Mi termeli az ammóniát a Marson?
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

A középiskolai kémia tanárnõm termel ammóniát!Mindig sejtettem, hogy marslakó! Bár ne jött volna ide a földre!
A kőtáblát meghamísították!Valaki leverte a felíratot az aljáról! Így szólt: ..és elnézést az okozott kellemetlenségekért!
árokban már többezer éve ottvanak azok a lények amiket más bolygókon keresünk 😄
Légköre viszont nincsen szal ha él is ott valami semmi köze nem lesz a földi élethez. A legnagyobb baj a NASA-val meg egyáltalán a földönkívüliekrõl szóló mesékkel, hogy mindenki a földi élõlényekhez hasonlót keres. Csakhogy a földi viszonyok rendkívül ritkák a világegyetemben. Mindenki rögtön vizet meg növényeket keres. Pedig valójában még a földön tapasztalható csekély hõmérsékletingadozás is rendkívül egyedülálló. Rengeteg "Földszerû" bolygó létezik de hogy csak egy durva példát mondjak nappal 230 fok van, éjjel -120. Vagy mondjuk olyan lassú a keringési idõ és olyan nagy a legközelebbi naptól való távolság, hogy 3 hónapig van éjszaka. Ilyen zord környezetben nincs az a földihez hasonló élet ami megmaradna. Az emberi és általában a legtöbb földi
élõlény testét még a kismértékû gravitációváltozás is megviseli. Szal az igazság az hogy foggalmunk sincs mit keressünk mivel nics elég képzelõerõnk végiggondolni milyen különös formákban jelenhet meg az élet. Mindenki leragadt a kis zöld emberkéknél és ez öreg hiba...
Már az is óriási szenzáció lenne, ha valamilyen nagyon kezdetleges élõlényt találnának.
Ekkor több lehetõség merülne fel:
-A földi életõl függetlenül alakult ki.
-A földi élettel közös õstõl származik.
-A földi élet fertõzte meg.
-A földi élet a Marsról származik (pl. meteoritok útján)
Az utolsó három lényegében majdnem ugyan az.
Én az elsõnek drukkolok.
Dr.BrainMaster-Az Agyrém \"Képzeletemnek csak agyam mérete állíthat korlátot.\"
hátö .. az előző aláírásom sokkal jobb volt :]
a marson sok a fém. Elsõdleges felhasználási köre a bányászat lesz.
-Itt alakult ki a földi élet.
-Az ûrbõl érkezett.
-Másik bollygóról érkezett az elõbbi módon.
-Esetleg ez a boolygó lehetett a Mars is, vagy fordítva, mi küldtünk oda életet.
-Talán-tán a légköri változások elõl menekülõ marslakók leszármazottai, vagy klónjai vagyunk, de ez azért lehetetlen nagy valószínûséggel, mert:
-Csontmaradványaink vannak õs és elõemberekrõl.
-Ha olyan fejlettek voltak, miérrt nem javították meg a bolygót. mondjuk ez nem magától érthetõdõ, de lehet. az is lehet, hogy máshová menekültek és kész. Vagy egyszerûen nem is voltak, vannak. Jelenleg ez a legésszerûbb és elterjedtebb.
Ez igaz, de tegyük fel rövidebb az életük=gyorsabban szaporodnak, vagy egyszerûen gyorsabban fejlõdnek, akkor másképp áll a dolog.
Az sem lehet, hogy kifejlõdtek, csak környezetváltozás hatására kihaltak: lásd dinoszauruszok.
Ez az egyik, a harc. Viszont az örökíytett gének a másolás tökéletlensége miatt kiöregednek.
egyesek szerint az UFO-k azért jönnek és lopnak embriókat, mert frissítik. Márha léteznek UFO-k. 😊
Vallás: Olyat olvastam, hogy a világ tökéletes, ez bizonyítja, hogy Isten teremtette, még a galaxisokat is, meg a kromoszómákat is. Ha hülye lennék, én is ezt mondanám. A természetes kiválasztódás, a mutáció már eszükbe sem jut.
Fajok: Szerintem a földi élet eléggé gyengus, ha egyesek a világûrben is képesek megélni. Igaz, hogy 0 sejtû, vagy 1, de nem semmi! jó, a világûr sem semmi.
Élet: Ez igaz, mert a valószínûségének szõámítása, még ha nem is alakult ki mindeen látható-érzékelhetõ galaxis és naprendszer, elég gyakori, akkor már csak az intelligenciát kell keresni. És ha megtaláljuk. Háh! Intergalaktikus monarchia.
spam. sry
Hát azt, hogy a marsi életet is isten teremtette.
Ne félj te attól, hogy bármiféle tudományos felfedezés megingatná az istenhitet!
A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen.
hm...elég nagy összefüggések vannak nem???Hohhan került ide élet? Nah, ezt jó lenne megtudni...ha azt megtudjuk, akkor a Marsi "rejtvényhez" is eljuthatunk...mondta a Töritanár, hogy kókori barlangokban talált rajzokon olyan repülõ objektumok voltak, amijen egy mai Ürrepülõ, és szkafanderes emberek léptek ki belõle: megvizsgálták és igazi a lelet, több millió éves...azért ha belegondolunk hátborzongató nem?
és most világuralomra török...te iqfájgtör vagy, megtuttad, hogy UFO vagyok
=
Mivel csak most megyek 8.-ba, még nem tanultuk az evolúciót, de biztos vagyok benne , hogy nagyon sok idõ kellett míg a kis (földi) mikróbákból, baktériumokból kifejlõttek a fõemlõsok és végül az emberek...lehet hogy a marsra késõb kerültek ilyen "kezdetleges"életformák és csak most kezdõdik náluk ez a fejlõdés.csak az a baj, hogy sztem az emberiség nem fogja kihúzni több millió évig (atomháború, terrorizmus, politikusok) hogy meglássuk: értelmes élet fejlõdhet ki a marson (ha nincsen)
If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.
Kis kiegésztés: elõbbi hozzászólásomban szerves anyagok alatt a kevésbé bonyolult szerves anyagokat értem.
Szeretem a ráncaimat, mert azt mutatják hogy éltem. Szeretem a beteg rózsákat, Hervadva ha vágynak, a nőket, A sugaras, a bánatos Ősz-időket
Az általunk ismert élet, és a hozzá társuló anyagok (pl. a cikkben ismertetett ammónia vagy a víz) négy fõ kémiai elemre épül: szén, hidrogén, oxigén és nitrogén. Ezek gyakori elemek a világegyetemben, és megtalálhatóak a Marson is.
Földünk légkörének felsõ részében (ami ugye közvetlenül a világûrrel határos) állandóan találunk olyan szerves vegyületeket, vagy más "életközeli" anyagokat, amelyek a Földön kívüli térségbõl "koszolódnak" bele a légkörbe. Sõt, pár évvel ezelõtt a Clinton elnök által személyesen felkonferált tudományos szenzáció (amikor is feltehetõen a Marsról származó, és a Föld felszínét épségben elérõ meteor-maradványt mutattak be a kutatók) már bizonyította nemcsak a szerves vegyületek Földön kívüli létezését, hanem bonyolult - valószínûleg élõ szervezettõl származó - anyagok létezését.
Szeretem a ráncaimat, mert azt mutatják hogy éltem. Szeretem a beteg rózsákat, Hervadva ha vágynak, a nőket, A sugaras, a bánatos Ősz-időket

Die Hard 3 ugye... Bruce Willis.
es mi benne kotoraszunk 
Gyarló kérdés, hisz hozzászólásaid magukért beszélnek! :-P
If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.
Mér, a mikrobák 'elvileg jelenleg léteznek' ott?
hacsak nem lesznek olyan bizonyítékok amik egyértelmûen cáfolják, fennmarad a lehetõség, hogy mi "fertõztük meg" élettel a marsot
I\'m a Goodfella just like Deniro, punk.
¤¤¤¤o¤o,¸¸o¤o,¸¸,o¤o°`°o¤o,¸¸,o¤o°`°o¤o,¸¸o¤o,¸¸,o¤o°`°o¤o,¸¸,o¤o°`°o¤o,¸¸o¤o,¸¸,o¤o°`°o¤o,¸¸,o¤o°`°o¤o,¸¸o¤o,¸¸,o¤o°`°o¤o,¸¸,o¤o°`°o¤O3>
Ezt most a mûholkép alapján állapították meg. Ásványi anyagokat ahogy a cikk is írta a köv expedícióban keresnek...
I\'m a Goodfella just like Deniro, punk.