Felnőttek és a számítógép

← ElőzőOldal 3 / 3

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

VinylToy
Program, ami nem engedi hogy megnézzék azokat a leveleket. --> Spamihilator

"Mondtam az orvosomnak, hogy két helyen eltört a lábam. Erre Ő azt mondta, hogy ne menjek arra a két helyre többet."

Dzsini
mhm... mások, valami ötlet? vagy valami bevált módszer?

a legnagyobb probléma sajnos legtöbb helyen (és nem csak a "nagyok"nál), hogy nincs meg a megfelelõ angol tudás, ami lényegesen veszélytelenebbé tenné az internetezést. meg persze - ahogy lent írtam - a rutin, hogy az ember ránézésre tudja, hogy mi az amit nem õ kért, hogy a képernyõre kerüljön 😊

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

Szabina
Igen, ezzel már én is próbálkoztam: "Tudod anyu, ha bedobnak a vándorárusok mindenféle szórólapot azt is azonnal kidobod, hát ezzel is így kell..." csak valahogy ezt mindig elfelejti.

Míg szánkon a szó már tovatűnt a nap, élvezd míg teheted holnapokat(...)! -Horatius-

Dzsini
érdemes amúgy a technikai hátterét és az "értelmét" elmagyarázni a spam-nek és a popup reklámoknak (mármint küldõ oldalról, hogy ez olyan mint egy szórólaposztogatás, vagy amikor teledobálják a postaládát reklámmal, csak itt sokféle nyelven megy, és a legnagyobb részével pénzt keres a küldõ) - utána lényegesen kevesebb "nézd meg mi ez" lesz (tapasztalat)

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

Szabina
Ez ismerõs, nekem mindig anyukám szól, hogy "gyere csak, olvasd el, mi van ide írva" (spam), és nem hiszi el, ha azt mondom hogy ez csak egy jelentéktelen levélszemét: folyton azt hiszi, hogy valaki levelet írt neki amerikából.

Míg szánkon a szó már tovatűnt a nap, élvezd míg teheted holnapokat(...)! -Horatius-

Taranov
😄DDDDDDDD

A munka jobban megy, ha általa közöset építünk, és a világra szóló tett is többet ér, ha utána közösen énekelhetjük a Himnuszt.

Taranov
Az gáz lenne. Én sok explorert tartok megnyitva, advanced user/loser vagyok 😄

A munka jobban megy, ha általa közöset építünk, és a világra szóló tett is többet ér, ha utána közösen énekelhetjük a Himnuszt.

Dzsini
õk (meg közülünk is sokan) már beleszülettek, olyan természetes berendezési tárgy, mint a tv a rádió vagy a mikrosütõ...
van egy "hüvelykujj-szabály" (ami alól természetesen rengeteg a kivétel), hogy ami születésed elsõ 20 évében kerül a környezetedbe vagy történik körülötted az természetes, ami a következõ 20ban az érdekes, furcsa újdonság, és ami utána az már idegen, szokatlan, és nagyon nehezen megtanulható. a számítógép és a mobiltelefon pedig mind elég bonyolult és idegen dolog ahoz, hogy nehézkesen feldolgozható és megtanulható lehessen. persze, aki rááldozza a rengeteg energiát, az könnyen beletanul idõsebb korban is.

amire még emlékszem - anno Amigán volt néhány játék ami anyumnak is megtetszett, és elkezdett játszani - a bekapcsolással nem volt gond, az egyszerû. viszont az egérkezelés nagyon nehezen ment neki, 2 ujjal fogva tologatta az egeret, és nehezen ment neki a pontos pozicionálás.. de érdekelte a dolog, és gyakorolt - mára már könnyedén és rutinosan kezeli az egeret.

Gladiator
viszont az érdekes, hogy minnél fiatalabb vki, annál jobban ért a gépekhez. Unokatesóm 8 éves, nincs is otthon gépük, csak amikor nálunk van akkor szokott gépezni, de simán bekapcsolja, meg elindítja játékokat, meg minden, pedig én meg se mutattam neki.

Muhaa 😛PPPP
Bandee1987
Hálistennek szüleim nem értenek a géphez, és nem is akarnak hozzányúlni. A családom többi tagja, meg annyit legalább tud, hogy hogyan kell feltelepiteni egy programot...

SG HETI KVÍZ 1. SZEZON: BRONZÉREM :P SCHUMI A LEGNAGYOBB!!!! FORZA FERRARI!!!

Fefe
😄 Szerencse,hogy nem TFT monitorod van. Gondolom én

Fefe
😄DDDDDD

Gladiator
:-DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD

😄DDDD

Dynamic
Már lehet, hogy leírtam:
Ismerõs vett egy gépet, engem hívott telefonon, hogy segítsek, mint "szakértõ".Próbáltam telefonon keresztül segíteni, de hozzá kell tegyem, az ismerõs totál sík volt a számítástechnikához.Nem tudta mi az az ikon, egér, start menü stb.Mondja nekem, "állítólag van valami autós játék a gépen, hogyan kell elindítani?"Kérdezem, "milyen autós játék, milyen cuccok vannak kirakva az asztalra, olvasd be" (az asztal magyarázata külön 10 percet igényelt.)Sorolja:Sajátgép, ez,az,amaz...Need For Speed!Mondom, "hohó az lesz az, klikkelj rá 2-szer!"
Kis szünet klikkelgetés próbálgatás, azt mondja "nem csinál semmit".
Én:"duplaklikket nyomjál!"
Õ:"Azt nyomom de nem megy"
Én:"De gyorsan azt a duplaklikket"
Õ:"Gyorsan nyomom, de nem csinál semmit"
Én:"Nem ír ki semmit?"
Õ:"Nem.Mondom, hogy semmi"
Még így elpöcsörésztünk tíz percet, sikertelenül.
Én:"Na, hagyjuk, holnap lemegyek megnézem"
Másnap, ott vagyok gép bekapcs, nézegetem az ikonokat NFS sehol.Már kérdeztem volna, hogy melyiket próbálta indítani, amikor megpillantottam a WALLPAPERT egy k.nagy NFS logóval a közepén.
VÁÁÁÁ!!!!!
Gladiator
esetleg másoknak valami sztori?

Dzsini
természetesen az "ön az 50.000.000 látogató az oldalon, nyert egy ingyen végbéltükrözést, kattintson ide" automatikus klikket generál.

ezekután egyértelmûen az SP2 MELLETT vagyok, és amint kijön szalad fel fater gépére.

Dzsini
ja, és természetesen a keresõengine-használat teljes hiánya. (bár ez nem csak a "felnõttek"nél fordul elõ...)

Gladiator
Ja, meg apám a leveleknél, minden spam levelet végigolvas, mivel õ nem igazán beszél nyelveket, az angol és a németet lefordíttatja velem, még akkor is, ha vmi cserepesvirág akcióról szól... persze a vírusos leveleket is nyitogatja ám...

Gladiator
:-D

Dzsini
ja, és a "nem megy a net" reakció amikor épp a beállított szökõévente elérhetõ honlap nem jön be
1 explorerben 1 honlapot nyitunk meg, ha másik kell, akkor ezt becsuk, megnyit egy újat (megvárjuk amíg bejön az indítóoldal minden mókája), majd utána irány a következõ oldal...

Dzsini
hehh.. lenne ismerõsöm (DTP-s) aki abban a pillanatban törné el a kezét a próbálkozónak amint 10 centinél közelebb kerül bármilyen cucca a képernyõhöz 😄DDD

hát, az gondolom mindenhol alapvetés, hogy az architektúra felépítése teljes homály (memória vs. hdd vs. vidkártya...)

Gladiator
A kedvencem még az is, amikor nagymamám törölget a gépnél, és az egérre felcsavarja a zsinórját.

cSuwwi
pffff 😊

shit happens

Gladiator
Apám múltkor elkezdett velem ordibálni, hogy elbasztama gépét, mert nem tud megnyitni egy word vagy excel dokumentumot sem. Jó, modnom mutasd. Apám megnyitja a filet, télleg kiír vmi hibát. Odamegyek én, megnyitom vmelyik filet, de nekem mûködik. Elszórakoztunk egy darabig, mire kiderült, hogy õ az Exceben a word fájlokat, a wordben pedig az excel fájlokat próbálta megnyitni. Grat.

Gladiator
Mamámnak mutogattam a nyaralási képeket a gépen. Õ meg egy csomószór rácsapott a monitorra. Mindig mondta, hogy ott van egy légy. Én mondjuk soha nem láttam, de ez meg folyamatosan csapkodta. Csak a végén derült ki, hogy õ az egérre hitte azt, hogy légy.

Gladiator
Na, ide olyan történeteket várok, amiben felnõttek bizonyságot tesznek, hogy menyire is vágják az infót.

← ElőzőOldal 3 / 3