rFactor

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Jacek
Te ne erted szerintem:) nem azzzal van a baj hogy hogy nem szim, Mert en peldaul imadom a GT sorozatot, az se szim , de azert mert nem lehetne millios peldanyban eladni(erti am ezt mindenki) hanem hogy majd megnezed az online szolgaltatasat es rajossz hogy mert szar:)

SimaSuna
Wartburg 353w Rallye - Honda Civic 5gen motor + váltó + hátsókerékhajtás =

padavanHUN
Na jó, de ha az itteniek nem rFctor modokkal mennek, akkor mivel? Az rFactor modok többségének szimulátor mivoltát vontam és vonom kétségbe most is. A népszerûekét, mint FSOne, RFT, RL... Ezekhez volt szerencsém és szerintem nevetségesek. Csak az a kérdés, hogy akkor az itteniek mit használnak? Konkrétan. F1-et szimulálva mondjuk. (és szerintem nem az a szimuláció, hogy egy F1-es autót nehéz pályán tartani, mert ez egy baromság. Ha egy F1-es kocsi a valóságban olyan jellemzõkkel rendelkezne, mint pl. az FSOne 09-ben, akkor nem engednék pályára, mivel ezeknek a versenygépüknek a lényegi sajátosságuk a stabilitás. Na, pl. már csak ezért is vakvágány és tévút egy rakat rFactor mod...)

F1 2010: Azért írtam be ide, mert észrevettem, hogy itt idõnként kedélyesen elröhögcsélnek ezen a cuccon. Mondok valamit: Lehet röhögcsélni, csak hát az van, hogy ez a játék eleve nem készül szimulátornak, nem tudom ezt honnan vettétek. Én sem állítottam ilyet, idézd be ahol ezt én így leírom, nem fog menni. HCSZIM Pistike meg belinkeli a legújabb dev diaryt és mosolyog, hogy nincs benne törésmodell. Ezt lehet? (Amúgy lesz benne törés és talán fejlettebb, mint a "kerék kitörik meg elsõ- hátsószárny kitörik és ennyi a törésmodell" 5 éves factorban...)

Továbbá talán tudatosítani kéne, hogy az F1 2010-rõl kutya nem állította, hogy szimulátor lesz. Ez nálatok valami kényszerképzet.

Meg az ilyen beszólások, hogy ki lehet majd belõle lopni a modelleket. (Jacek) Hát ja, ha ti magatoktól már bénák vagytok ilyen szintû modellezésre, akkor feltétlenül. Meg majd a pályákat is konvertálgassátok szorgosan, mert ahhoz is kevesek a moddereitek ezek szerint azon a szinten... :D

Remélem, sikerült némely nézetkülönbséget és okozatokat tisztázni, ne legyen harag a kis vita miatt, csak hát az rFactor szerintem marhára nem etalon semmilyen téren. (iRacing, LFS inkább, bár azok meg... na mindegy...) Szerintetek az, éljen. Akkor az marad egy linuxusokhoz hasonló szûk réteg szórakozása, az F1 2010 közben meg elfogy néhány százezerben vagy millióban. És mindkét tábor örül magának, dejó.

http://f1game.hu

Jacek
F1-2010?:D:D:D lol modellek kilopasara jo lesz:D

bosco05
A többség valóban a 13-15 évig terjedõ minden segítséget bekapcsolok és gyorsabb vagyok mint kimi emberekbõl áll, csak az sg-re pont õk nem írnak szinte soha. Akik ide firkantanak általában a négy nagy liga valamelyikében küzdenek és némileg konyítanak a versenyzéshez és a szimulátor játékokhoz. Nem arcból írtam, csak ez az igazság. Az sg-s rf közösség nagy része alapból nem játszik F1 modokkal. Meg lehet nézni az általam említett indycart, de azt is, hogy Emerico mennyi utánajárással és háttérinformációval dolgozik, versenyzõk tesztelik a modjait, ha nem tévedek és nem õ az egyetlen aki így dolgozik. Maga a játék elég sok mindenre képes és vannak is hozzá lelkesen fejlesztõ emberkék, csak meg kell találni a munkájukat. Nem vitatkozni akarok, csak te voltál az aki kétségbe vontat rF szimulátor mivoltát és gondoltam helyre kéne rakni a dolgot. A játék pedig ezen a videón mutatja meg, hogy mire képes. Segítség nélkül szakadó esõben olyan tapadása van, mintha oda lenne ragasztva az aszfaltra. Egyedül ABS van betolva, mutatja is a menüben. Gondolom akik azt írták amit már látták ezt. Mindenkinek meg van a véleménye, van aki Dirt2-re is azt mondja, hogy szimulátor és az RBR egy szar a szemében, lehet vitatkozni de a tények tények maradnak, van aki belátja, van aki nem. Lehet, hogy mire kijön ez a játék kap egy hardcore fizikát és a szimulátorok világába téved vele a codemasters, de az én meglátásom is az, hogy ez csak süket duma, mint ahogy a shift esetében is, mert manapság olyan menõ rábiggyeszteni mindenre, hogy szimulátor. Kívánom, hogy neked legyen igazad és legyen egy brutális szim, de erre a reális esély szerintem 1 a 100-hoz. A grafika viszont lenyûgözõ, ezt el kell ismerni. Sry az OFF-ért, többet nem írok a témában. rF2 legyen dobozos és veszem is megfelé :D
Toby0501
Lol mi volt itt. :)

Dietrich
pontosan ezt tette..

Riberio:"Aztán létezik a V8 Supercars Ausztráliában, ahol ugyan vannak gyártók, de privát csapatok versenyeznek, és szerintem a földkerekség legjobb túraautó sorozata."

Dietrich
egész pontosan indycar autókat festett :D
viszont hozzájutott valós adatokhoz..

Riberio:"Aztán létezik a V8 Supercars Ausztráliában, ahol ugyan vannak gyártók, de privát csapatok versenyeznek, és szerintem a földkerekség legjobb túraautó sorozata."

Norbi1990
Amúgy te most idejöttél egy F1 játékrõl spamelni az rFactor topikba?
Nem gondolod hogy ez OFF ebben a fórumban?
zolee145
"nagyon jól tudja itt a nagy többség, hogy mennyi fals adatot kell megadni a fizikában, hogy hasonlítson valamennyire a valósághoz."

Nagyon rosszul tudja a nagy többség. Valaki egyszer kitalálta ezt a butaságot és azóta hajtogatja mindenki.
Az igaz, hogyha egyszer egy fontos adatot elcseszel akkor utána mindenhova hülyeséget kell írni, hogy a végeredmény legyen valamilyen.

Ne adj igazat. Neked sokba kerül, nekem meg éppen van.

SimaSuna
mondtam én hogy kecijó pálya :D

Caprival mentem...hát ember legyen aki a híd alatt elmenjen :D
Annyi új hsz volt, hogy már azt hitted valami F1mód jelent meg ?<#hehe>
Alexease
Szerintem eleg volt a vitabol;) THX!
lac coo
Semmi baj ezzel az új F1-el, ha csak picivel csinál jobbat a Codemasters mint a Grid, akkor már megveszem, élvezni fogom .

Az ég kék, a fű zöld" a Fideszes főgecik gyermekeket erőszakolnak meg!

mcmoha
Azt, hogy az iRacingnak dolgozik nem tudtam azt viszont igen, hogy IndyCar csapatoknak dolgozott elotte. (lehet meg most is?)
A CART Factor keszitoinek egyike pl aerodinamius mernok. Tetszett mikor egy forumon valami verszimes elmagyarazta neki, hogy mi a problema a mod aerojaval.:D

"Cognovi naturam rerum. Lord's countdown made the world. Truly your's Donda"

padavanHUN
Kedves vagy, köszi, ismerem ezt a keresõt, de ha nem haragszol, nem tenném magamévá a saját hímtagját szopogató factoros közösség tévhitét. Mint mondtam, elhiszem, hogy vannak komoly modok factorra, csak hát nem azzal játszik a magát szimusnak gondoló legnagyobb factoros többség, hanem pl. a közösen leszarozott FSOne-val, meg ilyenekkel. Azt is elfogadom, hogy a factor természetesen nem árkád, az ez irányú gondolatmenet jogos, de én csak azt akartam mondani, hogy talán nem kéne fikkantani egy "még meg sem jelent játékot", amikor a factorosok többségének igazából halovány fingja nincs arról, hogy mi az a szimulátor.

És szerintem az F1 2010 videókból nem csak az jön le, hogy csilivili. Amúgy miért baj, ha egy játék mellékesen jól is néz ki?

Szóval igen nagy vonalakban szerintem közeledünk vélemény terén egymáshoz, csak a megítélésünk különbözik némileg a dolgokról, ami mondjuk nem egy tragédia.

arty
javitott AIW megvan vkinek? nogripre nemmegy az accom :(

Forza.

bosco05
Ennyi. f1game.hu aztán mindenki essen hanyatt, kicsit olyan érzésem van mintha a MAC vs PC vitát nyomnánk :D
bosco05
Te egy olyan játékot istenítesz ami még meg sem jelent, csak csilli villi agyonblúrozott fúdegecijólesz videókat lehet látni róla. Modokról kérdezd Emericót, az iRacinghez szerzõdött Urban legend pedig Michael Peters. Az ismerõsöm ismerõsének az ismerõse pedig errõl a modról beszélt: IndyCar 2009. Nem azt mondom, hogy az rFactor olyan mintha a valóságban vezetnél, de maga a játék a szimulátorok kategóriájába sorolható, mivel nem árkád, más meg nincs. Remélem kielégítõ választ adtam, minden máshoz használd nyugodtan: google
padavanHUN
Na, ha pályamodellezés alapján mérjük a szimulátorságot, akkor az F1 2010 hc szim lesz öregem... :DDDDD

padavanHUN
Aha értem. Egy nevet nem említettél így aztán nem urban legend biztosan. A Pro változat pedig kit érdekel? Ti, és a szimesek 99%-a nem azzal nyomul, mivel nem publikus, hanem az alap rFactorral és ezen belül olyan modokkal, amiket versenyautót nem látott modderecskék készítenek, aztán eldöntik, hogy SZERINTÜK hogyan mûködnek a fizikai jellemzõk a valóságban. Játszottam néhány moddal és szerintem mindegyik egy öncélú feltételezés a valóságot illetõen, mivel a modkészítõk közül egy sem autóversenyzõ, versenymérnök, versenysportban részt vett szakértõ, egyebek, hanem húszéves kockák, akik jól eltökölgetnek az editorokkal és király modelleket csinálnak, aztán jónapot. Ez mitõl is hiteles?

Biztos van olyan mod, mint amiket említettél, csak hát meg kéne ilyenkor ezeket nevezni, linkeket adni, mert amúgy besorolódik az ismerõsöm ismerõsének az ismerõse mondta kategóriába. Ha pedig ez igaz is: A legeslegtöbb mod - túlnyomó többségük - home fabrik fos, ami köszönõ viszonyban nem lehet a realizmussal, mivel egy vagy több önjelölt modder gyártotta le úgy, hogy versenypályát is csak fényképen látott... És márpedig a legtöbb factoros ilyen modokkal játszik, ergo a legtöbb arc aki magát szimulátorosnak hiszi, aranyos kis mátrixban él. :)

Amúgy ja, a FSOne 09 szerintem is átokfos. Ahogy az összes eddigi amikhez szerencsém volt... Én igazából az LFS vezetési élményére tudnám azt mondani, hogy oké, ez lehet, hogy közelebb áll a valósághoz, de a factor modok többsége silány vásári fos, nem egyéb.

És nem flémelek, csak csípem, amikor okostojások fikáznak valamit - F1 2010 -, ami esetleg pl. pályamodellezésben, autómodellezésben a seggét törli ki a factor modokkal. És lehet, hogy még törésmodellezésben is. Csak hogy tiszta legyen, mi miért megy. ;)

"Az rFactor fizikája talán az egyik legfejlettem a szimulátorok körében, az LFS és az iRacing a rivális sokak szerint, de a GTR2 féle Simbin vonal sem rossz. Ezek mind szimulátorok és ez tény"
Elárulom, csak neked, hogy a SimBin játékok is ISI engine-t használnak (kivéve RacePro).
Nemhiszem, hogy ebben a topikban kell ismertetni az rFactor hiányosságait, nagyon jól tudja itt a nagy többség, hogy mennyi fals adatot kell megadni a fizikában, hogy hasonlítson valamennyire a valósághoz.
rFactorPro-nak annyi köze van az rFactorhoz, hogy az ISI csinálja és benne van az rFactor szó.
hondash3
Suna linkelte ezt a pályát, tényleg brutál jóféle erre a nem szimulátorra.

<#nyes>

http://www.youtube.com/v/QOkMtxwWUmY&fs=1&rel=0&color1=0x006699&color2=0x54abd6" type="application/x-shockwave-flash" allowfullscreen="true" width="640" height="360"></embed></object>

The Power of Dreams

bosco05
Mondjuk nem csodálom, hogy nem tartod szimulátornak az rFactort ha akkor trágya szar modokkal játszol mint az FSONE.
bosco05
Mennyél vele 3 kört és megtudod mire alapozom. Maga a játék szimulátor és a pro változatát kb 6 F1-es csapat használja, Emerico tud pontos adatot. Sajnos tényleg sok szar mod van rF-re, de azért akad normális is. Van olyan amit versenymérnök készített, el is szerzõdött iRacinghez, úgyhogy már nem dolgozik rF modokon, de az ausztrál srác is V8 adatokkal dolgozott és csapatoktól kapta az infókat, csak sajnos balesetben elhunyt és nem tudta befejezni a munkáját. Az rFactor fizikája talán az egyik legfejlettem a szimulátorok körében, az LFS és az iRacing a rivális sokak szerint, de a GTR2 féle Simbin vonal sem rossz. Ezek mind szimulátorok és ez tény. Ez olyan hogy mire alapozod hogy a kék az kék...
mcmoha
http://www.youtube.com/v/UGNDnchOprw&fs=1&rel=0&color1=0x006699&color2=0x54abd6" type="application/x-shockwave-flash" allowfullscreen="true" width="560" height="340"></embed></object>

"Cognovi naturam rerum. Lord's countdown made the world. Truly your's Donda"

padavanHUN
Ez a válasz, hogy mitõl szimulátor az rFactor? Oké. :D

Amúgy te hallottál-olvastál olyan hivatalos nyilatkozatot, hogy a Codemasters szimulátort készít? Na ugye. Azt meghagyják a helyi pistikéknek, akik egy modkészítés keretein belül a szobájukban kuksolva elhatározzák, hogy milyen lehet egy F1-es autót vezetni... :D Nagggyon hiteles, hát persze persze. :D

Bosco05: És ezt a tényt mire is alapozod? Arra, hogy mindenki más factoros ezt mondja: :D

Gondolom a moderek rendelkeznek a versenyautók pontos adataival és az alapján készítik a módokat, +saját tapasztalat alapján amit a versenypályán szereztek meg <#szomoru1><#buck>
Egyedül a Simco vette fel a kapcsolatot versenycsapattal...
bosco05
rF szimulátor, ez tény, nem vitatéma
pointer4
Volt ám valami csónak mód hozzá. rFcentralon tuti megtalálod.
Dietrich
na majd a codemasters féle arcade lesz ám az igazán odabaszós szim a maga 12 useres multi részével..

padavanHUN
Kössél csak bele a nyomatékosító jelzõbe nyugodtan és nehogy a lényegi kérdést vedd észre. :)

Ja, ilyet én is tudok: <#banplz> Fúdejó, kiscsoport...

pointer4
Volt valami csónak mod hozzá. rFcentralon megtalálod.
Norbi1990
Kajak szimulátor?
Az biztos érdekes lehet. Érdekesebb lehet mint a kukásautó szimulátor <#banplz>
padavanHUN
Hát ja, az rFactor meg mekkora kajak szimulátor, mi? :DDDD

padavanHUN
Nem tudni sajnos. Elvileg a premier elõtt 10 nappal dömping lesz várható, de elõtte is várható egy-egy szösszenet.

Dietrich
<#hehe>

pointer4
Jönnek a videók egyre egyre újabbak és már látom rajta, hogy egy rakás fos lesz. Egy az egyben NFS-Shift íze van a dolognak. Az is mekkora fasza szimulátor lett.
Firerock
kb mikorÛ?

\"Yesterday is history. Today is a gift. Tomorrow is mystery\"

Dietrich
ugyanúgy loptak akkor is..csak annyi volt a különbség a kisembereknek is engedtek pár morzsát..végén ezt GMK-nak hívták már..munkaidõben fusiztunk a cég szerszámaival :p

Dietrich
ezt nagyon rosszul tudod ;)
milyen alvállalkozók a szociban? <#buck>
az épitkezések meg úgy voltak 3 teherautónyi beton az épitkezésre a negyedik ment a tanácselnök vagy párttikár nyaralójának épitéséhez ;)
loptak akkor is és nem kerültek börtönbe..hitelt vettek fel mindenhez mert már nem volt semmi termékünk amit dollárért lehettt volna eladni..

Dietrich
Indycar tendert is õk nyerték el..a cockpit és alvázat a dallara gyárthatja a többi aero csomagot bárki más..

padavanHUN
Hamarosan jönnek ingame videók és azokban majd rácsodálkozhatsz a törésmodellre. :)

Jacek
de ez mar 2010-es volt:)

bosco05
Ja csakhogy elkezdték... Látogass ki a helyszínre és csodálkozni fogsz. A szennyvízrendszert átalakították és most a települések nyögik a terhét, ráadásul letarolták a területet...
simcompany
Ebben sincs törés :)

http://www.youtube.com/v/1-2YdpdAV8c&fs=1&rel=0&color1=0x006699&color2=0x54abd6" type="application/x-shockwave-flash" allowfullscreen="true" width="560" height="340"></embed></object>

Head of SIMCO http://www.simcompany.hu

simcompany
a Balatonring nem kapta meg a hiteleket, ezért nem épül.

bosco05
Balatonringet és nyögni fogjuk de ott csak pusztaság van. Amúgy ha nem lopnák el a bevételt már rég 15x visszahozta volna az árát az egész szar...
simcompany
86-ban hitelekbõl épült a pálya, ami a mai napig nyögünk.

SimaSuna
én is szivesen visszamennék a 80-as években.
lehet hogy volt korrupció, lopás stb..de nem ilyen szintü.
nézem a régi Salgó rallit ahol szinte 100.000s tömeg vonult ki...
sok sok program ahol nem az alja nép volt elõtérben..

na de ON.
sikerült normális Blur-t csinálnom. Thx Toby!