Háborús filmek

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Punker
nézem 😊

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idõ után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsbõl pálinkát lehet fõzni!\"

LittleL
Emberek, most megy a Navarone Ágyúi 2.

nyomás a tévé elé. már landoltak is Yugoszláviában...

Szédült Simon mondta a vásáron a cukrásznak: Ide a sütikkel vagy átkúrom a fejed a palánkon !

Tuvok
Nemtom mi az eredeti címe, nagyon régen láttam, bocs . 😞

Serpa
leírást hol találok ?
goglban nem találok.

Tuvok
Igen . Egy brit (vagy amcsi, nem emlékszem) romboló és egy német U-Boat vadászik egymásra a filmben .

Serpa
"Ellenség a mélyben", ez gondolom egy U-BOAT -os film ?

Tuvok
Na erre is rátaláltam .

Szal a Halál 50 órája (Battle of the Bulge) egy borzalmas, hibákkal zsúfolt film .
A Híd a Kwai folyón az egyik legjobb, bár kicsit valósághûtlenül mutatja be a Japánokat .
A Navarone ágyúi nem rossz, csak egy (szinte) ismeretlen hadicselekményt mutat be .

Nagyon örülnék ha levetítenék a Midway-t vagy a Leghosszabb napot, vagy az Ellenség a mélyben-t, azok az igazi nagy klasszikusok .

LittleL
Szerdán lesz a Navaronei különítmény. fsz:Harrison Ford
Franco Nero, Robert Shaw, Karl Weathers....
jó kis film...nézzétek

Szédült Simon mondta a vásáron a cukrásznak: Ide a sütikkel vagy átkúrom a fejed a palánkon !

LittleL
lehet, mart én csak feléig néztem, videón megvan, már láttam 100 -szor
De azért télleg nem értem, hogy miért kell kihagyni 10 másodperces részeket.
Szerintem a reklámok kedvéért hagynak ki részeket, az idõ pénz....

Punker
nem csak ez maradt ki 😞

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idõ után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsbõl pálinkát lehet fõzni!\"

én nagyon utálom emiatt a retekklubot...
megfigyeltem, hogy egy csomó filmnél kihagynak fontos részleteket...
nem tudom miért csinálják, de ez így tényleg idegesítõ...
LittleL
Jah, tényleg az egyik legjobb film , háborús témában...

De nekem feltûnt valami, nektek is ?:

Amikor Hessler megkérdezi, hogy:
- Játékok, modellek, órák... és mivel fogok harcolni ?

Na akkor végigsétált Hessler két sor tigris tankok elõtt, szemrevételezte õket,
majd így felet boldogan a tábornoknak:
- Vállalom!

Na ez a 10 másodperces rész kimaradt. DE vajon miéert ?
Rohatt retekklub. P

PREMIERE1

Szerintem a Halál 50 órája, annak ellenére, hogy történelmileg és technikailag is pontatlan, a szereplõk miatt nagyon szuper kis film.

Henry Fonda figurája, vagyis Kiley ezredes remekül kidolgozott, mégha én utálom is Fondát és látszik rajta, hogy unja a szerepet. Vagy Pritchard ezredes, aki mégsem olyan hülye (gumicsövek), mint ahogy elõször látszik rajta. De Schumacher hadnagy, Kohler tábornok vagy Diepel õrnagy mind-mind tökéletesen megformázott karakterek. Aztán ugye ott van Conrad, akit egyenesen Hans Christian Blechnek találtak ki. Zseniális volt. Vagy a seftelõ, "szarok a háborúra, de azért éljük túl és legyünk gazdagok" Guffy, vagyis Telly Savalas is mekkora volt már. Mintha miatta találták volna ki az õ karakterét. Lehet, hogyha nem válalja el, Kiley belezuhant volna gépével a benzinraktárba. 😊 Amerikai oldalon a Duquesne-Weaver párosítás is hatalmas húzás volt. Weaver jellemábrázolásában nagyon jól megmutatták, hogy kivel mit tesz a háború. Aztán ott van Gray tábornok, aki a világháborús tipikus amerikai tábornok megformálója, teszem hozzá zseniálisan. És ugye Hessler. Robert Shaw-t nagyon szeretem. Sok jó filmje van, sok negatív figurát játszott (Nagy Balhé), de itt valahogy rohadtul szimpatikus, annak ellenére, hogy nem kéne, hogy az legyen. (A mai Robert de Nirohoz tudnám hasonlítani, akinek ugyanúgy lehet drukkolni bûnözõként (Heat), mint rendes emberként (Ronin), holott nem kéne. 😊 Hessler itteni karakterét sokan Joachim Peiperéhez hasonlítják, de szerintem inkább Michael Wittmann igaz rá.

\"... népszavazás döntsön a nép szavazásból történõ kihagyásáról ...\"

PREMIERE1
Angolul sehonnan! (Szerintem ...)

PREMIERE1
NUTS!

Serpa
Hessler ezredes le kever egyet a nõnek ?

Punkerwork
www.wwiionline.hu-n is fent van aszem

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen.

Punkerwork
frászt

Serpa
németül nem tudok.
más oldal ?

másik kérdésemre tudod a választ ?

Punkerwork

Serpa
honnan szerezhetem meg angolul, vagy magyarul a páncélosindulót (Panzerleid) ?

Bastogne -i parancsnokság mit üzent a német parancsnokságnak ?
nem tudták értelmezni, és én sem. 😊

Bandee1987
Én bevallom nem néztem meg, de 2 nyomós indokom van rá:
- 1. Megvan videókazin
- 2. Már vagy hússzor láttam a filmet. (Bár megnézem én szivesen 21-szer is, de most nincs kedvem hozzá)

SG HETI KVÍZ 1. SZEZON: BRONZÉREM :P SCHUMI A LEGNAGYOBB!!!! FORZA FERRARI!!!

BADE
ez a sok reklám kikészít😞

2010 VB és klubtermékek: http://kep.tar.hu/lonsdaleshop/50636453#2

LittleL
"Azt el kell ismerni, hogy még mi Németek gyártjuk a legjobb játékokat a világon"

LittleL
Igaz, Na gyerünk gyerekek, kezdõdik máris a :

Halál 50 órája.

-nyomás a tévé elé, annak idején egyik történelem órán , mint kötelezõ filmet vetítették nekünk, amikor a világháborút tanultuk.

Bandee1987
Egy kis javításom lenne a mondatodhoz..."A benzin - élet" helyett a Hessler azt mondta, hogy a "A benzin - vér"

LittleL
Na és mi van az Elrabolt Expessvonattal?

Frank Sinatra Powa!!

LittleL
Das Boot - jah, az is naon jó film.

LittleL
Hányszor megmondtam már, hogy ne járasd a motort üresen.
A benzin - élet.

Ryleh
Jaja!Nekem könyben is megvan....Jahwoll!!!

Buddy
személyes okból?, mit jelentsen az, hogy személyes okból?

- Mit izgulsz, a zsernyákoknak most egészen más dolguk van, javában keresgélik a két eltûnt holttestet - Ha nem kapcsolod ki ezt a szirénát, az egyik holttestet biztosan meg fogják találni

Buddy
ha jobban megfigyelted volna, láthattad volna, hogy csak egy fegyvertelen felderítõ volt

- Mit izgulsz, a zsernyákoknak most egészen más dolguk van, javában keresgélik a két eltûnt holttestet - Ha nem kapcsolod ki ezt a szirénát, az egyik holttestet biztosan meg fogják találni

Nono, van még egy pár klasszikus, második világháborús alapfilm ezeken kívül.
A #22-ben már idéztem az egyikbõl... Kitaláljátok, hogy melyikre gondoltam?
Bandee1987
A kelly hõsei és a piszkos 12 no meg a halál 50 órája a legjobb.
Még a leghosszabb nap is nagyon jó.

Bucser
Szerintem meg a Kelly Hõsei, ha már kitalált filmrõl van szó... Egyébként meg nekem ami a legjobban tetszett második VH-s film: The Bridge Too Far...

"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF

0ppika
Mármint mi mivel?

http://epica.nl

Az éneklésrõl jutott eszembe egy másik klasszikus:
" - A Tipperary dalt, ha kérhetném.
- Hé, most angolok vagyunk!
- It's a loooong way to Tipperaaaaary..."

😊
Serpa
nem mérhetõk össze.

Serpa
Panzerlied.

0ppika
A Piszkos 12 a legjobb

http://epica.nl

LittleL
"Ob stüzrt, oder steigt........"
" ....?????"
" ÉNEKELJJ !!!, HANGOSABBAN!!"

HuAn82
A legjobb!

\"És cselekszem rajtok nagy bosszúállásokat fenyítõ haragomban, hogy megtudják,hogy én vagyok az Úr,ha bosszúmat állom rajtok.\" Ezékiel 25, 17

jóhogy.. 😄

\"A digitális, mindentlogolós korban vigyázni kell az emberfiának, mert könnyen megégetheti magát. :/\" Loál János atya bölcsessége - Jelentések könyve 5.55/5 [vétó on]

Serpa
amikor elindulnak a tigrisek 0 órakor, az kafa.

LittleL
az melyik is ?
Nem a Harrison Fordos.

LittleL
Jó film:

"maga is velem tart ?"
" Én inkább megnéznék egy tigrist belülrõl." - Peter Fonda

Punker
Navarone 2 lesz a legjobb

LittleL
Lesz a Navarone ágyúi 2. is,
de az nem ugyanaz, mint a Navaronei különítmény ?

Serpa
jövõ hét.

LittleL
Navarone ágyúit nézted ?