SG: Eger Connection

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Punker
hozzá se szólok de valamibe mindig beleköt szal......

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"

Botond
Mi van veled csocsóbajnok?:-) Rég láttunk erre.
Lesszi
? ezzel a végén

\'több milliárd légy nem tévedhet\'

Lesszi
te azokat az embereket hívod normálisnak, akik csendben nyelik a hülyeséget...

\'több milliárd légy nem tévedhet\'

Punker
he? normális nõkkel nekem semmi bajom, régen te is az voltál aztán az lett a hobbid hogy beszólogatsz amíg meg nem unom......

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"

eLviRA

...what\'s for You, will not pass You by...

eLviRA
LooGan tökéletes férfiismerõ. olvasd vissza az erre vontakozó hozzászólásait. :-DDD Punker csak nõgyûlölõ, rá ne hallgass. LooGan bírja a görbe tükröt. :-)

Okíts minket, bölcs mester!!!

Az élet olyan, mint egy motor: ha nem megy, be kell rúgni.

A Peugeot 305-ön is van légterelõ pedig csak 100 lovas, sõt, a Skoda 120-on is, az meg nemtom hány lovas, de nem sok. Mégis utcai széria... A szárnyat fõképp díszítésként teszik rá, és a luxuskategóriás autókon is van (szerintem), ha diszkrét és jól néz ki...

eLviRA
ahhoz õk nem értenek...

Lolita
sztem haza se gyere😊amugy a divat nem rédekel..szal azzal se lett volna jobb😊de ha mondjuk pasikról csevegtek...

Botond
Amúgy:

"Egy 70 km/h max sebessegu utszakaszon, 250 km/h sebesseggel radarba futo
autos vedobeszede a birosagon :
Tisztelt birosag,
valoban lattam egy feher alapu,kor alaku tablat,amiben a 70-es szam volt,de
nem volt semmilyen mertekegyseg mellette. De ahogy onok is tudjak ,az 1837
julius 4 torveny kotelezi Franciaorszagot is a metrikus mertekegyseg
hasznalatara. De ugyanakkor az 1961 maj 3 -an a 65-501 szamu torveny
kimondja,hogy a hosszusag mertekegysege a meter,es az ido mertekegysege a
masodperc. En el sem tudom kepzelni,hogy a Belugyminiszterium nem tartja
tiszteletben a Koztarsasag torvenyeit. Tehat logikus,hogy ha nincs odairva a
mertekegyseg,akkor a sebesseg alapertelmezes szerint m/sec -ban ertendo. A
70 m/sec maximalis sebesseg, megfelel 252 km/h -nak.
A rendorok azt mondtak,hogy 250 km/h sebessegel autoztam. Nem is vonom
ketsegbe a rend oreinek pontossagat. Tehat 2 km/h sebeseggel a
sebessegkorlat alatt voltam.Igy tisztelettel kerem a birosagot, hogy adjak
vissza a hajtasi engedelyemet,amit egy sajnalatos tevedes folytan vettek el
a rend eber orei.

Maradok tisztelettel..stb."

szal ide kell a WRC :-P
Nem olvastál figyelmesen vissza, Sys. Engem abszolút hidegen hagy a légterelõ. Ha én veszek egy autót, az lesz az utolsó elem, amit fel fogok tenni rá.

Ez a dolog onnan indult ki, hogy egy autót -amit elindítanak a világ egyik legelismertebb és legrangosabb autós versenyén (jelen esetben ugye, a WRC-n)-, nem hozhatnak ki "utcai" szériában eltérõ formaként, pláne, ha ugyanazon menetteljesítménnyel rendelkezik. Magyarul: nem lehet például luxuslimuzin sztájlban piacra dobni.
A Lancer hétköznapi szériáján alapvetõen nincsen szárny. Ez evidens, hiszen 96 lóerõt bír az 1.6 literes. Arra teljesen felesleges és persze más a gyártó által megcélzott vevõkör is. Ízlés ide, ízlés oda - ez van. 😊

Valójában teljesen felesleges köröket futottunk Botonddal. De valahogy el kell ütni az idõt... <#hehe>

\"Ne bolygass olyasmit, ami felett nincs hatalmad!\"

Botond
Mert te nem érsz rá annyira,mint én. :-P
Punker
de én nem kezdtem el irkálgatni a teóriáimat 😊

Botond
Na akkor megbeszéltünk mindent errõl, jöhet az új témát. :-D
Botond
Te szóltad le a szárnyat,én csak egyetértettem veled. :-D
Punker
hohó én kimaradtam az egészbõl ez Balu vs. Botond 😊

Szerintem meg a légterelõ optikai tuning (némi hatékonysággal), és Balunak tetszik, Punkernek meg nem, oszt úgyse tudják meggyõzni egymást az ellenkezõrõl, mert ízlésrõl nem lehet vitatkozni!!

Fúúúú, wazzegg!! Ez vandál!!! <#eljen>

Fake, vagy nem fake, bevállalnám...

Loogan
Ne rakjunk a repülõkre se szárnyakat, mert olyan csúnyán néznek ki. :-DDDD

Szerintem sem hülyeség a légterelõk felhelyezése, azért biztosan számít, ha nem is annyit mint egy Forma1-es autónál, de számít. A legtöbb rallye autón is ott pihennek, pedig az nem az optikai tuningról szól. Persze sportosabban is néz ki tõle egy autó, ezt aláírom.
Hogy példát is hozzak és a Mazda 6-nál maradva: sok Mazda6 sedan fut az utakon, és ugyanaz az autó kurva jól és dögösen néz ki egy légterelõvel, de annélkül viszont egy elegáns magabiztosságot sugárzó "üzletember" autó is tud lenni. Pedig a kasztni ugyanaz. Szóval izlések és pofonok.

A japán mérnökök pedig nem arról híresek, hogy hülyeségeket mondanak, mégha egy kis marketing is beleszorul a témába.

Még valami: kis suttyó koromban játszottam olyat, hogy mikor mentünk a családdal autóval, akkor kiraktam a kezem az ablakon, és "úsztattam" a levegõben. És bizony ha fater 100-al tépett igencsak lenyomta a légellenállás a kezem, ha azt úgy tartottam. Szal mondjuk egy 200-as tempónál, az a légterelõ felület azért jópár kilóval le tudja nyomni a kocsi hátulját.

Törekszünk a jónak gyakorlására, a rossznak elkerülésére.

Õszintén szólva - pont ilyen összeszedetlen hablatyra számítottam reakcióként. ;-)

"A linkelt EVO 276 lóerõ,szal bõven 300 alatt van" - huh, valóban bõven... 😊
"...az M3as 350lóerõ körül van,és az összes szárny rajta..." - az M3 presztízsautó, nem hozhatják ki a piacra szárnnyal.
"WRCket hiába linkeled..." - errõl a kategóriáról beszélünk, nem a BMW-rõl!
"Az aerodinamika link viszont elég jó. Mifelénk erre mondják, hogy parasztvakítás..." - Mifelénk. Mert mi, magyarok, annyira jól értünk az autókhoz. Elvégre utolérhetetlen tapasztalataink vannak az autógyártásban... (Ez a link a mitsubishi-motors hivatalos honlapjáról nyílik)<#ravasz1>

Punker
Kage veterán járgánya kiütéssel gyõzött és kész 😊

Punker
1 pici kérdés, ha elméletileg az EU-ban minden járgány le van gyárilag szabályozva 250-nél akkor ti mi a f@szon vitáztok? ocsmány az a szárny és kész 😊

Botond
Az ára nem befolyásolja az aerodinamikáját egy autónak. ^.^

A linkelt EVO 276 lóerõ,szal bõven 300 alatt van,ahogy mondtam,míg az M3as 350lóerõ körül van,és az összes szárny rajta egy csík a tetõ végén. :-D WRCket hiába linkeled,az télleg más kategória. Az aerodinamika link viszont elég jó. Mifelénk erre mondják,hogy parasztvakítás. :-D
Punker
lol lassan átmentek flémbe 😊

Ezt az "igazság-dolgot" nem kellene annyira erõltetni...

Az alábbiakban láthatod néhány WRC-modell adattábláját. Ezek az autók 300 lóerõsek, nem pedig "jó 5-600" lóerõsek, ahogy azt a #13786 hsz-ben állítottad.
Lássuk õket!

Mitsubishi Lancer EVO WRC
Subaru Impreza WRC
Citroen Xsara WRC
Ford Focus WRC

Itt pedig meggyõzõdhetsz a WRC-alteregók, azaz az "utcai" változatok adatairól:

Mitsubishi Lancer EVO
Subaru Impreza WRX STi

Nem kell hozzá agysebésznek lenni, hogy észrevegye az ember: menetteljesítményben bizony nincs sok differencia.

Ha még ez sem lenne elég, akkor álljon itt egy kis szakértõi elemzés három japó fickótól, akik - mit ad Isten! -, pont az EVO-t vették górcsõ alá egy kis aerodinamikai elemzés szempontjából...

aerodinamika - Lancer EVO (pdf)

A BMW M3-as modellje is presztízsautó. Az alapára 19 millió HUF. Az WRX és EVO pedig 10 illetve 11 milla. Nem egy kategória - ezt mutatja a felszereltség jelentõs eltérése is. Az utóbbi kettõben nem fogsz találni napfénytetõt, fûthetõ ülést, tolatóradart, GPS navigációt, memóriás vezetõülést, krém bõr belsõt.

Ennyit az "igazságról"... <#wink><#nemtudom>

Punker

Punker
<#eljen>

Punker
reggelt 😊

Botond
Nagyon ki akarod húzni a gyufát. :-D

Reggelt!
Kage Kage
Bár én is elmondhatnám ugyanezt... ;-))

-- ``Dreams are journeys that take one far from familiar shores, strengthening the heart, empowering the soul.\'\'

Kage Kage
Bezzeg ha parfümökrõl meg farmerdzsekikrõl lett volna szó, vésõvel se lehetne elválasztani a géptõl, mi? :-))

-- ``Dreams are journeys that take one far from familiar shores, strengthening the heart, empowering the soul.\'\'

Kage Kage
Egyetértek az utóbbival. Egyébként szerintem egy szép állapotban lévõ régi autó sokkal sztájlosabb mint akármelyik új, nem beszélve a vezetés élményérõl, amit ezek az autók még tényleg adnak.

Egy ilyenre például igencsak állna a peckem:

Ha egyszer annyi pénzem lesz amennyi a büdös életbe se, akkor veszek is egyet! :-)

Lolita
sok kocsi?vissza se olvasok😊

Botond
Gyõzött az igazság. :-P Amúgy M3ason is megnézheted mekkora szárny van,az kb egy kategória.
Botond
Engem nem lehet nem szeretni. ^.^
Botond
Amíg meg nem vettem akocsit nem ismertem ott senkit.Ismeretlenül is korrektek.Anno ugyanilyen izzó kellett az opelba is,egyszer vettem benzinkúton 1800ért,opel márkaszervízben 1200ért,de azóta megerõsödött a forint és már csak 642ft. :-D
Jó reggelt! <#rolleyes>

Vegetáriánus : régi indián szó, jelentése béna vadász

Punker
neked is kell 1 hobbi 😊

eLviRA
Botond mindenhol csókos! :-D

Feladtam, Botond! <#nevetes1>
Pedig semmit sem szoktam feladni... ;-)
...de, ha én "teóriákat gyártok"... <#wilting>

Punker
valami ismerõs van? mert az összes tetves márkaszervíz az ilyen lehúzásokból él.

Botond
642forint!Na húzok pestre.
Punker
és mennyit kértek érte? 😊

Botond
Ma voltam a mazdánál izzót cseréltetni a gépben (jobb elsõ cseréjéhez le kell venni az ablakmosófolyadékos tartályt,azt általában szakemberekre bízom...),és télleg elég szép az új mazda választék,bár árban kezdenek kicsit elszállni a német kocsik árai felé.
Botond
S8as is 4 kerék hajtású és vmi bõdületesen sok lóerõ,mégse kell rá szárny ^.^ Egyszerûen mond azt,hogy szerinted gizda az a nagy szárny,nem kell itt mindenféle teóriákat gyártani,hogy mért meg hova kell. Papíron Japánban 240 vagy 250lóerõsnél erõsebb kocsit nem lehet gyártani ezért az evo-k asszem 5ös vagy 6ostól mind annyi lóerõsek papíron,de igazándiból sincsenek többek 300nál és a végsebességük se éri el a 300at,szóval full fölösleges a szárny rá,az csak amolyan egyedi védjegy,hogy wrc-s fíling legyen.A wrc-k jó 5-600 lóerõsek,na arra már kell.Evon csak csúnya. <#zavart2>

Értem amit mondassz,de ha mindig mindenbe egyetértenénk akkor annyi lenne a fórum,hogy "reggelt!" napi 3-4x. <#nyes> Szóval számomra sem személyes ügy,hogy kell e szárny vagy se,csak te bedobsz néha új érvet (most,hogy az M5 nem az a kategória),amire én reagálok,aztán vagy közeledik az álláspontunk vagy nem.Ez utóbbi a "rögeszmecsere" szüleim szavajárásával,ami szintén szórakoztató egy pontig. Szóval gagyi dísszárny az,hiába mondassz bármit. <#eplus2>
Loogan
Fajgyûlöletrõl eszembe jut. Nemtom ismeritek-e, volt a neten egy cigánysrác levele, aki egyetemista, és elkezdte a magyarokat elég durván fikázni, meg hasonlovak. Majd megkeresem és beteszem. Nem tudom valódi-e vagy sem, de talán egy vitatémának ez is jó lesz.

Törekszünk a jónak gyakorlására, a rossznak elkerülésére.

eLviRA
mi ez a fajgyûlölet már megint...?