192
Xenosaga episode 2
 • NormalisEmber
  #192
  Ami még érdekesebb : azt írják, hogy a DS-re készülö Xs az elsö két rész remake-je lesz. PSP-re még nagyjából reális lenne, node NDS-re??? (már most a szemem elött látom a játék dobozát, benne a két tucat játékkártyával, amire ráférne a 2 rész
 • NormalisEmber
  #191
  A teljes cikk :

  "Monolith Soft is developing the third--and final---installment to its popular sci-fi RPG series.
  Besides giving the public their first look at Metal Gear Solid 4, the latest issue of Famitsu magazine has the first details on Xenosaga Episode III. Bearing the Nietzschean title Xenosaga Episode III: Also Sprach Zarathustra, the game will be the final installment in the Xenosaga trilogy. Like the previous two Xenosagas, Episode III is being developed for the PlayStation 2 by Monolith Soft and will be published by Namco. No release date has been announced at the current time.


  Xenosaga Episode III will take place one year after the end of Episode II and will once again focus on the adventures of series heroine Shion Uzuki and her friends. Party members confirmed to be in Episode III include JR, KOS-MOS, and Ziggy. The graphics in Xenosaga Episode III will be in the more-realistic style of Episode II, as opposed to the cutely deformed look of Episode I.

  Episode III takes place after Shion resigns from her job as chief engineer of Vector Corporation's R&D Division when she discovers the company is involved in the destructive Gnosis Phenomenon. She now works together with an underground organization called Scientia, which is attempting to expose Vector Corporation's wrongdoings. After her departure from Vector, Shion learns that her old employer has canceled its KOS-MOS project--just as a mysterious android named T-elos that strikingly resembles KOS-MOS appears. It's expected that Episode III will reveal many of the mysteries surrounding the series, such as the Vector Corporation's true objective.

  Xenosaga Episode III will once again feature two battle modes: character battle where party members directly fight with enemies, and robot battle, where they duke it out inside giant mechs. Character battles will feature three-member parties as in previous installments. The game has abandoned the complicated zone system from Episode II, and the powerful tech attacks from Episode I have been brought back. "

 • NormalisEmber
  #190
  Kicsit gyorsan gépeltem, helyesen :
  ... erre a a fél stábot kiszórják ....

 • NormalisEmber
  #189
  Viszont szomorúan olvasom (gamespot-on) hogy ez lesz az uccsó rész. Kár, mert az eredeti készítök 6 részesre tervezték ( nagyjából már kész is volt a komplett forgatókönyv ) , a fél stábot kiszórják, és a történet végét összecsapják 1 részben.

  Legalább így (a készítök részéröl) nem lesznek jogi problémák az xenogears/xenosaga ügyében ( egy részben véleményem szerint lehetetlen lenne a történetet ennyire kibontakoztatni )
 • NormalisEmber
  #188
  Az MGS4 és DMC3 mellett befutott 1-2 XS3 scan is(bár ez nem nextgen-en fog kijönni) :

  http://www.gamesarefun.com/games/playstation2/xenosaga3/01.jpg
  http://sylphys.ddo.jp/upld2nd/game2/src/1126696404652.jpg
  http://sylphys.ddo.jp/upld2nd/game2/src/1126696227294.jpg
  (forrás: www.gamefaqs.com )

  Én személy szerint nagyon örülök hogy a shemnue-val ellentétben ez megérte a 3.ik részt.
 • Sir Quno Jedi
  #187
  Én most hanyagoltam egy időre, de majd folytatom...
 • Ryo san
  #186
  Ma végre megkapom a két dvd-s verziót és tovább nyomulhatok vele,a Batenben úgyis elakadtam
 • Sir Quno Jedi
  #185
  Ez talán nem a gamma hibája ugyebár...
 • Elhaym
  #184
  Igen 6 részes lesz.Az 5.rész jelent meg először és az nagyon jó volt.Suikodennel az első helyen áll.:)
 • Gábor
  #183
  Pedig jó esélye van rá...
 • NormalisEmber
  #182
  Csak aztán nehogy a Shemnue sorsára jusson, és még a 3-ik részt se érje meg, nemhogy 6-ot. (elvileg augusztusban jelentik be a 3-ik részt.)
 • Sephi
  #181
  Emlekszem hogy az elso reszt kb 35 oranal hagytam abba mert tul nehez lett es mar semmi nem ertettem a sotrybol. Ezert mar startbol nem is erdekel a masodik resz. Esalitolag 6 reszes lesz....
 • Gábor
  #180
  Még el sem kezdtem játszani vele, sőt, az elsőhöz sem volt türelmem....Hiába, egy nagy kedvencem az original xenogears, ahhoz képest az első rész nagy csalódás volt! :(
 • Janey
  #179
  az van, másképp nem mennének az import gammáim (pl Suikoden 3), de úgy láccik az import DVD9-el nem boldogul
 • Luiprima
  #178
  a második résznek is van 2 dvd-s verziója mondjuk ahhoz chip kell
 • Janey
  #177
  játszanék, de a gépem nem eszi meg a NTSC-s dual layer DVD-t, szal porosodik a polcon , mondjuk ez az első rész, a másodikat meg sem mertem rendelni...
 • Sir Quno Jedi
  #176
  játszik valaki még ezzel?
 • Sir Quno Jedi
  #175
  Nnna, most már az összes hölgytagnak a swimmsuitja megvan (ugye KOS-MOSét áthoztam az egyből) !!! Nagyon fáin mikor három dögös, fürdőrucis bige alázza porrá a harci mecheket, meg a sok atomdurva bestiát ! :DDDDDD

  Mondjuk van egy-két csata amin az agyamat eldobtam olyan nehéz, viszont a Global Samaritan Campaign-ban jól haladok, már több tucat alküdetést megcsináltam (jó szöszölős és van pár majdnem lehetetlen). Úgyhogy van ebben a gammában tartalék, pedig már Proto Omega-nál vok !
 • Vejitto
  #174
  Én is játszottam XS1-et, úgyhogy tudom hogy elég sok kimaradt/máshogy lett, de Cherenkov imho nem férne bele, ahogy sok más apró dolog se (vagy legalábbis nem így kifejtve, pl. itt már az elején egész gyorsan ellőtték Shion és Kevin "kapcsolatát"). Csak egy tipp, imho az URTV/MOMO szál kerül majd előtérbe.

  (Mellékes kérdés, tudta valaki backupolni az episode 1-et dvd9re?)
 • Sephi
  #173
  Jo csak hosszu!!!
 • Sir Quno Jedi
  #172
  Pedig jó az 1 és a clear save-et át lehet gyűrni a 2-esbe ! Fáin volt !
 • Sephi
  #171
  Igaz hogy vegul nem lesz 6 reszes?
  En is ugy jaccanam a 2-est de sajnos az egyest sem birtam vegig tolni es most mar nem kezdenem ujra :(
 • NormalisEmber
  #170
  Most nézem a 4-ik részt, végül mégiscsak belerakták azt a részt amikor Ziggy kiszabadítja MOMO-t.
 • NormalisEmber
  #169
  De szerintem itt a fórumon csak én vittem végig japánul:)
 • Gábor
  #168
  Értem, köszi a gyors reagálást! :)
 • NormalisEmber
  #167
  Én még a nyáron végigvittem a japánt , az usa-ban hivatalosan februárban fog megjelenni(ami most kinnt van az csak az 1.dvd-az is hibásan)
 • Gábor
  #166
  Van már usa release belőle? Vagy a japánt nyomjátok?
 • NormalisEmber
  #165
  Egy pozitívumot azért fel lehet hozni:most már 100% hogy az xs nem anime formájában fog folytatódni .(elég lehetetlen lenne összehozni a játék történetét a rajzfilmével)

 • NormalisEmber
  #164
  Hát, én nagyon kiváncsi leszek hogy oldják meg az anime-ben a dolgokat, mert idáig szinte 90%-ban eltér a játéktól.(nem Cherenkov menekül Shion-ékkal hanem Virgil(akinek meg kellett volna halnia)
  ,a hipertérben üldözi őket Pellegri(ez nem is volt a játékban),illetve hogy totál kivágták azt a részt amikor Ziggy megmenti Momo-t az asteroid pleromáról(tehát az a rész se szerepelt eddig a rajzfilmben amikor Ziggy-t megbízza a tanács Momo kiszabadításával,ami egyben kulcsfontosságú a történetben.Itt kéri meg Ziggy őket,hogy töröljék ki az emlékeit, mert nem szeretne továbbra is félig ember/félig robotként élni)
 • Vejitto
  #163
  Amennyire én hallottam, az angol verzióban elég sokaknak változott a hangja, és nem előnyükre (pl. Shion, Kosy, chaos, MOMO-ban nem vagyok biztos), a japánban viszont mindenki maradt. Kár a dubért >_>

  Az animet meg úgy kell nézni, hogy 13 részbe kell belezsúfolniuk valami sztorit *shrug* Az összes cutscene együtt több lenne mint a rendelkezésre álló idő, és akkor még annak a nagyrésze is csak szöveg.
 • Sir Quno Jedi
  #162
  Úgy, hogy a több CD-s/DVD-s proggyk élalában olyanok konzolokon, hogy mikor a gamma a lemezcseréhez ér, akkor felajánl egy mentést előtte, pont azért, hogy ne őrűljél meg, ha a lemezcsere sikertelen, vagy valami gixer van és elvész az állásod. A játékokat term. a második lemezről is el lehet indítani ezután és arról is értelemszerűen elindul ez a lemezcserés mentés. Ilyen 1xű. Ebből következőleg HDD-n is ez a módszer.
 • hiba
  #161
  /es hogy toltod bele? vagy honnan tudja hol a kovetkezo lemez? :)/
 • Sir Quno Jedi
  #160
  Gőzöm sincs, karácsony előtt nyomultam vele. De ismerősök voltak az bizti (mármint az angol). A trailerben is ugyanaz volt a hangja Albedo-nak pölö.
 • Sir Quno Jedi
  #159
  A SO3 is 2 DVD mégis simán megy HDD-ről. Az Xs2 meg beta és egy DVD-nyi (sem) van belőle még csak.
 • NormalisEmber
  #158
  Csak az 1.dvd jelent meg(szivárgott ki ) idáig, ha jól tudom.
 • hiba
  #157
  Hogy nyomod HDD-rol ez 2 dvds nem?
  Csak az egyet lehet a loaderbe berakni - nem?
 • NormalisEmber
  #156
  A gamefaqs-on is ezt a csatát írták ha jól emlékszem. A szinkronhangok egyébként ugyanazok mint az első részben?
 • Sir Quno Jedi
  #155
  Van egy rész, amin nem lehet átjutni. A kis Momo tudatalattijában járunk éppen egy furcsa tájon, amikoris a vége felé megtámad minket egy monszta, aki alakot vált a csata folyamán, ha egy bizonyos mennyiséget lesebzel belőle. NA ott kifagy akármit csinálsz, tök8, hogy mennyi időbe kerül annyira leverni. Addig nem volt problémám vele, hacsak az nem, hogy HDD-ről nem megy, mert szanaszét fagy itt-ott.

  Amúgy a gamma félig angolul, félig japánul beszél és angol a felirat, szal. tuti beta. :DDD De demonak elmegy.
 • NormalisEmber
  #154
  Végre egy xs-t kedvelő fórumozó!

  Ha jól láttam ,te a kiszivárgott verzióval játszol.Meddig tudtál benne eljutni(a gamefaqs-on azt írják,egy csomó csatánál kifagy,és csak akkor lehet túljutni rajtuk,ha elég hamar győzöl)
 • Sir Quno Jedi
  #153
  Nemtom, énszerintem jó ez az XS2. A csatázást meg lehet tanulni, csak a stock parancsot kell jól megismerni, illetve a weak pointokat kell megismerni az ellenfeleknél a kombókhoz (elég bonyolult jól csatázni). Amúgy faja, csak valahogy kissé komolyabbra vették az én ízlésemnek, mind a karakterdizájnt, mind a vonalvezteést. Azért meg lehet szokni és a proggy brilliánsan van megcsinálva és néhol igazán baziszép, jó videókkal és sztorival. A karakterfejlődés kicsit sem 1xű és elég jól lehet benne kedvünkre barangolni.