rFactor

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

<#worship>
b-type
Van egy link, valszeg a mostani van fent:
link

&#8221;~Alonso, Lewis is behind you. ~I don&#8217;t want to hear that!&#8221;. videók: http://www.dailymotion.com/b-type

a Trois-Rivieres pályát nem linkelné vki be? mert az uspits-rõl nem nagyon fog lejönni mostanában, az egész site le van kapcsolva túlhasználás miatt... <#wilting>
JuanG
van multiple export a Zmodeller 2-ben, nekem mûködött...szal kiexportáltam mindent, megcsináltam a MAS-t, de a GEN-el megszenvedtem, és az istennek se jött össze 😞((, állandóan kilép exe hibával...holnap belinkelem a Zonda-t neked, ha lesz kis idõd kukkants bele légyszíves 😊...

sociaty, have mercy on me, I hope you are not angry, if I disagree...Eddie Vedder: Sociaty

Alexease
A HSW-n van MTS filter az 1.7-es Zmodellerhez, es mukodik is.
- Zmodeller 1.7 feltesz, filter bemasol.
- F1C MAS file-ok (!) kicsomagol, az osszes MTS file egyszerre behiv es elment Z3D-be.
- Zmodeller 2.0 megnyit, "regi" Z3D importal.
- Az auto osszes alkatresze - jobb oldali lista - egyenkent exportal GMT-be. Ez trukkos, mert nekem cssak ugy mukodott, hogy ha pontosan beirtam az objektum nevet az export file soraba. Vagyis jobb oldalt duppla klikk a nevre, copy, export, paste, OK😊 Hogyan lehet egyszerre az osszeset, azt nem tudom😉)
De mivel "csak" 30-40 file volt, igy vegig zongoraztam egyenkent😉))))))

- Utana az osszes textura, GMP osszecsomagol egy MAS-ba... a tobbi meg mar "csak" adminisztracio😉)))
Alexease
Az rF-ben azert van ketto, mert az egyik az auto teljes modeljet tartalmazza (upgrades)a masik csak egy kissebb reszet (spinner). Es most nem tessek rohogni, ugy is mar mindenki tudja... ez azert van csak, mert a menuben ahol lehet nezegetni az autot a kor alaku platformon, ugy "szamolja a tukrozodest", hogy a teljes felbontasu auto (upgrades) alatt van fejjel lefele a a masik (spinner) 😊))

A lenyeg, hogy a spinner nem fontos, vagy lehet ugyan az.
Persze, ez nem 100% mert uj/konvertalt autot meg nem tettem be.
JuanG
ALEX!

Gondban vagyok a GEN file-okkal: ugye a Zonda-nak 1 db van az SCC-ben, az rFactorban meg 2 az alap (upgrades, spinner)...ezekkel van ötleted mit kezdjek???

sociaty, have mercy on me, I hope you are not angry, if I disagree...Eddie Vedder: Sociaty

lac coo
TRD2 szinvonal...Ott legalább eleve be sem rakták a tükröt, nyomkodni kellet a hátra-nézést , azt nekimentél a falnak 😄DDDD
Legalább a virtuális tükröket belehetne kapcsolni ...

Az ég kék, a fű zöld" a Fideszes főgecik gyermekeket erőszakolnak meg!

b-type
Vzz, nem futi két tükörre...?
Karbonfék az játszik, csilivili polírfényes kevlárborítás....
De két tükör az nem..pfff <#idiota> (ûrtechnologia)

&#8221;~Alonso, Lewis is behind you. ~I don&#8217;t want to hear that!&#8221;. videók: http://www.dailymotion.com/b-type

lac coo
ISI pekaphattya 😄DD
EGY (!!!) db tükör van az F1 autón....F3-nál kettõ jobb-bal...Mármint GMT..
És még csodálkozom miért mozdul egy irányba mindkét tükör ha állítani akarom valamerre 😄DDD

JuanG
nincs valakinek F1Challenge filtere (zmf) a Zmodellerhez, amivel F1CH MTS-eket tudok importálni???

JuanG
köszi ez az rfm dolog hiányzott!!!

lac coo
Most látom RSC-n is felvetették a témát , hátha valaki megoldja....

lac coo
Tükörrel nem tudsz csinálni semmit ? 😞(((((
Nem is tudom hogyan adhadták így ki .....((((

Alexease
Az fRm konyvtarba csinalni egy rFm-et a tobbivel egyutt, korrekt vehicle filtereket megadni, kesziteni egy auto konyvtarat, abba a file-okat es ott is kitolteni mindent korrektul (VEH, GEN stb.)
JuanG
nemtom 😊)

MIT KELL CSINÁLNI HOGY EGY PLUSSZ AUTÓ vagy CSAPAT A SERIES-NÉL VÁLASZTHATÓ LEGYEN?????

b-type
oks, melegedés megvan...igaz nincs arányban a kijelzéssel, de ez már apróság.
egy autó lassítására a legjobb eszköz a légellenállás nem?
Mivel az erõ az túl részletes, a súly kihat a rúgókra, ...gyak. szinte mindenre, elvileg a léellenállás számolása lenne a legrugalmasabb..nem?

lac coo
Alex !

Nem tudod a FIS modellre valahogy rávarázsolni az F3 visszapillantó tükreit ? Vagy a beállításokat átírni ? Nem tom mi befojásolja...
De lehetlen egy jót versenyezni mert nincs tükör ...Illetve van csak nem lehet beállítani .

Nézd már rá egyszer ha ráérsz 😄DDD

THX

(Vagy legalább a látószögét jó nagyra állítani és akkor valamennyire használható mert nagy teret befog....)

b-type
jobban mondva, elég ha egy értéket változtatok, vagy összefüggéseket vegyek figyelembe?
(pl. hõmérséklet-kopás-optimális nyomás...)

b-type
Csinálgatom a járgányom fizikáját 😊))
Helyesebben mondva: mások kigondolt értékeit használva, és másolva ide-oda próbálkozom..
hol állítsak azon ha nagyon melegszik a gumi?

JuanG
bocs, hülye kérdés volt...de hát másnapos vagyok kicsit <#idiota>

JuanG
template-ket honnan lehet, konkrétan rHez-hez 😄DD

Ch_Slater
A1Ring blackfix - a fekete textúrák javítása
http://rtracker.no-ip.org/

Syd Barrett 1946-2006 Rick Wright 1943-2008 R.I.P.

nem leszünk valami sokan szerintem... Wild is mondta hogy fáj a feje, nem érzi jól magát..😞

OFF-olást befejeztem😊

- Debilon - Powered by BA3 Zájc, nú págágyí!

JuanG
lesz háát 😊...

lac coo
Valaki nem tud valahol Formula Nippon videot ?
Nem találok sehol és még életemben nem láttam 😄DDD

Juan, lesz ma HPCC?😊

JuanG
húúú, tényleg 😊...asszem .z3d-ben megvan, akkor ezt az újabb zmodeller is megnyitja, mi??? 😄D

a formula exterem-ben volt egy FX_tires.rar
ennek a tartalmát hova kell bemásolnom?

Alexease
Az maradhat, ugyan az a kaszni.
lac coo
A susp.pm-et szerinted rakjam át vagy azt hagyjam eredeti F1-nek ?

lac coo
THX all......

Alexease
Igen.
lac coo
Tehát ha a Formula IS-be akarom a Nippon alapfizikáját berakni (a motort , teljesítményt , váltót, felfüggesztést nem ) akkor bemásolom a következõket a Nipponból a FormulaIS-be:

Nippon hdv
nippon tires.

A bemásolt Nippon hdv-t átnevezem FormulaIS hdv-re...
Majd végül az eredeti , meghagyott FormulaIS engin, susp , gear , damage stb file-okat pedig átnevezem Nippon kezdetûre ...

Ez így jó lehet ?

lac coo
Köszi!
De azt nem akarom hogy a motort és teljesítményt is átírja , csak a "menet tulajdonságokat" .
Akkor elég a hdv-t,és a tires-t, átrakni ?
Gondolom a suspension is egész más F1-nél azt is meg kéne hagyni...
A többit amit meghagytam eredetiben azt meg átnevezem nippon nevûre ?

A következõket kell tenned:

A nippon mappájából a formula1 mappájába be kell másolnod a következõket:
-nippon.hdv
-nippon_damage.ini
-nippon_engine.ini
-nippon_gears.ini
-nippon_susp.pm
-nippon_tires.tbc

Mivel a formula miniMOD a kocsikhoz különbözõ fizikát rendel,nézzük pl. a Toyotát.

A toyotához a Form_3.hdv-t rendeli hozzá (ezt a toyota mappából,a ..veh fájlból tudod meg).
Szóval a nippon.hdv-t nevezd át Form_3.hdv-re,és kész is.

A nippon_spinner.gen-t is átmásolhatod,de ebben az esetben az autó ***.veh fájlban át kell irni az erre szóló hivatkozást is.
avcom
egyébként én az RSDG-féle Alfa MOD átportolásán gondolkodtam, az talán jól nézne ki rF-ben is, meg szerettem azt a MOD-ot nagyon

ha jól sikerül talán még meg is engedik, hogy publikus legyen <#wink>

avcom
.z3d-t sem olvas be a free zmodeler?

Alexease
Van export, valszeg, kulonben, ugy nez ki az a "fejleszto eszkoz"😊
Csak en azt hittem, hogy olyan szintu lesz mint pl. a Racer-be vagy a CRC-be😉)
A CRC emiatt nagyon profi, ott MAX-be osszerakja az ember az autot, a fontos, fizikai alkatreszeket elnevezi szabvany szerint, es egy sajat feluletu editorral lehet mindent beallitani menukbol, potmeterekkel, csuszkakkal stb.

Ha az rF-hez (ISI-hez) "csak" ez az export van, akkor ugy nez ki a teljes fizikat, motort, ateteleket, felfuggesztest, gorbeket stb. kezzel kell meg irkalni a fileokba.

Bar ez most nem lenne gond, mert meg van az eredeti beallitas az jo lenne. Vagyis most valoban csak egy modell kellene MAX-ben😊
lac coo
Pedig úgy emlékeztem kicsit másként szól mint az 1.1 😄DDD

Alexease
Nem piszkaltam hozza a Nippon hangokhoz😉 A gyari 1.1-es Nippon van fent, azt hiszem ahoz adtak uj hangokat.
lac coo
Igen , jól mondod:
a Nippont is el lehet dobni könnyen de nem úgy van , hogy egyszer csak repülsz , hanem nagyon jól érezni már elõtte , hogy ha nem csinálsz valamit akkor gond lesz 😄DD
Majd megpróbálom átrakni gumifizikát F1-re , kiváncsi vagyok mit csinál.

b-type
Majd szeretnék én is kipróbálni ilyen-olyan fizikákat, de a Nippon 1.1 az jó lett.
Ott lehet csak fogást találni rajta, amikor nagyon megcsúszik, ott sokáig lehet még tartani az autót.
Lényegében az amitõl pl. nekem tetszik egy gumifizika, az nem arról szól hogy tökön babon keresztbe hosszába lehessen vele maxigázon csapatni..nem
A tapadásvesztés érzete ami fontos, és hogy az kiszámítható és sebesség arányosan lereagálható legyen, alacsony sebeségnél kipörgethetõ, kenhetõ, és ne pördüljön 180-at rögtön, ha adok egy kis gázt, fõleg ha felül van kormányozva.
Nagy sebeségnél is jól csúszon meg (mondjuk ezzel szokott a kevesebb probléma lenni), és érezhetõen oldalazzon szépen. Nem pedig 200-nál jó minden, 202-nél pedig elszáll. Ezt úgyan igazolja az élet hisz van egy határ amikor elszáll az autó, de jelzi hogy el fog szállni (különben az autó határainak kitapasztalása milliárdos tétel lenne a törések miatt).
Sokszor van gondom az elsõ gumival is, de lehet hogy a kormányom nem adja át a visszjelzéseket nem tudom..., pl. Interlagos-ban is van egy olyan rész (omega kanyarkombó kb. a közepén) ahol mikor jösz ki és adod a gázt, szinte érezni ahogy el-el gyûri, eltolja az elsõ gumit...ilyesmit érezni Mid-Ohio-n is amikor a pálya végi lassú, kanyarból fordúlsz rá a nyújtott S kombóra amibõl már a célegyenesre jösz. Viszont általában az a jellemzõ hogy teljesen semmitmondóan elcsúszik az eleje. 😞
Majd próbálkozom, de most lebetegedtem 😞

lac coo
Hát szerintem át 😄D
Lebukott mert a videón amin teszteli az új pályáját , hallatszik 😄DDD

Ez a Nippon mod valami hihetetlen jó 😄DD
A1-en olyant csapattam 50 körön mint az állat 😄DDDD
De nem jövök rá mitõl ilyen jó irányítható .....Pedig már nem sínautó mint az elsõ Nippon volt...

b-type
Alex átgyúrta a hangját?
Nem lenne rossz, mert a Nippon-nak elég bip-csip játékgép hangja van.

lac coo
Alex !
Töltsd már fel a Nippon hangodat , ne dugdosd elõlünk 😄DDD

Zonda nagyon jó lenne! <#finom>
RSC-on is felvetõdött a egy két kedvenc. Az Ariel Atom, és a Lotus Elise is. Fincsi lenne, ha ezek is elkészülnének egyszer! De elõbb egy Nordschleifét és egy M5-öt kívánok magunknak! <#eljen>

lac coo

JuanG
naja, persze 😊))... ha meg lenne a Zonda modell, akkor nem lenne gond, gondolom 😊))

mi az hogy nincs export? most adták ki...

..amúgy most akarok utána járni, hogy nekem van egy Zmodeler-em, amibe importálni lehet F1CH-filokat, és exportálni GTR gmt-ket...és van egy Zmodeler-em amivel exportálni lehet rFactor gmt-ket, de nem importál F1CH-filokat...

Alexease
Jo lett a Zonda😛 De latom egy az egyben atmasoltad a Zonda felfuggesztest, szerte szet allnak szerencsetlen H6 kerekei😉))