33
  • jamespond
    #33
    Az amiga inkább volt kellemes színfolt a számtech történetében mint a pc.A winpc pedig egy igazi tömegcikk.A számítógépek legalja.
  • NEXUS6
    #32
    Azt akarom mondani, hogy tök mindegy, hogy milyen jó az egyik oprendszer, vagy milyen szar a másik. Az emberek nem az alapján döntenek a vásárláskor. Szerencsére a PC vas elég olcsó, a többi meg senkit nem érdekel, nem érdekli az embereket, hogy az az erőmű, amit megvesznek mi mindenre lenne képes, hiszen már a 10-ed akkora teljesítményűt se tudták kihasználni. Valami oprendszer meg csak kerül rá.

    Ez az amiért a kis erőforrás igényű Amiga annak ellenére, hogy mint oprendszer q. jó volt végül becsődölt.

    Amúgy a sok per is, amit BG ellen nyomatnak, ha úgy vesszük meghozza a M$-nek a maga hasznát. Mennyibe kerülne a NY Times első oldalán egy féloldalas hirdetés?

    Aztán jöhetnek az ilyen cikkek: BG megmondja a frankót!
    Info/újdonság tartalma: 0 (gy.k. nulla)!
    Jellemzően M$ termék.


  • Pheel
    #31
    Biztosan bennem van a hiba, de hogy mi köze annak, hogy PSX-et ajánlottál PC helyett, ahhoz, hogy milyen király volt az Amiga anno, na aaaazt nem tudom
  • NEXUS6
    #30
    "Ha annyira kiraly gep volt az az amiga, miert nem azt hasznaljuk a pc helyett? Ja, merthogy nem is volt az olyan nagy szam..."

    Király gép volt-e az Amiga?

    Ha a hardverét tekintjük '95-ben már nem sokat ért. Ha az oprendszert nézzük, még ma is megállná a helyét!
    De mint irtam, az emberek nem a gyönyörű szép w95.88.me.2000 .... ért, vagy bármi más oprendszerért vették, veszik meg a számitógépeket. Emlékszem valamikor 98 ban segitettem egy hozzá nem értő családapának számitógépet venni karácsonyra a kisgyermekének. Vagy 120 ezret akart rákölteni az akkori szintű csodamasinára. Hiába mondtam, hogy ha a gyerek játszani akar akkor vegyen egy PSX-et 25 ért, ő azt válaszolta, hogy a gyerek tanulja a gépet az iskolában, tehát kell neki. Erre győzködtem, hogy akkor a PS mellé szerezzen be egy használt 486-ost, tanulni az is jó. NEM, ő ragaszkodott a leújabb PC-hez. Gép megvesz, beizzit, erre a gyerek elkezdi rángatni az ikonokat az asztalon, mert, hogy még az egeret SE TUDTA KEZELNI! Ja aztán sirva könyörgött, hogy rakjak fel neki valami kis félmegás shareware mariót, mert ö azt szereti!
    Szumma szummárum, azt ugyan még nem tudom a mai napig sem, hogy az emberek, milyen meggondolásból költik el tök feleslegesen a legdrágább vasra a pénzüket, de azt tudom hogy ilyen tömegesen fordul elő. Az oprendszert, meg valamit csak felraknak rá, de ehhez az egészhez BG-nek annyi köze van mint nekem. Csak éppen ő kihasználja!!!
    És végül, az is tény, hogy ennek az egésznek pedig semmi köze a józan észhez, meg a minőséghez.

    Hát kb ezek azok a dolgok, amiért nem Amigát használunk manapság.
  • Pheel
    #29
    "A média agymosása segít az igények amortizálásában."

    Szép szöveg, de mégis mire gondolsz? Hányszor hallod/látod/olvasod, hogy használj bonyolult, lassú vagy éppen instabil szoftvereket?!?

    Egyszerűen ezt a fejlődési irányt igazolta a piac. Lehet mindenféle elméleteket gyártani, csak éppen felesleges.
  • Tetsuo
    #28
    A Macet még mindig szokás dícsérni. De qrva drága, ez van.
    A multicégek a tömegigényeket egyre nagyobb dömpingben, de alacsonyabb szinten szolgálják ki.
    A média agymosása segít az igények amortizálásában. Minek kutatná a nívós technológiákat egy monopól cég (nemcsak a Microsoft), ha a nép örömmel megveszi a csillogó gagyit?
    Van egy szűk réteg, akik szeretik a funkcióképes modern/ tartós sőt akár egészséges dolgokat és meg is tudják fizetni.
    Tőlük el is kérik a pénzt rendesen (hiszen nem átlagos termékeket, szolgáltatásokat fejlesztenek).
    S van egy 3. kategória: Nekik nem teccik a gagyi, de nem tudják megvenni az igazából használható terméket. A bóvli termékekért ha lehet nem adnak pénzt (akár elvi okokból is) és próbálják használni; amellett h állandóan keresik az olcsóbb igényes cuccokat -reménytelenül- (én legalábbis).
    /A napi 16órát dolgozó gyerekek és éhezők millióinak kategóriáját most inkább kihagynám..
  • Pheel
    #27
    A Macintosht is szokás volt dicsérni, hogy milyen jó, meg milyen felhasználóbarát, meg mennyire kézreáll, meg mennyire jövőbemutató, aztán mégis csak egy elég szűk réteg sajátja maradt... Amiga dettó.

    Ideje lenne már változtatni a dogmatikus véleményeden.
  • tajfun
    #26
    Ha annyira kiraly gep volt az az amiga, miert nem azt hasznaljuk a pc helyett? Ja, merthogy nem is volt az olyan nagy szam...
  • tajfun
    #25
    Hat ezaz, hogy nincs biztonsagos megoldas. De nem is lesz, mert elobb feltorik minthogy kiadnak. Inkabb maradjon a kp, ott legalabb van esely ra hogy hasbaszurom a tolvajt ha lopkodni probal.
  • NEXUS6
    #24
    Csá Fekete rózsa!

    Na ugye te sem gondolod komolyan azt amit írtál!
    A '95-ös standard PC hardvernél nagyság renddel gyengébb gépen léteztek már akkor a w'95 színvonalát meghaladó oprendszerek. Azt a szintet pedig egy xp mát talán el is éri, csak pl egy Amigához képest több nagyságrenddel bikább hardveren, ja meg 10 év késéssel. Ha PC-re létezne Amiga oprendszer én bizti azt használnám, de szerintem te is.

    Ha innen nézzük a dolgokat, BG nem sok jónak volt az okozója. De én nem szídom őt. Nem tehet róla! Valószínűleg csak a pénzekhez ért, ahhoz viszont nagyon. És arról sem tehet, hogy az emberek meg bedőlnek neki
  • BlackRose
    #23
    És szerinted az 1995-beli hardware-ra lehetett valami jobbat írni? Amikor a Win95 kijött, sajnos az volt a max, a Linux is csak akkor kezdett fejlödni, mert akkor kezdett a hardware elég eröss lenni. Sajnos az ipar mindég annyit fejlődik amennyit bir, és ennek két oka van, a technológiai korlátok (ami sokszor nem a legfontosabb) és amiröl el szoktak feledkezni, a pénzügyi korlátok, vagyis lehetsz te okos amennyire csak akarsz, ha a zsebed nem engedi, és ha a tied még engedne is, akkor az esetleges felhasználok zsebe nem engedi. Mit gondolsz miért javult a Winjo annyira 2000 után? És a Longhorn majd ha jön akkor lesz csak csoda. Mert az Microsoftnak 50 milliárdja van, és a felhasználok is gazdagabbak lettek, ás persze az igényeik is megnőtek. Ezért most már lehet azt is fejleszteni amit akarnak és ahogyan akarják. BG pedig csak egy közönséges ember, akit azért ki nem álhatnak sokan, mert nagyon gazdag és mert olyan fontos dolgoknak volt és lesz a meginditója.
  • Tetsuo
    #22
    a yahoo lefagyott..:( pedig felraktam volna a címet.
  • Tetsuo
    #21
    A tortás video rulz!
  • NEXUS6
    #20
    Háj fekete rózsa!

    Na azért nem olyan szép az a paripa! Lehet, hogy '81-ben mondta de még most is gyúrnod kell a géped, ha egy mondjuk '97-es (és az azért nem volt olyan túl régen) DOS-os progit el akarsz indítani.

    Azon kívül kiadott egy olyan oprendszert 95-ben, amit a jó 20 évre visszavezethető DOS dátumkezelési probléma miatt amúgy is a p.csába kellet dobni 2000-ben. (Bár akkor már, hol volt a w'95, nem igaz?)
    Ja bocsi volt hozzá p.cs. De azért a wilággal felvásároltatott egy csomó hw-t meg sw-t, miközben az egésznek gyak ő volt az oka!
    Nem tudom melyik a rosszabb, ha azt feltételezem, hogy szándékos volt, vagy ha azt, hogy csak lamer az egészhez. A cikk alapján én az utóbbira szavazok.
  • Pheel
    #19
    Anno az IBM főokosai is azt mondták, hogy a világnak 2-3 számítógépre van összesen szüksége. Érdekes, hogy erre nem szokás emlékezni...
  • BlackRose
    #18
    Igen, csak a baj ott rejlik, hogy nem 2003-a gondolt, ugyanis amikor ezt kimondta 1981-ben 640K elkepesztően nagy szám volt, az aki pedig ugy értelmezi, hogy BG a világmindenség örökkévalóságárol beszélt, és ugy értelmezi, hogy pl. BG ugy gondolta, hogy 640K ma 2003-ban vagy esetleg 2450-ben is elég lesz az egyenessen beteg. Nem is érdekes, mert ugye BG a Microsoft Chief Software Architectje, és valószinűleg halvány gőze sincs a jövöről, bár az IT iparban biztos. :)
  • Herkulles
    #17
    ...és reméljük Bili is feljön ide, elolvassa és véleményezi :D
  • NEXUS6
    #16
    Üzenem bilinek merjen nyugodtan nagyot álmodni, mer most ez nem sikerült.

    Újlenyomat, szuper! Valóban minden egyes embernek teljesen más lenyomata van. A problámám az egésszel az, ha egyszer a leolvasóval digitalizálom gyak nem csinálok mást mint generálok egy viszonalag bonyolult egyéni kódot. Ettól kezdve viszont kb ugyan annyit ér mint bármi más kód titkositási rendszer. Csak egy meghekkelt újlenyomat leolvasó kell a feltöréshez, bár inkább az se.

    Bili, téged igy mostani állapozodban elnézve lehet hogy arra vágysz, hogy még az asszonyodat is egy általad láthatatlan segitő társ izélgese, de hidd el a júzerek többsége ettől messze van. Az emberek sok mindent szeretnek saját maguk csinálni, bütykölgetni, kötük "azt" is, természetesen a pc izélgetésére gondolok. Általában ezt hivják életnek, csináljuk a dolgokat, amit akár más is csinálhatna. még is jobb szeretjük mi csinálni.

    Szal hidd el a pc nem a windózod miatt népszerű, hanem mert jól el lehet molyolni vele. Az emberek nem azért vesznek autót mert gyors, hanem mert szeretnek vezetni. És mióta a sok elektronika miatt reménytelen az otthoni bütykölés inkább a gépen élik ki az ilyen irányú vágyukat.

    Ez az én véleményem, de maj te ezt is eldöntöd.
  • kicsy
    #15
    A mostani rednszer valóban elég gyér, de mondjuk magaddal hordasz egy tokent vagy hasonló kütyüt, akár bankkártya helyett is, amibe minden fizetéskor te írod be, hogy mennyit akarsz átutalni a pénztárosnéninél lévő kütyünek, megnyomod a nagy zöld gombot és már megy is a pénz, és nem tudnak átverni sehogysem, még a pin kódodat sem tudják lenyúlni. Persze ezt az átutalást jelezni kell a bank fele is (illetve a bank fele kell jelezni), amihez meg szerintem még nincs elég biztonságos rendszer. (Lehetne mondjuk műholdasan vagy a mobiltel hálózaton keresztül, de a legjobb az lenne ha a bankok saját, titkosított meg mindenféle hálózatot építenének ki, ami meg nem egy olcsó mulatság.) Szóval ha veszel két kiló krumplit a piacon, az még nagy valószínűség szerint sokáig kp-val fog menni.. Amúgy amit Billy mondott az már mind megvalósítható..
  • Tiby
    #14
    Ez a Bill se ezzel foglalkozna , hanem azzal hogy csinálnának 1 jó windowst
  • Geeryy
    #13
    en amr hallottam de quit m.-be meg nem lattam az ircen :D
  • asdasdasd
    #12
    Csak nem fogy az a fránya tablepc...
  • papabear
    #11
    ?
    mi terjed? Ezer éves urban legend.
    Persze lehet, hogy valaki most hallja először.
  • Geeryy
    #10
    ) —› quit: (adam911) ([email protected]) Quit: -eXtreme- "640K ought to be enough for anybody." - Bill Gates, 1981) mar terjed :D
  • papabear
    #9
    "640K ought to be enough for anybody." --Bill Gates, 1981

    igen ezt is ő mondta. Szal nagy jövőmondó.
  • bbbb
    #8
    Bill Gates... ha jol emlekszem, o mondta, hogy az internet nem egy komoly dolog, nem kell vele fogalkozni....
  • floatr
    #7
    :)
    Azért nem hiszem, hogy a Vili bekopogtatott egy újsághoz, hogy "bocsi, megosztanám a jövőképemet a következő 10 évről". Inkább ment valami gázos újságíró hozzá, oszt nem tudott már mit kérdezni.

    Én sem értem mi értelme van egy ilyen cikknek. Asimov egy kicsit több fantáziával volt ellátva, mint Vili.
  • Bandoló
    #6
    Hát amiket itt elmondott a leghülyébbek is kitudták volna következtetni, elég csak megnézni a mostani fejlesztéseket és, hogy hogy áll a helyzet az informatika terén
  • tajfun
    #5
    Nem hiszem hogy a bankkartyas es 1eb penznelkuli fizetes hamar elterjedne, fokepp nalunk, mikor itt csak arra jo a bankkartya hogy lehuzzon vele az elado, es a haverjai a masolattal kifosszak az egyenleget. A matav, ELMU, stb. meg 1bol levonja a hibasan kiszamlazott 10szeres osszeget, aztan en rohangalhatok a penzem utan. Hat a f@szt! Majd en adok annyit es annak, amennyit es akinek en akarok. Erre pedig csak a kp megfelelo.
  • Lacc
    #4
    #1: Paranoia rulz.
  • mainruler
    #3
    Az idő vasfoga nála se hazudik...
    Ady?
    :))
  • formatuq
    #2
    "Vilmoskám, de legyfogytál."

    ROLF!
    de igen talalo,az ido vasfoga nala se hazudik ;)
  • Laci73
    #1
    Vilmoskám, de legyfogytál.

    Érdekes hogy a jövőt uraló "népszerű" elképzelések között egyre inkább terjed az a kép, amelyben meg akarják szüntetni a készpénz használatát, és egyre inkább népszerűstik a különféle azonosító rendszereket (arcfelismerés, ujjlenyomat-azonosítás) Mikor jön már rá a világ, hogy emögött mind a totális ellenőrzés hátsószándéka húzódik meg?