1256
Merthogy vannak itt nemvidékiek is, tudtommal ! :DDD
-
#254 Ehheh. lehet. De elég lenne egy pár ilyen ház. -
#253 Én Budán tudok egy házat amiben laknak, és szinte szitává lett lőve valamikor a fala.
Nem biztos, hogy el kell tüntetni minden a történelemről árulkodó dolgot...
Szerintem ezek is hozzátartoznak a város érdekességeihez. -
#252 Az a legrosszabb amikor látok egyes épületeket amin még ott vannak a géppuska golyonyomai? Mert fél évszázad alatt nem siketül felujitani. És sajnos pont a nagymuteromékkal szemközti társasház. Üditő látvány minden látogatásrol.
Csak hogy ne nézzetek BP gyülölönek, Amfiteátrum fasza, meg a várat is birom. Azok jo helyek. Majd ha lesz időm keresek képet :D -
#251 Na, akkor mégsincs közös ismerős...kár... -
#250 Az az igazság, hogy Budapest nagyon szép város lenne ha nem lenne elhanyagolva. Tele van rengeteg XIXsz-i épülettel. A baj csak az, hogy iszonyoatosan le vannak pukkanva, mert senkinek nincs pénze renoválni őket. Ott van pl az Andrássy út amit a világörökség részének nyilvánítottak. Egyszerüen elszomorító, hogy hogy néz ki. Az ott lévő épületek nagyrészére ráférne egy alapos felujítás. Sajna változás nem is lessz sem a városkép tekintetében, sem az utak - amik valami kritikán aluli állapotban vannak - tekintetében, sem alapvetően semmiben amíg az a főpolgármester aki. -
#249 ipléj :))
Akkor még én is jártam dizsibe -
#248 BUDALIGETRŐL!!!!!!!!!!!!!!!!
Jó nem? -
#247 Eee, te Budáról jársz a reptérre? -
#246 Eszembe jutott, asszem E-PLAY volt a neve akkor még. -
Takezó #245 igen, a Budapest Bank :) -
#244 Hogy írjak valami szépet is....Nyaranta, reggelente amikor jövök dolgozni..pl.ma is, pont akkor kel a nap amikor átjövök az Erzsébet hídon. Ha tiszta az idő, akkor ahogy visszanézek Budára.....olyan de olyan gyönyörű a város.
Ilyenkor boldogság tölt mindíg el. -
#243 Én csak az ezt megelőző szórakozóhelyen voltam (a neve nem ugrik be), akkor még a Bank ha jól emlékszem az Erzsébet-híd lábánál volt valahol. -
#242 Hátt a traXnak most biztoss :DDD -
#241 Hehe, a Nyugatiról mindenkinek csak a Bank jut az eszébe? :)) -
#240 BANK DANCE HALL :D -
#239 akkor egyiket sem. Hidvég. De mondom nem igazan tartom vele a kapcsolatot.... -
#238 Amúgy melyiket ismered? Mert én a torony körül két Bencét ismerek.
Te gondolom a Polyákról beszélsz, nem?
A másiknak már elfeledtem a vezetéknevét, de különös ismertetőjele a papucs, a zsír női pacsker!!!!
Szal te melyiket ismered? -
#237 kb 6 éve egy szót se szóltam hozzá... -
#236 Ne fárassz! Te nem érted, hogy miről pofázok.
Mindegy. Leszarom. -
#235 Ugy tűnik te válaszolsz folyton, pedig nem kérdeznek. Ez a szolásszabadság, élhetsz vele, de most én is élek. Habár nem kérdeztél.
Nem érzem ugy hogy az hányattatott sors, hogy a környezetemben van olyan akivel történtek cigós-lehúzós-verős esetek. Ez messzemenően von le következtetést, arról amiről nem tudsz. Hányattatott sorsnak mást neveznek, de ezt hagy ne én mondjam el.
Valoban nem vontál kérdőre, te csak megkérdőjelezted amit irtam, mert te nem vagy abban a helyzetben, hogy ilyen véleményt mondj mint én, mivel veled ezek szerint nem történtek ilyen dolgok. De ettől még nem kell azt állítani hogy mással, esetleg sok emberrel nem történtek, mert nem jelenti azt!
Önérzet túltengésemet pont annyira kamatoztatom - ,és ott ahol akarom - amennyire én azt jónak tartom, nincs szükségem a javaslatodra, de tudomásul vettem, hogy te mit gondolsz arról, amit irtam. -
#234 Te ne érezzél fensőbbség-érzést ott ahol az nincs.
Ha folyamatosan bajaid vannak a környezeteddel kapcsolatban, akkor bizony hányattatott sorsú vagy...akár tetszik, akár nem...
Nem belekötöttem, abba amit írtál, hanem csupán rosszallásomat fejeztem ki a nagyon-nagyon általánosításoddal kapcsolatban...
Mellesleg a vita (bár én nem tartom annak) valóban parttalan...
Ez volt ugye a (majdnem) kiindulópont:
"Te hol laksz amúgy?
Ez a 8.ker duma nagyon szar. Tapasztalat vagy urbánus legenda?"
Az első kérdés, a második megállapítás, a harmadik szintén kérdés...
Nem kérdőre vonás volt. Hanem kérdés!
De továbbra is csupán azt tudom javasolni, hogy az önérzet túltengésedet próbáld a környezeteddel szemben kamatoztatni. -
#233 Vazz, ez Bp Connection és van 1 közös ismerősünk!
Már rohadt rég nem láttam, több mint 1 éve...
Azért ha látod mondd már meg lécci hogy öreg haverja Laci (ez lennék én) üdvözli. Oké? -
#232 Szerintem ezek a kérdések amik kérdőre vonták azt amit irtam, provokatív jellegűek voltak, ezért válaszoltam úgy ahogy. De mondhatjuk köznyelven is: te bele kötöttél abba amit én irtam. Jelenleg erről folyok a vita.
A bajom jelen esetben a fensőbbség-érzeteddel van.
Egyébként meg még mindig történnek olyan dolgok a környezetemben, amikkel bajom van. És erről a putri lakoi tehetnek. Ezzel is bajom van.
Nem urbánus legendákat hallottam, hanem velem történtek, és közvetlen ismerőseim mesélték. (másodszorra irom.) És ez nem tartozik urbánus legenda fogalmába!
Szerintem ne itt folytassuk ezt mert ez már nem vág a topic témájába. Vagy abba is hagyhatjuk / hagyhatod (mert ha te nem kérdezel, én nem válaszolok!). -
#231 A VIII.ker-ről általánosított szöveged mitől volt hiteles?
Mert "sok ilyen történetet hallottál" - ahogy te írtad (tehát urbánus legenda...)
Jelen esetben nem oktattalak ki...bár nem biztos, hogy egy tizenéves időnként nem szorulna rá...
Vitánk pedig nincs, mert nincs miről...
Én csupán kérdéseket tettem fel, amikre te hülyén önérzetesen replikáztál...
Szóval, ha meg revansot vettél akkor mi a bajod tulajdonképp? -
#230 Ja, már látom 30-35 között...
Sorry ha valamit szemtelennek tartottál, nem szokásom idősebbeknek tiszteletlenül válaszolni.
Nem szeretem ha valaki kioktat, vagy kérdőre vonja hitelességemet.
Egyébként meg revans az én esetembe megtörtént, emiatt ne fájjon a fejed. Ja és nem itt az SG-n.
Azt se nagyon szeretem ha lekezelnek. Csak ha érdekel!!! (2 oldalu a vitánk.) -
#229 Ja, má' látom azt is, KOS vagy...
Figyelj ide pinabubus: a környezetedben - cigányok, vagy nem cigányok - által ért sérelmeidért, ne a fórumon tett szemtelen hangvétellel próbálj revansot venni...
Mert ez csupán placebo... -
#228 1 semmi közöd hozzá. 2 nemtudom milyen jogon szolsz bele mit csináljak, de cigányokhoz nem lehet alkalmazkodni. 3 nemtudom honnan veszed hogy hányattatott sorsu vagyok, de te vagy az aki olyan hatalmas emberismerőnek tekinti magát. Én meg az aki az ilyenek szánalmas dumáját leszarja.
Másrészt mit alkalmazkodjak? Menjek szar piaci cuccokba, hogy ne lopják le rolam? Ez is alkalmazkodás, de ezek mindenkibe belekötnek akik nincsenek 10-20-an és nem kigyurt állatok.
Egyébként voltak már válaszok az ilyen esetekre, csak nem éppen a cigok ellen. -
#227 Ja, most látom, hogy te - ezek szerint - egy hányattatott sorsú 14-18 közötti madár vagy.
Én meg a Havanna ltp.-en nőttem fel. Sokmindent csináltam már, sokfelé megfordultam...kötve hiszem, hogy a te tini fejeddel tudnál nekem újat mondani a budapesti dolgokról...
Ja, kérem az a szülő hibája, ha olyat ad a gyerek kezébe, amit az nem tud megóvni...
A kulcsszó, az ember talán leg csodálatosabb tulajdonsága: ALKALMAZKODÁS ...de persze lehet nyafogni is...
XIII-nak mely részén laksz? -
#226 igen egyik a mellettem levo lepcsohazban lakik, de tökmind1 sztem:)
8 kerrol annyit, hogy amikor fel 3 kor jottem haza, a fouton, 2 db cigan probalt ranksozni egy kest, 2000 ert amit o allitolag nemreg vett 20000ert. Jamborak voltak szerencsere, de azert... azt meg amikor a nemartba mentunk, es elkezdtek kovetni meg sem emlitem.
És hidd el amugy nem azon mulik hogy milyen az orszagimazs, hogy szep e a varos vagy nem, tudok en Madridrol is ilyen kepeket csinalni, hanem azon hogy a politikusok meg mindig a jatszoteruknek tekintik ezt a helyet. -
#225 13-ban lakom, lakotelep, de erre is van elég sok rosszarc.
Tapasztalat a lehuzás, a sok cigo is tapasztalat, és én kurva sok ilyen "történetet" is hallottam közvetlen havertol (döntsd el te hogy csak regélnek, vagy igazat mondanak de valoban nem hozta be a mobilját a spanom a következő napokban a suliba... biztos hogy bebizonyitsa igazat mond mi?), de elhiheted hogy engem legkevésbé az érdekel hogy te elhiszed-e. -
#224 lol:)
amugy ismerosom latott kepeslapokat amcsiban.. aszonta hogy budapesti lerobbant szurke haz nekidontve egy 30 eves rozsdas csepeli bicikli....
nem 8 ker... de akkor is bazz...mekkora genyosag? -
#223 Te hol laksz amúgy?
Ez a 8.ker duma nagyon szar. Tapasztalat vagy urbánus legenda?
A Kálvin tértől a Baross utca elején lévő Szabó Ervin tér a szökökúttal, a Szabó Ervin Könyvtár, vagy maga a Baross utca egyáltalán nem cigányputri. Vagy említhetném pl. még a Fűvészkertet.
Ezek is mind a VIII.kerületben vannak. (de ezek csak pár példa voltak...)
Másrészt a "cigányputrik"-nál is végig lehet menni fényképezővel a kezedben...csak nem mindegy, hogy kinek... :)
Én így szeretem a várost, ahogy van, az összes szépségével, mocskával, VIII.kerületével...stb... -
#222 Vazz, lehet hogy ismerlek!
2 Bencét ismerek onnan a torony mellől... -
#221 campona elott, jokain fenn, tuzolto torony. -
#220 Fönn a hegyen! Van vmi neve ennek a hegynek, de most kurvára nem jut eszembe...A szavolyainál kell fölmenni!
Mért, te?
-
#219 Budafokon? hol laksz te hogy tyukok vannak. en is itt lakom, de hogy tyuk nincs itt az tuti.
mellesleg jo kepet csinalni megeri. sok kulfoldi beveszi, kapsz ertep enzt. es meg vki el is hiszi hogy tenyleg ilyen -
Takezó #218 Pest: 5-6 ker -
#217 Igaz.
Csillaghegyet, János hegyet, óbudát pl eglészen birom. Azok jok, de Pest nem nekem valo :(. -
#216 Nem a legrosszabb helyéről kell megítélni egy várost!
Én Budafokon lakom, a szomszédban gyúkok legelnek, hatalmas kert, kurvaszép kilátás...
A Villányi útra járok suliba, szemben a feneketlen tó + park, ami télleg rendbe van tartva.
Van 1 csomó jó hely, igaz vannak szarok is, de pl 8 kerben is tudok mutatni olyan helyet ami abszolút rendben van!
Amúgy meg olyan a hely, amilyenek a lakói!
-
Takezó #215 :D