mert hisz mindenki ugyan azzal a csúszkálós aotóval megy , de nekem ez nem tetszik ...

Alexease
Ez nagyon allat ez a video!😊 Meg van nekem is valahol. De van meg egyeb video is arrol a "palyarol" turaautokkal, az sem gyenge😉
De mindenkepp ez a leglatvanyosabb.

Persze, ehez azert hozza tartozik, hogy ezt hasonlitgatni egy az egyben nem lehet😉 Sokat szamit a videon a kameralatoszoge, de foleg az hogy egy alig 4-5 meter szeles uton megy, kozvetlenul fak, korlatok, hazak, keritesek, falak mellett, es eleg szaporak a kanyarok.😊)

Azert megnezve egy ugyanilyen F3000-est egy GP palyan, ahol 12-16 meter szeles az aszfalt, es meg mellette sokszor ott van mind ket oldalt 10-10 meternyi "semmi", homogen szallagkorlat vagy kerites, es a tisztan belathato "teljes palya", teljesen mas sebessegerzetet mutat.

De ami a legjobban tetszik benne, hogy "farolva" vesz egy kanyart, meg lehet fogni, korigalni, es hogy botvalto van benne😉)) Aki rendszeresen akar hasonlo versenyeket latni, az nezzen ChampCar-t😉))
b-type
Hát nekem vannak más érzéseim..
de tök mindegy, ha én nem érzem jónak, nem játszom vele és kész.
A H6 modnál is voltak ilyen érzéseim egy-egy kanyarnál, hogy ránéztem az sebességre, és jah kérem ha ezt a kanyart ezzel a tojástáncal 90-el lehet bevenni ezzel az autóval, akkor inkább kiszállok belölle, mert ezt a kanyart az én autómmal beveszem 90-el és nem hullik mellé a hajam.., más kérdés hogy az egyenesben sehol nem lenne..
Az hogy valami az egyenesben eldönget hangrobbanásokkal, aztán a kanyarokat meg túléli, az nem kifejezetten pályaautós tulajdonság.

CodeRed
Sinautó fizika és túlságosan tapadó gumik nem egy és ugyanaz.És szerintem az itt mások által készített gumifizikák sem azért készültek, hogy ne legyen tapadása a kocsiknak.Éppen ellenkezõleg.Azért készültek, hogy egy bizonyos használat után bemelegedve, jobban irányíthatóvá váljanak a kocsik, hogy egy fokkal közelebb legyen a realitáshoz...

https://www.youtube.com/channel/UCNMRCx_bkrHBdc51cuob9wg/featured

Tomo15
Igen, csak én ugy vettem észre, hogyha egy auto ami mondjuk F1-es kicsit jobban tapad az uthoz, az röktön már sinautó, és csainálni kell hozzá kevésbé tapados gumit.
CodeRed
Azt, hogy árkád szemét, általában a valóságtól teljesen elrugaszkodott, és a fizika hiányában szenvedõ játékokra szokás mondani.Miért mondaná bárki is, hogy ez az lenne egy játékban?Hiszen régen szinte minden verseny ilyen és ehhez hasonló pályákon (országutakon) rendeztek.Árkád szemét akkor lenne egy ilyen játékban, ha mondjuk sinautó fizikával rendelkezne, és méteres ugratásokkal mennél elõre egy ilyen formula géppel, miközben tolnád neki a nitrot.De így, teljes mértékben szimulátornak nevezhetõ cucc lenne.Amúgy büntet nagyon amit ott autózott a srác :-D

lac coo
<#eljen>

Ch_Slater
és az RTL klubon menni fog élõben a GP Masters 😊)
szerk.: jah látom van topicja és ott már irták is hogy lesz..

Syd Barrett 1946-2006 Rick Wright 1943-2008 R.I.P.

lac coo
Jaja...

b-type
Knockhill update
Most már zavartalanul autózható, vannak még hiányoságai, de legalább a grafhézagok rendbe vannak.

&#8221;~Alonso, Lewis is behind you. ~I don&#8217;t want to hear that!&#8221;. videók: http://www.dailymotion.com/b-type

JuanG
nekem egyszer sikerült <#idiota>

JuanG
ezt már volt szerencsém látni 😊)...de tanulságos, mert ha ezt egy játékban látnád akkor azt mondanád árkád szemét 😊))..a szimulátorjátékok túlzásaira gondolok...

Istencsászár

CodeRed
Fél órája nézem ezt a pár percet.Milyen szép hangjuk van ezeknek a gépeknek...Végre nem ûrhajókkal versenyeznek...remélem az új F1 kocsik is ilyen karizmával bírnak majd mert a mostaniak inkább egy StarWars filmbe illenének...valahogy nem bejövõsek.

CodeRed
<#worship>Anyám!!Micsoda gyönyörû versenyautók ezek!Micsoda versenyzõk!Micsoda feeling!Elképesztõ!<#worship>

b-type
off:
Ez nem gyenge! <#eljen>
on:

Nézted a WoodGreen pályát?

&#8221;~Alonso, Lewis is behind you. ~I don&#8217;t want to hear that!&#8221;. videók: http://www.dailymotion.com/b-type

Ingy
nem Mansell teljesitmenyet akarom lealacsonyitani de kivancsi lettem volna mi lett volna ha Patrese is megkapja ugyan azt a technikat beszelek arrol hogy õslelet V8 at kapott Patrese amikor Mansell megkapta az uj V10 es motort nem beszelve a többi dologról. Nem vagyok egy bosszuálló tipus de remelem Williams bebukja a köv idényt(Senna haláláról is õk tehetnek), örülök hogy a BMW észbe kapott.

Driving fast is an act of liberation, being sharp and arrive on time is slavery. /Franco Ferrarotti, Professor of sociology/

Alexease
Az most teljesen mellekes😊

De az esetleges tovabbi F1-es "beszelgetest", azt ha lehet az F1-nel vagy a GPM-be kell majd megejteni... innen torlom oket😉
Istencsászár
Stuck-t remélem bealázzák😊)) állandóan a mclarent és a kimit szidta idén<#banplz> , de izgi lessz és komoly kocsikkal

Alexease
Nekem Fittipaldi es Alan Jones valamiert nagyon "klasszik" nev😊 Mar csak nevek utan is nagyon jol hangzik az egesz. Es azert HJ Stuck sem hangzik rosszul😉
Istencsászár
Mansell<#worship>

Ingy
Patresenek meg Arnouxnak drukkolok (két olyan tehetség akit kiszopattak)<#idiota>

Driving fast is an act of liberation, being sharp and arrive on time is slavery. /Franco Ferrarotti, Professor of sociology/

Alexease
En csak most talalkoztam itt eloszor a forumon vele, hogy lesz GP Master futam! Kegyetlen jo nevekkel!

Weboldal: GP Masters
Videok: SilverstoneTesting, Mansell

A tobbi a weboldalon. Sorry ha valaki - vagy mar mindenki😄 - ismeri.
Ingy
az a non plus ultra <#idiota>
amugy baszhatom a monster H6 omat 5 mpvel gyorsabb Vapor span H6 modja <#idiota>
viszont az enyemet vezetni olyan mint sajtreszelõvel nemi aktust teremteni<#idiota> ennyit a pozitivumokrol <#fogmosas>

JuanG
40.055 😊)

király volt, kösz Sebi!!

JuanG
kösz Sebi, jó volt 😊)...még kerestem is 4700 zsét...fedezi legalább pit lane speeding-et 😊))

JuanG
nemtom, de már vége 😞(

Atipapa
valamiert nem latom
ötlet?

HF1L 04/05 szezon 3. helyezett MF1CB 04/05 szezon 2. helyezett

JuanG
Formula X, mills short

JuanG

Atipapa
Valaki multi?

HF1L 04/05 szezon 3. helyezett MF1CB 04/05 szezon 2. helyezett

JuanG
én is...fõleg pagani zonda-t 😄DD