115
részletek majd később
  • Voltan
    Sok ferdítés van ebben az írásban, de sokmindenben egyet is értek. Az a hisztéria, ami mostanság kialakult a könyv (és még inkább a film) kapcsán, abszolút megjósolható volt, de lássuk be, kissé szánalmas. Az pedig, hogy sokan kvázi azt állítják, hogy a Gyűrűk ura a világirodalom legnagyobb remekműve, egyenesen nevetséges.
    Amivel abszolút egyetértettem, az a jellemformálásról leírt gondolatsor.
    Tolkien egész egyszerűen magasan lesz*rta a jelemfejlődés ábrázolásást. Minden karakter ugyanolyan a könyv végén, mint amilyennek a történet elején megismertük. A fekete - fehér ábrázolás is pokolian szembetűnő. Még egy népmesében is árnyaltabb jellemekkel találkozhatunk, mint a gyűrűk urában.
    Nem baj, azért szeretjük...
  • Takezó
    :D igen, ez enkem is feltűnt Kornyánál, hogy ügyesen válogat ;)
  • Efreet
    nem rossz az az írás, csak sajnos előfordul benne pár önellentmondás... egy helyütt ezt írja: " A Gyűrűk Ura a viktoriánus kor avíttan prűd szellemében megírt regény." - és mind előtte mind utána aktívan szidja, hogy nem a mai stílusban és hangulatban megírt könyv. namost ha tudja, hogy mikor és milyen környezetben élő milyen ember írta, akkor miért kéri számon rajta? - ez kb olyan, mint leszidni a füvet azért mert zöld, és az eget azért, mert kék.
    sok szempontból egyet lehet érteni a fenntartásaival a regénysorozattal kapcsolatban, de pont amiatt, mert akkor írodott amikor, nem lehetett igazából másként. (mellesleg a kiragadott verspélda - és fordítás - az egyik (ha nem A) leg"gyengébb" vers az eredetiben) :) dehát Zsolti ezért is okos emberke, pontosan tudja, hogy hogy is kell összeszedni a forrásokat, hogy úgy nézzen ki a dolog ahogy :) jó cikk.
  • akyyy
  • Takezó
    OK, ha elmondod mit találsz benne, elhiszem neked... a jó legyőzi a rosszat: jeeee :D ajánlom figyelmedbe a következőket: Kornya Zsolt (Raoul Renier): Miért van elegem Tolkienből?
  • Laccnemotthon
    És miért ne lehetne benne filozófia?
  • Takezó
    persze... dé gustibus non est disputandum... de objektíve': Wass Alber nacionalista, szélsőségesen jobboldali.
  • mukika
    kinek a pap, kinek a papné. :)
  • Takezó
    hmmm, azért megkülönböztethetnénk a szépirodalmat és az ilyen fentezi+scifi regényeket!!! Én szvsz szeretem ez utóbbiakat is, de el kell ismerni, hogy az ember szókincsén, gondolkodásán nem igazán fejleszt, csupán szórakoztató. A másik lényeges eltérés, hogy nem gondolkodtat el, bármennyire is próbálják filozófikusnak szánni. A legjobbat akkor röhögtem, amikor megláttam A Gyűrűk Ura filozófiája c. könyvet. OK, én amúgy is utálom azt a könyvet, de hogy még filozófiát is keressenek benne :DDDD
  • Takezó
    sikerült kiválasztanod a 2 legszarabbat :DDDDDD (persze csak szvsz..)
  • Sadun Tryst
    en sokat olvasok pl.
    igaz nem irodalmi muveket, hanem fantasy es sci-fi regenyeket. ezekben pedig mindefelet elolvasok.

fogotten realms, warcarft, starcraft, diablo, harry potter, LOTR etc... (meg 1 csomo magyar fantasy konyvet is olvastam mar)

sztem pontosan az sux, ha valaki nem olvas eleget. legyen az barmi...
  • Borcsa
    ez az alternativ zié. mire vonatkozik?

egyébként télleg nem valami menö dolog, ha olvas az embör lánya/fia. föleg ha még fiatalkoru és elolvassa a kötelezö olvasmánoykat. na az vércikinek számit.
  • mukika
    nem cigány volt hanem székely!!!
  • Gladiator
    a 13 almafa az jó poén könyv. erdélyben élő cigóról szól. anyám szétröhögte a fejét rajta, engem megmosolyogtatott.
  • mukika
    Kingnek vannak klasszikus régi könyvei amiket vétek kihagyni. De van egy-kettő kaki is... :(

Wass Albert pedig a régi magyar dolgokról ír szinte minden könyvében, nem a mai liberális módon. :)
  • hen-tes
    Kingen már gondolkodtam :-
    Wass Albertet meg nem ismerem : \
  • hen-tes
    azokat én nem szeretem olvasni :D
    inkább csak magamtól
  • mukika
    szvsz ez baromság akkor, hülye haverjaid vannak... én nap mint nap olvasok... egy kis Stephen King, egy kis Wass Albert.. :)))
  • zakika
    valamikor en is rengeteget olvastam... most mar csak az uton meloba es haza a buszon olvasok. kicsit maceras, pl. mosta harry potter 5 olvasom (qrva vastag).

mentsegemre legyen, hogy meloba eleget olvasok sok mas mindent, torvenyt, torveny tervezetet es mas kellemes dolgokat - tehat ha tudok akkor regenyeket olvasok (evente 5-6 konyvet)
  • Random_
    Ha azért hülyének néznek mert olvasol akkor ott tényleg nagy gáz van.

A mi baráti társaságunkban jó pont az ha valaki olvas könyveket. Természetesen az olvasásnak csak jó következményei vannak.

Na persze közöttünk van 10 év így nem csodálkozok azon, hogy a haverok hülyének néznek. A kötelező olvasmányokat én alig olvastam el anno suliban de azóta rájöttem, hogy nagy hülyeség volt mert van köztük pár nagyon jó könyv amit vétek kihagyni.
  • magus
    mai fiatalsag dehogy tartja gazosnak pont hogy mindenki "alternativ" regenyeket akar olvasni es tobbet akar kepzelni magarol mint ami. Vannak most nagyon divatos konyvek. Amugy tenyleg van ilyen amugy azert rohognek ki mert tudjak hogy taplofaszparaszot es otletuk sincs mit rohognek ki...
  • Kandurex
    jézusom, most az a trend, hogy nem olvasás a menő..? remek..maradj tahó idóta ...
  • Eye-scream
    Szerintem ha valaki az olvasást gázosnak tartja az már önmagában is gázos :)
  • Tetsuo
    Annyi idős koromban én is sokat olvastam, ma egyáltalán nem olvasok (ponyva v szépirodalmi-)regényt, csupán ismeretterjesztő 'dokumentum' könyveket.
    /De nem láccik meg rajtam 1ik sem. :)
  • Taranov
    Én mondjuk nem olvasok sok regényt, de egyszerűen nem kell elmondani, hogy olvastál. Mondjuk el is mondhatod, pl. az én környezetemben ezzel nem foglalkoznak, ezért nem is tartják gázosnak megérzésem szerint.
  • Pyx #10
    Ha a barátaid akkor megértik, nem néznek hülyének (ezé?), ha nem akkor meg ne érdekeljen a véleményük.
  • hen-tes
    sztem van olyan jó mint beülni egy moziba!!4
    SŐT!
    én pl most egy ilyen ámpíros regényt olvasok, és nagyon bejön
    tegnap vagy tegnap elött hajnali 1től reggel hatig olvastam mert nembírtam letteni!!4
    aztán már csak azért hagytam abba, mert kilósak voltak a szemeim
  • hen-tes
    16
    de engem érdekel, hogy mit gondolnak, mert egy társaságba tartozunk
    és szal száksz, hogy ha hülyének néznek, de manapság ez megy : \
  • Gladiator
    mondjuk én azt veszem észre, hogy mintha egy csomóan csak azért mondanák azt, hogy nem olvasnak, hogy királyak legyenek. de inkább szánalmas. meg mikor mondom, hogy mit olvastam, azt röhögnek, hogy olvastam. hát ezek hüjék. na, jó csak 1-2 balfasz van aki röhög.
  • PResident Evil
    mindenki az olvas amit akar...
    engem meg nem érdekel, hogy mit gondol a másik...
  • Pyx #5
    hány éves vagy?
  • Gladiator
    eltaláltam, csak pár másodpercel később. de minek írtad oda azt, hogy részletek később?
  • Gladiator
    :-DDDDDDdd mi ez a fasz topig? ááá, hen-tes! de szentem arra gondolt, hogy a tinik manapság nem szeretnek olvasni. én szeretek, ha ez megnyugtat.
  • hen-tes
    nah szal
    arról lenne szó, hogy én olvasgatok ilyen regényeket, csak úgy ,mert kedvet kaptam, persze nem viszem tulzásba
    na de má most, szal a mai fiatalok, korombeliek ezt gázosnak tartják : \
    vélemények erről ? : O
  • PResident Evil
    mikor ?