19
-
#19 Van nekem Abit BD7-II-es alaplapom, 256/133-as memóriám, egy egyszerű 160 GB-os vinyóm, ami nem támogatja a SATA-t, Celeron 2200 Mhz procin, és van egy GF 6600 GT videókártyám. De a rohadt életbe (elnézést), szinte ha 64 Bit-es gépet szeretnék, akkor memóriát, hdd-t, alaplapot, procit is ki kéne ahoz cserélni, de még jöhetnek a meglepetések, szinte már majdnem ott vagyunk egy komplett gépnél. Ez nagy öröm, várhattam volna akkoriban legalább egy félévet az alaplap, memória vásárlásával. Ezek nagyon egyszerű modulok, és most kapásból 80.000 Ft-ot rá kéne költenem. Szóval most nagyon örülök, de fogalmam nincs, hogy honnan fogom ezt megfizetni. -
Athlon64 #18 Nekem az AMD-be csak egy dolog nem tetszet nagyon és az a dobozos verziós procik doboza.
Viszont ezek az Athlon64-ek már rendes dobozben vannak és nem abban a műanyagban...
AMD Athlon 2500+, 512Mb DDR400, Biostar M7VIT Grand, 80+120Gb HDD, Ati Radeon 9600 128Mb, LG DVD-ROM, LG DVD-RW, TV kari, SB live ... -
#17 Oké mester, látom te vagy itt az Agy... -
dez #16 (Mármint órajelemelésre gondolok.) -
dez #15 Előző Prohardweres tesztben kb. annyit gyorsult a P4 ennyi emeléstől, mint amennyivel a 3800+ a 3400+-hoz képest...
BTW, náhány helyen lassabb, néhány helyen viszont gyorsabb a P4, de az az érzésem, inkább attól gyorsabb, hogy néhány programban úgy használják az SSE-t, vagy inkább SSE2-t, hogy nem az utasításkészlet jelzőbiteket nézik, hanem ha Intel P4 a proci, akkor használják őket, mert sokáig nem volt SSE, ill. Opteronig, stb. SSE2 AMD-ben. (Az AMD64 utasításkészletet meg nem nagyon használják még, pedig az is gyorsíthat a számítási műveleteken is.) -
#14 latom nem vagy kepes elszakadni az orajelfuggosegedtol :) ird le buntibol szazszor:
"egy processzor sebessege nem csak az orajeltol fugg"
most pedig ulj le, ez egyes, pistike! -
Mat #13 AMD Rulez! Bármit mond bárki, az AMD teljesen elkeni az Intelt. Az a nyomába sem ér az AMD nek. Persze vannak nekik is jó stuffuk, de akkor is. Szal AMD 4ever. Jha és még vmi. Ugye mindenki ezen aggódik, hogy az AMD-k mennyire melegednek. ÉS??!! Van rajta egy jó hűtő és semmi baja nem lesz! Oan 65-70 fokig nem is kell aggódnunk. Utána majd lehet. :) De erre nem lesz ugye példa! :) -
Yv@n #12 "...2400 MHz-en is rohadtul melegednek a magok ..."
Igen, de a procimag legnagyobb részét a cache teszi ki, most azt növelik, de az is fossa a hőt magából. -
#11 hát persze ez a lényeg -
#10 Nem vettem be ennyire, sőt szerintem nem is láttam Intel reklámot az elmúlt évben, de azért nekem gyanús, hogy pl 400+ MHz-et jelent a cache duplázása. 3400-3800@2400
Szerintem azért nem mennek feljebb, mert már 2400 MHz-en is rohadtul melegednek a magok (tapasztalat) és hiába a kisebb csíkszélesség, marad minden a régiben.
Persze az Intel is zsákutcában van a Netburst cuccaival. :( -
#9 " Az AMD szerint az új FX chipekben is éppen annyi erő lesz, hogy egy lépcsővel maguk mögött hagyják az Intel hasonló kategóriás megoldásait."
Ez az elszomorító; egyikük sem dob nagyot csak éppen annyit, hogy elmondhassák az övék egy lépcsővel jobb:-( Persze így tartva meg a magas árakat :-( -
Cat #8 mit számit az órajel? keveset, nagyon nagyon keveset
viszont a saját memóriavezérlő, a SOI, a low-k, a 90 nm, a cache nagysága és sebessége, a busz sebessége, az utasításkészletek, vagy a TÖBB MAG annál többet
vagy ennyire bevetted az Intel reklámjait? -
#7 Nem tűnik fel, hogy újabban minden AMD proci 2400 MHz-en működik, függetlenül attól, hogy milyen számokat írnak rá? Kicsit nevetséges. -
#6 Mostmár télleg jöhetne valami 64-bites Intel proci, amit "asztali gépekbe" terveznek ... -
tehen_m #5 (Mármint athlon 64 3000+) nehogy vki félreértse. -
tehen_m #4 3000+ ugyan annyiba kerül mint a p4. 3GHz :DD
Pár hónap és emberi ára lesz. :DDD
-
#3 Én egy Athlon 64-et akarok majd venni vagy 3200+ 2GHZ , vagy 3800+ 2.4GHZ amelyikre lesz lóvém :) -
fako #2 jolenne ha mar emberi ara lenne -
eke #1 Na, az Intel felköltheti a gatyáját...