968
..minden ami benned van.
  • sz4bolcs
    nekem X-aktákból A vége c. rész jutott eszembe. Ahol Gibson Prais elmondja, hogy legtöbb ember amitt aggódik, hogy mások mit gondolnak róla, pedig aki miatt aggódnak ő is emiatt aggódik. Na most ez off volt csak leírtam, mert eszembe jutott :-) Mihail: neked annyit, hogy ne nézz már le mindenkit! És igenis lázadsz. Lázadsz azzal, hogy megnyitottad ezt a topicot, ami szerintem teljesen értelmetlen volt, az összes hozzászólásoddal együtt. Látom ellenem is lázadni fogsz a hozzászólásom után :) Vagy azzal jössz, hogy igazam van, és tényleg értelmetlen volt a topic. Ezzel ne gyere, nem kapsz megváltást a beismeréseddel, jobb ha nem írsz semmit, és csak magaddal, a belső békéddel foglalkozol ahelyett, hogy itt próbálod megváltani a világot. És igenis próbálod, különben nem lett volna ez a sok hozzászólás, én sem írtam volna. Ez csak egy baráti tanács, nem kell megfogadni...
  • Pluskast
    Azért azt árúld már el nekem, hogy honnan veszed, hogy Jézusnak volt ágyasa?
  • mikike
    én még csak tájékozodom, nincsenek saját tapasztalataim és igazából egyik útról sem hiszem, hogy az enyém lenne

de ne aggódj, azt teszem amit tennem kell

mint ahogy minden más ember is
    csak szeretném biztosan tudni, hogy miért
  • Mihail
    egyébként figyelj nem bántani akartalak ezzel, de mindig csak mások gondolatairól beszélsz! hogy buddha így, jézus úgy, sri chinmoy meg amúgy, egy ismerősöm azt mondta stb.. és te, te mit tapsztaltál? a budhizmus vonz? akkor csínáld ne szájhősködj! járd azt az utat, és te mond meg, de őszintén, hogy fejlődtél-e tőle! és te, te nem szeretkeztél egész életedben egyszer sem? tudod mi a probléma, hogy dugásnak nevezed! mert a dugás az nem szeretkezés, a dugás az az erőszak egyik formája, annyit tesz, hogy bosszút állsz máson, de valójában önmagadon, ezért nem érzel igazi beteljesülést egy ilyen aktus után! viszont ha szeretkezel, de tényleg szeretkezel, ami annyit jelent hogy önzés nélkül adsz, és csak adsz a másiknak, akkor igazi beteljesülést élhetsz meg! szerinted hogyan lennél a világon ha a szüleid nem szeretkeztek volna? ez az élet rendje. csak sokan nem kezelik úgy mintegy különleges dolgot, hanem rutin férfi feladatot(vagy éppen nőit) csínálnak belőle és tényleg csak kefélnek, de ezek az emberek bármit is mondanak, nem érzik jól magukat a bőrükben, és könnyen elkapnak nemi betegségeket, van olyan aki impotens lesz, van aki elhidegül a szexualitástól, van aki csak szükségből csínálja, ők mind rombolnak a szexualitással. De vannak emberek akik, igenis szeretkeznek és ilyenkor két lélek ünnepli az életet! ez az energia pedig mindkettejük és az egész világ számára jót hoz.
  • Mihail
    mert biztos nem 25-30 közötti
  • Mihail
    az igazság az, hogy semmit se tudsz a szeretetről a szerelemtől meg valószínüleg félsz. hány éves vagy egyébként?
  • Mihail
    esküszöm te semmit se tudsz. buddha ki volt szerinted? sziddharta herceg wazzeg! vágod? felesége volt, gyereke, amíg nem indult el megvilágásodás útján élvezte az élet minden örömét. Jézusnak is volt ágyasa ha nem tudnád. a szerelem is az önkifejezés egyik eszköze, ha megtagadod akkor az élet fenntartását tagadod meg.
    más a szerelmesek szeretkezése és más a szex, a puszta kefélés, az csak agresszióról szól, de az igazi szerelem gyógyítja a világot
  • Mihail
    a tibeti gyógyításon tanultunk olyan technikát hogy visszamenj előző életedbe, de erre nincs szükség, most ezt az életedet éled, és itt és most és az előző életed eseményei lényegtelenek a tapsztalat a lényeg
  • mikike
    egyébként nem tudom mennyire figyelted az igazi mesterek (Jézus, Buddha) életét, de ami azonos bennük, hogy egyiknek sem volt csaja, sőt egész életükben nem dugtak egyszer sem.
    (egyébként az hallottam, hogy minden közösüléskor (és öléskor) akkora asztrálörvény keletkezik, hogy megrezdíti az egész (másik) világot)
    szóval a szerelemnek semmi köze a szeretethez, sőt...
    a szerelem egyetlen emberre irányul és aki igazából szereti az embereket, az mindegyiket ugyanúgy szereti
    így a topik címe el van cseszve és ezáltal az egész topik is
  • mikike
    meditációban pedig egyáltalán nem képzelődsz, hanem magadat fedezed fel

ismerek olyan embert aki közben a saját tudatát vissza tudja vezetni elöző életeibe, szóval igenis az önmegismerés útja

(bár remélem tényleg nem kötelező a megtisztuláshoz, mert nekem nem megy)
  • mikike
    ne aggódj én sem hiszek 100%ban az élő "mester"eknek, aki ennyi mindenhez ért és ekkora sztár, az nekem gyanús, de biztos előbbrébb tart mint mi
  • Mihail
    találkoztam már olyan magyar budhista mesterrel,aki materializált egy követ nekem, és minden társanak egyet-egyet. és minden volt felesége 1-1 lakást vitt el tőle(3 vagy 4 felesége volt, világi budhista), vagyis vmit mégsem csínált jól, nem volt hiteles. sok mestert, tanítót felkerestem, egyiket sem lehet követni, mert önmagadat kell követned, a belső útmutatást!
  • Mihail
    a meditációkban pedig nagyon is képzelődsz, és mivel nem a fejed vagy, ezért a képzelet nem vezet a lelkedhez, hanem pont eltávolít. milyen meditációkat gyakorolsz? imaginációkat? kiüresítés? vagy mit? mesélj, tényleg kívácsi vagyok
  • Mihail
    olvastam két könyvét is,nézd hidd el én ezeket megjártam(és ezt nem nagyképüen mondom), de sri chonmoynak is van vmi furcsa az arcán, a könyveiben ott a képe, nézd meg. de neki is vannak jó meglátásai, mint pl. hogy az önkifejezés eszközeit kedveli, stb. nem kell meditálni, hogy oda eljussál, te ott is vagy, csak a képzeleteid választanak el, mert a képzeletek torzítják lelked valóságát, nem ismered a régi scorpions számot: "make it real no fantasy" :) csak úgy eszembe jutott :)
  • mikike
    igen a lelked van és a meditáció célja pont, hogy oda eljuss
    és van megvilágosodás, vannak (kevesen) akik meg is világosodtak
    pl. Sri Chinmoy

(de említhetném Jézust vagy Buddhát is)
  • Mihail
    figylej tudom, hogy nem fogod elhinni de nincs megvilágosodás, azonban olyan van hogy úgymond valódi önmagaddá válsz, és meg lesz benned minden válasz mindenre. én is a tapasztalatról beszélek! az nagyon fontos! de meditációnal valójában újra kívül keresgél az ember, tehát eltávolodik önmagától vagyik megtagadja önmagást, az egóját. amíg meditálsz, addig nem cselekedsz a fizikai világban, mert tétlen vagy. viszont azért öltött a lelked egy testet, hogy itt a fizikai világban kifejezd önmagad, mindenki a saját útja szerintm, mert "az út vagyok én", én pedig nem a fejem vagyok, hanem a lelkem vagy nevezd aminek akarod.
  • mikike
    a lelki fejlődést értem a megtisztulás alatt

amikor már nincsenek negatív tulajdonságaid, minden embert ugyanúgy tudsz kezelni, stb...

a megvilágosodás pedig azt jelenti, hogy pontosan tudod mi történik és azt is hogy miért
    ezenkívül akkor már szabad akaratod is lesz, nem KELL reinkarnálodnod, tudatod olyan lesz mint a fény

de ehhez sok élet kell és az, hogy dumálsz a szeretetről nem fog segíteni, csak a tapasztalat
  • Mihail
    szóval a szeretet és a szerelem közötti külöbséget vizsgálod? hát csak annyit tudok mondani, hogy az ember egészséges állapota hogy van egy társa, és vannak a szerettei. de nem tudom hogyan leírható ez a különbség. nem akarok agyalni :) de azt érrzem hogy ha egyszer lesz egy gyerekem akkor ő felé a szerelemhez hasonló érzést fogok érezni, persze nem olyat mint az anyjához(mert az megint bebaszna :), de vmi hasonlót.
    mindenesetre egy dolog beugrott, hogy miért van az hogy az angolban(meg a németben, meg kitudja még hány nyelvben) pl. nincs megkülönböztetve a szerelem és a szeretet külön szóval??
  • Mihail
    milyen megtaisztulás, mondom tanultam tibeti gyógyítást(lejjebb leírtam a tapsztalataimat!), és azt kell hogy mondjam, hogy az sem tiszta tan. pedig ott aztán kellett meditálni, 1 hétig böjtölni(no hús, no állíti eredetü kaja) az első beavatásig, és kb. 3-4 évig csínáltam jó sok beavatás, már csontokat is tudtam gyógyítani energiával(de úgy hogy formálni tudtam a csontot!, volt akinek bütykét mulasztottam el, stb.), mégis végül rájottem hogy manipulációról szól az egész. nem kell semmi abarakadabrát csínálni, csak önmagadból működni, agyalás nélkül és akkor minden sima és jó, egyébként volt egy Miki nevű haverom, akit nagyon bírtam, biztos azért vagy szimpi.
  • Mihail
    hát ha ugyanaz lenne, az kicsit beütne nem? :)
  • mikike
    egyébként gondolom az a szeretet amivel engem szeretsz (már ha igazat mondasz), nem ugyanaz mint amivel a csajodat

ezért nem értem mi köze hozzá
  • mikike
    nem hát, mert még előbb meg kell tisztulnod
  • Mihail
    volt idő, amikor én is így gondoltam, de a meditációk nem vezettek számomra ilyesmire, oda vezettek hogy volt nap amikor du. hazamentem a suliből és estig meditáltam mélyen tibeti zenékre, de mégsem ez az út számomra
  • Mihail
    úgyhigy ne vitázzunk tovább, ez a lényeg, hogy tök jó ha szeretsz
  • Mihail
    éreztétek már azt hogy mindenetek megvan? úgy értem minden amitől jól érezheted magad és boldog lehetsz, én úgy érzem mindenem megvan, és ez tök jó. és tudod mit mondok Sadun Tryst? azt mondom hogy szeretlek téged(na ne értsd félre), és Arch-ot is szeretem, és mikikét is szeretem, mindenkit, de legjobban a családomat, és legesleginkább a szerelmemet.
  • Mihail
    szeinted az egy érv pl. hogy egy nőt azért gyilkoltak meg, mert nem akart lefeküdni egy férfival? sztem ez felületes, de mindegy ne vitatkozzunk, igazándiból nem kell vitatkozni
  • mikike
    pedig a fő cél tényleg mindenki számára a megvilágosodás, ami a meditáción keresztül vezet

csak addig erkölcsileg is meg kell tisztulni, szóval bárki más hiába meditálna egész életében, ha még nem tiszta

ezért születünk le ez a feladatunk, az utolsó életedben már csak a megvilágosodás van
  • Sadun Tryst
    az nem elég észérv, h azé ölték le őket, mert nem hódoltak be? akkor mi kell neked?
  • mikike
    mi köze a szerelemnek a szeretethez?
  • Mihail
    nem írtál semmi olyat ami megcáfolná, vagy erős érve lenne, az érveket alá kell támasztani, nem csak beleböfögni a világba, már bocs
  • Sadun Tryst
    minek mondjam el azt, amit 1szer leírtam?
  • Mihail
    ok
  • Arch
    Ez másik topic témája :)
  • Mihail
    egyébként miért nem lennél együtt a barátoddal ha gondolkodnál? vmi nics rendjén a kapcsolatban?
  • Arch
    Sosem mondtam, hogy a képzelet nem tud rombolni. De a képzelet jó is lehet.
    Mindennek két oldala van. (legalább :))
  • Arch
    Igen ebben egyetértünk. Nem megfogható, de azért van. A fénykép is van. Egy videó felvétel is van. Egy emlék is van.
    De tény, hogy nem lehet a jelen pillanathoz hasonlítani. :)
  • Mihail
    a filmek, sosem tükrözik a valóságot, se a könyvek, mind 1-1 nézőpontot mutatnak be, mesterséges krülmények között, de most nem azt mondta hogy ne olvassál és ne nézz filmeket! csak azt hogy a múltat nem lehet megragadni, se a jövőt, és nem a jelenben élsz, akkor nem fogod tudni élni az életedet. a fényképek is egy-egy pillnatot tükröznek csak, de semmi sincs ami a jelen pillanatához fogható, semmi. gondolom ebben csak egyet érthetünk? nem hsonlíthatsz egy eméket, egy filmet, egy könyvet a jelenhez, mindig ahhoz a pillanathoz ami van.
  • Mihail
    igen csak sokszor észre se vesszük és tulságosan is csak a lépzelteink és a gondolatain iránítanak. figyelj vegyük az egyik legvégletszerűbb példát, az egyik legtorzabbat. egy elmebeteget aki, gyilkol. miért teszi? mert vmi olyat képzel a világról vagy egy-egy emberről amiért gyilkol! valószínüleg nem fedheti a valóságot a képzelete, mert pl. egy szép nő, akármilyen beképzelt vagy elutasító egy férival nincs joga senkinek hogy brutálisan megölje, nem? de a nővel se véletlenül történt, vmiért ezt vonzotta a zéletébe, de tudom ez az amit az emberek nem szeretnek elfogadni. de remélem a képzelet romboló hatását ezzel tudtam neked szemléltetni.
  • Arch
    Mondod ezt egy olyan lánynak, aki ha az eszére hallgatna most pl. nem lenne benne a mostani kapcsolatában... :)
    Nem minden az, aminek látszik. Nem mondtam, hogy mindenen gondolkodni kell. De van, amin azért nem árt. :)
  • Arch
    fénykép? régi filmek? stb.