192
Xenosaga episode 2
  • NormalisEmber
    "Rossz hír a Xenosaga-rajongóknak: a népszerű RPG-széria történetvonalának kiagyalója, Soraya Saga otthagyta a sorozatot. A hölgy (férjurával egyetemben) a Xenogears óta bábáskodott a sztori és a karakterek felett - távozásának oka ismeretelen." (576.hu)

Az anime-t rendesen el****-k, most meg ez...
  • NormalisEmber
    Rpg
  • hiba
    Enmeg nem igazan hallottam erol a gammarol kicsit nezegettem a hpjat de ugy nem nagyon jottem ra: milyen stilus ez van mit kell csinalni? :) rpg vagy bunyos vagy mi? :)
  • NormalisEmber
    Hehe, én pont ezt csináltam az FFIX-nél.Én ugyan nem fordítgattam,de jegyzeteket azt csináltam a fegyverek és pajzsok kombinálásához+a varázslatokat is lerajzoltam.Otthon azt hitték hogy japánul tanulok (és megtanultam leírni olyan hétköznapi szavakat amiket az ember oly sokat használ, mint tűzsárkány,jégpáncél stb..)
  • CHEAPBOY
    lehet nem is tudnad vegigvinni, bar olyan elvetemult (s ezt most pozitivan ertve) embert mar ismertem, aki leforditotta az egyes szakszavakat japanrol... s jegyzetelt kemenyen:))
  • Sephi
    Mar alapbol 50% elbaszodd a fiilinget hogy nem erted a beszolasokat es semmit sem.

Az eleg ertelmetlen hogy leiras alapjan jaccod.

Bar oszinte valahol csodalom is hogy ennyire kitarto vagy de en soha sem birnam elviselni.

Talan , mondom talan , ha egyszer lesz FFVII-2 jatek es meglenne japanul nem birnam ki nem megnezni de nem is vinnem vegig az szent.
  • NormalisEmber
    Meg aztán ha nem rpg-ről lenne szó, hanem mondjuk egy platform játékról akkor tökmindegy hogy japán vagy angol e.
  • NormalisEmber
    Én nem mondtam hogy jó játszani japánul egy játékkal.Én mindössze néha elég türelmetlen vagyok ahhoz, hogy akár 1 évet várjak egy játékra(az meg csak ráadás ha az adott játékot ezalatt még jól meg is nyirbálják,lsd xs 1része).
  • Neme.
    Sosem értettem, miért jó japán verzióval játszani...
  • Sephi
    En soha sem jaccotam meg japan nyelvu jatekkal! :D
    Itt volt a FFX2 japanul es meg csak be sem raktam pedig angol felirattal volt :D

• NormalisEmber
    Most mindenki őszíntén vallja be : Ki az a játékos, aki még sose játszott életében egy japán nyelvű játékkal se(a JRPG-k egy jó része ráadásul nem is jelenik meg angolul).Ha megjelenik az FFXII, tuti hogy velem együtt még jópáran beszerzik és végigviszik(persze utánna az angol verziót is).

Nekem sokkal inkább tűnik furcsának az, aki 200-300órákat játszik egy ff-el.(ennek ellenére becsülöm az ilyet,mert nekem sose lenne ekkora türelmem 1 játékhoz)
  • Ramza
    Esetleg hogy beszéli a nyelvet? :)
  • Sephi
    Japanul vitted vegig?

Meseld el nekem hogy abba mi volt elvezni valo? Most oszinten.
  • NormalisEmber
    Az igaz, hogy a gamefaqs-ot az ember csak a végső esetben kell hogy használja,de mivel én az xs2-őt én japánul vittem végig, ezért szorultam néha arra hogy bele-bele kukkantsak a leírásba(+a megfelelő kombókat a főellenségeknél kipuhatolni elég időigényes és unalmas lett volna)
  • Sephi
    Valoban de szerintem az mar messze nem kihivas ha a gamfaqsos taktikakat hasznalod.

En csakis akkor hasznalomazokat amikor mar vegepp kivagyok bukva mert nem sikerul valami :D
  • NormalisEmber
    Ja is még valami:Sephinek igaza van,a játék kb 1.5-2X olyan nehéz mint egy átlagos ff.(a második részben például szinte minden egyes csatát át kell gondolni ahhoz hogy minimális véráldozattal megússzad,aminek az az oka,hogy az ellenfeleknek a pajzsát meg kell törni egy támadás kombinációval és csak utánna sebezhetőek rendesen.De ha a gamefaqs-on ezeket kimásolod,kinyomtatod,akkor már nem lesz olyan nehéz=)főleg a főellenségeknél lehet szívni nagyokat,ahol gyakran időre!! kell legyőzni őket, különben gém óver)
  • NormalisEmber
    Hát így tényleg nincs értelme játszani vele(sorry,én csak azt láttam hogy megjelent,vagyis hogy kiszivárgott, azt nem hogy a fele hiányzik)

Zol AMD : az xs a ff-hez hasonló, de a története jóval bonyolultabb,szerteágazóbb,és igen, az előző rész ismerete szinte kötelező hogy bármit is megérts a történetből (a második rész elején ugyan van egy kis bevezető rész, ahol a főhösnő röviden taglalja az előző rész eseményeit,de az elég kevés.).Viszont! A második részhez lesz mellékelve egy amolyan bónusz dvd amin rajta van az első összes videója(gondolom okosan összefűzve),az némileg segítséget nyújthat abban hogy megértsd az előzményeket.
  • Sephi
    Hat figyej. Szerintem bele se kezdjel a masodikba mert nem ertel majd semmit. Persze ez akkor ha lesz turelmed az elsot vegig vinni...

En nagy RPG-es vaok de nekem nem volt :(

Amikor 45!! oranal jartam es megneztem egy forumon hogy alig vagyok a felenel kicsit ideges lettem mert mar , igaz mindent elmagyaraznak , lassan nem ertettem semmit...
  • ZoL AMD
    Sziasztok!

Engem is érdekelne ez a játék. Már abból tetszik, amit itt irtatok róla. Van valami hasonlóság az FF sorozattal? Mert én igaz FF fan vagyok, de fogékony vagyok az új dolgokra. Az első résszel kell(ene) kezdeni?
  • Ramza
    Hogy a tizensokórányi videó elférjen valamin.
  • torrente
    Ahogy látom a console-news.org oldalán ez a 4,41 Gb-nyi szépség csak béta és hiányzik a 2. lemez! Mi az istenért 2 lemezes ez?
  • NormalisEmber
    Ha jól láttam, végre megérkezett angolul is(igaz nem hivatalosan de akkor is).Játszott már vele valaki?
  • NormalisEmber
    Aki meg játszott a xenogears-el(mint én), annak meg főleg tetszeni fog az xs.
  • NormalisEmber
    Szerintem meg pont az a lényeg és jó a xenosaga-ban hogy az egész játék a történetre van kihegyezve.(persze ehhez nem árt egy minimum középfokú nyelvtudás és némi háttértudás a különböző szimbolumok megértéséhez, mert ezek nélkül tényleg csak egy "godzilla" tipusú élményben lesz része az embernek.).De grafikailag se rossz a játék(a zenéje meg pláne első osztályú)
  • Sephi
    En csak lattam a masodik reszt de nem hatott meg. Valahogy az elsonek az a tulsagosan hoszzu meseje sem :(
  • torrente
    olyan az eleje mintha a godzillával játszanék. az meg elég trutymó játék.
  • Sephi
    Fantasztikus? Ugyan mitol jobb ez mint akarmelyik masik RPG? A harcrendszer nem a legjobb. Az a nagy elonye hogy hyper story-val van megaldva de semmi tobb.
  • NormalisEmber
    Az egyetlen előnye az anime-nek, hogy mégtöbb emberhez eljut az xs,ergó több rajongó lesz ,és talán nem csapják össze az egészet a harmadik részben.(de legalább már a harmadik részt megerősíthetnék, én nagyon félek hogy ez is a shemnue sorsára jut, és nem érjük meg a harmadik részt se)
    Kár hogy Európába már sose jut el ez a fantasztikus játék.

• Sephi
    Nekem mar az egesz Xenosaga faraszto volt ugy ahogy volt :D
  • torrente
    Én vagyok ehhez a játékhoz túl agyatlan vagy tényleg olyan vacak, mint ahogy az elejéből kiderítettem? Nagyon nem jött be!
  • Sir Quno Jedi
    Fura egy gamma ez az első után, de még szokom...
  • NormalisEmber
    Na, a xenosaga se kerülhette el hogy "meganimesítsék"
    trailer

• Sephi
    Hojima lesz a Baten Kaitos alkotoja szal rosz jatek nem lehet :D
  • aabyssx
    Port-ok. Ez van.
    Kellenek a címek PSP-re és DS-re is, hogy elmondhasság, hogy a plattformra már 10-50-100 cím is van. És a legegyszerűbb portokat/remake-eket összeg*gyizni.
  • NormalisEmber
    "Xenosaga DS és Baten Kaitos DS!

Nintendo DS - 2004-12-02 17:20:00 Szólj hozzá!
    Az, aki az RPG stílus fanatikusa, és még ráadásul leendõ / jövendõbeli Nintendo DS tulajdonos is, örvendezhet: A Xenosaga, és a Baten Kaitos is átmászik a duál képernyõs masinára. Mindkét játék eddig asztali konzol exkluzív volt (PlayStation 2, GameCube), de ez minden, amit lehet tudni a készülõ produkciókról, no meg a pontos címüket: Xenosaga DS és Baten Kaitos DS. Izgatottan várjuk a Namco két új üdvöskéjét.."

Ez remélem csak valami rossz vicc. A xenosaga elég röhejes(vagy inkább siralmas) lenne állóképes átvezető jelenetekkel és beszéd nélkül(mert gondolom a ds kártyákra nem fér fel több gbyte). Csak nehogy a szerencsétlen shemnue sorsára jusson, amiből egy gagyi online rpg szerü valami lett.(persze reménykedni még lehet azzal kapcsolatban is).
  • NormalisEmber
    Ja amúgy kihagytam S P O I L E R
  • NormalisEmber
    mondjuk eléggé gyatra minőségben
  • NormalisEmber
    Nem tudom ismeritek e de ezen a cimen fennt van az osszes video a jatekbol : xs2 videok
    A gamefaqs.com foruman pedig itt ott vannak forditasok is
  • Sephi
    Igaz! Meghalnek!
  • Sir Quno Jedi
    Megvárom az Észak Amcsi verzsünt !