Az új AMD64 processzorok jobb teljesítményt is hozhatnak
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Van nekem Abit BD7-II-es alaplapom, 256/133-as memóriám, egy egyszerû 160 GB-os vinyóm, ami nem támogatja a SATA-t, Celeron 2200 Mhz procin, és van egy GF 6600 GT videókártyám. De a rohadt életbe (elnézést), szinte ha 64 Bit-es gépet szeretnék, akkor memóriát, hdd-t, alaplapot, procit is ki kéne ahoz cserélni, de még jöhetnek a meglepetések, szinte már majdnem ott vagyunk egy komplett gépnél. Ez nagy öröm, várhattam volna akkoriban legalább egy félévet az alaplap, memória vásárlásával. Ezek nagyon egyszerû modulok, és most kapásból 80.000 Ft-ot rá kéne költenem. Szóval most nagyon örülök, de fogalmam nincs, hogy honnan fogom ezt megfizetni.
Nekem az AMD-be csak egy dolog nem tetszet nagyon és az a dobozos verziós procik doboza.
Viszont ezek az Athlon64-ek már rendes dobozben vannak és nem abban a mûanyagban...
AMD Athlon 2500+, 512Mb DDR400, Biostar M7VIT Grand, 80+120Gb HDD, Ati Radeon 9600 128Mb, LG DVD-ROM, LG DVD-RW, TV kari, SB live ...
Viszont ezek az Athlon64-ek már rendes dobozben vannak és nem abban a mûanyagban...
AMD Athlon 2500+, 512Mb DDR400, Biostar M7VIT Grand, 80+120Gb HDD, Ati Radeon 9600 128Mb, LG DVD-ROM, LG DVD-RW, TV kari, SB live ...
Asrock AM2NF3-VSTA, Athlon64 X2 4200+,Kingmax 2x1GB DDR2 800, Ati Radeon HD2600XT 256MB GDDR3 AGP, Xerox TFT-LCD 17\"+Samsung 32\" LCD-TV
(Mármint órajelemelésre gondolok.)
Elõzõ Prohardweres tesztben kb. annyit gyorsult a P4 ennyi emeléstõl, mint amennyivel a 3800+ a 3400+-hoz képest...
BTW, náhány helyen lassabb, néhány helyen viszont gyorsabb a P4, de az az érzésem, inkább attól gyorsabb, hogy néhány programban úgy használják az SSE-t, vagy inkább SSE2-t, hogy nem az utasításkészlet jelzõbiteket nézik, hanem ha Intel P4 a proci, akkor használják õket, mert sokáig nem volt SSE, ill. Opteronig, stb. SSE2 AMD-ben. (Az AMD64 utasításkészletet meg nem nagyon használják még, pedig az is gyorsíthat a számítási mûveleteken is.)
BTW, náhány helyen lassabb, néhány helyen viszont gyorsabb a P4, de az az érzésem, inkább attól gyorsabb, hogy néhány programban úgy használják az SSE-t, vagy inkább SSE2-t, hogy nem az utasításkészlet jelzõbiteket nézik, hanem ha Intel P4 a proci, akkor használják õket, mert sokáig nem volt SSE, ill. Opteronig, stb. SSE2 AMD-ben. (Az AMD64 utasításkészletet meg nem nagyon használják még, pedig az is gyorsíthat a számítási mûveleteken is.)
latom nem vagy kepes elszakadni az orajelfuggosegedtol 😊 ird le buntibol szazszor:
"egy processzor sebessege nem csak az orajeltol fugg"
most pedig ulj le, ez egyes, pistike!
"egy processzor sebessege nem csak az orajeltol fugg"
most pedig ulj le, ez egyes, pistike!
Forza.
AMD Rulez! Bármit mond bárki, az AMD teljesen elkeni az Intelt. Az a nyomába sem ér az AMD nek. Persze vannak nekik is jó stuffuk, de akkor is. Szal AMD 4ever. Jha és még vmi. Ugye mindenki ezen aggódik, hogy az AMD-k mennyire melegednek. ÉS??!! Van rajta egy jó hûtõ és semmi baja nem lesz! Oan 65-70 fokig nem is kell aggódnunk. Utána majd lehet. 😊 De erre nem lesz ugye példa! 😊
"...2400 MHz-en is rohadtul melegednek a magok ..."
Igen, de a procimag legnagyobb részét a cache teszi ki, most azt növelik, de az is fossa a hõt magából.
Igen, de a procimag legnagyobb részét a cache teszi ki, most azt növelik, de az is fossa a hõt magából.
Nem vettem be ennyire, sõt szerintem nem is láttam Intel reklámot az elmúlt évben, de azért nekem gyanús, hogy pl 400+ MHz-et jelent a cache duplázása. 3400-3800@2400
Szerintem azért nem mennek feljebb, mert már 2400 MHz-en is rohadtul melegednek a magok (tapasztalat) és hiába a kisebb csíkszélesség, marad minden a régiben.
Persze az Intel is zsákutcában van a Netburst cuccaival. 😞
Szerintem azért nem mennek feljebb, mert már 2400 MHz-en is rohadtul melegednek a magok (tapasztalat) és hiába a kisebb csíkszélesség, marad minden a régiben.
Persze az Intel is zsákutcában van a Netburst cuccaival. 😞
" Az AMD szerint az új FX chipekben is éppen annyi erõ lesz, hogy egy lépcsõvel maguk mögött hagyják az Intel hasonló kategóriás megoldásait."
Ez az elszomorító; egyikük sem dob nagyot csak éppen annyit, hogy elmondhassák az övék egy lépcsõvel jobb:-( Persze így tartva meg a magas árakat :-(
Ez az elszomorító; egyikük sem dob nagyot csak éppen annyit, hogy elmondhassák az övék egy lépcsõvel jobb:-( Persze így tartva meg a magas árakat :-(
mit számit az órajel? keveset, nagyon nagyon keveset
viszont a saját memóriavezérlõ, a SOI, a low-k, a 90 nm, a cache nagysága és sebessége, a busz sebessége, az utasításkészletek, vagy a TÖBB MAG annál többet
vagy ennyire bevetted az Intel reklámjait?
viszont a saját memóriavezérlõ, a SOI, a low-k, a 90 nm, a cache nagysága és sebessége, a busz sebessége, az utasításkészletek, vagy a TÖBB MAG annál többet
vagy ennyire bevetted az Intel reklámjait?

Nem tûnik fel, hogy újabban minden AMD proci 2400 MHz-en mûködik, függetlenül attól, hogy milyen számokat írnak rá? Kicsit nevetséges.
(Mármint athlon 64 3000+) nehogy vki félreértse.
3000+ ugyan annyiba kerül mint a p4. 3GHz 😄D
Pár hónap és emberi ára lesz. 😄DD
Pár hónap és emberi ára lesz. 😄DD
Én egy Athlon 64-et akarok majd venni vagy 3200+ 2GHZ , vagy 3800+ 2.4GHZ amelyikre lesz lóvém 😊
Next PC upgrade: 2022
jolenne ha mar emberi ara lenne
Na, az Intel felköltheti a gatyáját...