22
  • aaaaa
    #22
    "Magyarorszagon legalisan letolthetsz zenet, filmet az Internetrol, es otthon nezegetheted."

    Ki tudja meddig... Ezek a senkiháziak módosítanak egyet, és öt év börtön járhat az MP3 vagy a Divx szó kimondásáért is.
    Sajnos a felhasználók nem tudják kellőképpen támogatni a politikusokat, így sajnos semmi jó nem várható.
    A fasiszták és kommunisták által hozott törvények is elleszenvesek voltak a társadalom 95%-a számára, de az a pár százalék, akié a hatalom volt el tudta érni, hogy betartsák őket. A legegyszerűbb , hogy a másként gondolkodókat is elleségnek, a bűnőzők támogatójának állítják be.
    Hány embert sikerült már itt is megtéríteni a hazug csúsztatásnak : másolás=lopás. És mint látjátok már ezeken a fórumokon is kampányol néhány elvakult "társunk", aki cégének kicsinyes védelme érdekében gátlástalnul kisemmizne bárkit.
  • [HUN]Stanlee
    #21
    Meg nem lattam ezt a rabomobilt, de ha igen, beleulok, mert enram is az var majd. :-) Egyebkent a nemeteknek meg nem a letoltokkel van bajuk, hanem azokkal, akik nagy mennyisegben masolnak dvd-t, es azt penzert eladjak. (ez szerepelt a cikkben, es tenyleg igy van) nemcsak filmeket, hanem termeszetesen a programokat is.

    En nem vagyok egy angyal, de ne higyjetek, hogy a nemetek is azok. Mindenki masol amit csak tud, mert mindenhonnan csak ezt latja az ember. Ha egy dvd iro csak 80€ es max 50c egy dvd, ne varja senki, hogy nem masolom le a filmet, ha tetszik. Ha igazan jo, megveszem eredetin, ha szar, meg az 50c-t is sajnalnam ra.
    A nagy buntetesek: az ujsagok televoltak egy hirrel, hogy elkaptak egy nemet muksot, mert 6000 zeneszamot osztott meg Kazaan. Birosag, meg a fejet akartak, rosszabnak volt titulalva mint egy gyilkos, es megbuntettek 8000€-ra: a mukso azonnal beleegyezett, es leperkalta a penzt. Nem vonult bortonbe.

    A nemet letoltoket vedo aktivistak meg majd elerik celjaikat es akar az utcara is kimennek tunteni az emberek, nem ugy mint Mo-n. (bocs a hosszu hozzaszolasert)
  • asdasdasd
    #20
    Magyarorszagon legalisan letolthetsz zenet, filmet az Internetrol, es otthon nezegetheted.
    Legalabbis az ArtisJus szerint:

    "Jogszerű-e művek magáncélú letöltése az internetről?

    Magáncélra általában igen. A letöltés maga a szerzői jog kifejezésével élve "többszörözés", amely kiindulópontként a szerző engedélyéhez kötött. E kötelezettség alól kivételt enged a törvény szabad felhasználásokról rendelkező fejezete. Az Szjt. 35.§ (1) bekezdés kimondja, hogy magáncélra bárki készíthet a műről másolatot, ha az jövedelemszerzés vagy jövedelemfokozás célját közvetve sem szolgálja (kivéve építészeti mű, műszaki létesítmény, szoftver, számítástechnikai eszközzel működtetett adattár esetén). Ez a szabály vonatkozik a letöltésekre is, méghozzá attól függetlenül, hogy a "feltöltés" jogszerű volt-e."
  • Razgon
    #19
    Kész csoda, hogy ez a kampány nem Magyarországon van.

    A kiadók iszonyatos mértékben korrumpálják a politikusokat,ez látszik a nyilatkozatokon is.
  • Piscator
    #18
    Németországban már jó, ha művészekről beszélnek.
    Legtöbb helyen a valódi művészetet, művészeket csekélyen támogatják.
    Szerintem nem a dc++ nyom nagyot náluk a latban, jobban az állami támogatás.
  • Piscator
    #17
    Úgy tudom, Dávid Ibolya nem volt belügyes, csak Pintér Sándor.
  • cSuwwi
    #16
    na igen. a már bizonyított zenekarok cd-it mások is megveszik :)
  • Luminas
    #15
    A művászeket senki nem akarja meglopni, csak a kiadókat. Nagy kár, hogy a kettő eggyütt van... :(

    Mellesleg, bár lehet hogy ez kicsit másabb téma. Mondta valaki, hogy kell ennyi zenekar? Ha a piac nem képes eltartani ennyi eggyüttest, akkor az azt jelenti hogy nincs is ennyire szükség. Különösen az olyan futtatott sz*rokra, akik nem is tudnak zenélni, és legjobb esetben is csak jó hanguk van. Én pl. max 1 évente (!) veszek zenei CDt, de akkro jól meggondolom, hogy mi, és képes vagyok kiadni rá 5000 forintot - Most erre az évre pl. a Nightwish - Once-ot veszem - ill. vettem volna, de egy nap alatt egész Miskolcon elfogyott, így várhatok a jövő hét elejéig...
  • GabiWong
    #14
    Majd ha kivonul a nép, és egy két ien fasztarisznyát felkötnek meg karóba huznak, akkor járjon ugráljanak.
  • SuperCow
    #13
    hehe mekkora poén lenne beülni a ketrecbe egy laptoppal és lemásolni pár filmet. :D .) muhaha
  • NEXUS6
    #12
    Amúgy viszont követelem, hogy azoknak a müvészeknek, akik eladott lemezenként kapnak részesedést, azoknak közvetlenül utalhassam át azt az egy-két száz forintot, ami rendesen a hasznuk szokott lenni abból a néhány ezrecsklből.Ne hüjitsuk már egymást lécci.

    A szigorú arcú embereknek meg üzenem: minden törvény megváltoztatható ám.
  • NEXUS6
    #11
    "A cél az, hogy a felhasználókban tudatosítsák, aki meglopja a művészeket, az ezért bűnhődni fog."

    Miröl beszál ez a csákó? Tudtommal a művészek szerződés és fix mani szerint dolgoznak. Vége a forgatásnak a film vállalat meg tejel. Ha nem jön be a 100 milkós bevétel akkor nem a szinészek meg a rendező kesereg, hanem a vállalat manegere, az meg nem művész beosztás.

    Bocsesz, arról én nem tehetek, ha a filmforgalmazók hülyék az üzlethez és nem tudnak mitkezdeni olyan 20 éves technikai kuriózumokkal mint a net, meg az irható cd.
  • Mike
    #10
    lassan egész orszégokat ki kéne kiáltani börtönnek. szegény rablógyilkosokat, és egyéb klasszikus börtöntöltelékeket meg ki kell utasítani ebből a fertőből
  • WiLDoR
    #9
    az új német igazságügyi miniszter, Brigitte Zypries nemrégiben kijelentette: "Senkinek nincs joga magáncélú másolatokra".

    akkor remélem egyszer majd jól elszáll neki a pi**ába valamelyik fontos meló vagy otthoni emléknek szánt anyaga, aztán akkor a hülye pi**ája majd átgondolja, hogy mekkora baromságokat mond legközelebb... meg milyen alapon meri megtiltani nekem bárki is, hogy a saját - megvett - cuccomat annyiszor és ott másoljam le, ahányszor csak akarom. ha meg tudom mutatni az eredetit is, akkor benyalhat velőig akárki.
  • Mice
    #8
    nem akarom lekopogni de hidd el lesz ez még sza&abb is

    vedd alapul azt hogy eddig még csak az USA-ról meg Kínáról olvastunk itt ilyen híreket s most már német honban is kezdenek fejükre állni az emberek
  • Mice
    #7
    szó szerint ez jutott eszembe

    csináljanak acél cdket és akkor oké

    vagy fizesse ő a cehhet a karcba ment cdimért
  • Yv@n
    #6
    Nem lesznek egyre hülyébbek...kb 1-1.5 évvel ezelőtt elérték azt a szintet ami alá egyszerűen már nem lehet süllyedni. Azóta pedig sikeresen tartják is.
  • awender
    #5
    Diákok persze hogy fogékonyak, másolnak ezerrel :)
  • Cat #4
    nálunk is mondtak ilyeneket, pl dávid ibolya belügyminiszterként amikor zsidóztak a fradi meccsen: "Nem értek a focihoz."
    vagy ugye egy másik okos szerint az internet csak pornólapokból áll...
  • gz8
    #3
    "Problémát jelent az is, hogy az új német igazságügyi miniszter, Brigitte Zypries nemrégiben kijelentette: "Senkinek nincs joga magáncélú másolatokra"."

    Anyuka hogy érzi magát?
  • DW
    #2
    Hátez kész röhej. Nevetséges. Az meg végképp baromság, hogy "ám a turisták, vagy a diákok igen fogékonyak a témára és a legtöbben közülük megértik a filmesek érveit." Ezek meg vannak hülyülve.
  • juhand
    #1
    A szerzői jogok védői egyre hülyébbek lesznek.