64
Lásd #1-es komment (hacsak valaki be nem szpemmel elém)
-
#24 htx -
#23 TUTTAM! -
#22 Ebből kiindulva az összes kolléganőm férfi, én meg nő vagyok. -
#21 Milyen retardált faszikkal végezték ezt el?? :D -
Cat #20 tehát az előző vadász vs. gyűjtögető beállítottságot kiegészíteném -> munka vs. gyereknevelés -
Cat #19 spektrumon egy filmben csináltak egy tesztet: beküldtek embereket egy szobába, és meg kellett csinálniuk minnél több feladatot, de tökegyszerüeket
berakni a mikroba a kaját 1 percre, utána kivenni, lefénymásolni 2 A4es lapot, kivenni a mosogatóból a tányért és eltörölni, megkenni egy kenyeret vajjal stb.
persze bebonyolították, tehát közben megcsörgött a telefon, amit fel kellett venni
lényeg: a nők berakták az A4es lapot a fénymásoloba, majd elintéztek egy másik dolgot, és utána visszamentek, a férfiak meg megvárták mig megcsinálja - és végig ez érvényesült, a férfiak átlagban 4 dolgot csináltak meg, a nők asszem 7-et. Azt hozták ki tanulságként, hogy a férfiak szűkfókuszuak, azaz egyvalamire tudnak koncentrálni, a nők pedig "multitaszkosak", azaz több dologra is képesek egyszerre figyelni, észben tartani. Nyilván a végkövetkeztetések között nem szerepelt, de egyértelmű, hogy a férfiak mélyebben is koncentrálnak arra a dologra amit csinálnak, a nők pedig felszínesebben - ezért van ennyi szórakozott férfi kutatós anekdota, jobban elmerülnek egy adott feladatban -
Laccnemotthon #18 Lol :DDDD -
#17 én pl. nem hallom azokat a frekvenciáka, amiket az asszony a következő mondatok kiejtésekor használ:
- Szedd már össze a ruháid!
- Ma te mosogatsz!
- Nem a meccset nézzük.
- Fáj a fejem.
-
#16 traX ez nem a gumi :P -
Balu san #15 A nők periférikus látása az autóvezetésnél gyakran nem érvényesül... -
#14 ok :D -
#13 értelmező kéziszótárt látogasd meg :) -
#12 tényleg :D -
#11 most tényleg? -
#10 nem :D -
#9 mivan, nem tudod mit jelent? -
#8 vadász vs. gyűjtögető beállítottság? -
#7 periférikus???? :) -
#6 Ez amúgy nem újdonság. A férfiak pl élesebben is látnak, viszont cseréeb a nőknek jobb a periférikus látásuk. Sok ilyen fiziológiai különbség van a nemek között. -
#5 :DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD -
Cat #4 apám postás, és régen mindegyiküknek adtak ilyen kutyariasztó izét
kicsike mobilnagyságu eszköz, rajta egy gombbal, ami nagyon magas tartományu hangot ad ki. Az ember nem hallja, de a kutyák menekülnek - kivétel az öreg kutyák, mert azok már nem hallják :> -
#3 nem (csak) nemfüggő. teljesen egyéni, hogy ki milyen frekvenciákra érzékeny vagy érzékenyebb. (meg függ attól is, hogy milyen egészségi állapotban van, mennyire tiszta a füle, milyen lelki állapotban van...)
plusz "nevelhető" is a hallás, lehet szoktatni a frekvenciatartományt növelve, stb stb... -
#2 úgy van :D
Man Power :) -
#1 Többször is előfordult már velem,hogy majd belehaltam az éles elektromosság hangba,de mondjuk nővérem nem hallott semmit. Ekkor rájöttem,hogy kísérletezni fogok. A helyzet ugyanez volt barátnőm,illetve anyám esetében. Lehetséges,hogy a nők nem hallanak abban a tartományban? Ha így van,akkor biztos van olyan tartomány amiben mi nem hallunk,de erről nem tudopk biztosat,mert még nem hallottam:-)))
Vélemények?