SG: Eger Connection

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Kage Kage
Hát remélem hogy nem kell külön kérvényt benyújtani az élménybeszámolóért...

Amúgy csak hogy tovább tördeljem a csendet: kb. 5 órás megfeszített munkával sikerült beizzítanom egy Microsoft MN-720-as kártyát Linux alá. Ez még magában nem lenne hír, a poén az, hogy a kártyát úgy kaptam hogy rossz: mert valóban, win alatt nem mûködik... :-)

-- ``Dreams are journeys that take one far from familiar shores, strengthening the heart, empowering the soul.\'\'

Kage Kage
Hallod Loo? Lol most véletlenül rátapintott a lényegre... Aggódom miattad... :-))

-- ``Dreams are journeys that take one far from familiar shores, strengthening the heart, empowering the soul.\'\'

Lol 😊))
Hallgasd meg majd az élménybeszámolót! Nekem csak az epilógusból köhintett el egy-két infot - bõven elég volt... 😊)))

\"Ne bolygass olyasmit, ami felett nincs hatalmad!\"

Én arról az oldalról közelítem a témát, hogy nem gyõzhetek! 😊

Akkor Balu lesz egyedül 😄
De legalább nem veszthet...

Az élet olyan, mint egy motor: ha nem megy, be kell rúgni.

Lolita
ne neveld félre...

Kage Kage
Hey Loo, olyat csak az asszonyok mondanak hogy ``olyan csúnyán berugott''. Mi azt mondjuk ``olyan jól berugtam''... :-))

Kage Kage
Haha, te kis moron, úgy látom otthon tényleg össze kell csapjunk, mint bikák a réten! :-))

Loogan
Skacok! Nem tudok ma menni pókerezni. Tegnap olyan csúnyán berugtam, hogy tök beteg lettem. Tényleg bocs.

Törekszünk a jónak gyakorlására, a rossznak elkerülésére.

Punker
most értem haza tesóméknál full nappali bútor csere volt, kissé lefárasztott.

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"

Botond
reggelt!

62-66os kilóméter között 1órás sor így ebéd elõtt jól esett...
Punker
reggelt

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"

Hát... Ádám nem ér rá az tuti, és én is beszerveztem egyet itt Pesten... NAGY pénzben játszunk (10Ft) 😄

Sys, szombat este egy Texas party?
Loo és én már rábólintottunk...

eLviRA
eLviRA - symbol betûtípussal <#vigyor3>

a pia hozzáértendõ <#pias>

...what\'s for You, will not pass You by...

és mi is van ideirva? Europia? 😊

Lolita
hozzádkiszolt?😊

eLviRA
symbol betûtípus

álcázom magam <#hawaii>

Kage Kage
És miért görög? Csak úgy?

Kage Kage
Hááááááj! ;-)

Lolita
hellooo

Botond
Ez csak hobbi. :-D
Punker
szal sofõr lettél? van sipkád is frankón meg minden? 😊

Botond
Fõnök A6osát megrángattam az M3as autópályán ma. :-D Az ízlene. :-D Toltam a kivezetõn egy mondeot,nézem,mintha erõlködne,de nem húzodik le,hát akkor látom,hogy 180al tolom,én meg azt hittem megyek vagy 70el. :-D Ez a triptronic félautómata váltó is jó poén. :-D
eLviRA
kíváncsi leszek, hogy ízlik majd... <#papakacsint>

Botond
Megvan az állás,szerdán kezdek. <#worship>
Punker
"Az alábbi történeteket Balázs fedõ- és keresztnevû olvasóm mesélte nekem, a Lehel tér õszi magányát felvidítandó...

A helyszín: a tapolcai harckocsizók lõtere. (Hogy ez pontosan hol van, azt Balázs sem tudta megmondani, de nem is fontos.) A gyakorlótér közvetlen tõszomszédságában, ne kérdezzétek, miért, egy elmegyógyintézet mûködött. Az ápoltak szentül hitték, hogy odakint háború folyik, hiába próbálták nekik megmagyarázni az ápolók az ellenkezõjét, és a kórház által a Néphadsereg - mert akkoriban még az volt - vezetése felé megeresztett töméntelen tiltakozó levél is falra hányt borsónak bizonyult. A tankok jöttek-mentek, lövöldöztek, a betegek meg lapítottak és idõnként fedezéket próbáltak ásni a kórteremben.

Történt egyszer, hogy néhány T-55AM típusú harckocsi éleslövészethez készülõdött. Volt velük egy kissé ittas mûszaki õrmester is, aki egy darabig odakint szeszelgetett, majd bekopogott az egyik tankba, és kérte, hadd üljön be, mert odakint unalmas. Beengedték, miért ne, csak éppen befelé másztában meglökte a harckocsi ágyújának irányzására szolgáló tárcsát. Ez nem lett volna baj, mert a célratartó automatika nem engedte volna kitérni a lövegcsövet, csakhogy az irányzó elfelejtette ezt rögzíteni, miután már célba vette a lõtéri célpontot. Rövidesen megkapták a tûzparancsot. Bumm! Telibe is verték a diliház portásfülkéjét... Na, vége is lett mindjárt a lövészetnek, mindenki kiszállt, és gyorsan inni kezdett, mert biztosak voltak benne, hogy ezután egy darabig nem jutnak szeszhez. Szerencsére a fülke üres volt, a portás épp klotyón volt, nem lett belõle nagy balhé, de az ápoltak innentõl semmi szín alatt nem voltak hajlandóak elhinni, hogy odakint csak gyakorlatoznak.

De nem ez volt az elmegyógyintézet és a harckocsizók egyetlen közös kalandja.

Egyszer egy ápolt szerzett valahol egy biciklit, és elindult vele haza. Normális esetben nem jutott volna ki a kapun, de a fent említett eset nyomán se kapu, se portásfülke nem volt. Kitekert a rétre, és elindult az orra után, mert hát bolond volt, ugyebár. A sors úgy hozta, hogy aznap is éleslövészet volt... Ültek a katonák a tankokban, várták a tûzparancsot már becélzott lövegekkel, amikor egyszer csak megjelent a célzókészülékekben egy pizsamás kerékpáros! A katona meg kíváncsi, mind elkezdték nézni, tekerték utána a nézõkét. Igen ám, de ha ezzel nézelõdnek, forog a lövegcsõ is. Mit látott a lövészetvezetõ tiszt? Azt, hogy hirtelen megjelent a lõtéren egy elmebeteg, és az összes harckocsi lassan utána fordította az ágyúját. De látta ezt a dilis is, és szegény úgy elkezdett tekerni, mintha a Tour de France-ot akarta volna megnyerni! Lett is ordítozás, sípolás, tüzet szüntess, mielõtt tévedésbõl megszórták volna pár repeszgránáttal. Aztán a mentõk valahogy összeszedték az ápoltat, visszazsuppolták a helyére, de miután elmesélte bent a sztorit, már lassan az ápolók se hitték, hogy nincs háború odakint.

A betegre szerencsére nem lõttek rá, de nem volt mindenki ilyen szerencsés.

Egyszer a harckocsiknak légvédelmi gyakorlatot tartottak. Egy kifeszített drótkötélen egy helikopter-sziluettet mozgattak a lõtér fölött, azt kellett eltrafálni a tank tornyába épített légvédelmi géppuskával. A jármûvek felálltak, már épp kezdték volna a mûsort, amikor hirtelen rádióüzenet érkezett, hogy várjanak, mert Budapestrõl érkezik néhány tábornok, hogy a gyakorlatot megtekintsék. Mit volt mit tenni, várakoztak. A tábornokok meg is jöttek - helikopteren! Balszerencséjükre pont a lõtér felõl. Valamelyik faszemû tirpák meg azt hitte, az a célpont, és elkezdte osztani a 12,7 mm-essel. Szerencsére a keze is fából volt, mert nem találta el. A helikopter villámgyorsan elhúzott a környékrõl, a remek lövész pedig néhány hétig a hûvösön üldögélt.

Történt egyszer, hogy a lõtéren gépkocsizó lövészek és harckocsizók közös gyakorlatot tartottak. Mármost tudvalevõ, hogy a csörömpösök utálják a nyulakat, és viszont, ami rendszerint idõvel kedves emlékké szelidülõ, ám a helyszínen hajmeresztõnek tûnõ szívatásokba torkollik.

Az egyik harckocsizó ebédnél valahogy rájött, hogy a kiosztott káposztakonzerv átmérõje éppen 100 milliméter, csakúgy, mint a T-55AM simacsövû lövegének ûrmérete. (Nem véletlenül egyezett egyébként, de ez más téma.) Nosza, fogta a konzervet, betöltötte az ágyúcsõbe, mögé egy vaktöltetet, majd célba vette a lövészek BMP-jét, és bumm, odasózott nekik. Gondolta, jó vicc lesz, majd takaríthatják a jármûvet. Hát nem... A konzerv úgy átment a BMP vékony páncélzatán, mint a sztaniolon, és a deszanttérben robbant. Tiszta fõtt káposzta lett minden! A hákásoknál nagy röhögés, a nyulaknál anyázás, pucolhatták ki a verdát. Utóbb, évekkel késõbb kérdezték a harckocsizót, ugyan mi lett volna, ha a konzerv történetesen eltalál valakit?

- Akkor még ma is sitten lennék - felelte nyugodtan."

eLviRA
dizájn, hogy kitöltse a sok narancssárga részt <#vigyor>

Punker
igen thx

A kettõ?
Rákérdezek hétvégén.

Punker
saját fórumok

Punker
10k

nem tudjátok, hova lett a veszett jó csaj fórum vagy van vmi helyette?? köszi!
Nyitunk egy "mûhelyet"? Megcrackeljük a nyomtatókat... <#vigyor1>

Jó az elképzelés, nekem is bejön. Mi a szerepe azoknak a fehér pöttyöknek? 😊

Mennyibe fáj?

eLviRA
köszi. LooGan, Neked is. <#puszis>

meguntam a régit, csináltam egy újat. egyelõre megteszi. <#vigyor3>

Punker
reggelt

Botond
reggelt!
Kage Kage
Ha kigúvad a szemem, akkor sem látok rajta semmit... Vagy ez... az én koromban már nem meglepõ?... :-)))

Kage Kage
Érdemes lesz hozzászokni hogy szükség esetén bármilyen (értsd: bármilyen ;-) ) szokásáról az embernek információkat tudnak szerezni. Errõl egy értekezést tudnék írni, de az érdeklõdésre való tekintettel most kihagyom.

Ellenben ha már így megemlítetted Loo, akkor mindjárt elõ is kaptam itt a táskámból pár szines oldalt, amit a céges Canon imageRunner C3200 vagy C3220-as nyomtatóval nyomtattam, de így elsõre semmit se látok rajtuk, fõleg hogy azt se tudom hol keressem.

Elugrok kajálni, aztán tüzetesebben szemügyre veszem.

Kage Kage
Ja, és azokon különbözõ hangmintákat játszhattál le, tehát magukat a hangokat is meg kellett tervezni.

Ezt csak azért jegyeztem meg, hogy Lol jobban tudjon aludni este... :-))

Kage Kage
Amúgy mi ez az új design? Na mondom, megint betévedt egy defektes ide mikor elõször megláttam... :-)) Vagyunk elegen... ;-))

Kage Kage
Jah, Gáborra gondoltam, mindig is baj volt a névmemóriámmal... :-))

Lolita
jaok😊

Punker
csak egy dalszöveg részlet.

Lolita
ezmi?

Punker
"...Mit akar maga, demokráciát? Tessék itt van..."

Lolita
heheheh😊))és akkor igy ne legyen az ember paranoiás😄

Loogan
Ez azért már túlzás.

Törekszünk a jónak gyakorlására, a rossznak elkerülésére.