IBM Cell, a megváltó?

← ElőzőOldal 3 / 3

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

a 68k kihallt , ez igaz

de miért is????? mert a motorola+ibm+mac egy uj processzort tervezett aminek a neve powerpc !!!!
erre épül a cell is az ibm workstationjai is az uj xbox is

Mi van, bamba paraszt, még most sem buzog föl benned Árpád vére?” (McSzéchenyi)

te olvasol is vagy csak a baromságaidat mondod?
ott van a cikkben hogy a ps3 csak egy a sok dolog közül amibe cellt raknak

már idén kiad az ibm egy celles workstationt, és ott nem számit annyira az ár

az architectura nem fejlödik mert direct ugy tervezték , az orajel, sejtszám nõhet a végtelenségig, de ez nem befolyásolja a programokat, nem kell ujra irni, ujraforditani

"akkor már régen volt motorola 68k proci ami évekkel megelözte"
...kihala'sban.

"olyan hirek is napvilágot láttak hogy a cell proci mac oprendszert futtat majd , söt a mac is celles architecturára vált"
A mek az valtana mar mindenre, mert az osx pont akkora szar mint a windows, eladni meg ugye nem nagyon lehet.

Die Hard 3 ugye... Bruce Willis.

"az architectura nem fog fejlödni mert tökéletes"
Aha, persze...

Az ilyen lamak mint te inkabb ne verjek annyira a nyalukat, mar ki tudja hanyadik "PC vero konzol" reklamdumaddal egeted be magad, legutobb a PS2vel se jott ossze.

A konzolon joval nagyobb a profit, epp ezert piacvezeto a PC, mert a vasarlok nem akarjak szamolatlanul dobalni ki a penzuket az ablakon.

ha a cellt nem is de az embended memoriát igen
32-64 MB memoriát a toshiba tud rárakni a procira

Azért elég elfogultan fogalmaz az IBM felé ez a Boris gyerek. Mintha a Sony, és a Toshiba csak dísznek lennének a projektben. Meg úgy általában a Toshibát nem nagyon méltatják a Cell rõl szóló hírekben.
Azon sem csodálkoznék, ha kiderülne, hogy a Toshiba viszi a hátán az egész Cell bulit.

Lacc
Azért kíváncsi vagyok hogy erre majd hogy fog reagálni az Intel, AMD...
már 85-ben is szar architectura volt az x86, csak a jo ég tudja melyik balfék döntött mellette
akkor már régen volt motorola 68k proci ami évekkel megelözte

az emulalás nem lehetséges mivel szabadalom védi az x86-os architecturát

az biztos hogy nem lesz könnyü dolga a cell-nek mivel az intel, m$ ott tesz keresztbe ahol csak tud

olyan hirek is napvilágot láttak hogy a cell proci mac oprendszert futtat majd , söt a mac is celles architecturára vált

1985-ban a 386-os architechtura is tokeletesnek tunt. Sok arch tunt el a sullyesztoben mert nem volt piaca, ha ez tenyleg olyan jo lesz (habar a cikkbol semmit nem tudtunk meg) legalabb lesz piaca. Ha meg tenyleg olyan nagy a teljesitmenye, akkor meg konnyeden tud emulalni x86 kornyezetet, amig kifejlesztenek valami normalisat.
amugy a cell-nek a sebességén kivül a legnagyobb elönye az egységes kodbázis,
mivel az architectura nem fog fejlödni mert tökéletes , csak a sejtek száma növekszik , a kodokat nem kell ujrairni nem kell ujraoptimizálni,
pár év alatt létrejön egy codebázis amire a programozok épithetnek és a szoftverek fejlödési üteme felgyorsul, és emiatt fogja végülis az x86-ot legyürni

a ps3-on mulik a cell sikere , ha a sony nem sporol és tényleg 1 teraflopsos lesz a ps3, akkor a cell megforgatja a világot
örlök hogy a nézetemmel nem vagyok egyedül
igy a lámák akik engem támadnak talán elgondolkodnak

Dzsini
"Majd le fog, ha szukseg lesz ra." - Majd le fog, ha ez hozza gazdaságilag a legnagyobb profitot. 😊

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

3P
Egyszerûen nem hiszek az ilyen jellegû reklámdumának. Lehet, hogy jó proci lesz, de szerintem sokkal inkább a bukása lesz várható...

Az igazi kolléga nem csak ígér, hanem be is tart...

Majd le fog, ha szukseg lesz ra. Ha meg csak annyit tud a cell mint a tobbi szokasos szoni reklamduma, akkor meg jobb ha nem.

Dzsini
nem igazán, mert egy alapvetõen eltérõ architektúráról van szó, az otthoni pc meg az x86ról se tudott lefordulni 20+ év alatt... hajrá cell, bár ahogy sony-ékat ismerem ezt is hatékonyan leprogramozni kész rémálom lesz 😊

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

Ha olyan nagyon szuper lesz, akkor a PCkben is elterjed, es mivel abba tobbet be lehet pakolni mint 1 konzolba, megint csak a PC lesz a nyero. 😊

Angolosan era. Magyarositva éra.

Kivancsi vagyok, hogy mit hoznak ki belole. En ugy vettem eddig eszre, hogy ami igazan vilagmegvalto es korszakalkoto az mindig bejelentes nelkul es meglepetesszeruen erkezik es a keszitok dobbennek meg leginkabb a nepszerusegen. Ellenben amit NAGYON beharangoznak, az oriasi bukas lesz... Remelem nem lesz igazam, en lennek a legboldogabb ha valora valik az, amit a cikk ir.

nem hiszek a

-megváltóban
-a reklámokban
-a mesében

persze attól még jó lenne

Hi! I\'m a signature virus. Copy me into your signature to help me spread.

Gnome
hmm en azt hittem hogy era-nak irjak..nah mostmar ezt is tudom

\"...reggel szeretem a napalm illatát...\"

Várjuk...
← ElőzőOldal 3 / 3