Szerelemről és szeretetről..
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Think lovingly, speak lovingly, act lovingly, and every need shall be supplied.
Punk tudósok bebizonyították, hogy létezik 4. akkord.
Megteheted, hogy elõveszel egy pisztolyt (amennyiben van ilyened), és egy erõsen gombásodó lövedékkel véget vetsz az életednek, megteheted, hogy fogsz egy kõdarabot, és kitörsz vele egy ablakot, mert van szabad akaratod.
Persze, erre rá lehet mondani, hogy ez elõre meg volt írva, a bizonyításra nincs mód 😊. De ettõl függetlenül és továbbra is úgy gondolom, hogy nekem van szabad akaratom, pl hallgathatok magamra kényszerítve popzenét éjjel nappal, de ez nem változtat azon hogy mennyire rühellem és hogy én a hard metált szeretem 😊.
Ahogy mondtam, szerintem egyfajta kompromisszum van. Van szabad akarat (tehát a mindennapjainkat úgy élhetjük meg, ahogy akarjuk, pl lophatunk kocsit, stb), de ezzel nem tehetünk magunk ellen (tehát olyan nincs, hogy én akkor most a popzenét szeretem és azt hallgatom, amikor hard heavy rocker vagyok).
Elég bonyolultan írtam le, de remélem érthetõ.
de lám, máris elõbbre léptünk
A hiedelmeid teremtik a valóságodat. - Seth
kicsit foglalkoztam asztrológiával és szerintem eléggé mûködik a dolog, de ha lenne szabad akarat úgy dõlne össze egy horoszkóp, mint a kártyavár
és nostradamust sem kellene értelmeznünk, mert ha lenne szabad akarat akkor egy jóslata sem vált volna be
nyilván azok miatt a tapasztalatok miatt amit kint szereztél jöttél rá hol a helyed
ehhez semmi köze a szabad akaratnak, be KELLETT járnod az az utat
ezt nevezik egonak és a fizikai síkon egy erõs hajtóerõ
Én például most voltam Vietnamban 1 hónapot, és mikor visszajöttem Magyarhonba, rájöttem, hogy gyûlölöm ezt a helyet és ezeket az embereket, és hogy az én helyem ott van, anyám mellett. Szabad akaratomból élhetek itt tovább, de boldogtalanul, mert az én helyem nem itt van.
Én úgy képzeltem el ezt, mint egy nagy ösvényt, amin végig kell mennünk életünk során. Letérhetünk, mehetünk másfelé, de az már nem mi vagyunk, és idõvel visszatérünk a saját utunkra.
Ettõl függetlenül most jelentem ki, hogy van szabad akaratom, én magam vagyok, és azt teszem amit akarok (sry az ellentmondásért 😊.
a saját személyiségem kényszerít rá, ezért nyilvánvaló, hogy így döntöttem
Gondolok itt arra, hogy abszolút igazság az, hogy pl esik az esõ. Igen, esik. Vagy hogy 2+2 = 4 (miután elfogadtuk a matematika ezen elveit). Ezekbe nem lehet belekötni.
De pl mi van akkor, ha megkérdezem, hogy pl az iraki háború igazságos - e ? (szerintem nem). Nem lehet egyértelmûen eldönteni, mert 1000 tényezõt figyelembe kell venni és 1000 oldalról meg kell nézni a dolgokat, nincs fekete vagy fehér.
Hogy amit mondanék, az az igazságnak az apró töredéke lenne, az azt jelenti, hogy féligazságokat mondok, tehát csak az érem egyik oldalát nézem. Én próbálom átlátni a dolgokat, és mindkét fél álláspontját megvizsgálni (általában mindkettõnek igaza van, csak az egyiknek ebben a másiknak abban 😊.
lehet, hogy Mihail nagyon aggresszív, de te meg túl nagyképû vagy
azt hiszed mindig neked van igazad
amikor élsz már csak azt teszed, amire születésed elõtt beprogramoztak, pontosan azokat a döntéseket hozod meg, amiket kell
Ha kimondasz valamit, az már soha nem a teljes igazság, midnig csak az igazság egy apró tökéletlen töredéke :-)
Mi a különbség a demokrácia és a kommunizmus között ?
A kommunizmusban van szólás szabadság, a demokráciában pedig szólás utáni szabadság... 😊.
Én személy szerint nem nevezném szabad akaratnak azt, amikor valamilyen rád irányuló negatív következménye is van a döntésednek (pl agyonvernek). Szabad akarat az, amikor semmilyen befolyásoló erõ nem késztet a döntésed megválasztására (pl nem fognak rád puskát).
Általában az esetek döntik el, hogy mikor kell és mennyire küzdeni. Például van egy humán beállítottságú ember, aki valamilyen helyzetbõl adódóan (pl családi nyomás) reálpályára készül. Otthon vért izzadva tanul, hogy teljesítse a közepes szintet, míg másképp negyedennyi tanulással lazán meglenne neki a kíváló minõsítés a humán tárgyakból. Egyszerûen nem ilyen az agya, és kár erõltetni...
"akkor ha jár neked megkapod, ha nem akkor nem"
Ezen a mondaton van a hangsúly. Példának okáért, van egy lány, akinek teljes mértékben nem vagy a zsánere. Na ott aztán megszakadhatsz úgy küzdhetsz, akkor sem lesz semmi. Egyszerûen nem vagy a zsánere és kész.
Azzal pedig, ha túlságosan elképzelünk valamit (egyetértek Mihaillal), néha ellenünk fordulhat. Gondolok itt arra, ha pl randizni akarsz valakivel, és annyira eltervezed, hogy mit mondasz, és hogy, hogy amikor oda kerül a sor egyszerûen becsõdölsz és egy értelmes mondatot nem leszel képes kinyögni. Ha pedig egyszerûen nem tervezgetsz semmit, csak adod magad és természetes vagy, akkor pedig minden megy mint a karikacsapás.
Abban viszont Sadun Trystnek van igaza, hogy amikor kell, akkor küzdeni kell, nem pedig várni a sült galambot.
2. jó akkor majd következõ életünkben megbeszéljük, ha gondolod. Én még ebben az életben próbálok élni.
Ugyanaz, mint amikor valakik a fegyvereket okolják a szörnyûségekért. Nem a fegyver öl, hanem az ember.
2. ahhoz, hogy fejlõdj és "tisztába jöjj magaddal" több élet kell, bár lehet, aki olyan tökéletes és kiváló mint egy szabolcs, annak nem
de talán a többi ember következõ életében szabolcsnak születik...
Most komolyan, miért vagyunk mi báránykák meg egy szemét bûnös semmi akárkik ... ?
Bárkit meglophatnak (és bárkit meggyilkolhatnak), függetlenül az öltözködésétõl, stílusától és kinézetétõl (annyiban van igazad, hogy némely esetben talán ezek is szerepet játszhatnak, de ez csak pár százalék között mozog). Elég egyszerûen csak rossz idõben rossz helyen lenni. Pl engem egyik pesti tartózkodásom alkalmával majdnem összevertek a C kategóriás állampolgárok, csak mert leálltam 2 percre nézegetni a térképet a metróban. Ha ott pl megkéselnek, az is az én hibám .. ?
Ha a másik oldalát nézzük, akkor egy részével egyetértek. Még régen ellopták az igen hanyagul lezárt biciklimet, azóta 100x jobban odafigyelek hogy zárom le és mennyi idõre hagyom ott.
Az erõszakról csak annyit, hogy igen, van némely olyan eset, amikor tényleg hibás valamilyen szinten a nõ is (gondolok itt arra, ha kurvásan viselkedik, vagy túlságosan kivágott cuccokban jár stb).
A manipuláció értelme épp abban rejlik, hogy látszólag nem korlátozza a szabad akaratot, de erõsen befolyásolja. Egy jó példa mindennapjainkból : A média. Minden igazságnak két oldala van, de a Média szereti csak az egyik oldalát "publikálni", erõsítve a fekete - fehér meglátást, és a kedves nézõk többsége igenis megelégszik ezzel az egy oldallal, mert nincs rá igénye, hogy mást higyjen, mint amit ezüsttálcán megetetnek vele. Sajnos sok esetben fent áll, hogy egy idõ után az emberek többsége annyira beáll egy "képzelt tényre", hogy már nem képes elfogadni az igazságot, ha szembekerülne vele. Több emberrel vitatkoztam már dolgokról, amiket a média teljesen máshogy állít be. Nem kell mondjam, õk váltig állították az igazukat. Amikor megkérdeztem, hogy milyen bizonyítékot, forrást vagy bármi mást tudna mutatni, ami aláállítaná az igazát ? A leggyakoribb válasz : "Hát a tvben ezt mondták. Meg a rádióban is..." Az ilyen embereket már én sem tudom sajnálni.
Mindkettõ lehetõség egy bizonyos 'manipuláció', mindkettõ külsõ erõ árnyalata, csak az elsõ erõszakosabb míg a másik rejtettebb.
Igen, a második eshetõségnél az emberek saját akaratukból 'dõlnek az igába', mert aki akar, az utána olvas a dolgoknak, de egy idõ utána ezeknek az embereknek már nem is nagyon lesz szabad akaratuk, mert annyira beléjük rögzül a média, hogy nem lesznek képesek (nem akarnak) mást hinni.
mihail se oda jutott vele, ahova kellett volna
egyébként szerintem nekem még optimális esetben is két élet kell, hogy legyen esélyem a megvilágosodásra
(lehet, már ehhez is kell egy "érettségi" fok)
de úgy gondolom, ahhoz, hogy igazán megismerd és szeressed magad, erre szükség van
és ezen keresztül már utána a többi embert is tudod szeretni
mert addig nem
Nem kell mindenkit szeretni. Csak elfogadni, érezni... Ha van valaki, akit nem szeretsz, és megérted hogy gondolkodik, mit miért tesz, el tudod fogadni (ehhez kell igazából látni) akkor elfogadod. Szerintem ha magad nagyon szereted, tehát boldog vagy, akkor mást is tudsz, és viszont. Nem azt mondom, hogy önzõ módon kell, hanem ha a saját világod szereted, akkor abból tudsz adni másoknak.