SG: Eger Connection

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Punker
full család? anyámék, tesómék, jelenleg mind kevesebbet keresnek, miért? mert qrvára nem kaptak fizuemeléseket de az összes dolog ára nõtt, az ilyenek miatt kell fateréknak perelgetni a kórházat hogy ugyan fizesse már ki az ügyeleti díjakat 2 évre visszamenõleg, mert azért õk se hobbiból melóznak végig 36 órákat......

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"

Punker
Bade nektek ilyen van? most találtam 18k + a szállítás 😊

bár lehet a posta kapásból lenyúlja 😊

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"

Miben merül ki konkrétan, hogy a "full" családnak rosszabb, mint 4 éve?
Ki az a családból, aki 4 éve többet keresett ugyanazzal és ugyanannyi munkával?

Egyébként ezt akkor tudnád objektíven felmérni, ha évek óta önálló életet élnél.

\"Ne bolygass olyasmit, ami felett nincs hatalmad!\"

Lteebee
Passz.

Magyarország! Ne feledd halottaidat, mint vádlók élnek ők.

Punker
nem tudtok online darts boltokat? árakat kéne nézznem hogy itt tudjunk alkudni 😊

Punker
ok tény hogy volt annyi tartalékom + anyámék segítenek hogy ne menjek el kényszerbõl minimálbérért rabszolgának, kéglinél még emlékszek mit rohangáltunk + telefonálgattunk hogy még a régi lakástámogatási rendszerbe beleférjünk.

szerintem túl nagy súlya van a 2 csürhének, lehet naív vagyok de hittem benne hogy egyik nagy se éri el a 40%-ot és akkor talán a kicsik kis józanságot visznek majd a dologba, de eddig nem úgy tûnik.

Lteebee
De te megteheted, hogy nem melózol, amíg tanulsz.
Rendezgeted be a saját kéglidet.

Szerinted?

Punker
engem az zavar hogy mind2 hazudik de az emberek leszarják, tudod ha nincs semmi szószerint semmi pozitívum akkor nem tudsz mást látni mint a negatívumokat.

Punker
nálunk a full családnak rosszabb mint 4 éve.....tesóm havi 5 ügyelettel keres 130-140k -t azért mert életeke tment, szerinted ez normális?

Lteebee
Persze negatívumokat észrevenni könnyebb, tiszta sor.
De sorban a második kampányt bukni hazugságok miatt, az már rázós ügy.

Miben szívnánk meg?
Én speciel jobban élek, mint 4 éve.
...és nem utolsó sorban nem találkoztam olyan emberrel a környezetemben, aki ma rosszabul élne, mint 4, vagy 8 éve.

Lteebee
Ne haragudj, de ez szánalmasan pesszimista hozzáállás.
Ha tényleg nem látod, hogy javulnak dolgok több mint tíz éve, akkor nem nyitod ki a szemed.

Punker
itt nincs mit látni, azt látom hogy a csõcseléket megint átb@szták és mind megszívjuk.....

Lteebee
demagóg

Ha tényleg nem látsz eredményeket, akkor nem is akarsz látni.
Vannak eredmények. Folyamatosan vannak eredmények. 4 ciklus mindegyikében történtek elõrelépések.
A konzekvenciákat le kell vonni.
A bezzegországokat pedig le kell szarni!

Botond
Megoldás? Mert tagadni könnyû,csak kellene vmi ésszerû alternatíva is.
Punker
elmondjam mi a kölünbség a 2 nag yközött? az egyik magának és a haveroknak lop, a másik meg a hatalomért, szabadon választhatsz melyik melyik.....

Botond
Vki 2/3adhoz jutna egybõl erõsen maga felé hajlana a keze,mint minden szentnek.
Punker
a lényeg ugyanaz maradt tele az ország buta emberrel, a 2 nagy meg mégjobban szétb@sza az országot mert megint egyetlen értelmes gondolat se lesz megszavazva a 2/3-os szabály miatt.....

Botond
Hát idén konkrétan még én sem voltam. Apu elment nyugdíjba,õ szõlészkedik,én már csak Pestrõl aggódok. <#vigyor5>
Lteebee
Tavaly voltam én is metszeni...
Idén nem hívtak valamiért.

Botond
Ami viszont jobban aggaszt,hogy nyakig ér a sár a határban és még csak félig végeztünk a metszéssel. :-(
Botond
Nem látom semmi elõnyét,de lehet bennem a hiba. Amiket felhoznak mellette azok többségében számomra nem tûnnek megalapozott dolgoknak,vagy igaz ugyan,hogy pár téren elõrelépés lenne más téren meg hatalmas visszaesés.(már adózási és közteherviselési szempontból)
Lteebee
Én azt gondolom, jó lehet az egykulcsos.
Ha emellett nem a többszázezres jövedelmûek vehetik igénybe a kedvezményeket és nem 30millás lakáshiteleket finanszírozunk ktg-vet. forrásokból.

Örülök, hogy megerõsíted a filozófiámat ebben a kérdésben. ;-)

Elképzelhetõ. Bár közgazdaságtant tanultam, mégis inkább abból indulok ki, hogy nem vagyok gazdaságpolitikai szakértõ, így nem foglalhatok állást ebben a kérdésben. Egyébként nem hiszem, hogy bevezetik. Amíg a két nagy hal a kétkulcsost szorgalmazza...

Botond
A narancsligetbe pont ez hozta a dögvészt. Nem vették észre,hogy 16év után már nem nyerõ a múltfelemlegetõsdi,hanem a hogyan tovább a fõ kérdés. Szegfûs program van,narancsos nincs.
Botond
"Az egykulcsos adó igazságos, mert a teljesítményt jutalmazza. Minél többet dolgozik valaki, annál többet kereshet. Egykulcsos adórendszerben jövedelméhez mérten mindenki azonos arányban járul hozzá az ország költségvetéséhez és munkájához mérten önmaga boldogulásához."

Itt nem igaz már az egész. E mellett az egykulcsos adórendszer az úgy néz ki,hogy kapsz egy a4es lapot amin 3 rublika van elsõbe beírod,hogy keresete x évben a másodikba,hogy adó (18%),az utolsó rublika meg dátum aláírás,van mellé egy csekk kitöltöd feladod. Nincs ilyen kedvezmény olyan visszaigénylés. Az egy kulcsos adórendszer abból indul ki,hogy alapvetõen nem minden embernek azonosak a szükségletei, van aki jobban megérdemel vmit,amit a másik nem ezért nekik több jövedelemre van szükségük,és a másik tévedés az egy kulcsosban,amit bemásoltam, hogy aki sokat dolgozik sokat keres,ami mint tudjuk megint nem igaz. Svéd modell a jobb,ahol minél többet keresel annál magasabb az adókulcs. Nem kerül többe az élet,mert zsírosabb fizud van. Nagyobb jövedelemhez nem járnak nagyobb szükségletek. Nem eszel 2x annyit. Nem iszol 3x annyit. Nem tudsz egyszerre 2 kocsival járni. Félreértés ne essék én nem azt mondom,hogy mindenkinek 62ezer havi nettó kell,de milyen élet minõségbeli különbséget tudsz megvalósítani,ha az évi 15millió bruttódból nem vonnak le 6milliót csak 3at? És az évi 10-15milliós bruttó még csak nem is extrém sok.

Korábban én is így vélekedtem. Aztán figyelve a két ciklust... civakodnak, mocskolódnak, harácsolnak, bohóckodnak. Ahogy Toller fogalmazott - a képviselõbrigád viselkedése valóban kezd hasonlítani egy majomparádéra. Én olyan párt neve mellé szeretném rakni azt a két vonalat, aki nem kormányozni akar, nem hatalmat gyakorloni akar, hanem végre 16 év után valamiképp az ország érdekeit szem elõtt tartva nyújtana be indítványokat, fogalmazna meg érdemi vitára alkalmas kérdéseket.

Botond
Azért a szélsõségek nem hiányoznak. Már legalábbis nekem.
Botond
Észtek 0ról indultak onnan nem nehéz látványosat fejlõdni. Ez a nagy átka a GDPnek,hogy a bázis a tavalyi év.

Cikket átfutom,és referálok arra is. :-)
Lteebee
Nekem túl konzervatívok, de támogatom elviekben, hogy részei legyenek a parlamentnek. Ahogyan szükség lenne MIÉPre is és Munkáspártra is.

Egyetértek abban: ha Ibi fekszik, kakukk.
Figyeltem a négypártin és tegnap. Õszintén nyilatkozott. Ha ezt a pártatlanságot és korrekt politikai kampányt tudja folytatni, négy év múlva 10% felé megy a támogatottsága.
Ha így lesz, erõsen el fogok gondolkodni. Lehet, hogy csatlakozom.

Lteebee
Nem olvastam végig, de errõl van szó.
Aki kicsit is vágja, mi van, jól látja hogy a fidesz lufi hamar kipukkan.
Egyre több embernek egyre jobb a memóriája.
Liberálisból népinezeti, majd egyháznak nyaló konzervatívnak nevezett szocdem...
Leállítom a 4-es metrót, aztán számon kére annak nem építését...

Ibi meg egy korrekt, konzekvens konzervativizmust ígér, ahogy Gabi meg ugyanezt liberalizmus terén. Az összelopott szavazatok szépen kiáramlanak majd Viki alól, azt csak pislog bután végül.

Az konzervek szerint kifejezetten elõnyös (HVG) társadalmi szempontból. Abban abszolút egyetértek veled, hogy a kiadásokkal nagyon óvatosan kell bánni, bár válságról beszélni nem célszerû.
Egyébként Észtország az egykulcsos adórendszernek köszönheti a rendkívül rövid idõ alatt elért gazdasági fejlõdését és a finnek (õket tekintve mintának!) erõsen gondolkodnak a bevezetésén.

Botond
Jelenlegi költségvetési válságból nem a bevételek,hanem a kiadások lefaragása a kiút. Azonkívûl társadalmi szempontokból nézve nem is lenne igazságos az egy kulcsos adó.
Lteebee
Nem az egykulcsos adó miatt omlanak össze, hanem mert kirakatgazdaságot csináltak. Nálunk szarabbak a számok elsõ ránézésre, de legalább valósak.
Ibi meg ha fekszik, vége van. Ha kihúzza magát és ellenzékben, de önállóan nyomul, akkor 4 év múlva tízenszázalékon lehetnek.

Sok elõny rejlik az egykulcsos adórendszerben. Keress rá a google-ban, találsz néhány nívós cikket. Viszont az is igaz, hogy nagyon nagy kockázata van. (egyébként mind a libek, mind a konzervek támogatják, a két nagy pedig ellenzi)

Botond
Sok helyen fordítani tudnak,ha Ibike alájuk fekszik az biztos. Viszont elég sok helyen esélyük sincs,mivel a liberális kör le van futva. Bekerültek,kormányba kerülnek szóval lépnek vissza nyakra fõre. Egy dolog vághat nagyon alá az egésznek,ha a liberálisok kötik az ebet az egy kulcsos adóhoz. Szlovákokkkal példálóznak mindig,hogy ott is az van,de egyrészt mi az a Szlovákia? Ilyen 10éves országot állítunk példának,ahol 42ezer aminimálbér (nem adómentes persze),és ahol olyan jó,hogy tömegével járnak át dolgozni hozzánk? (esztergomi suzukiba,vagy hatvanba a boschhoz) Másik meg,hogy éppen elõrehozott választásokat tartanak,mert lemondott a kormány,miután az egykulcsos adó alatt összeomlott a költségvetésük,szal ez kell nekünk?
Ez valóban irreális, dehát ugyebár nem tudott mit mondani a madár. A konzerveken múlik a dolog. Jelen felállásban, ha nem változnak a tendenciák, nem lesz termés a magyar narancsligetekben. A kör viszont még nincs lefutva.

Botond
108ból 75t nyerni még? Nem reális cél ez,ha hoznak még egy embert,ha nem.
Valóban. Kiürült az Unicumos üvegem. 😊))
Most Ibin az ország szeme. Remélem, nem változtat az elhatározásán.

Botond
Erõt,egészséget! Voltak itt meglepetések az éjjel.
😄DDD
ezen majdnem beszartam... 😊)))

Utánozd le a baloldali majom ritmusát! (Shockwave plugin kell)

Punker
reggelt

Punker
hahó emberek Balu Loogan mi lesz akkor este?

Punker

Botond
ok,na elhúztam,jó hétvégét,ha nem találkoznánk!
Punker
izmozzál, nekem jó így, ha valakinek nem tetszik akkor ne nézzen és kész.....

Botond
Jön a fürdõruha szezon,izmozni kell a strandolásra. ^.^