Felnőttek és a számítógép
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
"Mondtam az orvosomnak, hogy két helyen eltört a lábam. Erre Ő azt mondta, hogy ne menjek arra a két helyre többet."
a legnagyobb probléma sajnos legtöbb helyen (és nem csak a "nagyok"nál), hogy nincs meg a megfelelõ angol tudás, ami lényegesen veszélytelenebbé tenné az internetezést. meg persze - ahogy lent írtam - a rutin, hogy az ember ránézésre tudja, hogy mi az amit nem õ kért, hogy a képernyõre kerüljön 😊
If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

Míg szánkon a szó már tovatűnt a nap, élvezd míg teheted holnapokat(...)! -Horatius-
If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

Míg szánkon a szó már tovatűnt a nap, élvezd míg teheted holnapokat(...)! -Horatius-
A munka jobban megy, ha általa közöset építünk, és a világra szóló tett is többet ér, ha utána közösen énekelhetjük a Himnuszt.
A munka jobban megy, ha általa közöset építünk, és a világra szóló tett is többet ér, ha utána közösen énekelhetjük a Himnuszt.
van egy "hüvelykujj-szabály" (ami alól természetesen rengeteg a kivétel), hogy ami születésed elsõ 20 évében kerül a környezetedbe vagy történik körülötted az természetes, ami a következõ 20ban az érdekes, furcsa újdonság, és ami utána az már idegen, szokatlan, és nagyon nehezen megtanulható. a számítógép és a mobiltelefon pedig mind elég bonyolult és idegen dolog ahoz, hogy nehézkesen feldolgozható és megtanulható lehessen. persze, aki rááldozza a rengeteg energiát, az könnyen beletanul idõsebb korban is.
amire még emlékszem - anno Amigán volt néhány játék ami anyumnak is megtetszett, és elkezdett játszani - a bekapcsolással nem volt gond, az egyszerû. viszont az egérkezelés nagyon nehezen ment neki, 2 ujjal fogva tologatta az egeret, és nehezen ment neki a pontos pozicionálás.. de érdekelte a dolog, és gyakorolt - mára már könnyedén és rutinosan kezeli az egeret.
SG HETI KVÍZ 1. SZEZON: BRONZÉREM :P SCHUMI A LEGNAGYOBB!!!! FORZA FERRARI!!!
Ismerõs vett egy gépet, engem hívott telefonon, hogy segítsek, mint "szakértõ".Próbáltam telefonon keresztül segíteni, de hozzá kell tegyem, az ismerõs totál sík volt a számítástechnikához.Nem tudta mi az az ikon, egér, start menü stb.Mondja nekem, "állítólag van valami autós játék a gépen, hogyan kell elindítani?"Kérdezem, "milyen autós játék, milyen cuccok vannak kirakva az asztalra, olvasd be" (az asztal magyarázata külön 10 percet igényelt.)Sorolja:Sajátgép, ez,az,amaz...Need For Speed!Mondom, "hohó az lesz az, klikkelj rá 2-szer!"
Kis szünet klikkelgetés próbálgatás, azt mondja "nem csinál semmit".
Én:"duplaklikket nyomjál!"
Õ:"Azt nyomom de nem megy"
Én:"De gyorsan azt a duplaklikket"
Õ:"Gyorsan nyomom, de nem csinál semmit"
Én:"Nem ír ki semmit?"
Õ:"Nem.Mondom, hogy semmi"
Még így elpöcsörésztünk tíz percet, sikertelenül.
Én:"Na, hagyjuk, holnap lemegyek megnézem"
Másnap, ott vagyok gép bekapcs, nézegetem az ikonokat NFS sehol.Már kérdeztem volna, hogy melyiket próbálta indítani, amikor megpillantottam a WALLPAPERT egy k.nagy NFS logóval a közepén.
VÁÁÁÁ!!!!!
ezekután egyértelmûen az SP2 MELLETT vagyok, és amint kijön szalad fel fater gépére.
1 explorerben 1 honlapot nyitunk meg, ha másik kell, akkor ezt becsuk, megnyit egy újat (megvárjuk amíg bejön az indítóoldal minden mókája), majd utána irány a következõ oldal...
hát, az gondolom mindenhol alapvetés, hogy az architektúra felépítése teljes homály (memória vs. hdd vs. vidkártya...)