613
National Geographic Society írásai, fotói, munkái...
 • darthvaderfia
  #613
  Szerintetek melyik a NG-nek a legjobb mellékcsatornája, Wild stb...?
 • Palinko
  #612
  hmm láttam pár jó fotót NatGeon a hó leopárdról, írtam mailt, hogy küldjenek már magas felbontású fotókat a sorozatról, erre azt mondják, hogy nem küldhet olyat amilyet kértem. miért van ez? magazint aki akarta már megvette, tvben is láttam "ingyen" (ok kábeltévét ki kell fizetni :D) de nem értettem. felhasználni úgyse használnám fel másra, annyit akartam kiteszem majd LED tvre nagy felbontásba és elveszek bennük pár percre-órára :D
 • Robi546
  #611
  Na szóval tud valaki segíteni ???? Nagyon megköszönném! :)
 • ZilogR
  #610
  Nos, EZ volt az - és Discovery
  :)
 • Robi546
  #609
  Hali!

  A Segítségeteket szeretném kérdezni és szeretném ha minél hamarabb válaszolnátok mert fontos lenne. :)
  Na szóval: én a neten keresgéltem a Légi Katasztrófák című sorozatot/ismeretterjesztő műsört hogy le lehessen tölteni vagy csak online megnézni de nem találtam! Bár melyik része jó lenne kivéve a Heggyel Szemben mert azt már láttam. Tehát valaki nem tud Privát Üzenetben vagy itt letöltési linket adni?? vagy olyan is jó lenne hogy Online megtudnám nézni. :) Fontos lenne, előre is nagyon szépen köszönöm. :)
 • JürgenKlinsmann
  #608
  Hát... Aranyláz az Dél-Amerikában az Amazonas mentén van, az egy Ross Kemp által vezetett műsor a Discoveryn, ami pedig Alaszkáról szól és éppen aktuális műsor az pedig az amit Punkerwork is mond.
 • ZilogR
  #607
  igen, az valóban van, de ezt még most kezdték reklámozni. Még nem volt belőle egy rész sem, de mindig lemaradok a reklámjáról...

  A NatGeo tavaszi új műsorai között lesz, a honlapjukon meg nem találtam semmi ilyesmit még...

  (Aztán ki fog derülni, h Discovery-s... :P )
 • Punkerwork
  #606
  Forró nyomon Alaszkában
  (Alaska State Troopers)
  port.hu
 • ZilogR
  #605
  Hi, ha él még ez a topik:
  Mi az az új műsor, amit reklámoznak mostanában, vmi aranyláz Alaszkában?!
  Pontos címet tud mondani valaki esetleg?
 • G_ArchAngel #604


  egy komment:

  Athos
  2009 november 17. 21:30
  Ha belegondolok, hátborzongató. Úgy értem, mint embernek. Mi itt nyakló nélkül ontjuk az üvegházgázokat, a fókának meg fogalma sincs, milyen veszélyes faj képviselőjét próbálta megajándékozni, ráadásul milyen értékes kinccsel. Ezt a filmet minden embernek látnia és értenie kellene.
 • blackgamer
  #603
  ezek a filmek átlagembereknek szólnak, szájbarágósan, csak a lényeg, az is kiszínezve animációkkal
  a tudomány általában száraz, de vannak részei amik szélesebb rétegeknek is érdekes, elgondolkodtató, könnyen befogadható

  "Értelme egy szál sem bizonyíték nulla."
  Attól hogy az életedre nincs közvetlen kihatással még értelmes dolog a tudomány, sajnos ezen a fórumon sokak gondolkodnak úgy mint te.
  Az ember természetéből kifolyólag kérdésekre keresi a választ.

  Ha szeretnéd jobban elmélyíteni a tudásod az univerzum sorsával kapcsolatban, ajánlhatom Stephen W. Hawking - Az idő rövid története című könyvét kezdetnek, ami egy fokkal részletesebb mint a NG filmek de tuti millió kérdésed lesz olvasás közben amikre csak további könyvekben találhatod meg a választ
 • CsőKujts
  #602
  Tegyük fel hogy túllihegem de akkor is vicc az egész hiszen még a saját bolygónkat sőt még saját magunkat sem ismerjük teljesen. Filozófálgathatnak tőlem a világ végéről de ez attól még totál felesleges. Értelme egy szál sem bizonyíték nulla. A jó érzésű embereket pedig akik szórakozni ültek a tv elé lehangolja. A világegyetem előtt álló több milliárd évről kellene és lehet is filozófálgatni. Persze attól még lehet a végéről is de nem kéne rá ekkora hangsúlyt fektetni.
 • CsőKujts
  #601
  Az hogy megpróbálnak szenzációt csinálni a "világegyetem halálából" szerintem mindenképpen pofátlanság és nem filozófálgatnak hanem kijelentik hogy márpedig ez lesz.
 • blackgamer
  #600
  nem jelentenek ki semmit, ezek elméletek
  kutatnak hogy igazolni tudják őket

  már az ókori görögök is filozofáltak a világról, sőt az összes vallás próbál a maga módján a "honnan jöttünk?", "hová tartunk?" kérdésekre válaszolni
  ebben mi a pofátlanság?
 • CsőKujts
  #599
  Hát ezen az űrhéten ami a múltkor volt én nagyon felháborodtam. Illetve egy filmen. Annyi gyönyörű és érdekes dolog van a világegyetemben. Ráadásul nem régen derült ki megint akkorát tévedtek mint a ház ugye a nagy reccs-el kapcsolatban. Hoppá akkor mégse omlik össze az univerzum hanem gyorsuló ütemben tágul igaz végülis majdnem ugyanaz.

  De miután ekkorát tévedtek van pofájuk rendesen hollywood stílusú filmet készíteni a világegyetem haláláról, és már második nap beletolni az ember képébe. A legszánalmasabbak ezek a hasonlitgatások hogy sötét rideg félelmetes stb... lesz a vége. Kérdem én mi a ... közünk van nekünk ehez? Hol lesz akkor az ember? Egyáltalán hogy merészelnek ezek bármit is jósolni ezzel kapcsolatban? Ja és ami még röhej hogy ők nem jósolnak hanem kijelentenek. Kijelentik hogy már pedig igenis ez lesz a vége szomorú és félelmetes hideg para. Csak egy példa aztán még bármi lehet amit mi a csöppnyi kis agyunkkal fel sem tudunk fogni. Mi van akkor ha valahol meg folyamatosan termelődik stb.... Fizikailag az lehetetlennek tűnik? De hát ez a gyorsuló tágulás is lehetetlenek tűnt...

  Egy szó mint száz szerintem nagyon kis gyökerek vagyunk mi ahoz hogy a világegytem végét jósolgassuk amikor még el sem kezdett igazán élni. Kijelenteni a pusztulásáról bármit pedig ennyi tévedés után szerintem pofátlanság.
 • blackgamer
  #598
  ez mi? híd?
 • RelakS
  #597
  Nem tudom, a csatorna szóba jöhet-e, de épp erről van szó benne :)
 • patiang
  #596
  Ha választanom lehet, akkor inkább a Sprectumot nézem. Nem azért, mert különb, hanem, mert nem szakítják meg tíz percenként reklámmal. A másik, ha elkezdenek egy témával foglalkozni, akkor csak az, az és semmi más. Amikor a krokodilok, akkor csak azok, amikor roncsvadászok, akkor csak azok. Hiába tudományos, a sok reklám, és az egyoldalúság a hátrányára van.
 • tibi009
  #595
  Most ünneprontó leszek, de Lance Armstrong mindegyik évben EPO - t használt, kimutatták utólag mindegyik mintájában, csak akkor még nem volt tiltólistán, így a címeket is megtarthatta. Ez persze nem áll konfliktusban azzal amit aszervezetéről írtál.
 • blackgamer
  #594
  ebben a fan klubban esetleg filmek divx-es cseréje is folyik? vagy csak a főnökség küld híreket?
 • Sipocz
  #593
  Helló Népek!
  Mizujs?
  Az NG számomra (sajnos) kizárólag a tv. csatornájával (NGC) van jelen, de azt gyakran nézem és csodálom. Az egyik kedvencem a reggelenként, a műsor kezdete előtti film-montázsok sora, ragyogó képek-mozik-zenék. Ide jönne egy kérdésem: nem tudjátok-é hogy a "régészet" témáju montázs kisérőzenéje micsoda,kié és honnan van mert roppant tetszik és eleddig semilyen közelebbi információt nem találtam róla sem az angol sem a magyar nyelvü site-on.
 • Kis-Bob
  #592
  Érdekes, hogy ezen az adón elég gevés geomorfológiai témájú műsor megy. Nekem ez tűnt fel először, amikor 2 éve előfizettem UPC-re. Pedig a nevéből fakadóan erre következtetnék.
 • homokhat
  #591
  pont ötszáznál pusztul ki ez a topic ? vagy ötszázegynél pedig nem lenne rossz
 • Aquir
  #590
  ez jobb:)

 • Aquir
  #589


 • baajos
  #588
  Igazán szép és kedves csimpánz arcot keresek, de nem találok ilyen fotókat tul sokat. Ha van valakinek feltehetne egy párat. Köszi!!!
 • G_ArchAngel #587
  Lance Armstrong testének csodái

  Korunk egyik leglenyűgözőbb állóképességű sportolója a 33 éves Lance Armstrong, aki idén, hetedik Tour de France győzelme után, visszavonul. Egy orvos immár 13 éve követi figyelemmel Armstrong szervezetének működését, eredményeit most publikálta.

  Ed Coyle, a Texas Egyetem Humán Teljesítmény Laborjának vezetője 1992 óta kíséri figyelemmel Lance Armstrong szervezetének működését. Sokakban felmerül, hogy a hétszeres Tour de France győztes emberfeletti képességekkel, tulajdonságokkal rendelkezik. Nos, Coyle szerint a kerékpáros adottságai teljesen emberiek – bár a maximumra fejlesztve.

  Nagy szív, kevés sav

  Armstrong szíve egyharmadával nagyobb, mint az azonos korú és testalkatú férfiaké. Nyugalomban a pulzusa 32/perc – szemben az egészséges, nem sportoló férfiakra jellemző 60/perces átlagértékkel. Ezt a frekvenciát kerékpározás közben 200/perc-re is képes fokozni, így biztosítja a megfelelő vérellátást izmai számára.

  Oxigén-felhasználása sem mindennapi: testsúlykilogrammonként és percenként 85 ml oxigént hasznosít a szervezete; ez az úgynevezett VO2 Max érték az átlagos férfiaknál 40 ml/ttkg/perc.

  A nagyfokú oxigén-telítettség és kimagasló vérellátás miatt Armstrong izmaiban az átlagosnál kevesebb tejsav keletkezik. A tejsav az oxigén hiányában történő energia-előállítás végterméke, amely az izmokban felhalmozódva az izomrostok összehúzódását akadályozza, és kimerüléshez vezet. Coyle szerint Armstrongnál a fent említett jó oxigenizáció és valószínűleg genetikai adottságok miatt minimális a tejsavtermelődés; a kutató azt állítja, hogy pályafutása során Lance Armstrongnál mérte a legalacsonyabb értékeket.

  Izomcsoda

  A kerékpáros fenomén saját szervezetében megvalósította a lehetetlent – azaz valamit, amit eddig lehetetlennek hittek: hét év alatt 8 százalékkal növelte izomhatékonyságát. A tudomány jelenlegi álláspontja szerint az izomhatékonyság az adott személyre jellemző, állandó adottság, amely nem fejleszthető. (Ezért fordul elő napjainkban, hogy nem az edzések megfigyelése, hanem izombiopszia alapján mondják ki valakiről, hogy lehet-e élsportoló az adott sportágban).

  Az izomhatékonyság a teljes energiafelhasználás mechanikai munkára fordított arányát jelzi, értéke emberben 14 és 27 százalék között lehet. A legtöbb emberre a 18-23 százalék közötti érték jellemző. Lance Armstrong izomhatékonysága 1992-ben 21 százalék volt – azaz átlagosnak számított. Hét évvel később ez az érték 23 százalékra nőtt – ezzel ő az első ember, aki igazoltan növelte izomhatékonyságát.

  Coyle szerint ez a növekedés úgy valósulhatott meg, hogy Armstrong tudatos edzéstechnikával átalakította gyors összehúzódású izomrostjainak egy részét lassú összehúzódásúakká. Ez utóbbiak az erőnléti, nagy kitartást igénylő sportokban (maratoni futás, hosszú távú kerékpározás) elengedhetetlenek, míg a gyors összehúzódású rostok a rövid idejű nagy erőkifejtésekben (pl. sprinttávok) jutnak főszerephez.

  Mindezen változások segítségével Armstrong jelentősen növelni tudta tempóját. Húsz percen keresztül képes mintegy 500 W teljesítmény fenntartására, ami az átlagember számára 30 másodpercen túl tarthatatlan volna.

  Bíró Zsuzsa

  2005.július.27  ehhez képest hol vannak a "hétköznapi kedvenceink"? Schumacher, Ronaldinho, Hewitt...
 • Kriszti13
  #586
 • Cicero
  #585
  Jaja azt a Tsunamis dokumentumfilmet én is láttam.
 • G_ArchAngel #584
  Amikor először bejelentette az olasz TV a halálhírét, akkor még hamisan, már az RTL Klub egy komplett kisfilmet leadott róla - egyszóval volt egy kész filmjük, de árnyékra ugrottak vele a nézettság kedvéért...
  Ha jól emlékszem, akkor a Cunami után 3 hónappal adta ki az NGC a katasztrófára épülő dokumentumfilmet, így valószínüleg 2-3 hónap és lesz a pápáról is...
 • Tetsuo
  #583
  Tökjó. Körülnézek itt én is, állatos képeim nincsenek. ):)
  Éjjel-nappal II. J. P. megy a TVben, el lehet csípni komolyabb(?) beszélgetős műsort is (este a királyi TVn), de tuti lesz róla vmi film (szvsz hollywoodi is).
 • Cicero
  #582

  A nap képe

  Mindig innen szedem a Wallpapereket. Szerintem tök jók.
  [b]Szerintetek lesz II. János Pál Pápa életéről dokumentumfilm?
 • HUmanEmber41st
  #581
  thx :)
 • Tetsuo
  #580
  És igazad van.
 • HUmanEmber41st
  #579
  Dékány András könyveiből tudom, hogy élnek cápák a Földközi-tengeren lol
  Meg az Adrián is.
  Amúgy szerintem még mindig jobb ezeket nézni, mint a többi népbutító TV adót..
  Bár én havonta ha 1X(de tényleg !!! ) nézek TV-t. Híreket, meg mindent itt olvasok.
  Ugyanis rettenetesen utálom a reklámokat.
 • Bandeeka
  #578
  olyan cápák érdekelnének amik esetleg a földközi-tengerbe élnek
  ha van ilyen cápa
 • G_ArchAngel #577
  kicsit bővebben kellene, hogy mi érdekel...
 • Bandeeka
  #576
  Hali!
  Tudnátok nekem segíteni? A földközi-tenger élővilágához kéne nekem vmi anyag. Nagyom fontoss lenne. Hiába kerestem rá neten nemigazán találtam semmit.
  Thx
 • Tetsuo
  #575
  Ki ne boncolt volna 8-10 éves korában békát? :) Szegények, injekcióztam is őket..
 • JackDaniels #574
  Senki sem tökéletes!:))