Silent Hunter III
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Többek között ezt is írja:
"Can I run the electric motors while surfaced?
Nope."
És úgy álalában sok kérdésre választ ad.
http://uboat.net/index.html
A modokról: nem hinném hogy valaki azt mondja hogy a játék túl nehéz és felteszek má' egy modot hogy könnyítsek rajta. Íziben annyira le lehet butítani hogy csak na. Általában aki modot rak fel az szebbé, realisztikusabbá és autentikusabbá akarja tenni a játékát. Persze utánna kell nézni hogy hogy is volt ez a valóságban. Bezony!
Néhány példa: ha szebb eget raksz fel az nem csalás. Ha a crew fáradását megbuherálod az nem csalás. Ez a fáradás téma el van cseszve az eredeti játékban. 1 óra 12 perc után mindenki elfárad tökmindegy hogy a hajó melyik részén van és ez enyhén szólva irreális. Általános iskola alsó tagozatos tanulója nem fárad el ennyi idõ alatt de a porosz matrózokat nem ilyen kemény fából faragták úgyhogy ennyi idõ után nekik menni kell alukálni..<#taps>#taps>
A tisztelt fejlesztõk is csak emberek úgyhogy õk is hibázhatnak: a T-II tipusú torpedó nem reális. Ha jól emlékszem 1800 méter a hatótávolsága a játékban pedig a valóságban 5000 m 30 csomóval (már ha elõmelegítették az akkut), anélkül csak 3000 méterre ment el 28 csomóval. Ha olyan modot raksz fel ami ezt korrigálja az se csalás. Ugye jól mondom?
Szal sorolhatnám még a példákat de nem akarom bõ lére ereszteni, a lényeg, hogy a modok általában sokat javítanak a játékon és abszolut nem az a céljuk hogy a játék kevésbé legyen reális, vagy hogy kevesebb kihívást jelentsen.
Stabilitás? Nekem sose fagyott még ki se moddal se anélkül. Meg hibás mentésem se volt. (Persze nekem nem a feltört van meg<#kacsint>#kacsint>) Úgyhogy ennyit a modokról.
Akinek kellenének korabeli zenék a gramafonra annak itt van egy pár link:
http://rapidshare.de/files/788866/Messervy_s_gramophone_pack1.rar.html
http://rapidshare.de/files/788928/Messervy_s_gramophone_pack2.rar.html
http://rapidshare.de/files/789025/Messervy_s_gramophone_pack3.rar.html
http://rapidshare.de/files/789107/Messervy_s_gramophone_pack4.rar.html
http://rapidshare.de/files/789289/Messervy_s_gramophone_pack5.rar.html
Egy órában csak 1 fájlt enged letölteni úgyhogy sajnos 5 óra kell hozzá hogy leszedd. Nem slágerek, sanzonok hanem korabeli német katonai indulók úgyhogy partizánoknak nem különösebben ajánlom a letöltésüket<#vigyor1>#vigyor1>
Ha valaki ért egy picit angolul akkor nagyon hasznos az angol FAQ:
http://subsim.com/phpBB/viewtopic.php?t=28146
Ja, akiknek meg kéne a német himnusz<#worship>#worship> azok megtalálják itt:
http://s6.yousendit.com/d.aspx?id=0KHE0M0X42EOO2ZECJ7T4FFIK9
iSS!
Nem tudom, hogy mennyire csalás pl. a szögmérõ használata, ami valahogyan kimaradt a programból. Biztosan a fejlesztõk direkt hagyták ki, pedig alapvetõ eszköz. Ezen egy mod segít. És még sorolhatnám.
"Az,hogy a modokat ostobaságnak tartom, nem jeleti azt,hogy az esetleges használóikat is annak tartom."
"Mindkettõ a lamereknek kell."
Ezek szerint nem ostobák, hanem lámák vagyunk?
És sztem a legtöbb mod inkább realisztikusabbá teszik a játékot mint könnyebbé.
A készítõk meg nem tökéletesek és idejük is korlátozott nem tudnak minden dologra odafigyelni és ezek kijavítása jobbátétele élvezetesebbé teszik a játékot.
Csak a Puffin ad nekem er?t és mindent lebíró akaratot. :-)
Helyette beértem a kisebb hajókkal is. Az eredmény nagyon ígéretes.
21 hajó 65000 tonna. 😊 Meg vagy 8 Sunderland, amikkel majdnem megjártam.
Az elsõ....
majd a második veszélyes helyzet.
És ahol mindíg összefutni hajóval.
Csinálj nekem magyaritast a jatekhoz.
Vannak modok, amelyek sokkal reálisabbá teszik a játékot, például csökkentik a hajóforgalmat, mivel eredetileg meglehetõsen zsúfolt a tenger (a valóságban volt, hogy akár egy héten át nem találkoztak semmiféle felszini hajóval a tengók). Szintén vannak modok, amelyek keménnyebbé teszik a konvojvédelmet, mert ez is eléggé gyengén van megvalósítva (egy vicc, hogy elöbb lövök szét ágyúval egy Hunt I.-est, mint õ engem), és még lehetne sorolni...
Szóval ennyit a "csaló" modokról, meg a használóikról...
A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!
Egyetlen esetben tartom elfogadhatónak a dolgot. Volt itt a fórumon egy olyan cucc, ami visszacsempészte a német zászlókba a horogkereszet. Ezt az egy "modot" tettem fel, miután meggyõzõdtem róla, hogy egyszerû képfile-ok, melyekkel az eredeti képfileokat kellett felülírni. Azóta van horogkereszt a német hajók zászlóján, és a Bismarck fedélzetén. Ezt azért tartom megengedhetõnek, mert nyilvánavalóan semmilyen szinten nem befolyásolják a program mûködését, és ezáltal realisztikusabb lesz a zászlók megjelenítése (mert nem vagyok egy horogkereszt rajongó, csak szerintem egy történelmi témájú szimulátornál törekedni kell a teljes valósághûségre, még akkor is, ha az bizonyos, azóta betiltott jelképek és dalok használatával járna).
355°-005° között ÉS UGYANAKKOR az 'Angle on Bow'
(nem tudom magyarul, talán a cél irányszöge
...) 90° környékén (kb. +/-15°), tehát 75°-105° (nem teszteltem pontosan, néhány fokot tévedhetek, de nagyjából ennyi) között kell legyen és mikor a távolság 1000m alá csökken, ekkor feladja a hajó rajzán a szürke téglalapokat. Ha még 1000 méteren kívül lett a cél lock-olva, a Ship feliratra újra rá kell klikkelni jobb felül a jegyzetpapíron és frissíti a Recognition Manual-t és mutatja a szürke téglalapokat...
Zogu King of the Albanians (1928–1946) Amit tudsz, az könnyű. Amit nem, az nehéz.
Viszont lehet igy is vadaszni:

A hajo kockat akkor adja ki (tapasztalatom szerint), ha 330-400 m kozott vagy es a torpedo kozel merolegesen fog becsapodni az aldozatba. Ha nezed a manualt, egyszer csak megjelennek ezek a negyzetek:

Felhagytam Sztálingráddal, már tengeralattjárón szolgálok.
Hogyan kell azonosítani egy hajót?? A kézikönyvben alig 5-6 fajta hajó van, és rendszerint egyik sem hasonlít azokra, amikkel találkozom.
(Mondjuk ez valahol jó, mert a könyv csupa rombolókkal van tele <#vigyor>#vigyor>)
Felhagytam Sztálingráddal, már tengeralattjárón szolgálok.
Zogu King of the Albanians (1928–1946) Amit tudsz, az könnyű. Amit nem, az nehéz.
Amíg a mentésem nem lett el*******, addig 7 küldetésem volt II.A és II.D hajókkal, valami 130 ezer tonna körüli eredménnyel (Anglia körül, ugye). Mágneses torpedóm talán 2 vagy 3 alkalommal nem robbant, impact torpedót csak az elsõ egy-két küldetés alatt használtam, késõbb teljesen áttértem a mágneses torpedó és a hajógerinc alá lövésre. Nincs semmiféle mod felrakva (tehát nincs "fuel bunker lövés" sem), realitás maxom, leszámítva a külsõ nézetet és a torpedó beállítását a WO által.
Egyébként "repülõ" torpedót én is láttam már egy csúnya kis észak-angliai viharban, egy rombolót akartam kilõni (ott ugye a beállított mélység meglehetõsen csekély).
Igen, a romboló ilyen fura jószág, hogy mindíg felém jön. 😊 olynakor tényleg nincs más megoldás, mint az alálövés. Elsüllyesztettem már pár rombolót, és ennek nagy részét úgy, hogy a romboló nem is tudta hogy ott vagyok, így simán oldalbalõhettem impactre állított torpedóval, akár 3000 méterrõl is. És a karcsú törzsének köszönhetõen simán kettétörik, vagy felrobban az egész, és elsüllyed mint egy kõdarab. Tehát ne maz alácélzás miat törik ketté.
Én meg szinte minden hajómat imapcttel küldtem le kusztóékhoz.1-2 esetet kivéve. A szög, meg egy rendesen végrehajtott támadáskor nem lesz "nem igazán jó". Ha hajóra bocsátot merõlegestõl +-45 fokban , vagy annál kisebb értékkel csapódik be, akkor tuti nem pattan le(tehát 45-135 fokos AOB között). Ha csak nem közel a gerinchez küldöd. EZ persze nem azt jelenti, hogy a távolodó hajóra 45 fokos AOBnál rálõve nem pattan le. mert mire odaér, tuti lesz már vagy 30 fok is, hanem a torpedó 45 foknál vagyob szögben érjen oda.
Nem akarok kampányolni az impact mellett. kinek mi jön be. Nekem sokkal több a pozitív tapasztalatom az impacttel, mint a mágnesessel.
És amúgy én is jobban seretem a "buborékosat". Már csak a gyorsasága miatt is.