11357
  • Tuvok #6192
    ne a view-eseket szúr be, csak simán a kép linkjét, akkor tudod kiszedni, mikor behívod a linked a böngésződbe, ott jobb klikk a képre, tulajdonságok és ott lesz maga a link
  • Tuvok #6191
    felsőhöz:
    25 fok a periszkóp, akkor az aob társzöge 65 fok lesz, ezt kivonva 180-ból az aob 115 fok lesz

alsóhoz:
    ha a hajó iránya észak, azaz 0 fok, a te irányod pedig 330 fok és 90 fokról látod, akkor az eltérés 30 fok, ehhez a 90 fok amiről látod az 120 fok, a maradék, az aob pedig 60 fok
  • PLackó
  • SzLacza
    Szóval, tucc segíteni, hogy megértsem?
  • SzLacza
    Nem tudom mit csesztem el, de köszi.
  • SzLacza

itt a link is, hátha nem megy át.
    http://kepfeltoltes.hu/view/050805/aob3.JPG
    http://kepfeltoltes.hu/view/050805/aob4.JPG
  • Tuvok #6186

• SzLacza
    Köszi. Na megint.

• Tuvok #6184
    Hát mivel a vinyódról van linkelve, így csak te láthatod :)
    konvertáld át jpg-re és tedd fel ide
  • SzLacza
    Nem látszik? Csak én látom?
  • Tuvok #6182
    töltsd fel vhová ,)
  • SzLacza
    Sztem nem mindegy a haladási irány:

(nem tudom sikerül-e a beszúrás. Első próbálkozűsom.)
  • Tuvok #6180
    Elmész hagymát szedi, egy napért fizetnek 3-3,5ezer huf-t, 3-4 napot csak kibírsz ...
    A 2 jó, de a 3 után inkább ne ...
  • Tuvok #6179
    De ha 20 fokkal számolsz, akkor az AoB szög másik felét kapod meg, ami ekkor 70 fok lesz . Ezt pedig kivonva a 180-ból már meg is van az AoB .
  • SzLacza
    a 2-öt nem ismerem, de azt olvastam, hogy a 3-hoz képest a 2-öt nagyon lehúzták. Inkább gyüjtögess sztem.
  • PLackó
    zsebpénzt nemkapok,szülinap-névnap nem szoktam kapni semmit (nem is várom el)
    nah de mi a véleményetek a 2. részről?
  • SzLacza
    Izé, bocs az elöbbit neked cimeztem.
  • SzLacza
    Fussunk neki megint. Pl. a felső képen amit csináltál a periszkópon a szög amit látok, kb 20 fok, ezzel szemben az angle on bow kb 110 fok. Nem pontos, de a 180 fok sehogy sem jön ki!
  • Placebó
    akko zsebpénz megvonás magadtól pár hétig és megvan...:)
  • Tuvok #6173
    Nyári meló ? ,)
  • PLackó
    khm.. még tanuló vagyok :)
  • Tuvok #6171
    Ha nincs banki tartozásod, akkor sztem egy havi minimálbárből is ki lehet szorítani ...
  • PLackó
    hiába szeretem és játszok rendgeteget ezzel a játékkal, 10000FT nagyon sok rá.
    pedig a patchek miatt nagyon fáj érte a szívem.
    a második rész viszont meg akarom venni (2000FT:)).
    nem sokkal rosszabb gondolom a 3. résznél.
  • Tuvok #6169
    Szerintem a hajó viszonyított haladási iránya mindegy:

• zoltang
    Igen. Azt írja, hogy a ezentúl a román Constantza kikötő a Fekete-tengernél elérhető. (De oda ki megy? A II.vh.-ban csak Type-II-ők működtek ott a tengeren.) Én régebben (1.1, .. 1.3-as javításban) nem kaptam ilyen üzenetet, hogy pl: elérhető Le Havre, Brest stb.
  • dr Kotász
    Így van. A kézikönyv is ezt írja.
  • Tuvok #6166
    Úgy megkaphatod az AoB-t, ha lock-olod a hajót, ekkor #6160 szerint a rálátási szöged logikusan az alsó szaggatott vonal lesz . Ezt a szöget pedig kivonod 180 fokból . Persze csak úgy működhet, ha a 181 - 359 fokig eső részt 360-ból vonod ki, vagy a bal oldali szögeket is 0 - 180-ig méred, azaz a periszkópon látott szöget 360-ból kivonod, ha a hajó bal oldalt van .
    Kérdés, hogy a hajó haladási iránya mérvadó-e .
  • SzLacza
    "AoB = 180 fok - irány"
    Ez csak akkor müködhet, ha párhuzamosan haladunk sztem.
    Hiszen akkor a haaldási egyenesemhez képest a periszkópom iránya, az valóban a másik hajó haladási irányának a 180 - "angle on bow" foka lesz.
    DE CSAK HA PÁRHUZAMOSAN HALADUNK!
  • SzLacza
    Ok. A navigációs térképen nekem is megy. De azt láttam, hallottam, hogy a periszkóp állásából kell kivonni vmit, ez a bajom, hogy sztem az képtelenség.
    Azért lennék rá kiváncsi, mert a navigációs térképen kicsit lassú a dolog pl. egy konvojnál. Hátha van vmi gyorsabb módszer, ezért érdekel a dolog, hogy tényleg lehet-e csak a periszkóppal kiszámolni, nav. térkép nélkül!
  • SzLacza
    Ez hogyan müködhet? Gondoljuk végig. Van egy háromszögem.
    1. amerre haladok, és amerre nézek a periszkóban az kiadja ezt a szöget.
    2. Amerre a hajó halad, és amerről ő lát engem. Ez lenne az angle on bow.
    3. A két hajó útvonalának a metszéspontja a harmadik szög.
    Azt tudjuk, hogy a háromszög belső szögeinek összege 180 fok.
    A másik két szöget nem ismerjük! 180 - irány - a metszéspontok szöge, lenne az 'angle on bow'. Ezért nem értem.
  • Tuvok #6162
    1.4 -esek nagy előnyben a szögmérő miatt, simán húzol egy egyenes vonalat a térképen (kis képen lent szaggatott vonal) a hajó haladási vonalára (a hajón hosszába), beszúrod a szögmérőt a vonalra a hajó elé és kinyitod a tengeralattjáró jelének közepéig, már meg is van .
    Na persze tegnap ezért voltam bajban, nem voltak hajók a térképen
  • Tuvok #6161
    hi
  • Tuvok #6160
  • PLackó
    huh micsoda pörgés van most :)
  • Tuvok #6158
    AoB = 180 fok - irány
    ez a legegyszerűbb
  • SzLacza
    Azért írtam a torpedós dolgot, mert több helyen olvastam, h. panaszkodtak a torpedókra! Nem teszik hozzá, h. esetleg ők csesztek el vmit.
  • SzLacza
    Köszi.
  • Tuvok #6155
    Nekem sincs gondom a dud torpikkal, 4-600 méterről üzemanyag tartályba elég BÁRMILYEN hajónak, 4 karrier alatt talán 5 rossz torpim volt
  • SzLacza
    A manuális célzásnál, még van egy dolog amit nem értek. Ezt már több helyről hallottam, hogy: az 'angle on bow'-t elvileg úgy is ki tudom számolni, hogy 180 fokból levonom a periszkópban látott szöget?
    Miért? Ezt matematikailag gázosnak tartom. Érti vki?
  • Tuvok #6153
    1.4 ja, csak nem érteni német, esetleg új kikötőváros elérhető ? :)