968
..minden ami benned van.
-
Mihail #168 és ha azzal jössz,hogy amúlt az létezik, akkor mutasd meg hogy hol van! :P -
Mihail #167 sem a múlt sem a jövő nemmlétezik már, a jelen van jelen, az állandó változás, a változás, ami éltet, amitől lélegezni is tudsz. változás nélkül nincs semmi. a változást meg hagyni kell, de ez nem azt jelenti hogy tétlenkedni kell! -
Mihail #166 thx -
Mihail #165 nézd én nem zsigerből ellenállok, és nem is azt mondom hogy nem gondolkodj. én csak azt mondom hogy nem a fejed vagy! ezt a mondatod jól gondold át, ha az segít.. nem a fejed vagy. a fejed az csak eszköz, és ezt elfelejtjük.
a kívácsiságról meg annyit, hogy sokan, a legtöbben, sokszor én is arra használjuk hogy meneküljünk, arra jó hogy ne a saját dolgainkkal foglalkozzunk. tudod nem a szoszédban kell rendet tenni, hanme otthon. nem a marson kell élet után kutatni hanem itt a földön kell rendbetenni a dolgokat. nem mondtam hogy egyáltalán ne gondolkozz, azt mondtam hogy ne a képzeleted irányítson, mert a képzeleted az nem azt mutatja amire a lelked igazán vágyik, ha nem hiszel a lélekben, akkor pedig tagadod önmagadat, és azt hiszed hogy a fejed, vagy, de te nem a fejed vagy.. ez egy zen kör lett :) -
www.met.hu -
Na akkor lehet, hogy ez a baj, nem?
És nem attól élek, hogy gondolkodom. De ha már egyszer tudok gondolkodni, akkor miért ne tenném?
Miért ne akarnék többet tudni a világról? Ennek érdekében miért ne olvasnék könyveket, néznék természetfilmeket, hallgatnék meg embereket, az erről-arról alkotott véleményük? És _gondolkodnék_el_rajtuk_ ??
Látod ez a különbség köztünk. Én elgondolkozom azon amit írsz. Nem értek egyet veled, de megpróbállak megérteni. És nem csak úgy írok, hanem meggondolom, hogy mit írok. (pl. hogy ne bántsalak meg stb.)
Te csak írsz. És nem gondolkozol el azokon amiket mások írnak. Rögtön, zsigerből csak az ellenállás...
Szerintem ez nem jó. De én nem te vagyok. Ha neked ez így jó... ám legyen. Nekem aztán tök mindegy. -
Mihail #162 vki nem tudja hogy hány fok lesz ma? na ehhez még kell agylnom, de tényleg nem tudjátok? -
Mihail #161 de mint modtam a gondolkodás, mivel egy eszköz helyesen is lehet használni, mint egy táblajáték asszociáció esetében, de nem kellet gondolkodnom rajta, csak egmjelent -
Mihail #160 nem veszem, jön, nem agyalok, csak írom -
Egy egyszerű kérdésem lenne:
Ha ez az egész a belsődből jön, és nem gondolkodsz rajta. Akkor az érveket honnan veszed? -
Mihail #158 na ez helyes, ha ezt a 4 erényt követed, csak vigyázni kell a busidó végleteivel -
Mihail #157 miért attól élsz, hogy gondolkodsz? a gondolkodok tahát vagyok, már rég megdőlt.. a gondolkodás egy eszköz, de mi ezt mindennek fölöttébb valóként használjunk, arra hogy mesevilágokat kreáljunk, most mond meg ez miért nem így van? miért nem igaz az hogy a gondolkodással megvariáljuk azt ami egyszerüen van? nem olyan ez mintha lenne egy táblajáték, amit a gondolkodással teljesen átalakítunk, de csaka fejünkben, mert a táblajáték felállása a valóságban attól még változatlan, mivel a gondolatok nem kelnek életre, és azt okozza a zavart, hogy más van a fejünkben mint ami a világban történik -
Nem tudnám finoman megfogalmazni milyen butaság a nem gondolkodás sztem, úgyhogy ezt inkább hagyjuk.
Az pedig arra volt példa pont, hogy a katolikusok hittek valamiben. Ami - a példánkban - nem volt jó. Te hiszel a "jó"ban? Sadun? Én? Ki tudja?
Senki. -
Mihail #155 mi ebben a kivetni való? arra válaszolj, hogy egyet értesz azzal, hogy mindennek oka van, semmi nem történik hiába, és ha a busidó közel áll hozzád, akkor ezt így kell látnod, mivel a busidó közel áll a zenhez -
Mihail #154 de mivel cáfoltad meg, ész érvet nem hozál fel rá, csak azt mondtad, hogy ez nem így van, vagy hogy szánalmas vagy mittudomén -
Mihail #153 de legalább kínálnak vmi, nézd én nem védem a krisnásokat, jó legyen akkora krisnások is koldulnak, nekem annyira mindegy -
most azzal jössz megint, amit egyszer én is megcáfoltam. így tényleg soha nem fogunk 1-ről a 2-re jutni... -
Mihail #151 na figyelj japánban szinte minden budhista koldul, erről anno enm 1 dokumentum filmet láttam. a nagy japán üzletemberek hatalmas pénzeket adományozna az egyes kolostoroknak, minimális tevékenységet tudnak csak folytatni ha éjjel nappal meditálnak, sztem logikus -
szerinted és karddal járkálok az övemen?
csak annyit mondtam, hogy a tisztelet, a becsület, a megbízhatóság és a megértés nálam a 4 fő erény... -
Mihail #149 azért mészárolták le őket, már lejjeb leírtam, mert ha erőszakot veszel önmagason, és ezt nem akarod meglátni, akkor megmutatják a veled történő események, amiket bevonzasz a működésedből eredően -
csoró országabn csak csoró rendek vannak. menj el japánba vagy tibetbe. kiváncsi vagyok, hány kolduló budhistát látsz...
ja és akkor miért jönnek oda hozzám a krisnások mindig vegyek tőlük ezt, vegyek tőlük azt? ezt nevezik burkolt koldulásnak, mert adnak valamit a pénzemért. amire nekem nagyon nincs szükségem. de sok emeber márcsak azért is ad nekik, h hagyják őt békén az élete további részében... -
Mihail #147 de ha nem gondolkozol nem tudsz tévedni! voszont a nem gondolkodás nem azt jelenti hogy nem működsz, hanem azt hogy a belsődből működsz, -
Mihail #146 a busidot, meg szintén tanulmányoztam bár ezt felületesebben(iaidóztam), szóval ennek a tannak is van sok árnyoldala, pl. az örökös feláldozom magam a becsületemért, a vérrel szerzett becsület az nem becsület -
Mihail #145 nem tudod, hogy hány budhista kolduló rend van? a tibeti gyógyítás amit tanultam, egy igazi hagyományos kolduló rendtől származik, nepálban találkoztunk is a rend néhány tagjával anno, és láttam őket koldulni a szúpa közelében. a krisnások meg ha nem tusnád itt Mo.-n a krisnavölgyben biogazdálkodást folytatnak, szóval ennyit a koldulásukról -
Lehet, hogy neki van igaza, lehet, hogy neked. De ezt sosem fogjátok megtudni.
Volt annó a Mr. Beanben egy jelenet:
A meghalt emberek sorra Mr. Bean elé kerülnek, aki eldönti, hogy ki megy a pokolba és ki a mennybe.
Jön egy zsidó - A menny felé irányítja.
Jön egy katolikus - Tévedtetek... és a pokol felé mutat.
Ezt bármilyen vallásra igaz, ez csak egy példa. Az, hogy kinek van igaza, csak később, vagy talán sosem fog kiderülni. És nem hinném, hogy itt fog bárki is bárkit meggyőzni ilyenekről, vagy történelmi ok-okozatról... -
ismered, mert tudod, h mi. de nem tudod a különbséget a stílusok és a fajták között. de ezt most nem kéne megvitatni... -
és miért mészárolták le őket? mert ellenálltak a kínaiaknak, nem hódoltak be. kína ekkor már nem volt az a kína, akire felnézett egy világ... -
így van. Tibet gazdag legelőket, és jó termőföldeket tartalmaz. és könnyen bevédhető egy esetlges támadás esetén. Tibetbe pdig csak be kellett masírozni a kínai katonáknak, mert Tibetnek nem is volt szinte hadereje... :P -
a budhisták földet művelnek, és mindent megtesznek a saját maguk ellátásáért. a krisnások koldulnak. a budhisták soha! ha igen, akkor azok nem igazi budhisták...
a szamurájokat jó, h felhoztad. én a szamurájok alapelvei szerint élek. mások tisztelete, megbecsülése, mindenenek felett a megértése. ha nem akarnálak megérteni, akkor már rég itthagytalak volna...
ja és a szamurájok nem azért rontottak a harca úgy, ahogy! hanem azért mert nem volt halálfélemük. és azér nem volt halálfélelmük, mert 5 éves koruktól harcosnak tanították őket... -
Mihail #139 hát ha neked ilyen egyszerű, annak a sok embernek a sorsa akit ott lemészároltak.. -
Mihail #138 hogy ne ismerem a stílust -
Mihail #137 hűha, ezt aztán a mély ok! ezt egy gyerek is megtudná állapítani! jobb csacsiság nem jutott az eszedbe? szóval ha ilyen felületes lenne a világ, akkor az kicsit furi -
Mihail #136 jól van, rendben
egyébként tudom, hogy most vmit nem teszek jól, mert nem kéne felháborodnom meg védenem magam, de hát még sokat kell fejlődni -
Mihail #135 jézusom, pont arról beszélek hogy nem várni kell a sültgalambot nem érted? hanem tenni, de nem erőszakkal, meg erőltetéssel, hanem úgy hogy teljesen ott vagyok, mint amikor a szamuráj busik a csatában elkergették a fölösleges gondolatokat és teljesen a feladatra koncentráltak. erre gondolok. pont azt kifogásolom a budhistákban hogy ők csak várják a sült galambot, mert koldulnak és egy helyben medutálnak. volt idő amikor én is sokat meditáltam, akár órákat! de rájöttem nincs erre szükség, mert nem kell keresni azt ami ott van, benned. régi zen mondás: ha keresed meg nem lelheted -
mit lehet? biztos ha ilyeneket írsz... -
tibetet azért rohanta le Kína mert kellett neki.
ez ilyen egyszerű... -
Jó, rendben. Rosszul fogalmaztam. Szerintem rossz a gondolkodásod. Rossz irányban haladsz. Kiemelném, hogy _szerintem_! Ez is csupán egy ellenvélemény. De lehet, hogy megfontolandó... -
Egyrészt nem most jön elő először ez a téma az életemben. Elgondolkodtam már egy-két dolgon, ne akard jobban tudni az életem és a gondolataim mint én.
Nem háborodtam fel. Ne _képzelj_ olyan dolgokat az álatalam leírtak mögé, amik nincsenek, és ne keress egyből mindenben és mindenkiben rosszindulatot.
És nem hinném, hogy a magna/anime dolgokat védeném, vagy védeni kéne. Ha ezt hiszed, rosszul értelmezed itt amiket ezzel kapcsolatban írtam.
És én sem beszélek így veled (faszság). Úgyhogy légyszíves te se tedd. Beszélj így azzal, aki veled is ezt teszi. Köszönöm. -
Mihail #130 ebben lehet, hogy igazad van, hogy nem ismerem, de mondom, teszel amit akarsz, te dolgod -
Mihail #129 1. sokan elzárkóznak a budhizmusól
2. remélem egy dologban egyetértünk, hogy véletlenek nincsenek, és mindennek oka va, a budhizmus is ezt állítja
3 tehát akkor nem véletlen, hogy Tibetet erőszakosan lerohanták, na szted miért kapták ezt? azért mert olyan jó úton jártak?
szerinted az emberek akik szenvednek, ártetlenul szenvednek? bárki is? nem, és a budhizmus szerint sem
csa a budhizmus azt mondja hogy a karmájuk üt vissza rájuk, mert rossza cselekedtek, stb.
én viszont azt mondom, hogya működésük torz, és ezért reagálnak és tesznek olyan dolgokat, amelyek maguk köré erőszakot szülnek