64
Lásd #1-es komment (hacsak valaki be nem szpemmel elém)
-
#64 UP 2 ÉV :D -
#63 A nők mindig csak azt hallják meg, amit akarnak! Ez a tény reprezentatív felmérésemen alapszik. -
Emmegki #62 a rajztanárom mindig mondta, hogy a nők 10%-ának van térlátása a férfiak 10%-ának nincs. a csajok mindig szívtak a perspektivikus és axonometrikus ábrázolással, amik sztem pofonegyszerűek.
"a nők több dologra tudnak figyelni" - ezt szoktam mondani anyámnak ha ül a pasziánsz előtt és egy fél értelmes mondatot nem tud kinyögni ha nem fordítja el a fejét. inkább úgy mondanám, hogy a nők több dolgot tudnak fejben tartani. (szal a háttérben futó folyamatok több processzoridőt kapnak :) )
a hallásnál a frekvenciatartomány meg egyénenként változik, sztem itt nincs különbség a két nem között. -
#61 Az emancipáció hatására a nőknek is megjött a hallásuk! -
Cat #60 Az érzékenység segítette az asszonyokat a gyűjtögetésben
Amerikai kutatók felfedezték, hogy a világ színesebbnek látszik a nők szemében, mint a férfiakéban. Tanulmányukban az Arizonai Egyetem kutatói megállapítják, hogy a gyengébb nem látószerve lényegesen több árnyalat megkülönböztetésére képes, mint a "teremtés koronájáé".
A tudósok szerint ez az érzékenység az evolúció során alakult ki, mert segítette az asszonyokat a gyűjtögetésben. A kutatók 236, a Föld különféle területein élő ember DNS-ét vizsgálták meg és arra a következtetésre jutottak, hogy bizonyos génváltozások hatására fejlődött ki a nők hatékonyabb - elsősorban a vörös színárnyalatok megkülönböztetésére alkalmas - érzékelése. -
#59 remélem pár napon belül nekem elmúlik a zúgás a fülemből :) -
dieselG #58 Kábé 50%-os a hallásveszteségem a bal fülemen, ezért ha távolról mondani akarnak nekem vmit, kénytelen vok néha úgy fordítanom az arcomat h balomon is hallhassak rendesen.. A jobb az tökély :P
Sokszor zavaró tud lenni, hogy ha a bal oldalamon messziről valaki szólít, vagy van akármi, persze nem hangosan, akkor a jobb fülem, mivel az a jó, afelé nézek mindig önkéntelenül.. A balomon a magas hangokat egyáltalán nem hallom meg sajnos. Bár már megszoktam -
#57 téged bármikor :D -
#56 A multitaszkról annyit, hogy anyám is, meg nővérem is úgy takarít hétvégén, hogy reggel elkezdenek 2-3 dolgot nagyjából egyszerre, az egész lakásban felfordulás uralkodik el, majd még 4-5 dolog hozzájön, és ha mondjuk 5-re kész kéne lenni, akkor 5-kor átlagban 3 dolog van félbehagyva.
Én ha takarítok, helyiségről helyiségre haladok.
Persze néha én is főzök, meg mosok közben, de az időzítésre figyelek. -
#55 :D -
#54 az úgy nem jó, mert csalhatsz -
#53 azér ekkora közhelyet.:) -
#52 jaja, VICCEK topikban is teljesen lehurrogott minket. -
#51 Te ma nagyon negatív vagy! :) -
#50 jóvan,majd felveszem:-) -
#49 Hát ez kezd téves dogmákat hajtogató, unalmas topikká válni. :/ -
#48 úgyse hallanád :PP -
#47 "éles elektromosság hangba"
Sámán!
Nyomnál ebből egy MP3at! :)) -
#46 akkor te nő vagy!!44:-) -
#45 én is erről beszélek. tudom mi megy a tévében, figyelem a rádióadást, és tudom mi történik a könyvben/értelmesen, és folyamatosan beszélgetek az X emberrel... nem marad ki semmi. -
#44 bazz én nem azt mondtam,hogy nem tudjuk megtenni,de ha mondjuk olvasol+TV-zel,akkor az egyikre kevesebb figyelmet fordítassz,magyarán,vagy a könyvben lévő dolgok sikklassz át,vagy a filmből hagysz ki. A nők simán mindkettőt meg tudják tenni. Emlékeznek a könyvre is meg a filmre is részletekben,szal.... -
#43 namost én szoktam rádiót + tv-t hallgatni (szépen kb egyenlő hangerőn) + netezni / olvasni / rajzolgatni... neten meg 4-10 emberrel egyszerre beszélgetni + esetleg hanggal is... kicsit másképp vagyok drótozva ezekszerint, mint az átlag :D -
#42 Igen erről a múltkor mis is beszélgettünk. A nők simán tudnak 2 dologra is ecerre koncentrálni,míg a férfiak csak 1 dologra,de arra jobban.
Pl: TV-zés közbden olvasás. A nők simán megcsinálják,én meg nem:-( -
#41 azt írtam, amit az iskolában mondtak oktatás keretében :) -
#40 ha tv-zünk barátnőmmel és csörög a mobilom sosem halkítom le a tv-t,de ő lehalkítja helyettem,pedig engem nem is zavar.. persze ez csak saját tapasztalat.
a másik,hogy aki azt mondja a férfiak nem képesek egyszerre több dologra koncentrálni, azaz több feladatot végezni egyidőben, az még nem dolgozott pörgős helyen (pl gyorsétterem). szerintem ez is egyénfüggő.
sztem inkább abban jobbak a csajok,hogy képesek egyszerre 2 kézzel 2 különdöző dolgot csinálni. nem félreérteni
-
#39 ja és hasonló okok vonatkoztathatók a szexre is mindkét nemre....valamint, hogy hogyan viszonyulnak hozzá -
#38 a férfiak cső, anők periférikus látással vannak megáldva
ugyanez vonatkozik a megfigyelésre, a férfiak egy dologra tudnak koncentrálni, míg a nők egyszerre többre (pl. ha megy a tv és csöng a telefon, a férfiak ált. lehalkítják a tv-t...nőknél ez nem probléma)
ugyanakkor a nők imádnak beszélgetni, a férfiak nem annyira, ez főleg munkából hazatérve látszódik....ilyenkor a nők mindig csodálkoznak, de nem tudják, miért - ezért romlott már meg kapcsolat
mindez, és a női-férfi testi fölépítés és kialakítás, működés az evolúcióval kapcsolatos, az őskorig visszavezethető: hiszen a férfi eltakarodott vadászni és ott csak a vadra kellett koncentrálnia, méghozzá teljes készültséggel, a nő addig otthon maradt és figyelt a környezetre, a kajára, a többi emberre és a gyerekre.....amikor a fickó megjött a vadászatból, elfáradt és nem igazán volt kedve semmihez hirtelen, csak leülni a tűzhöz és pihenni
de rengeteg ilyen szarság van, ami egész jól visszavezethető.....de nekem már fárad a mancsom :)) -
#37 azthittem már nem tudsz meglepni semmivel traxion -
#36 Az a nagyfesz. -
#35 Meg pl. én ultra tartományban nagyon jól hallok, míg mélyben zazi vagyok. Ezért az összes ultrahangos nyavajától megőrülök, a saját hangom meg alig hallom, mer mély... -
#34 ilyen velem is van -
#33 nem igaz
a férfiak csak lusták :P -
Wing Rockling #32 Meg még a hallásról annyit, hogy én és összes haverom halljuk a villanyoszlop alatt az áramsistergést, amíg női ismerőseim semmit... -
#31 A férfiaknak a térlátásuk is lényegesen jobb. Lásd. vadászat... -
Wing Rockling #30 Na meg ez a szagokkal is így van, sokszor mindenki csodálkozik, hogy hmmm? Mit érzek én most?:) -
Wing Rockling #29 Sokszor én is majd meghülyülök hogy sípol a TV, de rajtam kívül ez senkinek nem tűnik fel, pl. húgom minden este nyugodtan elalszik mellette. -
#28 szerintem es csak lustasag kerdese:)
anyam is 20 dolgot csinal es porog mint a marha ...pl a takaritasban.. en meg szep lassan megcsinalok mindent sorjaban... meg anokben amugy is benne van ez a praktikazaso oszton amig ez nincs kesz csinalom azt.... -
#27 LOL -
#26 en is soxor hallom hogy a tv sipol.. es van hogy az eloszobaban vagyok nem is a szobaban...es masok meg semmit nem hallanak -
#25 tessék?