139
Mitől jó egy MMORPG?
  • lwb
    ha van is, még nem találkoztam vele. igazából mindenhol uazt kellett csinálni - fejlődni. nem éreztem, hogy élne a világ. nem hiszem, hogy mmorpg-ben meg lehetne oldani, hogy kb. olyan aktív és élő világa legyen, mint a gothicnak. eccerű emberek, akik este alszanak pl. vagy normális boltok (nem bazaar computerek, meg trade oszlopok meg miazistenek).

amúgy példád úgy helyes: ha eddig más fps-sel nem jáccottam, mint a Breed/Kreed/P2-vel és egyik sem jött be, akkor igenis lehet, hogy az fps stílus nem nekem való.
    különben nem lehetne senkinek semmilyen stílust kizárni az érdeklődési köréből, mert nincs olyan ember a világon, aki egy adott stílusból az összes játékkal jáccott volna. (amúgy a breed meg a kreed két baszottnagy bukás volt, míg az SWG meg L2 és az UO a leghíresebb aktív mmorpgk közé tartoznak)
  • BBird
    Na ez kb olyan, mint a következő: "Én játszottam Breed-el, Kreed-el, Postal 2-vel,... de ezek mind xarok, ezért xar az FPS kategória"
    Kötve hiszem, hogy az összes MMORPG-vel játszottatok! ;-)
    Biztos van jópárnak elvezeti oldala is. :-)
  • Dr DeViLKiNG
    naja... majd WoW... (reméljük...)
  • yal
    Az elvezet hianyzik belole :)
  • BBird
    Amitől nekem jó volt: Végre emberek közt játszhattam, és nagy a szabadság. Főleg az volt a legkellemesebb, amikor összeálltak a magyarok. Meg hívtam havert is, aztán vele aprítottam más emberek közt. :-)
    Egyik legnagyobb hátránya: Elveszi minden szabad időd. Ha beleszeretsz, nem bírsz felállni mellőle. Arra törekszel, hogy másoknál jobb legyél, hogy fejlettebb. Én pl. pár hét játék vége felé már reggel 10-11-től, hajnali 4-ig egyfolytában játszottam. :-)
    Bele sem merek vágni egy másikba azóta, amióta beszünt az az ingyenes MMORPG. :-D
  • Dr DeViLKiNG
    rég láttalak yal... nna itt örjönghecc mi hiányzik L2 ből :))
  • Dr DeViLKiNG
    igen.. ez a legnagyobb hibájuk a mai mmorpgoknak, h egyáltalán nem interaktívak...
  • yal
    biztonsagi masolattal:D
  • lwb
    de. :) sajnos megoldhatatlan ... a fejlődés öli meg a hangulatot. mindenki boltol a főtéren, sehol semmi élet. az NPC-k vagy tanítanak, vagy questet adnak, azt kész is. minden arról szól, hogy több-jobb-erősebb legyen a karaktered. ami RPG van, az is a játékosok között zajlik, de nagyrészt felsleges, max csak a magunk szórakoztatására zajlik.

pl. az nwn pw-i sem nyűgöztek le. már azok, amiket biztonsági másolattal el lehet érni. bár ezek nem mmorpgk.
  • Dr DeViLKiNG
    lehet, hogy csak mág nem találtál rá az "igazira"
    mondjuk egy baldur's gate mmorpg neked is teccene, nem?
  • Hmuda
    Nos igen, sajna az SWG tipikusan az a game, amiben rengeteg lehetőség van, meg is lehetne kisebb pecsekkel oldani, de a fejlesztők magasról szarnak rá és inkább tökfölösleges marhaságokat csinálnak. (pl most a macro-loopolási lehetőség kivétele :P)
  • lwb
    nekem igen rossz véleményem van úgy általában az MMORPG-kről. eddig próbáltam a Lineage 2-t, az UO-t (elég sokáig, több shardon) és az SWG-t, de igazából mintha mendegyik játék ugyanolyan lett volna. lehet bennem a hiba, de nekem nem azért RPG egy RPG, mert fejlődök benne, hanem mert lebilincsel a története és beleélem magam a világába. az SWG volt ebből a szempontból a legnagyobb csalódás - talán mert attól vártam a legtöbbet.
    biztos nem nekem való a műfaj ...
  • Hmuda
    Ahham. Ebben az esetben:

SWG: a skill rendszere nagyon ütős. Nem kell szintekkel szarakodni, csak fejleszted a skilled és tulképpen a skill fejlődik, nem a karakter tulajdonságai. Kiterjedt kasztrendszer (képletesen szólva, mivel bárki átképezheti magát akármivé), Kezdetnek lehetsz lövész, szórakoztató, közelharci karakter, crafter, feldertő és medikus. Ha ezeket a megfelelő irányokba fejleszted, akkor elit szakmák vehetők fel, mint pl fejvadász, zenész v. táncos, állatszelídítő, csempész, orvos, génsebész (télleg), szabó, építész, robot-gyáros, kereskedő, vagy ami tetszik és ezeket úgy párosítod ahogy akarod. Én pl a trialban anno egy puskás-szabó akartam lenni, de végül egy zenész-szabónál állapodtam meg. Jó dolog volt megvarrni a saját csicsás ruhámat és úgy bemenni Bestine kantinjába szórakoztatni a közönséget.
  • Dr DeViLKiNG
    is-is :)
  • Hmuda
    Amúgy mire gondolsz? Egy-egy MMOG-n belül kell a legjobb dolgokat kiemelni, vagy úgy általában mindegyikaet alapul véve?
  • Hmuda
    :-)
  • Dr DeViLKiNG
    fúj de lassan írok :)))
    bár így jéghideg zuhany után nem meglepő :))
  • Dr DeViLKiNG
    Tehát, itt nem különböző MMORPG okról szeretnék hallani, hanem egy-egy különösen jól megoldott opcióról, vagy olyan dolgokról, amiket hiányoltok ezekből a játékokból, és nagyon jó ötlet lenne!
    Hajrá!