18
  • comet
    http://www.newsforge.com/article.pl?sid=04/07/30/1419205
  • dez
    Most akkor azt feltételezted, valaki itt azt hiszi, a Suse-t csak nénet programozók írják, csak mert német a kezelője (vagy mije) ? :)
  • the Godfather
    Itt nagyon bundaszag van.....szerintem M$ benyalt Münchennek, és ök meg behajoltak...ennyi
  • Laci
    No igen ezért is írtam hogy nincs egy normális -> megbízható oprendszer, ezért a Linux is csak egy áthidaló megoldás lenne a "menekülésre", de pillanatnyilag ennek is meghiusulni látszik az esélye, az ilyen szavazatok miatt.
  • BlackRose
    "hazai Suse" sajnos a Suse Linux és minden más Linux hontalan, ahány byte annyi különböző ország. És ha hiszed ha nem a kod nagyobb részét amcsi, skandináv programozók irják, de, hogy ne legyen tévedés, az egéssz világ irja, a Suse csak egy OS disztribúció, a Linux meg egy kernel, nem ártana már megtanúlni.
  • Laci
    "ddigi tapasztalataim szerint a linux irodai munkara alkalmatlan. a grafikus rendszere egy kupa sz*rt sem er, tul lassu...
    Amikor a konquerorral vagy mozillaval megnyitsz egy 4 mb-s html fajlt (MySQL dokumentacio), egyszeruen osszekakalja magat :^)"

Ez sajnos a windozra is nagyon is érvényes, de erről most má ne nyissunk itt vitát...

"IE ezzel vigan elboldogul."

Ja ha olyan szerencséd van hogy nem jön elő azzal a hibaüzenettel, hogy "az internet explorer hibát észlelt és most újraindul"

És nem az én bénaságom miatt jönnek elpő a hibaüzenetek, a felhasználókra való hivatkozást hagyjuk, egyszerűen nem tudnak mostanában normális oprendszert írni - ezt a longhornos topikban már megvitattuk - úgyhogy itt sem akarok ezzel vitát nyitni, de döbbenetes hogy egy ilyen ms mindent szart ránktukmálhat...
  • dez
    Na ne, ezt nem hiszem el. Ez valami oltári nagy baromság.
  • AtomHeart
    "marad továbbra ia az a retek windóz"

Eddigi tapasztalataim szerint a linux irodai munkara alkalmatlan. a grafikus rendszere egy kupa sz*rt sem er, tul lassu...
    Amikor a konquerorral vagy mozillaval megnyitsz egy 4 mb-s html fajlt (MySQL dokumentacio), egyszeruen osszekakalja magat :^). IE ezzel vigan elboldogul.

No, nem vagyok ms parti, csak ugy gondolom, hogy mindket os-nek megvan a maga helye, linux a szerverekbe meg hobbistak gepere, win meg az irodaba.
  • tajfun
    Akkor en levedetem az abc osszes betujet, es csak tartom a markom ha barki barmit le mer irni. Mostantol az osszes forumozo is fizthet nekem a talalamnyomert. :DDD
  • tajfun
    Remelem az utolso fityingeiket is szoftverszabadalmakra hajitjak ki, es nem jut semmi a feladataik ellatasara. Menjen csodbe, dogoljon e'hen aki ennyire hulye hogy maga alatt vagja a fa't!
  • awender
    Igen, így van. Amennyiben a kódrészlet szabadalmi védettség alatt van, akkor hiába "találod fel" újra, fizetned kell érte.
  • Laci
    És most akkor mi lesz? Az eddigiek ellenére is mindenhol marad továbbra ia az a retek windóz? Na bekapcsolhatják a f***at!
  • bbbb
    Kulonosen a nemetek... politikailag se ertem, miert jo az, hogy kiszolgaltatjak magukat egy amerikai vallalat kenye-kedvenek, amikor van nekik hazai Suse.
  • asysoft
    Na ez a szoftverszabadalom-dolog nagyon unszimpatikus... Kíváncsi leszek, mi lesz Münchennel
  • BlackRose
    :)
  • Surranó
    A GPL az nem szabadalom?
  • Laci
    Akinek sok pénze van azt mindent levédethet amit mégcsak nem is ő fejlesztett ki, azt is: ez a microsoft. Ők már levédtek mindent nekik már szabad eladni minden szart mindenhol. A fejlesztők meg szakadhatnak meg, elérték hogy a Linux esélyt se kapjon. Gratula. Látszik hogy ez a mocskos eu is csak egy "továbbfejlesztett" szovjetunio. Arról volt szó, hogy ellenpólusa lesz Amierikának, ehelyett egy amerikai szoftveróriás-bitorlót támogat azzal hogy a szabadalmi törvényével csak neki enged teret. Ráadásul bizonyos szoftvertelemeket szabadalmaztatni filozófiailag is elég nagy baromságnak tűnik.
  • asdasdasd
    "Európai Unió területén számítógépes program csak akkor használható, ha előzetesen szabadalmaztatva lett"

Ha irok egy ot soros programot, akkor nem hasznalhatom vagy adhatom el ha nincs szabadalmaztatva?