24
  • Szemi90
    Saját tapasztalat: az intel 845, 865, 875, 848 chipkészletes alaplapjaiban nem nagyon találkoztam instabil/fagyogatós termékkel, bármilyen márkáról is van szó, pedig elég sokféle alaplap megfordul a kezeim között! Szerencsére ezek az alaplapok egy normális tápegységgel nagyon szépen mennek! És még mielőtt valaki a földbe döngölne, itt most abszolút nem szóltam a tuningról! Biztosan vannak olyan lapok, amelyek rosszabbul viselik a húzást, és ilyenkor fagynak. Az AMD vonalról, valamint az intel processzorhoz való VIA, SIS, ATI alaplapokról nem tudok nyilatkozni. Azt majd megteszi valaki más! Összefoglalva: majdnem mindegy, hogy milyen márkájú alaplapot vesztek! Ha adnak hozzá 2 év garanciát, az már jó! annyi idő alatt ugyis lecseréli a userek legalább fele.
  • ShaiHulud
    pontosan
  • Pheel
    Nekem 3 Abit döglött meg a kezeim között. Most ASUS-om van. Stabil, problémamentes, megbízható. Nekem ne jöjjön senki azzal, hogy az ASUS rossz, mert körberöhögöm
  • Pheel
    PH!-n erre egy szimpatikus fórumozó ezt reagálta - hozzáteszem joggal:

''Mondta vki, h önálló életet él? kézzel állítható a bioszban''
    Teljesen igazad van : PEG Link Mode [Auto] [Slow] [Normal] [Fast] [Faster]
    Szabad és korántsem kötelező választási lehetőség. Előre rettegek mi lesz ha a konkurensek rájönnek hogy mi is az az AI Overclock Tuner ,gondolom azonnal heves kiszivárogtatásba kezdenek. Nem is beszélve az olyan lapokról amin nem lehetne PAT és mégis van! Borzalom egyes alaplapgyártók mit meg nem engednek maguknak. Most gondolom beárulják majd az Abitot hogy kiváncsiságból kipróbálták és (jaj leírni is szörnyű) több mint 10%-ot tudtak vele tunningolni egy Intel procival . Na most vagy az Asusnál van egy marha ügyes marketinges aki most kapott fizetésemelést ezért a húzásért vagy a Gb-nál van egy nagyon lúzer. Ezek után vajon a habozó tunningos vesz egy mérnöki ötletektől megpakolt lapot vagy kicsit drágábban egy ''semmi különös''-et ?

• ShaiHulud
    gigabyte biosa legalabbis amihez szerncsem volt egy foskazal:D
  • ShaiHulud
    asussal semmi gond nincs nagyon is jo lap az...nekem volt mar acorp :), tomato:), abit is de magasan ez az asus a7n8x deluxe a legstabilabb ami eddig volt....persze hogy a butitott verziok milyenek arrol nem nyilatkozhatok mert nincs szemelyes tapasztalatom...amugy epox is tenyleg jo lap meg..de en msit vagy abitot nem vennek pl...meg talan chaintech amit vennek meg epox...no meg asus:D
  • Gabor_(HSF)
    Ja ez omeganak ment, mivel "nelem ennyi eszem van"
  • Gabor_(HSF)
    akkor mi a jó alaplap?????
    Talán az a szaros abit? amin eldurrannak a kondik,vagy az msi? amiról meg az alkatrészek esnek le,vagy talán az Intel?amire egy valamire való rendszert se lehet anélkül feltenni,hogy ne csinálj 786 bios frissitést, meg hogy ne keljen letöltened 156 millió drivert,hogy egyátalán szóba áljon veled az alaplap,vagy itt van még a gigabyte,amimeg qurva instabil..az epoxot meg már meg sem emlitem,mert az meg egészen máshova való...tehát nekem mondhattok akármit én már 4 éve asus-ozok még ha ekkora szar is,de egyenlőre még nem találkoztam stabilabb alaplappal
  • Zoley
    rolcsi01: Lehet, hogy nalad korszeru rezkabeles a 230V, ott meg (marmint ahol fagy) meg a regi aluminium kabelek vannak. Az alun ugyanis szokott elofordulni olyan, hogy az a 230V csak 200V vagy rosszabb esetben 180V koruli. Ezt meg nem minden szereti.

ON: Az ASUS lapok tenyleg rakas sz*rok. Meg az ABIT-ok is. Meg meg lehetne sorolni :). Szinten "tobb eves tapasztalat" :))
  • rolcsi01
    "De a szinte mind, instabil villanyok" - lehet hogy máshol van egy kis feszúltségingadozás és már ráreagál?
  • rolcsi01
    Bocsi ha nagyon off, de éppen most van problémám egy számítógéppel amiben ASUS alaplap van. Állandóan lefagy. De érdekes módon nálam meg minden probléma nélkül megy. Mi lehet? Feszültségingadozás, vagy kontakthibás alaplap. A graf. kártya nem lehet, mert egy másikkal is lefagyott. A tipusa amúgy A7V8X-MX integrálva van rá egy grafkártya is.
  • Luminas
    Ausussal nekem sem voltak gondjaim, csak Abittal... De minden gyártónak vannak jobb és rosszabb termékei, nem érdemes szerintem ezen vitatkozni.
    Viszont szerintem nincs joga a gyártónak másként működtetnie a terméket anáál, amit leírt. De ez már egyéni kérdés. Kíváncsi vagyok, mennyire lehet húzni ezeket a gyárilag tuningolt alaplapokat.
  • 12346
    neked meg ha csak asusod volt, nincs összehasonlítási alapod se. így meg nem tudni miről beszélsz.
    ez hosszú évekre alapozott véleményes szöveget meg még te se gondoltad komolyan..
  • Jacek
    mar bocsanat te elolvastad ezt a cikket?
  • Güzüke
    OmegaRed, nekem hosszú évek óta ASUS alaplapjaim vannak, igaz, mind Intel chipset-es, jelenleg 6db gép. Soha, érted, SOHA nem volt egyikkel sem olyan problémám, hogy alaplapgyártót váltsak. Ha kritizálsz, légy szíves konkrétumokat, hosszú évekre alapozott véleményt nyilvánítani. Pont.
  • Güzüke
    Persze, mert mindannyian tisztában vagyunk pl. a körülöttünk működő technikai berendezések működési elvéről! Lehet, hogy a HIFI tornyom azért szól szebben a versenytársénál, mert egy áramkört magasabb feszültségen üzemeltetnek, igaz, így nagyobb a hőkibocsátás stb.
    Na ne hülyüljünk már! Egy gyártó szíve joga úgy tuningolni az alaplapját, ahogy neki jólesik és ezt nem fogja az orrunkra kötni (üzleti titok). Ha egy termék jól muzsikál és nyerő a tesztekben, az jobban fog fogyni.
  • TheZsenyka
    Az NVIDIA óta tudjuk, hogy mindössze optimalizációról van szó.
  • Omegared
    Erre csak annyit tudok mondani hogy sajnos/nemsajnos aki kb két éve Asus alaplapot (vagy egyéb más Asus terméket) vesz, annak annyi esze van. Gagyi szar lett majdnem mind. Kirívó példa az A7N8XX: Ekkora trágyát nem hordott még a hátán a föld... De a szinte mind, instabil villanyok, néha irtó szar tervezés, stb. Hamar le is áltunk az Asus lapok forgalmazásával. ha valaki most azzal jön hogy nem a lebutított alaplapot kell venni annak üzenem, hogy pl, az más alaplapgyártó "butított" lapjai is ugyan olyan minőségűek mint a Deluxe vagy hipermájer változatok, pl: MSI, GigaByte, Epox.

Asus? Kukaművek
    Sziasztok
  • Luminas
    "Természetesen a kérdés az, hogy vajon az ASUS magától is bevallotta-e volna ezt, ha a Gigabyte nem hozza nyilvánosságra..."
    nem.
  • the Godfather
    Te is fijam ,Brutális?...
  • eke
    Nocsak, nocsak..., hogy mik vannak, nahát....
  • [HUN]PAStheLoD
    akkor jó , ha külön külön lehet ezeket elmelni :)
  • Cat #2
    vagy mivel a videókártya eleve huzva van, például az FSBt nem tudod már emelni, pedig ha lehetne még gyorsabb lenne a gép mint csak a grafkártya órajelének emelésével...
  • cifuatwork
    Na szép. A végén a videókártya driver-csalások után jönnek az alaplapok csalásai... :)

Mondjuk a Gigabyte hozzáállása szimpatikusabb, nem zavar, ha plusz teljesítményt hoznak ki a hardverből, csak tudjak róla, és legyen kikapcsolható, hiszen lehet, hogy emiatt esetleg instabil lesz a gép...