11357
-
bgabor #3342 Hát ez az! Kipróbáltam a módszeredet! Átteszem az embereket, erre a dízelmotor kezelőszemélyzet híján leáll, a hajó meg sodródik tovább,de lassul, majd megáll,mert a víz ellenállása megállítja. Hasonlóan működik a dolog, mint egy űrhajónál: attól, hogy lekapcsolod a hajtóművet, még tovább halad a hajó, hacsak nem állítod hátramenetbe a motort. A külömbség csak annyi, hogy a víz közegellenállása idővel lelassítja az álló motorú tengeralattjárót, míg az űrhajónál nincs,ami lelassítsa. -
#3341 Noh. 1943 januarban jarok, van mar mogottem par meglekelt hajotest (760e t. :) Ha annak idejen van egy ilyen kapitany, biztos, hogy a nemetek nyernek :D).
Kiprobaltam egy konvolyos modszert. Eddig ugy csinaltam, hogy egy hajora ramentem, addig lottem, amig el nem sullyedt. Kesobb ezt kombinaltam, hogy bealltam ket nagy hajo koze, es egyszerre lottem elol-hatul. Itt az volt a gond, hogy sokszor elszaladt elottem par olyan hajo, amit ki akartam szedni, mert az elso celpont nem ment el elsore.
Most azt probaltam ki, hogy kilovok hatul kettot, elol negyet mas mas hajokra. Amelyiken latszik a torodes (ertsd: fel test a vizben, 0-1 csomos haladasi sebesseg), azt utana kezelesbe veszem, miutan a konvoj otthagyta. Ez a modszer kulonosen hatasos nyugodt vizeken, mert feljovok megfelelo tavolban, aztan leagyuzom. Ha meg vihar van, akkor legalabb van idom nyugodtan felvenni a szoget es tavolsagot es akkor tuti nem kell harom torpi.
Meg ezt a modszert csiszolgatom, irom a tovabbi tapasztalatokat. -
crossy104 #3340 Én nem mondom, hogy olvass vissza!Figyelj!!!!A felszinen haladva az emberkéket tedd a diesel motortérből a villanymotortérbe, és abban a pillanatban csendben mész, villannyal. -
crossy104 #3339 Akkor próbálgasd tovább, mert biztosithatlak, hogy BE LEHET kapcsolni a felszinen a vill. motorokat. -
bgabor #3338 Nyilván a főgépészre (CE) gondolt, hiszen nála adhatók ki ezek az utasítások. -
#3337 Na akkor most melyik is a "főmérnök":
Főgépész (CE)
Navigációs Tiszt vagy 1.Tiszt (NA)
Fegyvermester (WE)
Rádiós (RA)
Szonár (SO)
Őrszem (WO) -
#3336 Főmérnöki parancsok???? -
bgabor #3335 Mert sok a 800 méter. 500nál jönnek az ominózus téglalapok.
Amúgy minden létező módon próbáltam és a felszínen NEM lehet bekapcsolni a villanymotorokat! -
#3334 Sziaasztok!
Szerintem a rombolók elkerülésére a legeredményesebb mődszer a "beépített". Én mindig a "főmérnöki" parancsokat használom, kombinálva a "silent" mőddal. Még egyszer sem kaptak el. Sérülés már volt, de szívás még nem. Egyszerű és nyilván hatásos. Ezért rakták bele. Nem? -
Lupis #3333 Azt hittem már megírtad :D -
#3332 Meg fogja valaki írni a manuális célzásról és a rombolós dolgokról a tudnivalókat vagy csináljam én? (bár azt hozzáteszem hogy a manuális célzásban nem vagyok jártas szal arról nem szívesen írnék dolgokat-........de a rombolósat megírom ha senki sem érez rá ingerenciát, csak akkor mondjátok) -
#3331 1. Nincs ellátóhajó :(, és ne is várd hogy lesz, talán majd a 4-ben
2. Hol vagy? Mert mondjuk az Északi tengeren vagy a csatorna környékén nem meglepő dolog, a másik hogy milyen évszakban, ugyanis nyáron sokkal kevesebb vihar van, mint az év többi részében, szal ha éppen a téli hónapokl egyikében jársz akkor én bizony nem lennék túlságosan meglepődve a helyedben..... -
#3330 felmerült (lemerült ) kérdéseim:
1. lehet hívni ellátó hajót? (a II.vh-ban volt úgytudom)
2. viszonylag hosszú örjáraton vagyok, de még mindig vihar van (min 10 napja!) -
#3329 köszi -
GarET #3328 én még nem próbáltam ki. de mintha itt vki már írt volna róla:) -
#3327 Itt találod őket.
Modok
Valakinek ment már a Voice Command mod? -
#3326 modok linkjét pliz! -
GarET #3325 Pár észrevétel a FAQ-hoz-természetesen csak építő jellegű!!!
nos ugye egyesek itt panaszkodtak, hogy a legfrisebb driverekkel lassul a játék. bár ez inkább kártyafüggő, de azért sztem azt zárójelben meg lehetne említeni, hogy nem mindig jó a friss driver!!
másik az időgyorsítás, 2048x-nál tovább is lehet én pl egészen 4096-ig húztam, és erősen gyanítom hogy menne tovább is, de kinek a vasa bírná azt:)
a hivatalos felbintás nálam 1024*800 volt
én nagy nehezen "perecízen rálátam a céla, az említett gyroszögön belül voltam, illetve az angel of bow is az említett határokon belül volt, mégsem jöttek ki a téglalapok:(, és ataválság is megvol 800m.
amúgy sirály lett -
GarET #3324 bizony komolyan mondom nagyon jó modok vannak. én pl letöltöttem egy olat is amit a TDC-n lehet látni mikor bekapcsoljuk a helpet, de azt a kört kicist átalakítja vastagabb vonalak, meg mindenhol a fokok 0,15,45, 275,360 meg minden körös körül, így pl, könnyebben irányra fordulok. ez előjön akkor is ha csak a sima térképen zommolok a hajómra. Nagyon hasznosnak találom. Jah é snem utolsó sorban ha letöltöd a modot, 3om féle változat közül választhatsz! -
GarET #3323 nos akkor vmit rosszul crackeltél, mert bizony az ominózus crack után nem szabadna kérnie semmit! 3 crack fájlt kell bemásolni a könyvtáradba, ha ezt már megtetetted, akkor nézd meg hogy minden fájlt felülírt, na meg hogy jó könyvtárba csomagoltad-e ki a fájlokat! -
GarET #3322 nem függ a verziótól, nekem pl 1.0 na vajon miért.. fogas kérdés;))
és ugye akkor már aztis megmondtam hogy használható warezosra is vagy nem.))) -
dave69 #3321 Hali mindenkinek!
Feltelepítettem a játékot majt az 1,0 updatet és crackoltam, de amikor elindítom kér egy serial számot.
Tudtok nekem ilyet írni?
Előre is köszi. -
#3320 bots, nem tudok irni
tehát mégegyszer:
- a modot felrakhatom warezra?
- függ verziotól? (1.0, 1.2, stb) -
Lupis #3319 Miért lennének azok? -
#3318 a modok használ6ók warez-hoz? -
crossy104 #3317 Tökéletesen igazad van! Nagyon jó!A mod-ok többet érnek mint a leszedett hivatalos javitások.A gyári jav-ban semmi normális dolgot nem tapasztaltam.Már a következőt várom, de lehet, hogy pár mod-dal hamarabb megoldanak mindent. -
#3316 délután felrakom most hogy mondtad:) A faqban az volt hogy igazi hajókról/bólvették a hangokat. Apropó, minap békésen hajózgató túristahajómra galád ellenséges repülőeszközök támadtak,(swordfish-ek) kiket kénytelen voltam gépágyúval elhessenteni (érdekes hogy a kézikönyv konokul mindenhol géppuskát említ de ugye az 20mm-s ben elég ritka) eszembe jutott hogy van feljegyzés arról hogy milyen sikereket értek el tengók reppencsek ellen? Gondolom nem Shunderlad-okat lőttek vele mert a repülő sündisznyó nagy falat, egy egy hurricane vagy egy kardhal beleférne. (egyébként 5 kardhal támadott, 2 leszedett az emberem, a maradékot meg messzerek kergették el. Ennek örömére elkezdten il2-zni hogy én is megmenthessek bátor kis tengeralattjárókat, bár ez a donnál nehéz, de a szándék a lényeg -
GarET #3315 jeppe köszönöm szépen a sgítséget -
#3314 1 knot=0,5144 m/s
1NM (tengeri mérföld) =1852m
a tengerimérföld meg nem csomó ahogy írtad. Hanem 1 csomó az 1 tengeri mérföld/ óra. -
GarET #3313 más hangokat hallassz, nem az zaj-vagy nem is tom minek nevezzem, henm a víz hangját, sőt nemtom lehet csak én hallottam úgy de amikor vihar volt és erősen hullámzott a tenger, még különösebb volt a hangja.
afféle blugyogás:) érdekes volt nekem tetszett.A hajókat ugyanolyan könnyen meg lehet hallani, de ott is változott, mert nem csak amonoton motor hangot hallott, néha serceg a dolog.) -
GarET #3312 pont tegnap kellett volna megvolt kb a hajó iránya meg mikor láttam meg-időpont mondjuk 12.20. mindent lemértem kiszámoltam, csak éppen a sebességgel voltam bajban saccoltam 7 csomóra-6al ment.) és láss csodát beáltam az ütközési pontól 700-800 méterre periszkóp mélység fullkuss-bár esélye sem volt a cargonak hogy észrevegyen, mert cseszettül hullámzott a tenger, nameg sötét volt, hydrofonoztam és mikor periszkóppal befogtam 2 torpit küldtem rá,szegénykém kettétört, és a két fele kilógott a vízből:)) -
GarET #3311 jah m/s-ból hogy lehet csomóra átváltani, én találtam vmi olyat, hogy egy tebgeri mérföld (csomó) 1829 m úgy emlékszem:) nade ebből még nemtok átváltani!!
vki ha már átváltott plz help. -
Lupis #3310 Miken változtat a mod? -
GarET #3309 Jah embrek nemtom ki tette fel eddig az új sonr módot, de sztem egész jó, élethűbb szerintem. Próbáljátok ki bátran.) -
GarET #3308 hehe ezzel kéne kezdeni a FAQ-ot:) -
Tgabbar #3307 :D -
Bee #3306 Ha senki sem vállalkozik a feladatra, akkor, ha gondoljátok, összedobhatom én is. Bár kicsit túlbonyolítom a dolgokat. (Recept: Silent Hunter 3; hozzávalók: sok szabadidő, számológép, mértékegység táblázat és a tört verzióval rendelkezőknek egy doboz Xanax. ) -
#3305 ATI 9600 kb 20000FT
512 333mhz DDR 10000Ft
akkor már memoriát is böviteném -
#3304 No megdöntöttem a rekordomat Konvojtámadás, 4 sor hajó, kisérők sehol, beszabadulok, összes torpedó talál, és robban iselsőre két megrakott tanker és egy c3as a zsákmány, megjelennek a kisérők, mindjárt hatan a rombolókra nem maradt időm azonositani, de két flower korvett volt közöttük, (meg talán egy Hunt 1, de ez nem biztos) 4 órán át dobáltak ezek a mocskok, és több mint 100 bombát dobtak de meglógtam -
Tgabbar #3303 ugye-ugye :).