1070
Orbiter - A free space flight simulator
  • buke
    #1070
    Üdv.! Megnéztem az IMFD5.6 megy,eljutottam vele a Marsig. Az ISS AtoZ nevű kieg. belső nézet gondját sikerült egy szokványos trükkel kijavítanom; a scenario fájlban egyszerűen törölni kell a mindkét oldali MFD-re HUD-ra vonatkozó hivatkozást. Utánna már a belső nézet is megy F1-el és nyílnak az mfd-k is.
    A Kupolában érdemes nézelődni, nem semmi a látvány.
    Utoljára szerkesztette: buke, 2016.09.14. 16:23:16
  • buke
    #1069
    Sziasztok!
    Egy kérdésem lenne azokhoz az Orbiter2016-ot használókhoz akiknél megy a bázis szinkron mfd v3.0 2016,hogy milyen módon telepítettétek? Én minden végig csinálok a leírás szerint,( 2 dolog installja ), de nem jelenik meg a műszer. OP.: Win7.sp1 Ultimate. 64 bit. Az Orbiter 32 bites nem? Hibaüzenet: MSVCP140.dll hiányzik a gépről. Pedig ott van. Ha átteszem ezt a dll-t a 32 bites windows mappába, a SysWoW64-be akkor nem hiányolja,de a helyzet ugyanaz; modul aktiválás után sem jelenik meg az mfd. Valami keveredés lehet a vc runtime-ba ,mert lehet ,hogy a program ...csak a 32 bitest olvassa viszont az installnál nekem egyből a x64 települ.
  • buke
    #1068
    Nagyon régóta vártam ezt a megjelenést -- még a bétákat se néztem -- tényleg vizuálisan nagyot fejlődött, de még jó pár add on nem megy. XR5 megy!
    A nagyobb gond,hogy játék után az op.rendszerem (win 7 Ultimate x64) betűi elvesztik élsimításukat, nem tudom másként jellemezni. Szóval megvárom még az esetleges javításokat, ha éveket tudtam várni erre.
    Borisz80: én most a iss_AtoZ2_USA nevűt töltöttem le,működik rendben,orosz és usa,de a belső nézetre váltásnál (F1) leáll (mondjuk nem kéne használnom:S) A Harmony modul 2 dokkolója fogadja a siklót, tehát ezt kell megadni megközelítésnél, nem a közvetlen csatlakozó "elemet" , ami P2dummy... néven van listázva. A Spacecraft3 dll szükséges hozzá. vinka's spacecraft. Orosz járművel még nem mentem soha és történelmivel sem.
    Az 2016-os IMFD 5.6-ot fogom majd megnézni,ha majd újra telepítem az egészet,mert egy két kieg. miatt semmi nem indul el.
  • mazsi6000
    #1067
    Kijött az ORBITER 2016 release!
  • Borisz80
    #1066
    Nagy kihagyásom volt az Orbiter terén.
    Ha még nézi valaki eme fórumot, meg tudná mondani hogy mi a legfrissebb, legrealisztikusabb ISS + Szojuz TMA kombó addon?
    Köszönöm!
  • buke
    #1065
    Sziasztok! Újra feltöltöttem az ESA hold küldetés videóhoz tartozó fájlokat. Jó tanulást kívánok hozzá! buke
    Letöltés:küldetés fájlok és infók a kiegészítők letöltéséhez
  • buke
    #1064
    Sziasztok!
    Felkerült a befejező,6.része is az ESA hold küldetésnek.
    a küldetés fájlok és infók a kiegészítőkről innen tölthetők

    Jó repülést! buke.
  • buke
    #1063
    Sziasztok!
    Feltöltöttem egy ESA rakétás hold küldetést eddig 5 részben,az utolsó,6.rész hamarosan kész lesz.
    A küldetés fájlait is felteszem minél hamarabb.
    A videók valamilyen oknál fogva kis és nagy lejátszási módban nem élesek, ezért ajánlott teljes képernyős módban lejátszani, ekkor pár másodperc múlva kiélesednek és ezután már a nagy képernyős módban is elfogadható lesz az élesség.

    Remélem ezzel a videóval sokat tudok segíteni az orbitert kedvelőknek:)
  • buke
    #1062
    mazsi6000:

    Van domborzat (orulex),a rakétás próbákon túl vagyok, sajna nem igen mennek.
    Viszont megjött a kedvem a videók láttán egy manuális vezérlésű rakétás videó elkészítésére,föld-hold-föld útvonalon. A navigáció az IMFDv5.5 lesz. Megdolgoztat rendesen ez a program így, egy év kihagyás után. Scenario fájl is lesz hozzá,de kénytelen vagyok ezt a videó hosszúsága miatt leegyszerűsíteni. Gondolom 2 X 90 perces az nem sok.
  • mazsi6000
    #1061
    Hello Buke:
    Én úgy tudom, hogy domborzat a D3D7X ben sincs. Domborzatot egyedül az OGLA kliensben (Open GL-t használ)lehet varázsolni a játékba. Az hogy a rakétás modellek jók e aD3D alatt ki kell próbálni. Vagy jók alapból, vagy idővel elkészítik a jó verziókat. Figyelni kell az orbit hangarban a feltöltéseket. A Delta Glider IV. sem ment alapból D3D9-11x alatt, aztán elkészítették a müködő verziókat.
  • mazsi6000
    #1060
    DGIV. Dokkolás
  • buke
    #1059
    mazsi6000: a DgIV megtanulásához ez jól jön,mert ezzel még nem foglalkoztam, köszi,hogy időt szakítottál erre. Régebben ebben az alkategóriában az XR5 Vanguard-ot tanultam meg.
    Lenne egy kérdésem is: A D3D9X kliens a rakétás modellekhez jó,mert nem úgy látom és ha nincs domborzat,akkor maradok a D7-nél.
  • mazsi6000
    #1058
    Magyar nyelvű videó. Reentry. Biztonságos visszatérés a légkörbe.
  • mazsi6000
    #1057
    Magyar nyelvű videó a kezdeti lépésekről. DGIV. használatával.
  • sanyicks
    #1056
    nálam sem, a retkes fos microsoftos visual c++ librarykat hiányolja (amit persze alig lehet kiszedni ebből a redvás rendszerből, mert vista óta már értelmetlen hülyeségeket illik a hibaüzenetbe írni, eventlogba kell rakni a szintén nem túl értelmes de valamennyire informatív hibaüzenetet), amiből mind fent van.
  • buke
    #1055
    A béta nem indult el sajnos rátelepítgetéssel. Se baj így is lesz mit gyakorolnom.:)
  • buke
    #1054
    Köszi,félre olvastam valamit,de már beindult 2010P1+D3D9 RC41 klienssel és az orbiter_NG.exe indítás után a szokásos módon plugint bepipálni. Nálam így már 50 az FPS ! Arra kell már csak rájönnöm, miért csúszik szét dokkolás után a Shuttle vagy más dokkoló jármmű ? A PMA2dummy -hoz dokkolásnál van ez.
  • sanyicks
    #1053
    az orbiter maga a szerver, a d3d9 a kliens. Csak így megy mert a nem kliens szerver módban a beépített dx7-es kliens megy kizárólag.
  • buke
    #1052
    Béta kell hozzá, majd kiderül javul e tőle a sebesség.
  • buke
    #1051
    Sziasztok! Letöltöttem a legújabb ISS-t,normál futtatásban(D3D9)az FPS:12 ! Esetleg valaki tudja,(emlékszik)hogyan kell úgy indítani a programot,hogy (mint,ahogy az ogla kliens esetén) szerverként érzékelje a D3D9 klienst,mert így állítólag 30-36 az fps a készítő szerint. Egyébként más kiegnél is van utalás erre a fajta futtatásra. A D3D9 klienshez meg van egy fejlesztés az orbiterhez,amit nem tudom honnan lehet leszedni D3D9CliensRC39, és D3D9Cliens..RC41. Az alap D9x legfrissebb csomagot telepítettem az ms. oldaláról (2010_febr.)
    XP-t, SP3 használok egy 9800GT kártyával. Köszönöm a segítséget előre is.
  • buke
    #1050
    Sziasztok!
    Valaki próbálkozott olyan globális felhőzet készítésével,ami a felszíni textúrákhoz hasonlóan 9,10,11,...felbontási szintű? A PLTEX a felhőzetet csak 8-as szintig képes elkészíteni.
  • High end PC #1049
    Ja, az a legújabb, van egy magyar Orbiter site is, ahol sok minden teírnak, 5 éve én is onnan tanultam meg felszállni :DD
    http://orbiter.atw.hu/
  • High end PC #1048
    Haljak be, ha nem teljes képernyőben, hanem ablakos módban futtatom már megy :DDDD
  • High end PC #1047
    2006-os verzió sem indul, régi gépemen az ment, itt valami hardveres ütközés lesz, talán a videókarim nem tetszik a programnak, elég nagy szopás...
  • mijki
    #1046
    Ja, és melyik a legrissebb? a v10083-as?
  • mijki
    #1045
    Van valami összegző erről a játékról, hogy hogy kell csinálni?
  • High end PC #1044
    kérdés!
    Sziasztok, egy kis segítséget szeretnék kérni!
    Orbiter honlapjáról leszedtem az Orbiter 2010 Base Install pakkot, meg a patch-et is rátettem, meg minden texture pakkot bemásoltam, mégsem megy, próbáltam 32-bites XP alatt és 64-bites Win 7 alatt, meg se nyikkan, mindig ugyanavval a hibával dob ki, pedig a Video menüben vagy RGB-ét választok amire csak fehér ablak jön ki indításkor, vagy 3D HAL meg hasonlókat is választhatok, indításkor akkor meg mindig ez az ablak fogad, tegnap egész éjszaka ezen agyaltam, valakinek valami ötlete lenne, megköszönném!!
  • alvarezlopez
    #1043
    Sziasztok!
    Feltettem az új Orbitert és a föld L14 -es bigyóját, amit szerintem rosszul jelenít meg. Egy kicsit el van csúszva, kb. 10 méterrel. Most ezzel az a probléma, hogy az összes küldetést a felszállópályától balra a fűben kezdődik.

    Ismerős valakinek ez a probléma?
  • orbiter480916
    #1042
    Megtudná valaki mondani, miért nem tudom az Orbiter NASSP Apollo programban a szélső, alsó, felső 2d-s műszerfalakat elérni? Csak a középső, meg a két oldalsó műszerfal látható. Ctrl-felcurzor váltásra pl. csak a világítást kapcsolja le meg fel.
  • Nuku
    #1041
    Üdv!Letöltöttem az OGLA klienst,de nem megy.Elíndítom(ng-vel),elkezd tölteni,majd kapok két hibaüzenetet,hogy az eljárás belépési pontja ne található a Dll-ben(vagy valami ilyesmi).Az OGLÁ-t innen töltöttem le:http://orbides.1gb.ru/ogla.php,a kapott zip-et az orbiter mappájába kicsomagoltam.
  • Hmuda
    #1040
    1: nem csak az NG kell hozzá, hanem az ún. OGLA kliens is. Az NG önmagában csak egy nem grafikus kliens, ami lényegében nem csinál semmit, csak ha alá raksz egy grafikus klienst, akkor tud kezdeni magával valamit.

    2: scenario editorral (külön kell aktiválni azt a modult a launcherben).

    3: nem függ. Gondolom Tex egyik videóját láttad, ő meg telerakja a videóit mindenféle effektekkel, amitől szebb lesz.
  • Nuku
    #1039
    Üdv!Nemrég letöltöttem az orbitert,és lenne néháhy kérdésem.
    Visszaolvasva azt láttam hogy ahoz hogy domborzat is legyen az orbiter ng-t kell elindítani.Na,én elindítom de nem csinál semmit.Lehet tenni valamit?
    Hol tudom beállítrani hogy a DGIV-nek milyen legyen a festése?Letöltöttem a néhány skin packet,kicsomagoltam őket az orbiter mappályába, de nem csinál semmit.
    Még egy kérdés:a grafika részletessége füg attól, hogy milyen gépen játszom?Ugyanis láttam néhány videót, ahol kb.kétszer olyan jól nézett ki mint az én gépemen.Válaszotokat előre is köszönöm!
  • buke
    #1038
    Sziasztok! A 2010-es orbiterben próbáltatok már bolygó textúrát beszámoltatni a pltex-el? Én odáig eljutottam,hogy diffúz L14 is bemegy és látszik szépen a programban. A gond a maszk (specular) textúrákkal van,mert azt nem hajlandó összerakni ezerféle képpen sem. SDK-ban néztem,de abban ez nincs leírva.A fórumon fordítóval néztem az ide vonatkozó kérdéseket,de ilyen "mély"problémát nem vetett fel egy "orbinaut" sem.Végül is az L8-as maszk is elég,bár az eltűnik kb. 3000km-en belül.Ilyenkor jönne az L10 és a "rész" L14 -es maszkja.
  • buke
    #1037
    "Ilyen orbiton nekem kitűnően megy a bolygók eléréséhez használt Target
    Intercept Rinc 0.00 után.:)"
    Rosszul írtam azt,hogy ...bolygók eléréséhez... inkább bolygók holdjainak eléréséhez... lenne a pontos.
  • buke
    #1036
    Szia! Itt olvastam először én is.Én imfdv.5.1-nél tudom.Szükséges feltételek:Először Rinc legyen 0.00, és a pálya közel azonos forma,-megjegyzem itt nekem is vannak gondjaim-,magasabb vagy alacsonyabb pályán is lehetsz.Tehát: Course-ba mész ott kiválasztod a Tangential transfert TGT-nek megadod amivel találkozni akarsz, utánna TEj értéket állítod addig,(Adj.gombbal)amíg a DIs érték a legkissebb nem lesz.Ez az érkezéskori legkissebb távolság a céltól.
    Ezután legegyszerűbb az AB-t bekapcsolni és kivárni a Burn time-ot, tehát azt az időpontot,amikor egy kis égetéssel(lehet ApA vagy PeA módosítás)átmeneti pályára kerülsz úgy,hogy keresztezed a cél pályáját. Ennek a pontos idejét a TIn érték jelzi.(...és ez közel azonos lesz a Te égetés utáni ApA vagy PeA értékeddel,attól függően,hogy alatta vagy felette vagy a célnak) Ha oda érkeztél a célhoz,fékezni vagy gyorsítani kell ahhoz,hogy a köröd másik fele is ugyanolyan legyen mint a célé.(...ha az ApA-át igazította a célhoz,neked a PeA-át kell növelned gyorsítással prograde állásban és ue.fordítva...) Én ezt manuálisan elvégzem és ott vagyok mellette a legkissebb távolságban.Innen meg már a szokásos seb.irányvektor egyeztetés a plusz jellel.stb. Nekem ez így majdnem mindig működik.
    Elnyújtott orbiton viszont nem megy hiába lavírozok ugyanolyan formába. Ilyen orbiton nekem kitűnően megy a bolygók eléréséhez használt Target
    Intercept Rinc 0.00 után.:)
    Illetve ugyanezt használom pl.ha egy transfer pályán kapcsolódom össze valamilyen korábban elindított modulhoz,tartályhoz stb.
    Viszont arra én is keresem a választ,hogy nagy ritkán minden előzetes feltétel adottnak látszik,de értelmes DIs értéket nem kapok.
  • dunyec
    #1035
    buke: Elmondanád h kell az IMFD-t szinkronizálásra használni?
  • Papirzacsi
    #1034
    Igen, ez gyakori probléma, ezért is érdemes ablakos módban tolni. De szerencsés vagy ha csak az ISS tűnt el, mert nekem egész bolygók szoktak eltűnni. :)
  • DirtyVisions
    #1033
    Mégis tudom mi történt. Most is letettem tálcára a játékot, visszahoztam, és eltűnt az ISS. Tehát a modellt nem látom, a műszerek szerint ott van, meg ott állok, de nem látom...
  • DirtyVisions
    #1032
    No hát most így reggel sikeresen dokkoltam. Nem tudom mi lehetett a gond, mindent úgy csináltam mint előtte.
  • DirtyVisions
    #1031
    A Rinc nem volt 0, de közel volt hozzá, 0,02 körül, azt olvastam az még benne lehet a hibahatárba, és a múltkor ezzel nem volt gond. Megpróbálom megint, aztán meglátjuk. Amúgy mi ez az IMFD 5.1? Ilyen addonokat még nem ismerek.