23
-
#23 Szerintem meg ha az eredeti forrás max cd formátumú hanganyag (16bit 41kHz) akkor csoda lenne ha kódolás, tömörités váltás után ugyan úgy pláne jobban szólna. Zseb hifi kategóriánál maradva azt tudom, hogy
1. egy új számról készült frissen letöltött mp3 (min128as)sokkal jobban szól a barátosnőm vadiúj diszkmenjén mint egy 15 éves átlagos cd. Ennyit javultak a hangstúdiók!
2. ua mp3 fájl a gépem ezeréves hangkártyáján hallgathatatlan, a cd meg úgy szól ahogy.
Persze egy hájend kategóriájú házimozi rendszer más tészta, de a cikk sem arról szól! -
dez #22 Ha veszteségmentes, akkor miért van különbség a különböző bitráták között? :) -
dez #21 Szerintem is meg lehet meghallani, nagyon is. Ez egyfajta zaj, amit nehéz megfogalmazni. 256kbps-nél ugyanúgy megvan. 128kbps már hallgathatatlan. Kellene néha normális CD-t is hallgatni... (Komolyabb hangcuccon ennél sokkal kisebb dolgok is kijönnek, pl. DAC és DAC közötti különbségek (illetve ez még nem olyan kis különbség), stb. ) -
#20 Miért hazudott volna a sony, tajfunka? Ha hülyeségek beírásán kívül elgondolkoznál a cikk tartalmán, akkor rájönnél, hogy a sony gyűlöleteden kívül semmi sem szól itt a hazugságról. Csak az apple kesereg hogy senki sem veszi az i-podot (én sem tenném).
Kiváncsi vagyok, ki hasonlított már össze 64kpbs-es atrac3-mat és egy 128kbps-es mp3-t, persze ugyanannál a számnál. Hordozható lejátszóknál sok értelme nincs amúgy, mivel a zajos belvárosban vagy kocogás, bringázás közben úgysem feltünő, pláne a kis, közepes hangerőnél már eleve 5-10%-os torzítású füldugókkal. -
#19 Igazat szóltál tezsvér! :)
SzVSz hordozható eszközökön még Lmegy a min 192kbps MP3, de otthoni zenehallgatásra nem jó.
Sok embernek megfájdul tőle a feje (pl nekem), ill télleg simán kihallani. Szerintem mindenki meghallja a különbséget, ha jó a cucc.
A Reflex nem minőség (bár nekem még szarabb van), de azon is hallani! -
Mage #18 Ezt a csepeli fejhallgatót nyúzom: http://shop.personal-home-page.com/?Mode=electronics&SortBy=%2Bsalesrank&Search=Sennheiser+Hd600+Traditional+Over+Ear+Open+Dynamic+Hi+Fi+Professional+Stereo+Headphones
Ha legközelebb vásárolsz, nézz körül a JMLab hangfalak, és mondjuk a Naim erősítők között. Igazi hangfalak mellé nem kell külön mélynyomó.
-
Mice #17 ócckúl=?
biztos azért mert keveset mozdulok ki itthonról és kommunikálok másokkal azért nem értek semmit, de léci adj már egy szótárat magadhoz mert gebedjek meg ha értem mit takar ez :)
disces és vinyós playerek - lehet hogy olcsók, de még a 90mm-es is bazi nagy (nem vágható zsebre) és sokat zabálnak. Az én szememben már eljárt felettük az idő én a szilárdtest híve vagyok:) -
Mice #16 a 256 K-ról nem tok nyilatkozni, de a 192-t eddig nem tudtam úgy beállítani hogy szépen szóljon -
pafi #15 Az AAC veszteségmentes tömörítés, ezért 160k-val is üti a 256-os MP3-at. -
tajfun #14 Aha... biztos a te csepeli hifiden marha nagy a kulonbseg, az 500-as Reflex hangladan, erositovel meg semmi. Nem kell a sznob duma. -
#13 itt pont arrol volt szo, hogy fuledbe kicsi dugocska es csorogy benne valami... de a sony szerint erre eleg 48 kbps... -
Mage #12 Te is hallanád, ha megtanítanád ráa füled. Nem azon a "hardware"-en múlik. -
Mage #11 Aki figyel, mind meghallja, mondjuk nem gyerekjáték hangkártyán és fülhallgatón vagy speakeren.
Rendes hifin a cd-re írt 256k-s mp3 sem CD-nek hangzik. -
#10 en nem, de ismerek egy parat akik igen -
tajfun #9 Meg azt aki azt allitja meghallja a kulonbseget. -
tajfun #8 Ki lepodik mar meg azon hogy a Sony ismet hazudik - szokas szerint? -
Mage #7 Azt kellene először fejbeverni, aki szerint a 128k vagy a 160k az hangminőség. -
#6 ócckúl MP3-as diszkmen .. sanyi az is és CSAK 700 megás max. meg nagy is meg ilyenek .. de nekem tökéletesen megfelel ;] -
#5 igen az elejével énis egyet értek de ugyanakkor sztem van rá igény gondolj arra h nm mindenki ugyanolyan körülmények között hallgat zenét pl biciklizés közben elég előnytelen a nagy és "ugrálós" discman valamint az mp3 lejátszók gyorsabbak is tudom h nm nagy cucc de azért nm olyan rossz amikor megnyomod a gombot rögtön el is indul a szám nm kell várni amíg felpörög a cd stb. nm beszélve a karcos cd-k által okozott bosszúságokról... -
#4 Khm....
Ki az aki 10000 vagy 13000 vagy akárhányezer számot letölt a netről aztán rárakja a kis prüttyögőjére, ami legyen sanyi legyen alma max egy szokolrádió színvonalát nyújtja egy házimozi rendszerhez képest - és senki nem is vár többet annál?
Én speciel max a kedvenc számaimat szeretem hallgatni, sajna abból max 1500 ha van. Ha meg unom őket, akkor rádió bekapcs, aztán jöhet akár a hófehér jaguár is háttér zenének -amit amúgy hülye lennék drága időért meg pénzért a netről tölteni.
Szerintem meg ezek az mp3 kacatok soha nem lesznek olyan népszerűek, mint mondjuk az mp3 cédéket lejátszó diskmenek, kár erölködni -
Mice #3 szerintem olyan mind1
az egyik vackot
a másik meg drágát ad
köszöm maradok a "lemaradt" konkurenciánál... -
#2 jellemző a Sony-ra :) -
Gabest #1 Nem mindegy hogy 10000 vagy 13000, egy embernek úgy sem lehet annyi, legálisan, ugyebár.