64
Lásd #1-es komment (hacsak valaki be nem szpemmel elém)
  • Loál János #24
    htx
  • ollie
    TUTTAM!
  • Loál János #22
    Ebből kiindulva az összes kolléganőm férfi, én meg nő vagyok.
  • repro
    Milyen retardált faszikkal végezték ezt el?? :D
  • Cat #20
    tehát az előző vadász vs. gyűjtögető beállítottságot kiegészíteném -> munka vs. gyereknevelés
  • Cat #19
    spektrumon egy filmben csináltak egy tesztet: beküldtek embereket egy szobába, és meg kellett csinálniuk minnél több feladatot, de tökegyszerüeket
    berakni a mikroba a kaját 1 percre, utána kivenni, lefénymásolni 2 A4es lapot, kivenni a mosogatóból a tányért és eltörölni, megkenni egy kenyeret vajjal stb.

persze bebonyolították, tehát közben megcsörgött a telefon, amit fel kellett venni

lényeg: a nők berakták az A4es lapot a fénymásoloba, majd elintéztek egy másik dolgot, és utána visszamentek, a férfiak meg megvárták mig megcsinálja - és végig ez érvényesült, a férfiak átlagban 4 dolgot csináltak meg, a nők asszem 7-et. Azt hozták ki tanulságként, hogy a férfiak szűkfókuszuak, azaz egyvalamire tudnak koncentrálni, a nők pedig "multitaszkosak", azaz több dologra is képesek egyszerre figyelni, észben tartani. Nyilván a végkövetkeztetések között nem szerepelt, de egyértelmű, hogy a férfiak mélyebben is koncentrálnak arra a dologra amit csinálnak, a nők pedig felszínesebben - ezért van ennyi szórakozott férfi kutatós anekdota, jobban elmerülnek egy adott feladatban
  • Laccnemotthon
    Lol :DDDD
  • repro
    én pl. nem hallom azokat a frekvenciáka, amiket az asszony a következő mondatok kiejtésekor használ:

- Szedd már össze a ruháid!
    - Ma te mosogatsz!
    - Nem a meccset nézzük.
    - Fáj a fejem.
  • repro
    traX ez nem a gumi :P
  • Balu san
    A nők periférikus látása az autóvezetésnél gyakran nem érvényesül...
  • traXion
    ok :D
  • Dzsini
    értelmező kéziszótárt látogasd meg :)
  • traXion
    tényleg :D
  • ollie
    most tényleg?
  • traXion
    nem :D
  • ollie
    mivan, nem tudod mit jelent?
  • Dzsini
    vadász vs. gyűjtögető beállítottság?
  • traXion
    periférikus???? :)
  • ollie
    Ez amúgy nem újdonság. A férfiak pl élesebben is látnak, viszont cseréeb a nőknek jobb a periférikus látásuk. Sok ilyen fiziológiai különbség van a nemek között.
  • PResident Evil
    :DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD
  • Cat #4
    apám postás, és régen mindegyiküknek adtak ilyen kutyariasztó izét
    kicsike mobilnagyságu eszköz, rajta egy gombbal, ami nagyon magas tartományu hangot ad ki. Az ember nem hallja, de a kutyák menekülnek - kivétel az öreg kutyák, mert azok már nem hallják :>
  • Dzsini
    nem (csak) nemfüggő. teljesen egyéni, hogy ki milyen frekvenciákra érzékeny vagy érzékenyebb. (meg függ attól is, hogy milyen egészségi állapotban van, mennyire tiszta a füle, milyen lelki állapotban van...)
    plusz "nevelhető" is a hallás, lehet szoktatni a frekvenciatartományt növelve, stb stb...
  • traXion
    úgy van :D

Man Power :)
  • Shaman
    Többször is előfordult már velem,hogy majd belehaltam az éles elektromosság hangba,de mondjuk nővérem nem hallott semmit. Ekkor rájöttem,hogy kísérletezni fogok. A helyzet ugyanez volt barátnőm,illetve anyám esetében. Lehetséges,hogy a nők nem hallanak abban a tartományban? Ha így van,akkor biztos van olyan tartomány amiben mi nem hallunk,de erről nem tudopk biztosat,mert még nem hallottam:-)))
    Vélemények?