11357
-
VO101 tvr #900 A RELOADED verzió peccselését (melyik a 4-böl?) és indítását pontosítaná valaki akinek megy? Crack menjen-e fel elöbb vagy a patch? -
kiskorúbézoltán #899 Na leírom a tapasztalataimat így a gyakorló küldik és 3 járőr után , egyrészt azért mert van időm , másrészt meg talán segítség lehet annak aki most kezdi a SHIII-at , aki már nyomja az nyugodtan ugorjon , nem hiszem , hogy újdonság lesz benne .
Realsim 100%-on megy aki ki ill. be kapcsol valamit annál eltérés lehet és én sem vagyok tévedhetetlen tehát ha valaki a leírtak miatt szalaszt el egy kövérebb fogást pls. ne küldjön a mailomra vírusgyüjteményt . :)
A hajó és a személyzet :
- a gyak. küldiket "kiváló"-ra csináltan meg így 1500 renown-val kezdtem (elvileg azok nélkül kevesebbet ad , hogy csak a végrehajtás vagy az eredmény is számít-e azt nem tudom)
- először is van egy hajónk (én Kielben kezdtem a 7. Flotillánál '39-ben) , nekem U-VII.B-t adott . Kategóriánként végig lehet menni az extra felszerelésen , ha valamire leküzdhetetlen vágyat érzünk duplaklikk (windózos "biztos ezt akarod ?" ok) és máris ott van a hajónkon a motyó , ha már van olyanunk akkor figyelmeztet és nem engedi , hogy hülyeséget csinálj . Egyes dolgok renown-ba kerülnek mások ingyér vannak pl. az elektromos torpik amik nem húznak csíkot viszont 44cs helyett csak 30cs-val mennek . Esetleg lehet vegyesen is pakolni , egyszerűen a kívánt helyre kell őket húzni . Figyelem a torpik dbszáma véges a bázison is , bár én nem tapasztaltam , hogy ne lett volna bőven elég , de valamiért számolja .
- a legénység egy része is megvan , szvsz célszrű teljesen feltölteni , bölcs dolog menézni , hogy mi az ami van , és mi az ami kell még . Minden emberünknak van tapasztalati szintje ill. a tiszteknek és altiszteknek valamilyen specializélt képzettségük is . Értelemszerűen a tapasztalt emberek , jobban/gyorsabban dolgoznak . Ha megnézed a tngót részekre van osztva és minden részegység fölött ott van , hogy milyen képzettséget igényel , fegyverzeti tisztnek pl. nem torpedós kell hanem helms képzettségű , hiszen ő nem közvetlenül a torpit toszogatja henem lőelemet számol (kivéve persze a hálófülkéknél , szundizni tud bárki) , ill van egy csík is ami az ottlévők összesített teljesítménymutatója , ha alacsony nem várjunk az adott munkahelytől gyors vagy pontos munkát pl. gyors torpedótöltést vagy pontos lőelemszámítást ! A munka hatékonyságát csökkenti a fáradtság is (minő váratlan fordulat :)) , tehát váltsuk a legénységet időnként .
Ha összeválogattuk a legénységet akkor hajóra legények de ésszel ! :)
Az útvonal :
- az irány tervezésénél célszerű figyelembe venni , hogy az ellenséges parokhoz közelmenve beleesünk a kis hatósugarú repülők körzetébe , ill. az Angol-csatorna is hívogató lehet egy útvonalrövidítésre de nem felejtsük el ott a víz sekély és váratlan fordulatként tele van őrhajókkal és rombolókkal .
A járőr :
- az út 99%-a eseménytelen felszíni hajózás , én ezt úgy csinálom , hogy egy tiszt (figyelő képzettség "*") és három matróz fent ül mindig a toronyban (elvileg így a csík végigmegy fölötte , tehát fullosan működik a hely) egy tisz navigál egy pedig a hajómérnöki(?) szerepet tölti be ill. a mardék helyeket a vezérlő(?)-ben feltöltöm ,továbbá a dízelmotorok , a rádiós és hidrofon kezelőit is . Mindenki más megy alukáli mert amint az első váltás fáradni kezd leváltom őket és akkor kellenek a pihent emberek . A gépek nálam a gépek legkisebb fokozaton mennek , mert így a hatótáv jóval nagyobb ; nagy sebességet csak az üldözéshez használok .
- a hajókázást két dolog szakítaja meg vagy a figyelők látnak meg valamit vagy más tengók adnak hírt felfedezett hajókról . Az előbbi egyszerű eset : ha romboló merülés és csend egy két órára , hidrofonosra figyelni kell és távolodó irány felvenni . Ha repülő és közel van teljes sebesség folyamatosan váltott erős kanyarokkal , lehetőleg úgy , hogy amikor lecsap az oldalról érkezzen (bombavetésben a távolsági hiba miníg nagyobb mint az oldal , ha távol van merülés 50-70m-re kis sebességgel (csendet nem rendelek el) egy két óra múlva föl és tovább . A legjobb a kereskedő hajó , ez lehet ellenséges , semleges vagy saját , tehát ne bombázzuk szét ész nélkül , közelísük meg és azonosítsuk . Ha semleges vagy saját akkor izgalom lefújva , vissza lehet térni az eredeti irányva és sebességre , ha ellenséges akkor mehet a móka (ha nincs se torpink se lőszer a löveghez akkor egy jelentést azért csak szoktam küldeni róla hátha másvalakinek a környéken van) . Ha nyugodt a tenger akkor mindíg a löveget használom (a torpi kell a rossz időre és balhésabb helyzetekre) úgy 100-800m-re párhuzamos irányra állok és azonos sebességet veszek fel majd embereket rendelek a löveghez és a vízvonalat lövetem (még '39-ben vagyok és nincsenek fegyverek a teherhajókon) , ha rossz az idő és nem lehet embereket küldeni a löveghez akkor marad a torpi , olyan helyzetet veszek fel , hogy derékszögből , kb450-500m-ről lőhessek , akisebb hajóknak 1-2 a nagyobbaknak 2-3 torpi kell a találat helyétől függően , de volt már , hoyg egy C-2-nek is elg volt egy robbanás . A teherhajók lassúak (ált. 4-10 cs) és lassan fordulnak , de azért szánjuk rá az időt a kedvező pozíció felvetelére mert torpedóink száma erősen véges . Ha torpedót használtam addig nincs szundi az embereknek amíg a csöveket fel nem töltik ill. a külső tárolókból be nem rángatták a halacskákat , ha megvan nyomás vissza pihenni .
Ha csak hírt kapunk egy közelben haladó hajóról akkor el kell dönteni , hogy az iránya és sebessége alapján célszerű-e megpróbálni elkapni vagy figyelmen kívül lehet hagyni . Ha az üldözés mellett döntünk akkor ne feledkezzünk el arról , hogy a jelentés nem teljesen pontos csak becslés ill a célpont irányt is változtathat a saját készletek pedig nem kimeríthetetlenek , ezenkívűl létezik időjárás és napszak is . Egy távoli jelentés alapján éjjel , viharban üldözni nem biztos , hogy bölcs dolog szvsz .
Ha odaértünk a célkörzetbe menjünk a közepe felé amíg a feladatoknál el nem fogadja , hogy megérkeztünk , majd ki sebességgel járőrözzünk 24órát ha azt is elfogadta mehetünk hazafelé (még csak három járőröm volt de minannyiszor ez volt a feladat , term. különböző helyeken) , ne csodálkozzunk ha nem találunk semmit a megadott helyen , a feladat járőrözés , a vkr-nek az is hír , hogy "nincs ott semmi bazze!" .
Hazafelé ugyanígy , az érkezést célszerű úgy időzíteni , hogy nappal legyen , persze ha valaki akar éjjel is beállhat a "garázs"-ba , de én soha nem éreztm rá vágyat . Elvileg már a kikötő környékén is be lehet fejezni a küldetést retorzió nélkül , de én úgy voltam vele , hogy csak visszaviszem rendesen . :DDD
A leírás nem teljes és biztosan mindenki másképp látja a dolgokat , de remélem az egészen kezdő kapitányoknak hasznos lesz valamennyire .
-
#898 a downloados az amit a netről lehet letölteni. mármint a játékot... eredetiben... -
#897 Félek eredetije volt. -
#896 Igen-igen! -
#895 Mit jelent az, hogy downloados? A játék maga tölti le? Mert az nem valószínű, hogy törttel működne. -
#894 légyszi írja le aki felrakta a peccset hogy hogyan csinálta -
#893 #886
:) -
#892 Mellesleg azt is jó lenne tudni, hogy ez most us vagy eu változat. -
#891 Kétféle patch van a dvd-s és a downloados verzió.
Namost a régebbi hozzászólásokból ítélve nekünk a reloaded féle verzió az a downloados mert lehet krekkelni, sf-ot meg nem lehet.
Egyébként mint írtam a krekkeltre a dvd-s változat patch nem hajlandó rámászni az engione.dll ismeretlen verziója miatt. -
#890 Srácok, én csak ma este kezdek neki a játéknak. Valaki felhomályosítana, hogy patch ügyben mi a teendő. DVD-s vátozatom van (ha egyaltálán létezik más is).
Van többféle patch? Crack kell hozzá? Emlékeim szerint a Starforce-os játékok nem futnak patchelés után. -
#889 Ugyanaz volt feldarabolva. -
#888 A peccs fel sem rakja magát a krekkelt gémre.
Szolúsön???? -
#887 Ja. Én meg is vettem még tavaly. -
#886 -
#885 Lenne egy kérdésem: A peccshez nem kell krek?? Lehet hüle kérdés, de nem tudom.:) -
#884 Eltünteti ez a particle akármit, ami a felcsapó vizet alkotja. És így kiküszöböli azt a bugot, amit a pecs elött mindennél, a peccs után meg az UZOnál tapasztalni, hogy ha előre nézel, akkor egy fehér függöny jelenik meg elötted. -
#883 Nekem isilyenem van és egész kellemes még mindig.:) -
#882 Mi ez a "ctrl+p"-s varázslat? :)
(lemaradtam,mint a borravaló) -
#881 Igen próbálkoztam. :) Az UZO-nál tök jó. A periszkópnál az a baj, hogyha nincs bekapcsolva a kontrolpé, akkor merülés közben, még akkor is, ha nem engedem ki a periszkópot, akkor is beszaggat. :(
(szóval tudom hogy a kontrolpé segít, de nemá mindem merülés elött nyomkodjma. Adjanak ki egy normális peccset vagy vmit.) -
#880 Kipróbáltátok már hogy a hajók milyen mélyre képesek lemenni? Én msot próbáltam a VII/B-t. Nos a maximális 225métert sem értem el vele. :( 194 méternél megroppant. Van hangulata a merülésnek. Eltörnek az izzok, meg a műszerek üveglapjai, villognak a fények stb. De sajna az van, hogy a vízbetörés elött felugrik az ablak, hogy megnyekkent mindenki. Sztem hangulatosabb lenne, ha tovább lehetne sznvedni lent. :) Pl harcolni a vízbetörés ellen, közben meg próbálni visszajutni a felszínre. -
kiskorúbézoltán #879 "Ctrl+P és vár néhány másodpercet" varázslattal próbálkoztál már ? -
#878 Fentvan persze. -
#877 :DDD -
#876 Thx -
#875 Nos nekem vészmerüléssel már sikerült beleküldenek a hajót a fenékbe. :) De direkt még nem sikerült letenni a fenékre és asszem nem is lehet, mert beugatják, hogy nem elég mély a víz vagy ilyesmi.
Viszont a kikötőben már sikerült ripityára törni a hajót. Sajna a térkép nem jelöli pontosan a kikötőt, így ahol a kikötő van, ott még bőven vizet jelez. Én meg időgyorsítóval hasítottam arrafelé, és bizony kikenődtem a betonfalon. :) -
kiskorúbézoltán #874 Hmm , hmm , patch fent van ? -
kiskorúbézoltán #873 Bizony lehet , nem is nyomkodom már a "C"-t (crashdive) ész nélkül sekély vízben ! :DDD
És természetesen ahol a térkép szerint part van ott part van , az egyéb széleket nem tudom még nem néztem meg . -
#872 Nekem is ti 4200-m volt. Két hónapig, csak aztán megsült a gépben. :(
Amúgy nálam is tökéletesen fut a gáma annak ellenére is, hogy a memória vissza van házva a kártyán, és 1024-ben nyomom.
Néha ugyn beszaggat, de sztem az is vmi bug lehet. Néha ha átváltok a periszkópra, akkor szinte meghal a gép, olyan lassú lesz. De amint sikerül visszaváltani egy másik nézetre, majd újra a periszkópra, fut mint a kisangyal. -
#871 LEhet,hogy hülye kérdések,de...
Lehet "fenékig" merülni,zátonyra futni,stb?
Vannak partok is,vagy csak ott ahol a küldetés "megkívánja" azt?
(Scapa Flow,meg ilyenekre gondolok)
Mi van ha 1 napig mennék 1 irányba? :)
"Falnak" ütkéznék vajon? :O -
zoltang #870 A proginak egy baja van csak k**va sokat tölt. (1GB ram ellenére) -
#869 Köszi -
ŐŐŐ..izé...valaki akinek eredeti van,nem tudna feltölteni valahova a kézikönyv scanjait?? :)
(márha magyar nyelvü,és ér valamit egyáltalán) -
zoltang #867 Szabadon lehet rohangálni külső nézetben (egér+bill.). A hajó is bejárható egérrel egy kis részben. -
kiskorúbézoltán #866 Az SHIII. még 1024-ben is ! -
#865 Milyen kamera nézetek vannak a játékban?
Remélem egérrel lehet nézelődni.... -
Árnyvadász #864 Köszönöm! -
#863 ahogy monnya a kolléga, 800*600ba fullon megy vele minden :D -
#862 Hát nem ismeritek minden idők legjobb tengeralattjárós filmjét??? -
#861 LOL
81-es film,volt sorozat is,de az más asszem.
Itt egy link,én is a rendező változatot vettem...át :P
[URL=http://www.dasboot.com/]link^^[/URL]