1492
Mi se maradjunk már ki !
-
Orionk #1172 Köszi
De azért van ez, mert túl nagy az internet -nek a sebessége, amivel a router már nem tud elbánni, és ezért leáll a router?
Meg azt akartam még, hogy miért írtad, hogy a másik szolgáltatónál nincs PPPoE?, akkor dinamikus az IP jük annak ellenére, hogy LAN os a net? -
Fölösleges volt egy újabb routert venned, Miskolcon a Caracom-nál, és most a DIGI-nél is fennáll ugyanez a probléma. Ott nincs PPPoE, azok is lanosan csinálták meg.
Szvsz nyeldd le, nem igazán van rá megoldás. -
Orionk #1170 Ha van olyan szegedi, aki a TvNetwork internet szolgáltatónál van, akkor az alábbi problémám lenne, és egyben kérdésem is, mert már nem tudom, hogy mi lehet a megoldás :
A szegedi TvNetwork internet szolgáltatónál vagyok. 50 megabit a lefelé töltés, a felfelét nem tudom pontosan, de azt hiszem, hogy 25 megabit.
Ez a szoláltató úgy továbbítja a netet, hogy panel lakásokban LAN-os netet vezet be. TEhát nem kell modem, hanem bejön a LAN kábel, és azt csatlakoztatom a router-ba, és osztom szét.
PPPoE módon ad a szolgáltató felhasználónevet, és jelszót, meg IP cimet.
A probléma : Ha a LAN kábelt, amin bejön a net rögtön számgépre csatlakoztatom, akkor beállítom a PPPoE kapcsolatot, és megy a net NEM SZAKADOZIK.
Viszont : HA a LAN kábelt router-ra csatlakoztatom, szintén beállítom a PPPoE-t, és rákötök 3 számítógépet, akkor néha lefagy a router, és nincs net. Ekkor kihúzom a routert a hálózatból, és kis idő után visszacsatlakoztatva őjra továbbítja a netet a 3 számgépnek.
Tehát ez a probléma, hogy néha leáll a rouer, és nem adja tovább a netet, csak a számgépek közötti LAN hálózat marad meg.
Már vásároltam egy jobb routert :
Linksys WRT54G Wireless-G Wifi Router ---> ezt vásároltam
Ezzel a router-el is ugyanaz a baj, időközönként leáll és a netet nem adja tovább. PEdig ez a router újabb, és 200 megabitet tud kezelni, ha jól tudom. TEhát az sem kellene, hogy baj legyen, ha mind a 3 számgépen nagyobb sebességgel tötünk, mert a routernak birnia kellene, nem?
A routerban beállítom, hogy melyik címtől ossza ki az IP cimeket a számgépeknek, amelyek csatlakoznak.
Előre is kösz
üdv., -
Orionk #1169 Ha valaki hasonló problémávak küzdene, akkor a Nagy TESCO-ban található rongyszőnyeg. A tescoban levő üzletsor előtt árul egy árus.
üdv., -
az ucsó előtti nem az utolsó :P
amúgy egészen bent van a kereskedőköz végénél (84-es áll meg ott aszem) -
nem utolsó, amúgy köszi :) -
kereskedő köz 3F-es vilamos ucsó előtti megállójánál aszem -
KRESZ vizsgaközpont merre található? -
Orionk #1164 Köszike ismét a segítséget. :)
Most meg olcsó szúnyeget keresnék :D , szobámat rendezem be, és most valami olcsóbb rongyszőnyeget keresek.
Előre is köszi -
Nem, mert Praktikert. Ingyenes Cora járattal kimehetsz. -
Szia!
Csavarker Plusz Kft.
Szeged Brüsszeli krt 16.
Itt mindent megtalálsz jó áron! -
na azon az úton még sosem jártam :3 -
ui.: én ide szoktam járni ha kell valami ^^ -
Ház-mix
6724 Szeged
Csongrádi sugárút 54
06 62 458-131 -
Hát van pár -
n3whous3 #1157 Hát ez nekem barkácsnak tűnik és nem műszakinak :D Nekem sry, de nem ugrik most így hirtelen egy ilyen bolt sem. -
Orionk #1156 Köszönöm az előző 3 hozzászólónak a segítséget !! :)
Most az alábbi boltot keresem :) :
Szóval olyan boltot, ahol lehet vásárolni műszaki dolgokat. Például kalapácsot, tipliket, csavarokat, facsavarok, lemezcsavarok, kombinált fogók, stb., ilyen jellegű dolgok.
Remélem, hogy nem az OBI-t ajánljátok :D
köszi
üdv., -
akarod mondani a bartók téren :)
de amúgy igen ottvan az elhagyott telek után nemsokkal a mars tér fele. -
Ha a Centrum áruháztól mész a Mars tér felé, kb. félúton jobb oldalon van egy méteráru bolt. -
A Kárászon a Kálvária téren a kapun át van egy ahogy én tudom, mindenesetre én varrattam ott pár dolgot, nem tudom van e ott olyan amit akarsz -
Orionk #1152 Hy!
Tudnátok segíteni, hogy hol található Szegeden méterárú bolt?
Olyan méterárú, ahol méterre lehet venni a különböző anyagokat. Méretre vágák, és be is szegik.
Én konkrétan majd függönyt, és elé sötétítőt szeretnék vásárolni.
Előre is kösz -
köszi! :)
sadist neked is -
Én csiszárnál vezettem, és Fekete Csaba volt az oktatóm még régen. Rendes, meg az kresz oktatás is jó volt, 10-ből 2-nek nem sikerült csak. És az elsősegély sem vöröskeresztnél van, hanem egy mentős oktatja, és hallottak alapján az is jobb, mert haveromék sokkal többen voltak vöröskeresztnél. Novotel előtti téren az egyik társasház aljába van az iskola.
Optika meg ofotért, ahogy már mondták előttem :) -
Somogyi utcán Ofotért, Tisza Lajos körúton is van valami a Centrum és a Dugonics tér között kb. félúton. -
optikai szaküzletet
-
Ja, pl. a Trijicon ACOG 4X, csak $1000 nem aprópénzt :( -
Ismertek vmi jó optikát?
Melyik autósiskolát ajánljátok? -
Szerintem az a legegyszerűbb, ha keresel magadnak egy szimpatikus háziorvost itt Szegeden... Ha úgyis itt laksz, akkor ez a logikus. Meg ő tudja a legjobban, hogy mivel hova kell küldenie, hova kell majd menned. -
n3whous3 #1144 Egyik általános rendelő az pl. ott van az Aradi tér mellett, azt hiszem. -
Egyetemi kórház a Korányi fasoron szvsz. -
én nem nagyon ismerme szegedet, csak azért írom le, hátha sürgős: az aradinál van valamilyen SZTK féleség, de haveromat pl egy másik épületbe kelllett kísérni, mikor fájt a szeme, vhol az aradi és a tiszapart között. -
Orionk #1141 HY!
Szegedre költöztem, úgy értem, hogy az állandó lakcímem szegedi.
Szegeden hogyan működik az egészségszolgáltatás?
Mármint, ha beteg vagyok, akkor hova lehet menni?, hol vannak rendelő intézetek?
Vagy nem is mehetek sehova, hanem a saját háziorvoshoz kell menni?
előre is kösz -
n3whous3 #1140 jaaaa -
Meglesett. -
szefó topikba olvastam :D -
n3whous3 #1137 Hogy láttad? :O :D -
láttam a szóbeli nem volt nagy cucc :D -
ahha....aszittem előbb...:D de ha jól sikerült meg könnyű volt legalább nincs min olyan sokat aggódni :D -
énis énis énis -
n3whous3 #1133 márc 6 :S